Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iepure dezosat umplut

Featured Replies

• Author

Gela bravo bravo :appl: ! L-ai facut de ziua lui Alex? Aaaaaa de asta ma intrebai tu dac-am sughitat sambata!!

Superb, ti-a iesit frumos tare, compact si asa ma bucur ca l-ai incercat, nici n-ai idee :bounce: . Eu am in plan unul pe duminica.

La multi ani sanatosi baiatului tau :occasion14: !

Gela bravo bravo :lol: ! L-ai facut de ziua lui Alex? Aaaaaa de asta ma intrebai tu dac-am sughitat sambata!!

Superb, ti-a iesit frumos tare, compact si asa ma bucur ca l-ai incercat, nici n-ai idee =)) . Eu am in plan unul pe duminica.

La multi ani sanatosi baiatului tau =)) !

Da, Any, la fiecare masa festiva aduc un element de noutate alaturi de cele cunoscute si de data asta a fost iepurele a la Any, pe langa pachetele dulci cu aceeasi marca...si sigur ca Any trebuia sa sughite! =))

Multumim pentru urari, te pupa toti Dumi! =))

:occasion14: Nici nu ma pot uita bine pe topicul asta! Mor de pofta...nu am de unde cumpara iepure in targul meu... :drool: e la mare moda aici dar eu m-am saturat!

Toate ati facut niste minunatii :)

• Author

Bobita, imi pare rau ca n-ai de unde lua iepure, dar nu se stie niciodata, poate o sa ai ocazia.

Multumim de aprecieri :rolleyes: .

:rolleyes: Nici nu ma pot uita bine pe topicul asta! Mor de pofta...nu am de unde cumpara iepure in targul meu... :rolleyes: e la mare moda aici dar eu m-am saturat!

Toate ati facut niste minunatii :violent1:

De cand am vazut reteta m-am tot gandit si eu de unde iepure...si cand a fost sa fie m-am pomenit cu doi, :105: asa ca, sigur se va ivi si pentru tine o oportunitate, n-ai cum sa ratezi bunaciunea asta de reteta impartasita noua de catre Any!

Eu sper ca o sa gasesc in curand.Am facut in vara friptura de iepure cu ghimbir. O sa pun reteta pe-aici cand o sa am putina vreme :)

O asteptam cu nerabdare! :sad4:

pfai ca la nevoeie am uitat de retetele tale iepuricoase :floare:

:biggrin:

Am testat si eu Iepurele umplut.....absolut delicios, mai greu a fost partea cu dezosatul , dar se merita <_< !

Dovada:

-Intai dezosatul:

post-1287-13538646219287_thumb.jpg

- Umplutura, am pus doar cateva legume:

post-1287-13538646723873_thumb.jpg

- La cuptor:

post-1287-13538647013736_thumb.jpg

Rezultatul final:

post-1287-13538645423345_thumb.jpg

post-1287-13538645604534_thumb.jpg

post-1287-13538645770763_thumb.jpg

• Author

Simona, bine-ai venit si ma bucur foarte mult ca ai avut curaj ca sa zic asa, sa dezosezi iepurele.

In acelasi timp ma bucur sa vad ca mai sunt persoane carora le place carnea de iepure asa cum imi place mie.

Bravo, arata foarte frumos, sa va fie de bine!

Am testat si eu Iepurele umplut.....absolut delicios, mai greu a fost partea cu dezosatul , dar se merita :-* !

Dovada:

-Intai dezosatul:

post-1287-13538646219287_thumb.jpg

- Umplutura, am pus doar cateva legume:

post-1287-13538646723873_thumb.jpg

- La cuptor:

post-1287-13538647013736_thumb.jpg

Rezultatul final:

post-1287-13538645423345_thumb.jpg

post-1287-13538645604534_thumb.jpg

post-1287-13538645770763_thumb.jpg

felicitari arata ca n filme !! :-*

de unde ai luat ata de legat sau ce este elastic??

Vreau sa fac cotlete eu si nu gasesc ata de legat sau fileuri:(

Pfuoai ce-ti fac! Si ce-ai facut cu urecheatul?

Pai din muschiuletul care e de cele cele 2 parti a coloanei vertebrale am facut snitele care sunt deliciu.

Si din restul am facut un fel de tocanita servita cu galuste rupte(din faina, ou, sare si putina apa) pe care le-am amestecat cu sosul de pe carne. O mancare yummy yummi. In tocanita am pus ceapa, ardei kapia, morcov, parca si putin vin, cimbru, sare, piper (sper ca nu am uitat alte ingrediente.

• Author

Verb, ata de legat gasesti la supermarket la raftul cu hartie pentru cuptor, pungi, etc. Cel putin aici asa e.

Yoyo, oricum din ce zici tu acolo s-a mancat in cel mai bun mod posibil :D .

Verb, ata de legat gasesti la supermarket la raftul cu hartie pentru cuptor, pungi, etc. Cel putin aici asa e.

Multumesc Anny....o sa mai caut....am cautat si hirtiute pe care sa pun bomboanele dar....

Nu i nimic perseverez....!

Buna, scuze ca raspund asa tarziu, eu snururile de silicon cele verzi le am de pe un site (decorix.ro), celelalte colorate sunt castigate aici la un concurs (multumesc inca odata Adrianei), sunt foarte practice.

Multumesc any_annette...a fost foarte bun.......multumesc pentru reteta!

Mai am un iepure in congelator care asteapta preparat, cred ca tot umplut o sa il fac.

• 2 weeks later...
  • Author

post-13-1354929458793_thumb.jpg

Varianta asta e exceptionala. Neaparat de incercat. Eu cred ca iar o dau pe iepure de Craciun, ne-a placut prea mult versiunea asta. De fapt sa vad ce-mi mai trece prin capa pana la Craciun.

Nota: dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca nitel, nu-l taiati fierbinte.

E extrem de bun a doua zi, poate chiar mai bun, deci merge facut de pe-o zi pe alta si pastrat in frigider. Se incalzeste si se taie felii.

Ingrediente iepure dezosat umplut cu carne macinata, prosciutto si fistic:

1 iepure dezosat (iepurele intreg a cantarit circa 1,5 kg)

ficatul de la iepure

supa facuta din oasele de la iepure, un morcov, o ceapa, o tija de telina, boabe de piper negru

500 gr carne macinata de vita

100 gr mortadella

1 ou

1 lingura de marar proaspat

1 catel de usturoi

2 linguri de parmigiano reggiano macinat fin

100 gr prosciutto crudo (felii subtiri)

fistic nesarat taiat cu cutitul grob

sare

piper

Se dezoseaza iepurele si ca sa faceti operatiunea asta va puteti ghida dupa filmuletul pe care l-am pus aici pe prima pagina. Mie mi-a reusit intotdeauna cu succes, deci se poate.

Daca nu va incumetati,cred ca macelarul vostru se incumeta cu siguranta, ca doar e meseria lui. Rugati-l sa va dea impreuna cu iepurele, oasele si ficatul, ca doar le-ati platit.

Cu oasele de la iepure, impreuna cu un morcov, o ceapa, o tija de telina si boabe de piper negru, se face o supa care va servi mai tarziu.

Carnea macinata de vita se amesteca cu ficatul de iepure (pe care l-am prajit initial in putin ulei, iar apoi l-am taiat bucati), mortadella taiata bucatele, oul, mararul, parmigiano, sare, piper, catelul de usturoi presat.

post-13-13549292344388_thumb.jpg

Se amesteca bine de tot la robotul cu lame asa incat sa rezulte o compozitie fina. Eu l-am amestecat la Termomix.

Iepurele dezosat se spala, se usuca cu hartie de bucatarie si se intinde pe un fund de lemn. Il acoperim cu hartie de copt si il batem nitel, dar doar acolo unde carnea e mai multa (picioarele de dinapoi de exemplu).

post-13-13549292801491_thumb.jpg

Il saram lejer (in functie de cat de sarat e prosciutto crudo si de cat de sarata e compozitia de carne), il piparam si il acoperim cu feliile de prosciutto aliniate frumos, putintel suprapuse.

post-13-1354929313014_thumb.jpg

Deasupra intindem compozitia de carne, dar nu chiar de la margine, incepem mai din interior cu cativa cm, in asa fel incat cand inchidem ruloul sa nu scapam carnea pe dinafara. Se presara fisticul macinat grob, se inchide cu grija ruloul si se leaga cu ata de bucatarie.

post-13-13549293575171_thumb.jpg

Se pune ruloul intr-o tava care apoi va merge la cuptor cu ceva ulei ev de masline, pe foc si se lasa sa prinda culoare,pe-o parte si pe alta.

post-13-13549293744791_thumb.jpg

Se da apoi la cuptor la 180 de grade (preincalzit) timp de o ora. Din cand in cand se adauga cate un polonic de supa fierbinte, filtrata.

Se scoate din cuptor, se indeparteaza ata de bucatarie si se lasa nitel sa se odihneasca.

Repet, si a doua zi e la fel de bun, magnific!

post-13-13549294058687_thumb.jpg

post-13-13549294313216_thumb.jpg

post-13-13549294950786_thumb.jpg

post-13-13549295119789_thumb.jpg

post-13-13549295434237_thumb.jpg

Ingrediente pentru cartofi duchesse (pentru circa 6 persoane):

1 kg cartofi

100 gr unt

50 gr parmigiano razuit

4 galbenusuri de ou

sare

piper

nucsoara

Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert cu putina sare.

Cand au fiert, se scurg de apa, se adauga untul bucatele, parmigiano, sarea, piperul, un praf de nucsoara si se paseaza.

Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu o lingura de lemn, dupa fiecare.

Se pune compozitia intr-un sac a poche si se formeaza cartofii duchesse pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am facut forme mai mari si mai mici, adica m-am jucat un pic :toothy9;.

post-13-13549296124661_thumb.jpg

Se dau la cuptor la 200 de grade pana ce prind culoare.

Ca si in cazul iepurelui, cartofii duchesse sunt buni si a doua zi reincalziti la cuptor.

post-13-13549296385645_thumb.jpg

• Author

Any, e superba reteta! :thumleft:

Zi-mi, te rog, cat a cantarit iepurila, ca sa-mi fac si eu o idee. :notworthy: Ma bate-un gand... :D

Foxulino a fost 1,5 kg inainte de dezosare.