November 20, 201213 yr Author comment_171453 Gela bravo bravo ! L-ai facut de ziua lui Alex? Aaaaaa de asta ma intrebai tu dac-am sughitat sambata!!Superb, ti-a iesit frumos tare, compact si asa ma bucur ca l-ai incercat, nici n-ai idee . Eu am in plan unul pe duminica. La multi ani sanatosi baiatului tau ! Report
November 21, 201213 yr comment_171532 Gela bravo bravo ! L-ai facut de ziua lui Alex? Aaaaaa de asta ma intrebai tu dac-am sughitat sambata!!Superb, ti-a iesit frumos tare, compact si asa ma bucur ca l-ai incercat, nici n-ai idee . Eu am in plan unul pe duminica. La multi ani sanatosi baiatului tau !Da, Any, la fiecare masa festiva aduc un element de noutate alaturi de cele cunoscute si de data asta a fost iepurele a la Any, pe langa pachetele dulci cu aceeasi marca...si sigur ca Any trebuia sa sughite! Multumim pentru urari, te pupa toti Dumi! Report
November 21, 201213 yr Author comment_171555 Gela, sa traiti, sa-nfloriti si s-aveti sanatate! Va pup si eu si ma bucur ca am fost cu voi ! Report
November 21, 201213 yr comment_171581 Nici nu ma pot uita bine pe topicul asta! Mor de pofta...nu am de unde cumpara iepure in targul meu... e la mare moda aici dar eu m-am saturat!Toate ati facut niste minunatii Report
November 22, 201213 yr Author comment_171626 Bobita, imi pare rau ca n-ai de unde lua iepure, dar nu se stie niciodata, poate o sa ai ocazia.Multumim de aprecieri . Report
November 22, 201213 yr comment_171645 Nici nu ma pot uita bine pe topicul asta! Mor de pofta...nu am de unde cumpara iepure in targul meu... e la mare moda aici dar eu m-am saturat!Toate ati facut niste minunatii De cand am vazut reteta m-am tot gandit si eu de unde iepure...si cand a fost sa fie m-am pomenit cu doi, asa ca, sigur se va ivi si pentru tine o oportunitate, n-ai cum sa ratezi bunaciunea asta de reteta impartasita noua de catre Any! Report
November 22, 201213 yr comment_171679 Eu sper ca o sa gasesc in curand.Am facut in vara friptura de iepure cu ghimbir. O sa pun reteta pe-aici cand o sa am putina vreme Report
November 22, 201213 yr comment_171680 Eu sper ca o sa gasesc in curand.Am facut in vara friptura de iepure cu ghimbir. O sa pun reteta pe-aici cand o sa am putina vreme O asteptam cu nerabdare! Report
November 22, 201213 yr comment_171728 pfai ca la nevoeie am uitat de retetele tale iepuricoase Report
November 22, 201213 yr Author comment_171733 pfai ca la nevoeie am uitat de retetele tale iepuricoase Pfuoai ce-ti fac! Si ce-ai facut cu urecheatul? Report
November 25, 201213 yr comment_171971 Am testat si eu Iepurele umplut.....absolut delicios, mai greu a fost partea cu dezosatul , dar se merita !Dovada: -Intai dezosatul: - Umplutura, am pus doar cateva legume:- La cuptor:Rezultatul final: Report
November 25, 201213 yr Author comment_172048 Simona, bine-ai venit si ma bucur foarte mult ca ai avut curaj ca sa zic asa, sa dezosezi iepurele.In acelasi timp ma bucur sa vad ca mai sunt persoane carora le place carnea de iepure asa cum imi place mie.Bravo, arata foarte frumos, sa va fie de bine! Report
November 26, 201213 yr comment_172060 Am testat si eu Iepurele umplut.....absolut delicios, mai greu a fost partea cu dezosatul , dar se merita !Dovada: -Intai dezosatul: - Umplutura, am pus doar cateva legume:- La cuptor:Rezultatul final: felicitari arata ca n filme !! de unde ai luat ata de legat sau ce este elastic??Vreau sa fac cotlete eu si nu gasesc ata de legat sau fileuri:( Report
November 26, 201213 yr comment_172102 Pfuoai ce-ti fac! Si ce-ai facut cu urecheatul? Pai din muschiuletul care e de cele cele 2 parti a coloanei vertebrale am facut snitele care sunt deliciu. Si din restul am facut un fel de tocanita servita cu galuste rupte(din faina, ou, sare si putina apa) pe care le-am amestecat cu sosul de pe carne. O mancare yummy yummi. In tocanita am pus ceapa, ardei kapia, morcov, parca si putin vin, cimbru, sare, piper (sper ca nu am uitat alte ingrediente. Report
November 26, 201213 yr Author comment_172216 Verb, ata de legat gasesti la supermarket la raftul cu hartie pentru cuptor, pungi, etc. Cel putin aici asa e.Yoyo, oricum din ce zici tu acolo s-a mancat in cel mai bun mod posibil . Report
November 26, 201213 yr comment_172227 Verb, ata de legat gasesti la supermarket la raftul cu hartie pentru cuptor, pungi, etc. Cel putin aici asa e. Multumesc Anny....o sa mai caut....am cautat si hirtiute pe care sa pun bomboanele dar....Nu i nimic perseverez....! Report
November 27, 201213 yr comment_172393 Buna, scuze ca raspund asa tarziu, eu snururile de silicon cele verzi le am de pe un site (decorix.ro), celelalte colorate sunt castigate aici la un concurs (multumesc inca odata Adrianei), sunt foarte practice. Report
November 27, 201213 yr comment_172401 Multumesc any_annette...a fost foarte bun.......multumesc pentru reteta!Mai am un iepure in congelator care asteapta preparat, cred ca tot umplut o sa il fac. Report
December 8, 201213 yr Author comment_173800 Varianta asta e exceptionala. Neaparat de incercat. Eu cred ca iar o dau pe iepure de Craciun, ne-a placut prea mult versiunea asta. De fapt sa vad ce-mi mai trece prin capa pana la Craciun. Nota: dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca nitel, nu-l taiati fierbinte.E extrem de bun a doua zi, poate chiar mai bun, deci merge facut de pe-o zi pe alta si pastrat in frigider. Se incalzeste si se taie felii. Ingrediente iepure dezosat umplut cu carne macinata, prosciutto si fistic:1 iepure dezosat (iepurele intreg a cantarit circa 1,5 kg)ficatul de la iepuresupa facuta din oasele de la iepure, un morcov, o ceapa, o tija de telina, boabe de piper negru500 gr carne macinata de vita100 gr mortadella1 ou1 lingura de marar proaspat1 catel de usturoi2 linguri de parmigiano reggiano macinat fin100 gr prosciutto crudo (felii subtiri) fistic nesarat taiat cu cutitul grobsarepiper Se dezoseaza iepurele si ca sa faceti operatiunea asta va puteti ghida dupa filmuletul pe care l-am pus aici pe prima pagina. Mie mi-a reusit intotdeauna cu succes, deci se poate.Daca nu va incumetati,cred ca macelarul vostru se incumeta cu siguranta, ca doar e meseria lui. Rugati-l sa va dea impreuna cu iepurele, oasele si ficatul, ca doar le-ati platit.Cu oasele de la iepure, impreuna cu un morcov, o ceapa, o tija de telina si boabe de piper negru, se face o supa care va servi mai tarziu. Carnea macinata de vita se amesteca cu ficatul de iepure (pe care l-am prajit initial in putin ulei, iar apoi l-am taiat bucati), mortadella taiata bucatele, oul, mararul, parmigiano, sare, piper, catelul de usturoi presat. Se amesteca bine de tot la robotul cu lame asa incat sa rezulte o compozitie fina. Eu l-am amestecat la Termomix. Iepurele dezosat se spala, se usuca cu hartie de bucatarie si se intinde pe un fund de lemn. Il acoperim cu hartie de copt si il batem nitel, dar doar acolo unde carnea e mai multa (picioarele de dinapoi de exemplu). Il saram lejer (in functie de cat de sarat e prosciutto crudo si de cat de sarata e compozitia de carne), il piparam si il acoperim cu feliile de prosciutto aliniate frumos, putintel suprapuse. Deasupra intindem compozitia de carne, dar nu chiar de la margine, incepem mai din interior cu cativa cm, in asa fel incat cand inchidem ruloul sa nu scapam carnea pe dinafara. Se presara fisticul macinat grob, se inchide cu grija ruloul si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune ruloul intr-o tava care apoi va merge la cuptor cu ceva ulei ev de masline, pe foc si se lasa sa prinda culoare,pe-o parte si pe alta. Se da apoi la cuptor la 180 de grade (preincalzit) timp de o ora. Din cand in cand se adauga cate un polonic de supa fierbinte, filtrata.Se scoate din cuptor, se indeparteaza ata de bucatarie si se lasa nitel sa se odihneasca.Repet, si a doua zi e la fel de bun, magnific! Ingrediente pentru cartofi duchesse (pentru circa 6 persoane):1 kg cartofi100 gr unt50 gr parmigiano razuit4 galbenusuri de ousarepipernucsoara Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert cu putina sare.Cand au fiert, se scurg de apa, se adauga untul bucatele, parmigiano, sarea, piperul, un praf de nucsoara si se paseaza.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu o lingura de lemn, dupa fiecare.Se pune compozitia intr-un sac a poche si se formeaza cartofii duchesse pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am facut forme mai mari si mai mici, adica m-am jucat un pic . Se dau la cuptor la 200 de grade pana ce prind culoare.Ca si in cazul iepurelui, cartofii duchesse sunt buni si a doua zi reincalziti la cuptor. Report
December 8, 201213 yr comment_173804 Any, e superba reteta! Zi-mi, te rog, cat a cantarit iepurila, ca sa-mi fac si eu o idee. Ma bate-un gand... Report
December 8, 201213 yr Author comment_173807 Any, e superba reteta! Zi-mi, te rog, cat a cantarit iepurila, ca sa-mi fac si eu o idee. Ma bate-un gand... Foxulino a fost 1,5 kg inainte de dezosare. Report
December 8, 201213 yr comment_173808 Any, e superba reteta! Zi-mi, te rog, cat a cantarit iepurila, ca sa-mi fac si eu o idee. Ma bate-un gand... Foxulino a fost 1,5 kg inainte de dezosare.Saru' mana! Report