Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iepure dezosat umplut

Featured Replies

Any, gata! Am reusit sa dezosez si sa umplu doi iepuri. Cel care ne-a ramas noua a fost excelent. Nu am avut vreme sa aranjez ca lumea fotografiile dar am sa pun totusi trei.

Eu i-am umplut cu spek crud uscat, amestec de ficat de iepure si de pui, ciuperci, condimente si un ou.

Multumesc pentru idee :drool: !

post-802-13556806485828_thumb.jpg

post-802-13556806573924_thumb.jpg

post-802-13556806685569_thumb.jpg

• Author

Bobita ma bucur ca a fost bun, cred si eu la cum arata!

Eu maine dezosez doi, pentru Craciun. De umplut o sa-l umplu ca ultima data pentru ca a fost extraordinar.

Off topic: Any, pot sa fiu porc de caine??nu mai stiu in care carte din copilaria mea era aceasta expresie, oricum reprezenta tot ce poate fi mai rau, banuiesc ca prin O mie si una de nopti!

Daca scot eu carnea din carnatul facut de socru( pe care nu-l am pe lista neagra, e foarte simpatic) si pun compozitia de carnat peste speck si pulpa de curcan, rulez, leg, coc, tu ce zici, n-ar da bine??

O sa fac si cu iepure dar momentan n-am iepure trebuie sa comand deci dupa 7 ianuarie!

• Author

Off topic: Any, pot sa fiu porc de caine??nu mai stiu in care carte din copilaria mea era aceasta expresie, oricum reprezenta tot ce poate fi mai rau, banuiesc ca prin O mie si una de nopti!

Daca scot eu carnea din carnatul facut de socru( pe care nu-l am pe lista neagra, e foarte simpatic) si pun compozitia de carnat peste speck si pulpa de curcan, rulez, leg, coc, tu ce zici, n-ar da bine??

O sa fac si cu iepure dar momentan n-am iepure trebuie sa comand deci dupa 7 ianuarie!

Da bine, chiar foarte bine! Cred ca ai sa faci o rulada de O mie si una de nopti :thumleft:, de poveste, cu asa umplutura :notworthy: !

N-are de ce sa nu iasa bine :thumleft:.

astfel de Craciun vreau sa pregatesc iepure umplut.

Dar care din cele 3 retete postate de tine Any sa o aleg :pupic: ?

Toate 3 imi fac cu ochiul.

• Author

astfel de Craciun vreau sa pregatesc iepure umplut.

Dar care din cele 3 retete postate de tine Any sa o aleg :pupic: ?

Toate 3 imi fac cu ochiul.

Pe ultima, cea cu carne tocata, prosciutto si fistic. Eu pe asta o fac.

Sau pe cea cu smochine, pere si pancetta. Amandoua extrem de bune, asta avind si sos. Eu am facut-o anul trecut de Craciun si de prea multe ori si de aceea o prefer pe ultima postata.

In schimb ultima m-a cucerit. Eu pe asta as zice s-o faci, mai ales daca iubiti gustul de mancare ce aduce a casa, a cald si bine.

ne plac tare mult si retetele de carne cu fructe.am o singura problema cu ultima si anume contine ficat si al meu nu prea il agreeaza. sa vedem.
Scoate ficatul cu gratie, el nu stie ca trebuie sa fie acolo! Eu as face-o pe cea cu smochine si pancetta.

da si la asta m-=am gandit insa mie mi se pare ca ficatul da finete.

daca gasesc smochine cred ca ala il voi face si eu. desiiiii imi crapa maselele dupa un amestec cu ficat.

• Author

Ambele variante sunt bune. La cea cu ficat, ficatul il poti scoate, ca si asa nu-i mult.

Varianta cu smochine iarasi e foarte buna, iar sosul e extraordinar! Am facut-o de nenumarate ori, de Craciun anul trecut, de Pastele catolic si alte ocazii.

any,

Am facut reteta ta de cartofi duchese

foarte buni

post-1316-13564604438977_thumb.jpg

post-1316-13564604537253_thumb.jpg

Multumesc frumos!

Daca nu vedeam iepurele tau, nu imi era pofta nici de cartofii duchese asa ca i`am prtogramat ptr ziua de azi.

Cerra, toata stima si respectul, ti-au iesit niste duchesse de toata frumusetea! Bravo :) !

Multumesc frumos any!

Macar ceva tre sa imi iese si mie nu? au fost foarte buni si o sa ii mai fac curand.

Multumesc ptr reteta!

• Author

Cerra, toata stima si respectul, ti-au iesit niste duchesse de toata frumusetea! Bravo :occasion14: !

Multumesc frumos any!

Macar ceva tre sa imi iese si mie nu? au fost foarte buni si o sa ii mai fac curand.

Multumesc ptr reteta!

Cerra, tie iti ies multe, esti tu prea modesta :)!

Cu placere si un an nou asa cum ti-l doresti!

Any, am incercat si eu minunata reteta pentru Craciun, am gasit carcasa de iepure refrigerata la Real si, spre surprinderea mea dezosarea a fost mai usoara decat ma asteptam..Multumesc pentru reteta si pentru filmulet. Ma rog, am "reusit" sa gauresc carnea (cand am scos sira spinarii) pe o portiune de cca 2 cm, dar la rulat nu s-a cunoscut. Am executat operatiunea in 23 si am lasat la marinat carnea cu vin alb , sare, piper si salvie pana a doua zi. La umplutura ruladei am schimbat pe ici pe colo in punctele esentiale, adica am acoperit carnea cu felii de sunca presata peste care am pus felii de gutuie si castane coapte si decojite de mine cu o zi inainte si asa am rulat..In fine, a iesit ceva minunat, castanele nu aduc vreun aport deosebit combinatiei si le voi inlocui fara remuscari la urmatoarea rulada, cu smochine probabil, dar gutuia..gutuia confera o aroma divina ...Categoric o voi repeta cat de curand, sper doar sa gasec iepure. Nu am poze sa va arat dar arata intr-un mare fel si gustul a fost pe masura...
  • Author

Icecream, ma bucur ca lista se mareste mereu, devin tot mai multi cei carora le place iepurele umplut home made!

Eu n-am pus niciodata carnea la marinat, iepurele are carnea frageda si am considerat ca n-a fost nevoie. Dar binenteles ca nimic nu te impiedica s-o faci, ai facut foarte bine :).

Interesanta combinatia cu gutuie, cred ca a avut un gust special.

Si cu smochine seci iese foarte fain, ai sa vezi dac-ai sa incerci.

Si eu trebuie sa ma gandesc la alte combinatii, ultimele doua cel putin, au fost facute de multe ori.

La multi ani si ma bucur enorm de mult ca l-ai incercat si mai ales ca ai experimentat dezosarea :rolleyes: .

Sa va fie de bine!

• 1 month later...

Il aveam de mult pe lista, dar abia acum i-a venit randul. L-am umplut cu jamon serrano, carne de vita si fistic. Al meu a zis ca i se pare un pic cam grea umplutura, dar i-a placut. Si mie imi place.

Eu bineinteles ca l-am gaurit putin cand am scos coloana, dar l-am cusut :scratch:

Si o intrebare: de unde cumparati voi fistic nesarat, ca eu nu gasesc. Am intrebat la magazinele naturiste, unde gasesc alte chestii ce nu-s in toate supermarketurile, dar cica nu aduc, ca nu prea se gaseste si e foarte scump. Pana la urma am folosit din cel sarat, l-am lasat un pic in apa si a fost ok.

post-1290-13609562489356_thumb.jpg

• Author

Ela, ti-a iesit frumos tare, da' frumos :blink:!!

Pai umplutura e ca la chiftele, bine, cu mici modificari.

Ma bucur ca se mareste clubul si mai ales ca v-am facut sa dezosati iepuri :scratch:!

Any, multumesc :scratch:

Daca nu incercai si ne aratai, nici prin gand nu-mi trecea sa dezosez iepurele. Pregatit asa iese foarte bun. Facut la cuptor, normal, nu-mi placea la fel de mult. Am sa mai incerc si cu alte umpluturi.

• Author

Any, multumesc :blink:

Daca nu incercai si ne aratai, nici prin gand nu-mi trecea sa dezosez iepurele. Pregatit asa iese foarte bun. Facut la cuptor, normal, nu-mi placea la fel de mult. Am sa mai incerc si cu alte umpluturi.

Eu as vrea sa incerc sa dezosez un pui sau o rata. Nu stiu daca e mai dificil sau mai usor, in comparatie cu un iepure :scratch: .

Te las pe tine sa incerci si sa ne povestesti. Eu n-am dezosat decat pulpe de pui pana acum.

Any, multumesc :blink:

Eu as vrea sa incerc sa dezosez un pui sau o rata. Nu stiu daca e mai dificil sau mai usor, in comparatie cu un iepure :scratch: .

Eu am dezosat un pui complet, si rata partial cand am facut rata umpluta cu sarmale. Adica raman copanele si aripioarele, restul pleaca tot, mi-a mers destul de rapid, iepure n-am dezosat ca primesc doar bucati si calul de dar nu se cauta de dinti!

• Author

Te las pe tine sa incerci si sa ne povestesti. Eu n-am dezosat decat pulpe de pui pana acum.

Pulpe am dezosat si eu :blink:.

Adica ma provoci :scratch: !

Eu am dezosat un pui complet, si rata partial cand am facut rata umpluta cu sarmale. Adica raman copanele si aripioarele, restul pleaca tot, mi-a mers destul de rapid, iepure n-am dezosat ca primesc doar bucati si calul de dar nu se cauta de dinti!

Da, da, mi-aduc aminte cand ai facut rata cu sarmale!

• 4 months later...

Si pentru ca data trecuta l-am facut pe cel cu pere si smochine.Un iepure care ne-a placut tare mult, azi am decis sa il fac pe acesta cu carne tocata.

Astfel am cateva nelamuriri :rolleyes:.

Ingrediente iepure dezosat umplut cu carne macinata, prosciutto si fistic:

1 iepure dezosat (iepurele intreg a cantarit circa 1,5 kg)

ficatul de la iepure

supa facuta din oasele de la iepure, un morcov, o ceapa, o tija de telina, boabe de piper negru

[b]500 gr carne macinata de vita

100 gr mortadella[/b]

1 ou

1 lingura de marar proaspat

1 catel de usturoi

2 linguri de parmigiano reggiano macinat fin

100 gr prosciutto crudo (felii subtiri)

fistic nesarat taiat cu cutitul grob

sare

piper

Cu ce se poate inlocui mortadella?

Pot folosi ficat de pui sau rata?