Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa de/cu leurda

Featured Replies

Am ajuns la minunata concluzie ca ador leurda si asadar am prelucrat-o si intr-o supa.

Ideea am preluat-o de la mine de la lucru,doar ca acolo am servit-o cu pastrav sau cu somon afumat,iar eu nu am avut acasa asa ca am servit cu perisoare.Da,cu perisoare,suna ciudat dar e demential de buna.

In fine,sa trec la reteta.

[center]Avem nevoie de

-smantana pentru frisca(600 ml am avut eu)

-morcov

-patrunjel radacina

-o bucata de telina

-o ceapa mititica-mititica

-sare,piper,zeama de lamaie

-leurda(un buchetel am folosit eu)

-carne tocata si orez pt perisoare,sau ma rog,depinde cum le faceti in mod obisnuit

Taiem bucati morcovul,telina,patrunjelul,ceapa si le punem la calit in putin ulei.Cand au inceput sa faca galagie,adaugam un paharel de apa si smantana si lasam sa fiarba la foc potrivit pana s-au inmuiat.Cand sunt fierte,strecuram sosul alb(daca vreti puteti mixa si zarzavaturtile,dar atunci nu mai iese asa neteda supa),adaugam in el leurda taiata grob si mixam totul bine cu mixerul bat.

Eu am facut si niste perisoare simple din carne tocata-orez-sare-piper pe care le-am fiert separat in apa cu sare ca sa nu se imprastie in supa.

post-59-127369878585_thumb.jpg

post-59-127369880641_thumb.jpg[/center]

Oare se mai gaseste leurda?Se poate congela(in cazul in care mai gasesc)?

Imi place tare mult.Supa,in felul cum am facut-o mai sus,am ingrosat-o cu putin amidon si cu mascarpone si am folosit ca sos pentru paste.Sau am mai folosit leurda si in salata pe langa alte frunze verzi.

Grozav arata.

Despre congelat leurda,nu stiu ce sa zic,ca nu am incercat.

Dar lasa ca vine Sefuu paci dupa miros si te

lumineaza el ca e Dr.doc.in leurda.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Grozav arata.

Despre congelat leurda,nu stiu ce sa zic,ca nu am incercat.

Dar lasa ca vine Sefuu paci dupa miros si te

lumineaza el ca e Dr.doc.in leurda.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

desi nu e nascut in Leordeni https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Grabeste-te cu leurda. Se mai gaseste pe piete. Azi am vazut-o.

Am vazut sapatamana trecuta si la Kaufland.

Dar.... se recolteaza frunzele pana cand incepe sa infloreasca (jumatatea lui mai -iunie)

Are Maya o pasta din frunze de leurda si unt, care se paote congela si pune pe fripturi.

Uscata isi pierde din pregnanta, congelata, cred ca se se face fleoasca.

Mi-a placut mult despre supa ta :notworthy:

Eu as cere bis.

• Author

Mersi ,Pisco :floare:

Dl doc in leurda care nu e nascut in Leordeni,multumesc frumos! :thumleft:

Maine-poimaine ma aprovizionez iar si am sa o fac pasta

• 9 months later...

ia sa scoatem topicul asta de la naftalina, ca vine primavara si se umple piata de verdeturi. Oi gasi si eu leurda anul asta, sper! Habar nu aveam sefule ca se gaseste si la kaufland!

Leurda e f buna, dar e mai ales f sanatoasa: ajuta la detoxifiere (sau cum se spune in popor: schimba sangele).

Faina reteta, Petunie! :-*

Cand apare leurda? Eu nu cred ca am mancat decat intr-o primavara prin 2000. :-* ...cand am aflat de ea si am pus-o pe mama sa tot aprovizioneze. Am facut si ciorba de leurda, la fel ca cea de salata. Sau am facut salata de leurda simpla. Am pus-o in tocaturi, la fel cum pui ceapa si usturoiul verde.

Cand apare leurda?

Offf de ce mi-a amintit? :-*

A reinceput iarna #2 la fel de dorita ca si guvernul (bolo)boc 7. :-*

Cateva saptamani dupa urzica.

Sa zicem sfarstitul lui martie?

aprile?

• Author

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?

apai daca-ti plac cele de mai sus,de ce sa nu fie?!

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?

Chiar asa!Eu ma gîndeam de ce nu cu o mîna de frunze de spanac,si aromatizata cu un catel de usturoi...sau la cît e de nebuna papila mea,de ce nu cu rucola ? :)

• Author

Chiar asa!Eu ma gîndeam de ce nu cu o mîna de frunze de spanac,si aromatizata cu un catel de usturoi...sau la cît e de nebuna papila mea,de ce nu cu rucola ? :)

Poaaa,rucola ar fi ceva ce mi-ar placea si mie.Spanac,ceapa verde...nu prea pentru mine,dar rucola si si poate mai si niste rosii uscate,aruncate asa la vrajeala...cred ca mi-e foame

Sa stiti ca am facut. Nu in varianta de supa de perisoare cu leurda, ci in varianta de perisoare cu sos alb (supa de legume, 2 linguri supa concentrata de carne facuta de mine, smantana pentru gatit, o lingura buna de mustar, 1 lg faina neagra, tarhon, 2 catei mari de usturoi taiati in 3, o rasneala de verdeturi italiene si piper alb). E foarte bun si a fost foarte apreciat preparatul. Nu am mai facut foto ca era 11 trecute si nu am mai mancat, doar mi-am pus intr- un castronel o perisoara cu putin sos sa le gust. Strasnica! :)

Cred ca merge cu orice verzitura. :P

Maine poate ii trag si o poza pt dovada ...e o varianta la chiftelele marinate, dar cu sos alb. Singurul lucru pe care l-as schimba daca o sa o mai fac este faina din sos (eu nu-s fun deloc faineturi in mancare) pe care as inlocui-o pt legarea sosului cu ceva branza care se topeste.

• Author

Sa stiti ca am facut. Nu in varianta de supa de perisoare cu leurda, ci in varianta de perisoare cu sos alb (supa de legume, 2 linguri supa concentrata de carne facuta de mine, smantana pentru gatit, o lingura buna de mustar, 1 lg faina neagra, tarhon, 2 catei mari de usturoi taiati in 3, o rasneala de verdeturi italiene si piper alb). E foarte bun si a fost foarte apreciat preparatul. Nu am mai facut foto ca era 11 trecute si nu am mai mancat, doar mi-am pus intr- un castronel o perisoara cu putin sos sa le gust. Strasnica! :headbang:

Cred ca merge cu orice verzitura. :blush:

Maine poate ii trag si o poza pt dovada ...e o varianta la chiftelele marinate, dar cu sos alb. Singurul lucru pe care l-as schimba daca o sa o mai fac este faina din sos (eu nu-s fun deloc faineturi in mancare) pe care as inlocui-o pt legarea sosului cu ceva branza care se topeste.

Eu ca sa ingros supe sau sosuri,pun mascaropone inauntru,o lingura,doua,depinde ce vreau sa fac.Asta daca vreau sa ramana gustul de leguma,sau depinde de ce e sosul.E mai neutru la gust in comparatie cu alte branze -_-

Ma bucur ca ti-a folosit si ideea mea si cel mai tare ma bucur ca ti-au iesit perisoarele -_-

Eu ca sa ingros supe sau sosuri,pun mascaropone inauntru,o lingura,doua,depinde ce vreau sa fac.Asta daca vreau sa ramana gustul de leguma,sau depinde de ce e sosul.E mai neutru la gust in comparatie cu alte branze :P

Ma bucur ca ti-a folosit si ideea mea si cel mai tare ma bucur ca ti-au iesit perisoarele :pupic:

asa o sa fac pe viitor cu mascarpone.

merci de idee Petunie :occasion14:

• 5 weeks later...

[

Are Maya o pasta din frunze de leurda si unt, care se paote congela si pune pe fripturi.

Uscata isi pierde din pregnanta, congelata, cred ca se se face fleoasca.

ori imi trebuiesc ochelari, ori de la bere mi se trage da nu gasesc pasta asta =))