May 16, 201016 yr comment_37520 O întrebare despre o scula de genul asta: http://1000-artikel.ch/shop/images/detail_smoker_II.jpg Se pot afuma cîrnatii acolo,sau doar grilat/afumat? Report
May 16, 201016 yr comment_37526 O întrebare despre o scula de genul asta: on: nu stiuoff: parca-i locomotiva cu aburi.edit: iarta-ma! Report
May 16, 201016 yr comment_37534 Se pot afuma cîrnatii acolo,sau doar grilat/afumat? grill/afumat numai...o cunosc bine, face CEL MAI BUN grătar, costiţele ies excepţional de bune! O pulpă de porc durează cam 12-15 ore, şi trebuie să ai gijă mereu de foc/fum - deci pt cîrnaţi ai nevoie de ceva timep Nu cred că poţi să afumi cîrnaţii, dar dacă'l închizi bine (să nu pierzi fum), poţi încerca... oricum, dacă'l cumperi n'o să'ţi pară rău, chiar dacă nu poţi face cîrnaţi. Vin în vre'o trei mărimi, cu cît este mai mare cu atît mai bine... Ai grijă, are tendinţa să atragă prietenii şi vecinii (invitaţi sau ba)... Un Bradley cred că este bun (eu nu am), este automat, nu trebuie să ai grijă de el. Report
May 16, 201016 yr Author comment_37564 O întrebare despre o scula de genul asta: on: nu stiuoff: parca-i locomotiva cu aburi.edit: iarta-ma!De ce sa te iert,doar n-ai facut nimic Report
May 16, 201016 yr Author comment_37567 Bebe,de ce crezi ca au cîrnatii nevoie de mult timp?Mie nu-mi plac afumati tare,doar sa aibe asa un "taci" de fum Si daca zici ca au nevoie de timp mult,nu se coc/fierb/grileaza? Eu ma gîndeam la cîrnatii proaspeti si cruzi,daca se pot ameti putin cu fum de stiu eu ce lemn,si sa aibe gust de cîrnat afumat atunci cînd îl prajesc..sau grilez pe tigaie sau grilul foreman din bucatarie.Stii la ce ma refer? Deci eu nu cunosc scula asta.La gradina din afara orasului am un gril de genul asta: http://files.tradoria.de/baf90b53245b382f140168c15abcfb1e/images/40562497_778681.jpg Acasa am doar unu normal cu patru picioare,vana cu carbuni si gratarul de inox deasupra.As vrea unu de genul asta(din poza de mai sus-BBQ-Smoker),pentru ca tine caldura,si cred ca pot face si alte chestii fiind închis...ca la noi si-a sa dupa iarna a venit toamna,e frig si dar ploua.)Banuiesc ca pot face pui intregi,rate,coaste de porc,legume coapte...etc..doar ca ma interesa daca cu fum asa mocnit,deci nu cu caldura,as putea afuma niste cîrnati proaspeti,sa aiba oleaca aroma de afumat,care sa ramîna cruzi,si sa-i bag la congelator.Cînd am chef,sa scot cîte unu si sa-l prajesc.... Ai priceput ideiuta mea? Ca eu sînt azi taare obosita si nici sa dau din taste coerent nu mai pot Report
May 16, 201016 yr comment_37568 Draga Maya io'nu ma pricep,da'pare tare asemanator,cu ce am vazut la tv. la Euforia cuisin la tipu'ala care le are rau cu gratarele(pt. a face fum pune ''talaj de lemn su chiar lemn,umed intr-o foaie de aluminiu intepata,)in plus de unde vrei sa-l achizitionezi ar trebui sa-ti dea informatii si indicatii de folosire...Stiu ca suna aproape stupid'da'atata ma duce pe mine mintea',vis'á vis',de treaba'asta'...Nici nu vreau sa ma gandesc daca-l achizitionezi ce minunatii or'sa ne astepte'cred ca o sa lesin pe tastatura... Report
May 16, 201016 yr comment_37569 Mie personal imi plac carnatii:''semiafumati''(deci crud uscati ,usor afumati)si cred ca scula asta ar merge...zic si io'... Report
May 16, 201016 yr comment_37578 Bebe,de ce crezi ca au cîrnatii nevoie de mult timp?Mie nu-mi plac afumati tare,doar sa aibe asa un "taci" de fum Si daca zici ca au nevoie de timp mult,nu se coc/fierb/grileaza? Eu ma gîndeam la cîrnatii proaspeti si cruzi,daca se pot ameti putin cu fum de stiu eu ce lemn,si sa aibe gust de cîrnat afumat atunci cînd îl prajesc..sau grilez pe tigaie sau grilul foreman din bucatarie.Stii la ce ma refer? .......Banuiesc ca pot face pui intregi,rate,coaste de porc,legume coapte...etc..doar ca ma interesa daca cu fum asa mocnit,deci nu cu caldura,as putea afuma niste cîrnati proaspeti,sa aiba oleaca aroma de afumat,care sa ramîna cruzi,si sa-i bag la congelator.Cînd am chef,sa scot cîte unu si sa-l prajesc.... Ai priceput ideiuta mea? Ca eu sînt azi taare obosita si nici sa dau din taste coerent nu mai pot Da, asta poţi - cu fum cald... Se pot mînca imediat or congelaţi pentru cîteva zile... Aşa fac si eu, că n'am afumătoare. în schimb am un smoker clasic (cel care arată ca un butoi) şi un prieten de'al meu, Doug, are un bbq exact ca cel de care ai întrebat tu, locomotivă (btw, pentru cei din USA se găseşte la orice Home Depot sau Lowes) Am făcut cîrnaţi în amîndouă, ies foarte buni dacă'i manînci în aceiaşi zi. De fapt cam totul este foarte bun făcut în locomotiva aceia, cred că din cauza focului indirect. Eu nu am loc pentru el, mi'aş lua unul fără nici un fel de îndoială! Pentru cîrnaţi PROASPEŢI afumaţi, un smoker sau un bbq cu foc indirect este foarte okDar dacă vrei cîrnaţi afumaţi (care nu trebuie neapărat să-i ţii în frigider) trebuie să fie uscaţi foarte bine şi afumaţi la rece mult timp. Am o cunoştinţă care vînează, face cîrnaţi uscaţi şi afumaţi în fiecare an, iarna (sau cînd este frig afară) - el mi'a spus că'i usucă pt citeva zile şi'i afumă 4-5 zile. De fapt arată mai mult ca un salam (c'aşa'i place lui), foarte gustoşi. Afumătoarea lui sînt două camere din tablă unite cu o ţeavă de fontă (de canalizare) cam de 3 metri - una pentru foc/fum si cealaltă are rafturi de care agaţa cîrnaţii... înapoi la locomotivă .... dacă cumperi unul, ia pe cel mai mare - garantez că nu ai să regreţi! în plus nu este nici muncă pentru tine, toţi bărbaţii or să vrea să'l folosească (dacă vrei ceva pro, uite aici ) Report
May 17, 201016 yr comment_37596 O întrebare despre o scula de genul asta: Se pot afuma cîrnatii acolo,sau doar grilat/afumat? Si io as vrea un gratar d-asta. E scump rau dar e taticul gratarelor. Are si o varianta cu afumatoare: http://www.koopgoedkoop.nl/images/40140.jpg Am fost mai demult la o demonstratie de folosit chastia asta. Mancai niste somon facut in "cosul" ala. Demential. Report
May 17, 201016 yr comment_37630 Are si o varianta cu afumatoareha. asta nu am vazut niciodata... incept sa caut imediat, poate am noroc check this out:http://www.youtube.com/watch?v=lNgWnXWTJeU Report
May 17, 201016 yr Author comment_37685 Azi am fost deja în cautare,dar nu am gasit nimic satisfacator.O sa ne mai uitam,ca sîntem interesati Merci pentru informatii Report
May 17, 201016 yr comment_37707 Maya, din ce am eu, iti pot recomanda Weber Smokey Mountain sau Summit S-650. Ambele pot fi folosite atit ca gratar, cit si ca afumatoare. Primul e mai mic si functioneaza pe carbuni/brichete, iar al doilea e mai mare, mult mai dotat si e pe gaz. [center]http://img245.imageshack.us/img245/6402/webersmokeymountain.jpg http://img101.imageshack.us/img101/5439/webersummits650grill.jpg 1 - arzatoare (8)2 - rotisor3 - lampa UV4 - compartiment pt. lemnele folosite la afumarea carnii5 - ochi de aragaz http://img192.imageshack.us/img192/905/webersummits650.jpg Poti gasi mai multe amanunte aici [/center] Report
May 17, 201016 yr Author comment_37714 Dana,asta-i scula de scula!Iar martafoii weberici sînt mortali!Chiar azi ,în timp ce barbatu-meu studia aparatele eu rasfoiam Weber's BBQ and Cocktail Book ,si mi-a placut ce am vazut pe acolo. Noi nu vrem cu gas.Vreau sa grilez/afum cu diferite feluri de lemn,si de aia o sa ma uit dupa unu din ala gen locomotiva.Al tau e super modern,mai preciz,si elegant.Noi vrem ceva clasic...sa mai bagam si noi un lemn pe foc Report
May 18, 201016 yr comment_37838 Cel din prima imagine, pusa de uptown girl, l-am vazut la treaba, ultima 100 m, afumand carnati. Toata actiunea de la facut carnatii, afumat si mancat a durat o zi. Mie mi-au placut mult carnatii facuti asa. Problema a fost ca s-au pus un pic prea multi carbuni si a fost prea cald inauntru, deci erau semi facuti carnatii ) Asta a fost a doua oara cand l-au folosit, prima data, cu un an inainte, au iesit super, dupa cate spun ei. Eu ii cred, ca doar am degustat nu am participat. Mi-a parut rau ca nu le-am zis sa puna si o bucata de piept de pui, poate iesea o pastrama buna. Report
May 18, 201016 yr comment_37855 Maya, în antile se foloseste ceva foarte asemanator cu gratarul de care întrebai, e facut pur si simplu dintr-un butoi taiat în doua si articulat cu balamale. Pe partea superioara sudeaza un mic horn. Pot sa te asigur ca face niste gratare excelente, cu un usor gust de afumat. http://maisonscreoles.webfactional.com/medialib/photos/article/mc58_gastronomie/cache/QUAND-LES-LAMBIS-REMPLACE-LA-VIANDE_display.jpg Report
May 19, 201016 yr comment_37995 Maya , scula asta e pt afumat la cald , nicidecum pt carnatzi. E pt afumaturi gen pastrav Eu am vrut sa-i cumpar la al meu de ziua lui ,( d-aia cunosc scula) dar pana la urma a vrut frigider pt vin. Stai la curte ? daca da , de ce nu-ti faci afumatoare? Noi a vem una facuta de tamplar in Ro dar se poate si improviza. Daca stai la curte spune-mi , si-tzi explic ce si cum . Report
June 14, 201016 yr Author comment_42338 Multumesc pentru informatii Între timp,a ajuns locomotiva pe gazonul nostru(ala plin cu buruieni )Sîntem încîntati de rezultat...si cum arata,si ce iese din el.Pîna acum am copt vinete întregi pentru salata.Se fac excelent,iar gustul salatei a fost incomparabil cu cel al vinetelor facute în cuptor,sau pe gril normal cu carbuni.Le-am copt pe jar de lemn(despre lemn si grilatul cu el,exista o întreaga istorie....ce fel de lemn,lemne diferite combinate,sau lemne combinate cu carbuni-numai carbuni de foarte buna calitate)Am grilat si alte legume,jumatati mari de rosii,ciuperci,am copt ardei,toate pulverizate cu ulei de masline,presarate cu putina sare si oregano uscat.O minunatie! În materie carne,am facut coaste de porc,de fapt o bucata cu cîteva coaste,cu tot cu carne,grasime si sorici.Am condimentat bucata cu un dry rub din condimente uscate(piper negru,boia dulce,chili,sare,ceapa,usturoi si cayenne).A iesit într-adevar deosebita,bucata asta cu coaste.Foarte suculenta în interior,si crocanta în exterior. Ieri am facut doi somoni salbatici,care au fost wow!I-am condimentat cu un amestec de legume deshidratate si macinate (telina,ceapa,usturoi,patrunjel,piper,floare de nucsoara,pastîrnac,usturoi,piper si sare).În burta lor am bagat cîte o legatura de marar.I-am lasat asa condimentati în frigider vreo 4-5 ore înainte de a fi grilati. Am grilat cu lemn de fag combinat cu lemn de mar,si înca cu o combinatie de carbuni de fag cu lemn tot de fag) Asta e smokerul: Interior Ne-am jucat putin cu focul,sa vedem cum si cît se mentine caldura,cum se poate controla temperatura cu termometrul.Cu focul,lemnele si carbunii se poate jongla,grila direct cît si indirect,afuma cald,si chiar si rece!Cu timpul,o sa documentez.Datile astea nu am facut nicio poza,pentru ca eram siguri ca ies doar catastrofe.Cu orice gril nou,am avut probleme pîna i-am prins "spilu"...cu asta a functionat din prima,si a iesit totul asa cum ne asteptam,doar ca am ramas surprinsi ca a si functionat de la început. Simo,"oficial" scula este pentru grilat si afumat la cald,dar totusi merge afumat si rece.Nu trebuie sa asculti totdeauna ce spun expertii din magazine/sau ce spune cartea.Trebuie doar sa fii putin inventiv Report
June 15, 201016 yr comment_42477 Sa-ti traiasc locomotiva si sa va bucurati de ea cat mai mult... dar am si eu o mica curiozitate: cat a costat, bre, scula asta?... daca se poate spune... Report
June 16, 201016 yr Author comment_42704 Sa-ti traiasc locomotiva si sa va bucurati de ea cat mai mult... dar am si eu o mica curiozitate: cat a costat, bre, scula asta?... daca se poate spune...Merci Sorina,sculele astea costa de la putin...la extrem de mult.depinde de marca,marime,material...etc..etc.Nu stiu exact cît a costat al nostru,dar o sa-mi întreb jumatatea mai buna...sa vad daca-mi spune Oricum,al nostru e din ala pentru muritorii de rînd,nu din ala de enshpe mii de euro.Da si tu o cautare pe google cu BBQ Smoker,si vei vedea ca preturile oscileaza de la 100 pîna la 20.000 Report
June 16, 201016 yr comment_42713 Maya, Sa-l stapanesti sanatoasa si sa smokaresti bucate smechere.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
June 16, 201016 yr comment_42740 Maya, sa stapaniti sanatosi locomotiva si sa va dea numai mancaruri bune! Report
June 1, 201313 yr comment_199394 Bradley contacteaza admin@artaculinara.com ca sa negociezi modalitatea de a-ti face publicitate pe acest forum. Report