Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Topic de batut cimpii

Featured Replies

Pentru ca am chef de vorba, si nu de fiecare data are sens ce-mi trece prin cap, inaugurez eu forumul!

Sa va spun in primul rind ca ma bucur ca romanii au spus Da la referendum, sint ceva ani buni de cind Pro Democratia stringe semnaturi pentru parlamentul unicameral.

• Author

Pai n-a fost vot imperativ, ca doar ne-a intrebat daca vrem sa votam, sau ma rog, cel putin pe mine m-au intrebat, si ai mei au zis acelasi lucru.

cred ca Pro Democratia vroia de fapt un referendum pentru schimbarea Constitutiei mai intii, si apoi cel pentru Parlament.

In afara de asta, sint de acord ca Basescu si-a facut cam 70% din campanie pe Da-ul de la referendum, dar nu e vina nimanui ca nici un alt partid nu s-a identificat cu ideea asta!

• Author

Eu propun ca PPP - piinea paralizatoare de protoni - sa fie scoasa in afara legii. mai mult, propun ca vrabiile sa fie infertilizate chimic dupa depunerea celui de al doilea ou, daca acesta se dovedeste mincator de PPP.

Ori e o frasa, desi a aparut in mai multe buletine, ori pur si simplu vreun muncitor (m-as hazarda sa spun un roman) a facut un gratarel ceva intr-o zona restrictionata, iar vrabia, hulpava cum este....

Eu propun ca PPP - piinea paralizatoare de protoni - sa fie scoasa in afara legii. mai mult, propun ca vrabiile sa fie infertilizate chimic dupa depunerea celui de al doilea ou, daca acesta se dovedeste mincator de PPP.

Ori e o frasa, desi a aparut in mai multe buletine, ori pur si simplu vreun muncitor (m-as hazarda sa spun un roman) a facut un gratarel ceva intr-o zona restrictionata, iar vrabia, hulpava cum este....

daca te referi la lhc, probabil frun doctorand francez de sex feminin :) cel putin asa reiese din comunicat, daca citesti printre rinduri.

• Author
Acu' n-o condamn prea tare pe donsoara, probabil se plictisise asteptind maretele infaptuiri ale Acceleratorului dupa investitia de 4 mld £, dar care vad ca mai mult sta :)
Acu' n-o condamn prea tare pe donsoara, probabil se plictisise asteptind maretele infaptuiri ale Acceleratorului dupa investitia de 4 mld £, dar care vad ca mai mult sta :)

sa vezi tu cu ce morcovi in fund stau baietii cu diverse teorii ... 2/3 or sa-si piarda granturile, cel putin!!

• Author

Probabil, desi nu cred.

Cumva, oamenii de stiinta gasesc mereu pretexte pentru burse, acum ca sa gaseasca gravitoni miine ca sa dezvolte noi capcane de sobolani.

Tot asa, bancherii foarte incintati, vor finanta aceste proiecte, ca nu stii de unde sare iepurele!

Natura, la fel de imperturbabil, va crea sobolani mai rezistenti :)

Toata lumea fericita?

Probabil, desi nu cred.

Cumva, oamenii de stiinta gasesc mereu pretexte pentru burse, acum ca sa gaseasca gravitoni miine ca sa dezvolte noi capcane de sobolani.

Tot asa, bancherii foarte incintati, vor finanta aceste proiecte, ca nu stii de unde sare iepurele!

Natura, la fel de imperturbabil, va crea sobolani mai rezistenti :lol:

Toata lumea fericita?

pi aici nu e vorba de shobolani, mai :hello:

aici e vorba de fro 3 tabere care publica articole la "ba p-a ma-tii" sau "ba al nostru-i mai lucios". exista diverse "scoli" si "teorii" apropo de cum e facuta lumea. dreptate poa' sa aiba cel mult unii. poa' sa n-aiba dreptate nici unii. iar pe bani destui de putini se bat totz. de unde mai atragi doctoranzi, de unde mai iei bani, daca teroriile tale dau chix de maniera monumentala?

unde mai pui ca ftizica particulelor, in ziua de azi, cam traje sa muara ...

• Author

Stii ce ma oftica pe mine la oamenii de stiinta?

Ca se pierd in tot felul de proiecte, nu sint capabila sa judec daca sint bune, rele (pe calea descoperirilor serendipitare sau chiar empiric) in loc sa-si puna mintile la contributie sa faca posibila calatoria cu o viteza mai mare ca a luminii.

In teorie, calatoria, deocamdata imposibila cu tot ce stim acum, ar putea permite transbordarea in viitor, care viitor le-ar putea spune daca Acceleratorul asta are vreo sansa...si ar termina si ei odata cu ba p'a matii!

Stiu, i need :love7: :love7:

Stii ce ma oftica pe mine la oamenii de stiinta?

Ca se pierd in tot felul de proiecte, nu sint capabila sa judec daca sint bune, rele (pe calea descoperirilor serendipitare sau chiar empiric) in loc sa-si puna mintile la contributie sa faca posibila calatoria cu o viteza mai mare ca a luminii.

In teorie, calatoria, deocamdata imposibila cu tot ce stim acum, ar putea permite transbordarea in viitor, care viitor le-ar putea spune daca Acceleratorul asta are vreo sansa...si ar termina si ei odata cu ba p'a matii!

Stiu, i need :love7: :love7:

mai, noi mai avem petrol pen' dooj de ani si materii prime pentru 15, si tu vrei viteza luminii ...

• Author

Eu m-am relaxat in privinta resurselor, mi-am dat seama ca atunci cind petrolul va deveni prea scump sa fie exploatat, ne vom indrepta atentia catre sursele de energie alternativa, ca nimeni nu e intr-atit de idiot sa faca respiratie artificiala la o infrastructura de pe urma careia nu va putea beneficia.

Sigur, frumos ar fi sa ne orientam de acum atentia asupra energiilor regenerabile, pentru ca nu sint deloc curioasa cum ar arata o lume post-hightech!

Poat sa spun si io ceva total aiurea si la nici un subiect?

Muama , ce-mi place acilea!!!!!!!!!!!!

iegzact punctul meu de vedere! traiasca!

si intr-o mai mare dezordine de idei, imi fac dulap pe terasa :hello:

fata , ferice de tine ca ai terasa! Noi suntem tot la faza de gropi si santzuri......... :P

• Author
Lasa, Simo, ca o sa te muti citi ai clipi! Eu am avut o echipa la ridicarea casei, si alta echipa la finisaje. dupa a doua echipa am stat sa astept o gramada sa ii prind liberi, super ocupati baietii din motiv de fuarte meseriasi. Finisarea la cheie a durat 1 an. constructia propriu zisa, cu tot cu demolatul casei initiale a durat 3 luni, intre ele 2 an pauza :( timp in care am facut cu nervii de miliarde de ori!
Eu m-am relaxat in privinta resurselor, mi-am dat seama ca atunci cind petrolul va deveni prea scump sa fie exploatat, ne vom indrepta atentia catre sursele de energie alternativa, ca nimeni nu e intr-atit de idiot sa faca respiratie artificiala la o infrastructura de pe urma careia nu va putea beneficia.

Sigur, frumos ar fi sa ne orientam de acum atentia asupra energiilor regenerabile, pentru ca nu sint deloc curioasa cum ar arata o lume post-hightech!

nu-i asa ca suna bine? :mrgreen:

pot sa te dezamagesc? daca bedrolu' se terna miine, am dat-o dreaq urit de tot!! energia alternativa e o guguasa bublicitara. singura care ar putea fi folosita e energia magmei, da' asa ceva nu da bine-n politica.

in ceea ce priveste materiile prime, in 15 ani nu se vor mai putea fabrica, de exemplu, monitoare lcd, pentru ca se terna indiumu'. mai am si alte igzemple, da' nu vreau sa te sperii.

nu-i asa ca suna bine? :mrgreen:

pot sa te dezamagesc? daca bedrolu' se terna miine, am dat-o dreaq urit de tot!! energia alternativa e o guguasa bublicitara. singura care ar putea fi folosita e energia magmei, da' asa ceva nu da bine-n politica.

in ceea ce priveste materiile prime, in 15 ani nu se vor mai putea fabrica, de exemplu, monitoare lcd, pentru ca se terna indiumu'. mai am si alte igzemple, da' nu vreau sa te sperii.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:hI2TmlkvfsQx_M:http://images.zaazu.com/img/male29-male-theater-cinema-smiley-emoticon-000071-large.gif

• Author

ma, nu-s sperioasa, :love3: si daca sint imi scuip in sin, zau! si-mi trece!

Stiu ca n-o sa zboare nici un avion cu energie eoliana, ca n-o sa conduca nici o masina across europe cu o baterie de curent, sau ca o sa duduie industria cu biomasa...dar stiu si ca petrolul nu o sa dispara peste noapte!

Sigur, o sa devina din ce in ce mai greu de exploatat, probabil o sa trebuiasca create noi infrastructuri, in alte locatii, nu va mai avea aceeasi calitate samd...si de aia am zis ca investitorii vor cauta alternative, dar doar atunci!

Mai stiu ca resusrsele de carbune ar putea sa ne ajunga inca un secol, dar cine s-ar reintoarce la el in afara unei crize? Arderea lui produce atitea gaze cu efect de sera incit mai bine ne-am imbraca fiecare masina/casa/birou cu sinsile si tot ar fi dezastrul ecologic cel mai mic!

Mai stiu ca avem energiile conventionale nucleare (si aici nu stiu daca sa spun Slava Cedurlui sau 'miash ca inca exista uraniu, inca nu mi-am format o parere).

Sa nu ma intelegi gresit, si eu sint o sceptica! Nu din cea cu viziuni devastatoare!

Nu! Nu vreau sa imi imaginez cum va arata lumea in urma unei reale pandemii, in cazul unor dezastre naturale, daca un asteroid ar lovi pamintul, daca nivelul apelor marii ar creste, daca calendarul mayas nu ar functiona dupa 2012!

(desi citeodata ma gindesc ca poate asa viata ar deveni mai interesanta, nu?)

Realitatea este ca traim intr-o lume man made, in care principalele noastre probleme sint daca noul telefon are blutooth, daca mai prind aglomerat la interesctie, daca e curat in bucatarie....cind prioritatea noastra ar trebui sa fie bucuria de a trai. Punct.

raluca, kina isi trage energia electrica din carbune. it's CHEAP!!
aham, si arata-mi si mie un singurl leader cu cojones care le va arata gaura din ozon!

gaura din ozon - daca exista - nu e data de arsu' carbunelui. daca te referi la global warming, arata-mi un studiu serios care ovedeste ca arsu' carbunelui o provoaca -daca exista.

• Author

Acces la studii concrete nu am, ca nu sint om de stiinta, si bine ca nu sint, ca as intelege mai multe si cred ca m-as deprima mai tare!

Stiu ca stratul de ozon nu are acceasi densitate, stiu ca clima a suferit modificari dinainte de aparitia omului pe pamint (vulcani, meteoriti)...dar boala mea ramine tot turbo consumul uman!

Kina polueaza...si ce? America nici acum n-a ratificat protocolul Kyoto!

mai nene, trimite-ti-ma la culcare ca e aproape 3!

Acces la studii concrete nu am, ca nu sint om de stiinta, si bine ca nu sint, ca as intelege mai multe si cred ca m-as deprima mai tare!

Stiu ca stratul de ozon nu are acceasi densitate, stiu ca clima a suferit modificari dinainte de aparitia omului pe pamint (vulcani, meteoriti)...dar boala mea ramine tot turbo consumul uman!

Kina polueaza...si ce? America nici acum n-a ratificat protocolul Kyoto!

mai nene, trimite-ti-ma la culcare ca e aproape 3!

pe mine sa nu contezi. deja am de culcat unu', zilnic (nush dece, la muma-sa nu doarme).