June 15, 201016 yr Author comment_42541 Cu riscul de a supara pe cineva si de a parea antipatica,tin sa-ti spun Pisoi ca eu am mancat in Italia facute de Italieni getbegeti,vinete exact cum ai facut tu si tot parmigiana de melanzane o numeau....sunt f. bune ambele variante,delicioase... Si foloseau italienii Cheddar? :)Cred ca orice parmigiana care are ca ingredient principal vînata,se cheama asa...chiar daca o fi si oleaca carne prin ea Report
June 15, 201016 yr comment_42543 Cu placere.Important e sa-ti placa,sa fie dupa gustul tau.Mie-mi plac vinetele prea mult,ca sa le amstec cu carne.As putea sa manînc un castron de vinete feliate si prajite ce sa fac daca am carnivori in casa? ma adaptez in asa fel incat sa nu gatesc doua feluri doi la aceeasi masa ca n-as face fata. si eu iubesc vinetele nemasurat! si chiar imi fac cateodata vinete prajite sau fripte si le halesc asa si cand ma duc la celebrul YO SUSHI imi iau de pe banda neaparat farfuria cu vinete in sos de soia cu ceapa verde mmmm! Report
June 15, 201016 yr comment_42551 Oauu!!Maya ce bine arata...am facut si eu o tentativa''la pas cu pas,imi plac si mie f. mult...ale tale arata bestial,si poze si tot sunt fara cuvinte.... Despre gialo zaferano eu nu stiam,desi am facut si pollo alla cacciatora,eu vazusem pe rai uno''alla prova del cuoco''realizat de Alesandra Spisnei,iar vinetele de Anna Moroni(dar le faceam si in Italia)...Stiu ca cine vrea mai usoara reteta poate griglia feliile de vanata,eu personal prefer prajite ...Mi-ai lipsit tare mult... Geany,mie-mi place tot ce e cu vinete! Tre sa-mi pun si eu rai uno,ca ma faci curioasa cu ce emisiuni vezi tu acolo.Dupa aia o sa te întreb cînd sînt emisiunile,sa le urmaresc si eu.Merci,Geany Draga Maya eu urmaresc rai uno alla prova del cuoco,o emisiune ce dureaza de la ora 13-14,30ora romaniei,dar acum pana in septembrie sunt in vacanta,eu o urmaresc de 10 ani si sunt fan nr. 1 din punctul meu de vedere este a fost si va fi cea mai tareeee,(au si site,sau pagina nush cum se chiama daca m-am exprimat bine, pe internet cu toate retetele si tot la zi dar eu nu ma pricep sa-ti dau link sau ceva poate foxy daca gaseste).... Report
June 15, 201016 yr comment_42553 Cu riscul de a supara pe cineva si de a parea antipatica,tin sa-ti spun Pisoi ca eu am mancat in Italia facute de Italieni getbegeti,vinete exact cum ai facut tu si tot parmigiana de melanzane o numeau....sunt f. bune ambele variante,delicioase... Si foloseau italienii Cheddar? :)Cred ca orice parmigiana care are ca ingredient principal vînata,se cheama asa...chiar daca o fi si oleaca carne prin ea Ai dreptate cedar nu am auzit la italieni,dar facute cu sos cu carne(ragu)si feliile griliate in cazul asta,iar ca si branza in loc de parmigiano,pus pecorino,grana sau chiar mozzarella da' si cu toate astea din obisnuinta cred tot parmigiana o numeau(logic ar fi sa aiba parmigiano,nu?)dar in nici un caz nu e o musaca,nici ce a facut pisoias.... Inca o data felicitari pt.prezentarea retetei Maya si poze si tot,e intodeauna o incantare sa urmaresc tot ce postezi tu...ca la carte ce mai .... Report
June 15, 201016 yr comment_42555 eu nu ma pricep sa-ti dau link sau ceva poate foxy daca gaseste).... http://www.laprovadelcuoco.rai.it Report
June 15, 201016 yr comment_42559 Multumesc tare mult Adriana ,va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti voi despre emisiunea asta ca eu is' indragostita de ea.... Report
June 15, 201016 yr Author comment_42560 Ai dreptate cedar nu am auzit la italieni,dar facute cu sos cu carne(ragu)si feliile griliate in cazul asta,iar ca si branza in loc de parmigiano,pus pecorino,grana sau chiar mozzarella da' si cu toate astea din obisnuinta cred tot parmigiana o numeau(logic ar fi sa aiba parmigiano,nu?) Posibil sa vorbesc prostii,dar eu stiam ca parmigiana,în acest caz nu vine de la parmigiano ci specifica felul asta de a gati legume feliate/în straturi cu sos si brînza/cascaval la cuptor.Daca nu e asa,scuze...dar nu stiu de unde mi-a ramas mie asta prin cerebel... Îl pun deseara pe Dan,sa-mi puna rai uno. Merci,Geany de info Adriana,merci de link Report
June 15, 201016 yr comment_42567 Nu ai de ce sa-mi multumesti Maya draga,eu iubesc emisiunea asta f. mult si nu te poti plictisi de ea,in fiecare zi e diversa,lunea se dau sfaturi despre cum poti recicla resturi ramase de duminica,un telespectator ii da lui Anna Moroni la telefon,3 ingrediente iar ea prepara in direct ceva rapid,clasic si bun,in fiecare zi este invitata o alta maestra(Alessandra Spisnei e preferata mea e mitica...) care face retete traditionale sau mai putin....au si genul:''bucatariile lumii'',iar vinerea superb,bucatarie traditionala italiana,cu invitati care se intrec in prepararea retetelor zonei de unde provin,sambata e cu horoscop,copii,si mestri cofetari si gelatari...e excelenta nu ai cum sa nu-ti placa sau sa te plictisesti,fain prezentata muzica public,glume tot ce vrei....Scuze ca m-am lasat dusa de val in halul asta,incepe iar in septembrie deabea astept sa vad si cine v-a fi prezentatoarea ca e bataie si acolo(o prefer pe Antonela Clerici),cat despre cablu eu m-am schimbat cu internetul dar daca nu avea rai uno renuntam,doar pt. emisiunea asta oricat de tentant ar fi fost pachetul. Report
June 15, 201016 yr comment_42572 Posibil sa vorbesc prostii,dar eu stiam ca parmigiana,în acest caz nu vine de la parmigiano ci specifica felul asta de a gati legume feliate/în straturi cu sos si brînza/cascaval la cuptor.Daca nu e asa,scuze...dar nu stiu de unde mi-a ramas mie asta prin cerebel... Îl pun deseara pe Dan,sa-mi puna rai uno. Merci,Geany de info Adriana,merci de link Nu vorbesti prostii, parmigiana n-are nici o legatura cu parmigiano.Parmigiana are la baza vanata, dovlecel,carciofi, conopida,(si multe alte legumicoase) chiar si ceapa. Si mie imi plac vinetele f mult si le-as incerca dar nu prajite in ulei si facute pe grill. Cat de italieni, de cand ma chinui si eu sa-mi pun,da acum n-am nici o sansa ca nici roamnii nu-i mai vad pana nu termina astia de renovat blocul. Report
June 15, 201016 yr comment_42573 Maya, superba reteta. Imi ploua-n gura numai cand ma uit la poze. Gustul trebuie sa fie nemaipomenit, sunt sigura! Am cumparat chiar ieri Scamorza, de la Edeka. 300 g cu 4.49 euro. Mi se pare ca e putin mai ieftina decat multe alte soiuri - marea majoritate a cascavalurilor / branzeturilor costa peste 20 de euro / kg.Este cumva la Edeka si neafumata?Ca la Globus,doar afumata am gasit.Merci,Fox Neafumata, nu cred. O singura data am vazut scamorza, saptamana trecuta. Si am si luat si le-am facut cu rosii si ceapa rosie, cum ai zis tu..... Belea! (normal ca iarasi nexam poze, ca eram amandoi lesinati de foame si de pofta! ) Report
June 16, 201016 yr comment_42714 In cartea aceastascrie: "Denumirea “melanzane alla parmigiana” ne induce sa credem ca este vorba despre o specialitate de la Parma. Insa acest minunat fel de mincare in care se foloseste parmigiano reggiano in abundenta si care se coace apoi "gratin" la cuptor n-a fost inventat in Emilia Romagna ci in Calabria. Dar e bine sa fim circumspecti inainte ca locuitorii Campaniei, Siciliei, Pugliei sau Sardiniei sa contrazica aceasta afirmatie, asa ca, cel mai bine e sa spunem ca e un fel tipic Italiei Meridionala. Originea denumirii aceastei retete foarte gustoasa nu deriva din numele unei localitati ci din folosirea acestui tip de brinza specific Italiei Setentrionala.Gurmanzii din Sud, curiosi in a experimenta noi specialitati, au descoperit usor calitatile brinzei parmigiano reggiano, asa cum cei din Nord folosesc prevalent pecorino afinat, care in sudul Italiei se foloseste ca brinza de ras. Insa bucatarii calabresi subliniaza faptul ca parmigiana e o inventie a lor, chiar daca aceasta reteta este servita in restaurantele din Mediterana, inclusiv cele grecesti si turcesti." Report
September 11, 201016 yr comment_56215 Am adaptat un pic reteta, asa, ca pentru lenesi. Am taiat vinetele în doua, le-am cojit dupa modelul pantalonilor lui Nea Iancu si am crestat miezul în crucis, dupa care am presarat cu sare si am asteptat 20minute Le-am sters bine cu hîrtie absorbanta, le-am stropit generos cu ulei de masline, le-am pus la tava unsa si ea cu ulei si le-am dat la cuptor 220°C 20minute (le-am întors dupa 10min) Am presarat cu usturoi tocat, apoi cu sosul de rosii de care am pomenit aici, am presarat busuioc tocat si am acoperit cu mozzarela. Pe deasupra, o razaluiala de parmezan, si iar la cuptor, sub grill la 250°C pîna s-a rumenit convenabil totul. Merci pentru idee, a fost foarte mmmmmm! Report
September 11, 201016 yr Author comment_56232 Misto de tot si varianta asta!Arata foarte apetisant! Report