Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dulceata de nuci verzi

Featured Replies

Pun si eu o intrebare intrebatoare din partea mamii :appl: spune ca i-a iesit siropul la dulceata de nuci prea subtire anul asta(nelegat deloc!!)ce poate sa mai faca in acest caz?! :thumleft:

Eu ma gandeam sa scurga nucile si sa mai dea siropul pe foc,dar sa mai adauge zahar sau ce?! ca ea a respectat reteta si i-a iesit mereu doar de data asta nu stiu ce s-o fi intamplat (poate cu nucile sau ceva a fost acolo :appl: )

Pun si eu o intrebare intrebatoare din partea mamii :appl: spune ca i-a iesit siropul la dulceata de nuci prea subtire anul asta(nelegat deloc!!)ce poate sa mai faca in acest caz?! :thumleft:

Eu ma gandeam sa scurga nucile si sa mai dea siropul pe foc,dar sa mai adauge zahar sau ce?! ca ea a respectat reteta si i-a iesit mereu doar de data asta nu stiu ce s-o fi intamplat (poate cu nucile sau ceva a fost acolo :appl: )

Da, te`ai gandit foarte bine. Scurge siropul il fierbe din nou si adauga zahar. Cand este gata legat adauga iarasi nucile.

Acum poate ca o sa mai primesti info si de la alte d-ne de aici care au mai facut.

Mie imi place dulceata de nuci verzi dar cand ma gandesc la procedeu imi piere cheful.

Felicitari ptr cine are rabdarea asta. Cand eram acasa faceam cu mama iar singura cred ca de 2 ori si asta a fost demult.

Cat maninc eu primesc de la alte prietene ptr care fac mamele lor.

Apropo de dureri de spate, in inteligenta mea eu stau jos doar cand curat gogosari sau prune, ca doar n-o sa stau in picioare pret de 10 kg! Uite ca pe asta cu scaunelul n-o stiam o sa incerc! multumesc de idee!

Pun si eu o intrebare intrebatoare din partea mamii :(( spune ca i-a iesit siropul la dulceata de nuci prea subtire anul asta(nelegat deloc!!)ce poate sa mai faca in acest caz?! :thumleft:

Da, te`ai gandit foarte bine. Scurge siropul il fierbe din nou si adauga zahar. Cand este gata legat adauga iarasi nucile.

Acum poate ca o sa mai primesti info si de la alte d-ne de aici care au mai facut.

Mie imi place dulceata de nuci verzi dar cand ma gandesc la procedeu imi piere cheful.

Felicitari ptr cine are rabdarea asta. Cand eram acasa faceam cu mama iar singura cred ca de 2 ori si asta a fost demult.

Cat maninc eu primesc de la alte prietene ptr care fac mamele lor.

Draga Cerra merci de raspuns! :appl: :appl:

La noi sunt de cumparat in piata deja decojite 100 de nuci,nu mai stiu acum pretul dar cand au aparut erau destul de piperate la pret 10 roni,100 de nuci :((

Vreau si eu sa fac dulceata de nuci, dar inca sunt cam mici. Mai astept o saptamana. Am facut si anul trecut, nu mai stiu dupa ce reteta, dar mi-a iesit foooarte dulce, asa ca nu s-a prea atins nimeni de ea.

Giani, si mama a mai fiert siropul, tot asa - nu se legase. Si cu nuci gata curatate din piata.

Dar intr-adevar, a iesit asa de dulce, parca nu-mi mai place!

Felicitari celor care inca perseverati la productie!

Iar despre lichior, singura data cand s-a facut dulceata de nuci in casa mea -de catre om!- l-am facut doar din cojile rezultate. Am uitat de ele si le-am lasat la macerat mai mult decat zicea reteta -Silvia Jurcovan- si-a iesit cel mai bun lichior ever, avea gust de ciocolata, nu se simtea deloc izul de iod. De-asta-mi amintesc cu mare placere!

• Author

Eu fac acum a doua tura de dulceata de nuci, iar alta dulceata, din altceva, nu mai fac! Eu si-asa nu ma dau în vînt dupa niciuna, iar ai mei vor de asta. De asta primesc, si alta nu!Anul asta fac pauza! =))

O sa mai fac o tura de test, cu nuci mai mari... sa vad ce iese.

Oricum, munca de chinez batrîn.

Tura asta am facut-o din:

1 kg nuci curatate

1 kg zahar

1 l apa

2 pastai vanilie, despicate

2 lamîi, de la una zeama si una feliata în dulceata

Ce diferente de... clima sau... ce-o fi asta? =)) Nucile mele culese in 9 iunie au fost perfecte pentru dulceata, cred ca si cu 3-4 zile sau chiar mai multe inainte ar fi fost. Dar urmatoarea serie de nuci culese a fost pe 13 iunie si cam un sfert din ele aveau deja o coaja lemnoasa. La unele era inca posibil s-o indepartez, ceea ce am si facut, dar acum probabil ca coaja e deja formata in totalitate. De-aia ma mira ca la voi inca se mai poate face dulceata :D Abia astept sa se maturizeze cit de cit si sa maninc mieji de-aia de nuci noi, imi plac la nebunie :D

Eu nu m-am ales decit cu un borcan de vreo 300g de dulceata, restul s-a mincat pe loc sau in zilele urmatoare cu iaurt gras, o combinatie divina.

Peste vreo luna o sa am si lichior de nuci verzi :D

• 11 months later...
Ia sa duc topicul asta sus,sa va amintesc de dulceata.Eu am facut saptamana trecuta,cand am fost in Romania,portie dubla.Au fost mai mititele nucile,dar mai bine,decat sa uit iar si sa le treaca vremea cand imi amintesc :) .A iesit buna,dar cu toate ca am scazut cantitatea de zahar cu 100 g la portie,pt gustul meu e cam dulce.Tati a zis ca parca-s smochine :)
rusine, huaaaaaa! imi ploua in gura, de unde iau eu nuci verzi, ca nici in piata n-am vazut!!Nici mie nu-mi plac lesinant de dulci!

rusine, huaaaaaa! imi ploua in gura, de unde iau eu nuci verzi, ca nici in piata n-am vazut!!Nici mie nu-mi plac lesinant de dulci!

In piata de langa mine am vazut, dar acum ceva timp, nu zilele astea. Cam vreo 2 saptamani au trecut de atunci. Nu am idee nici de pret, ca nu m-a interesat. Am "fabrica" la mama acasa.... :D

Ia sa duc topicul asta sus,sa va amintesc de dulceata.Eu am facut saptamana trecuta,cand am fost in Romania,portie dubla.Au fost mai mititele nucile,dar mai bine,decat sa uit iar si sa le treaca vremea cand imi amintesc :D .A iesit buna,dar cu toate ca am scazut cantitatea de zahar cu 100 g la portie,pt gustul meu e cam dulce.Tati a zis ca parca-s smochine :D

Sa sti ca ma gandeam saptamana asta la dulceata , chiar ii ziceam surorii mele ca poate apuc sa fac ca sa-i duc.Miercuri am trecut pe langa niste nuci dar inca nu sunt bune, aveau dimensiunea cam unei boabe de fasole(da nu din aia gigant).Cred ca daca tine vremea frumoasa ,abia peste 2 saptamani vor fi bune pt dulceata.

• 2 months later...
cam cat de verzi ar trebui sa fie nucile? cam prin ce perioada a anului as putea sa le culeg si sa fac dulceata? acum ar fi ok?

Edited by Alexandru
Publicitate neautorizata

cam cat de verzi ar trebui sa fie nucile? cam prin ce perioada a anului as putea sa le culeg si sa fac dulceata? acum ar fi ok?

----------

pentru cei interesati creare site

știu eu, știu eu. nucile nu trebuie să fie nici prea puțin verzi, nici foarte verzi, dacă o treime e verde e deajuns, celelalte treimi pot fi de orice culoare, numa să se asorteze cu borcanu. perioada culesului e o chestie delicată, dacă le culegi prea devreme te umpli de maclavais verde pe mîini, dacă le culegi prea tîrziu le-au mîncat deja copii. cel mai bine e să stai la pîndă lingă pom, mai creezi un site, mai scrii o reclamă pe arta și cum vine momentul potrivit, pac, le culegi. acum ar fi ok numai să ai nucu' la-ndemînă și o lanternă bună.

ps sorry, dar nu m-am putut abține :)

nope, pentru lichior de nuci nu merge decît cu nuci lichide decojite care cresc în arbuști subacvatici de mare adîncime. numai să fii atentă să nu fie altoiți cu alge că-ți iese lichiorul albastru.

PS și tu? =))

nope, pentru lichior de nuci nu merge decît cu nuci lichide decojite care cresc în arbuști subacvatici de mare adîncime. numai să fii atentă să nu fie altoiți cu alge că-ți iese lichiorul albastru.

PS și tu? :D

Eu am aflat raspunsul apasînd pe butonul "Edit" =))

• Author

PS și tu? :D

Eu am aflat raspunsul apasînd pe butonul "Edit" =))

Mai, era deja editat cu holerca mea! 'mneata erai deja beat de fericire fara sa gusti din ea :P