Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste proaspete facute in casa...Geany

Featured Replies

Geany, bravos, ai rabdare :lol:

Simo,la pfifferlinge se refera Lapo :http://www.huettenhilfe.de/wp-content/uploads/2007/08/pfifferlinge-vom-grill.jpg

Mai fetito, te iubesc, te pup si te imbratisez ! mi-a tremurat inima si sufletul vazandu-ti pozele , imagini de muuult adanc inchise in mine si bine ferecate au iesit la iveala;

Te felicit din tot sufletul pt absolut tot ce faci , pt entuziasmul si pofta de viata romaneasca pe care o emani. De multe ori cand te aud imi pari un pic cazuta dintr-un Medeleni contemporanizat.

Foxxy multumesc si eu ca ai lasat subiectul intreg, are savoare , are farmec , are poveste. De multe ori tehnica si mancarea nu-s diferite decat le teoreticieni.

Geany minunat, munca nu gluma, dar si satisfactii pe masura, bravo ^_^

Cu ceva timp in urma si eu lucram aluatul de taitei asa ca tine, acum am cazut prada

tehnologiei si pun masina de paine la framantat si cea de taitei la taiat.

Imaginile tale, insa mi-au facut o pofta de taiat aluatul manual, grozav ^_^

• Author

Geany,

Te pup fata si pe fata si pe dos !

Esti grandioasa !

Ai facut un Topic de Topic,pentru care eu iti multumesc.

Ai pus munca si pasiune.

Astept vremuri mai senine si promit sa lipesc aici tot ce mi-ai inspirat tu.

Sincer,abia astept sa incerc.

Acum imi bat capul sa-mi aduc aminte cum facea bunica din aluatul de taietei ,patrate

mici,mici,perfecte,pentru supa de rosii.

Impatrurea cred foaia cam cum ai facut tu la taietetii cu sos,dar nu stiu cand ii taia transversal cum ii ieseu toti la fel de mari.ZAu ca puteai sa juri ca-s facuti cu masina.

Mama ce dexteritate aveau bunicile astea.Cred ca practica e mama invataturii.

Oricum eu am sa incep cu o foaie dintr-un ou.Daca-mi iese ma pup,ca merit.

Tin aproape si te tin la curent.

Daca in viata mea si a celor apropiati mie totul e OK,Saptamana viitoare vin cu rezultatul.

P.S.

Foxy,bine ca nu ai rupt topicul.

E o tehnica,care trebuie aprofundata prin retete si schimburi de exeriente.

Va pup pe toate si hai sa taietim.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Ma bucur ca ti-a placut Pisco,sper sa-ti iasa taieteii dar dexteritatea se deprinde in timp(cred ca si bunica ta avea multa de nimerea patratele perfecte).

• Author

Bravo Geany! Hut ab! Imi dai pofta de taietzit si sa stii ca ma incearca o harnicie ca in doua saptamani vine sora-mea la mine...si ea deja mi-a spus ca e curioasa cu ce o astept :blush: . Cum aici fefelingii (cred ca pe ro is trambita piticului) is in floare, ma gandeam la niste paste proaspete cu ciuperci si sos alb.

Inca o data, :appl: pentru rabdare si munca si talent!

Taieteii proaspeti cu sos de smantana si ciuperci sunt bestiali,f.fini,eu i-am mancat de cateva ori la Sanremo,o s-o impresionezi pe sora ta cu siguranta(nu stiu ce dexteritate ai tu in a face paste proaspete asa ca daca nu ai iti sugerez sa incerci inainte de venirea sorelei o tura sa vezi ce-ti iese sau daca nu ai timp sa-ti procuri taietei deja facuti sa ai o rezerva atunci,doar in caz ca vei fi nemultumita de rezultat)

• Author

Lori , ce trambitze? ce ciuperci de sezon avem acu????

Geany , jos palaria pt rabdare!

Multumesc Simona sper sa fiu de ajutor multor fete si sa atrag in discutii altele mai brave decat mine sa invatam cat mai multe.

• Author

Nane, ce frumos i-ai scris!

Geany, capul sus fetita, nimici nu te doboara! Daca ai nevoie de mine, nu ezita! :blush:

Pai nu e altceva decat ca ma dezumflasem de tot ieri cand mi-a taiat Foxy topicul,la tehnici putea sta f. bine numai partea cu paste dar si aici voiam topicul intreg asa cum il creasem si muncisem eu,sa fie si la index si tot(la tehnici s-ar fi sufocat in momentu'unu printre torturi mussuri si ce branza e prin frigider)si eu chiar muncisem si nu voiam asta,prin modificarea titlului topicul meu se numea:''NISTE taItei cu sos''chiar ma ofticasem rau,arata nashpa si nu asta intentionasem eu.Nu ca imi doresc un topic mereu in frunte dar ma gandesc,ca in timp(ani de zile)vor fi poate multi care vor invata ceva,fie si doar un tips sau prind o idee din zbor.

• Author

Mai fetito, te iubesc, te pup si te imbratisez ! mi-a tremurat inima si sufletul vazandu-ti pozele , imagini de muuult adanc inchise in mine si bine ferecate au iesit la iveala;

Te felicit din tot sufletul pt absolut tot ce faci , pt entuziasmul si pofta de viata romaneasca pe care o emani. De multe ori cand te aud imi pari un pic cazuta dintr-un Medeleni contemporanizat.

Foxxy multumesc si eu ca ai lasat subiectul intreg, are savoare , are farmec , are poveste. De multe ori tehnica si mancarea nu-s diferite decat le teoreticieni.

Nane si eu iti multumesc,cred in retetele mele chiar daca sunt rustice,lucrez mult din ochi,dau liber inventivitatii si improvizatiilor de moment si cel mai mult pun suflet si dragoste in tot ce fac(daca n-am chef mai bine nu ma mai apuc de ceva,daca m-am apucat il duc pana la capat chiar de trebuie sa ma tarai si cad din picioare de oboseala,si tre' sa-mi iasa cum vreau eu cu orice pret,asa sunt eu) :blush:

• Author

Geany minunat, munca nu gluma, dar si satisfactii pe masura, bravo :blush:

Cu ceva timp in urma si eu lucram aluatul de taitei asa ca tine, acum am cazut prada

tehnologiei si pun masina de paine la framantat si cea de taitei la taiat.

Imaginile tale, insa mi-au facut o pofta de taiat aluatul manual, grozav :appl:

Draga Carmen vazusem la Real o masina de paste nici nu costa mult vreo 40-50 de roni,i-am zis sotului care mi-a raspuns stai potolita numa rasnita aia nu mai e prin casa,si acum ii scot ochii ca nu mi-a luat-o,imi raspunde:''ia-ti ce paste iti plac si lasa-ma sa ma uit la meci,barbatii astia,ce stiu ei??!!

Daca faci candva niste paste sa pui sa vedem si noi,eu chiar cred ca e utila si mi-asi dori-o,importante sun retetele cum facem paste eu cred ca scopul scuza mijloacele.

Si cu faina cumparata din Romania eram nemultumita ca voiam grau dur,am rezolvat si problema asta cumva.

Multumesc mult de aprecieri...

• Author

Geany, bravos, ai rabdare :blush:

Simo,la pfifferlinge se refera Lapo :http://www.huettenhilfe.de/wp-content/uploads/2007/08/pfifferlinge-vom-grill.jpg

Multumesc Ioana am si timp ca momentan sunt casnica stau cu bubuletul,si-mi place mult sa-mi petrec timpul in bucatarie..

Geani :blush: :) sper ca intr-o zi sa pot face si eu , sa am timp si rabdare ca desi stau acasa ,nu prea am timp.

o sa incerc reteta ta de taietei , dupa ce pune lapona, retea ei de taietei cu "fefelingii" :appl: ca si la noi sunt acum "trendi-flendi"

• Author

Draga Sisi ma bucur ca te-am prins te rog cand ai timp chiar vreau sa discutam despre lebede nu-mi place ca nu ti-au esit si vreau sa descoperim de ce?!!...ma intereseaza pe mine...

Si la taietei e posibil sa nu fii multumita de rezultat din prima intrucat experienta se capata in timp....

Te pup si te astept la discutii oricand ai timp... :blush:

Geani :) eu fac destul de des teitei la ciorbe, da ii fac simplu, un ou si faina, intind foia si ii tai , gata :blush: Cu lebedele, nu stiu de ce nu mi-au iesit, am incercat sa le pun cu punga si duiul stelat da dupa ce sau copt au iesit pline nu goale la mijloc, in fine, le las momentan si o sa le incerc iar, nu ma las pina nu o sa imi iasa, voi incerca si eclerele, da sa mai treaca un pic de timp.

Scuze de of topic, poate ar trebui sa vb la dezastre in bucatarie sau sa facem un topic cu retete esuate :appl:

• Author
Deci e topicul meu si nu e off topic,fiindca te-am interebat eu,nu aveau voie(indiferent de dui sau nu)sa-ti iasa pline,ceva ai gresit si tre' sa vedem ce si unde....
  • Author
Despre taieteii de supa sau ciorba doar un ou si faina,asa e ...fara atata tevatura,dar sunt fete care se tem de a face taietei in casa asa ca poate se vor mobiliza in viitor citind topicul.... :blush:

No, apai chiar asa minune si rabdare sfinteasca nu am mai vazut decand m-a facut mama. :drool:

Draga Geany, nici amorul nemasurat pentru copchila mea nu m-a inspirat in veci, la atata munca.

Eu va admir mult si simt ca voi ramane spectatoare pe forumurile astea..caci colaboratoare...putine sanse.

Bravo tie. Eu ma duc sa beau o bere :drool:

.

• Author

No, apai chiar asa minune si rabdare sfinteasca nu am mai vazut decand m-a facut mama. :(

Draga Geany, nici amorul nemasurat pentru copchila mea nu m-a inspirat in veci, la atata munca.

Eu va admir mult si simt ca voi ramane spectatoare pe forumurile astea..caci colaboratoare...putine sanse.

Bravo tie. Eu ma duc sa beau o bere :drool:

.

Draga Yandira o bere vreau si eu,cat despre rabdare(doar sa povestesc,postez,procesez poze si tot..da-ti seama ,cand am mai vazut ca se alegea si ''praful'') :drool:

Este unul din cele mai sincere si mai frumoase mesaje primite vreodata...

0

Geany,ma bucur ca ai încercat ideea mea de a amesteca grisul cu faina.Din acelasi motiv ca si tine(ca nu îmi iese în cale asa des faina de grîu dur),m-am gîndit ca ies bine pastele facute din faina amestecata cu gris din grîu dur.Am noroc ca gasesc grisul foarte fin,si nu trebuie sa-l macin.

Pe site am postat o reteta de pui cu vin,unde am facut pastele astea(de un Craciun) Poularde au vin,a la Jurassiene

Am început sa fac amestecuri din astea de faina cu gris dur fin,cu cîtiva ani în urma,plecînd de la o reteta de grisine a Laurei A.

O reteta superba dealtfel! Grisine cu masline si cascaval

Înainte mi-era groaza sa fac paste în casa,dar dupa ce am facut de cîteva ori,chiar a început sa-mi placa.Dar de multe ori le cumpar,din lipsa de timp,sau cînd vrem ceva rapid :drool:

Asa cum le-ai facut tu cu sos de rosii,sînt tare bune.As spune ca cele mai bune!

• Author
Multumesc mult Maya,chiar de mult voiam si eu sa fac asa ti-am scris la:''muls :drool: ....bleee!!! mi se limba plimba-n gura''' :( la raviolii tai uriasi tare fain daca dai un link si spre aia cum intinzi tu aluatul intre 2 coli de hartie de copt ca Petunica... :drool: