Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Botez

Featured Replies

Maya , ai mei sunt mancai , dar mancai nu gluma! Serios vorbesc. Oricum , Grill-ul l-as scoate , as lasa numai pestele.....

Gratin-ul de cartofi la-s scoate iar....

tu spui ca 50 e mult , dar cat e normal? Sau e mult pt cat papi tu ?( ai mei nu se incadreaza aici :floare: )

Maya , amandoua sunt bufet. Nu-mi plac la portzie pt ca , de ex , cumnatu-i musulman , nu mananca porc , nici io nu mananc porc , mama nu mananca miel...etc....

Deci : oaspetzi mancatori o sa am , tot scump tzi se pare? Cu pretentzii nu-s , repet , dar mancai! :pupic: ( fostii mei vecini cand merg undeva seara unde e bufet nu mananca acasa decat micul dejun ,cumnatul neamtz mananca cel putzin 3 portzii daca e bufet-ba data trecuta o adus-o si pe sora-sa si un preten :) )

Aaaa,pai daca se consuma din toate alea,nu e o problema...atunci e chiar ieftin!

Asa e bine,atunci scoate ce nu va place,si în rest,a 2-a locatie e mai buna decît prima!

Da, Adriana este vorba de biserica ortodoxa romana din Italia cu preot roman... poate ca nu in toata Italia o fi asa, sper sa nu fie asa

Iarta-ma, cind ziceam aici ma refeream la Italia si la catolici, din fericire pe ortodocsi i-am frecventat o singura data la nunta sora-mi si habar n-am cum merge treaba. :floare:

• Author

Maya , ai mei sunt mancai , dar mancai nu gluma! Serios vorbesc. Oricum , Grill-ul l-as scoate , as lasa numai pestele.....

Gratin-ul de cartofi la-s scoate iar....

tu spui ca 50 e mult , dar cat e normal? Sau e mult pt cat papi tu ?( ai mei nu se incadreaza aici :floare: )

Maya , amandoua sunt bufet. Nu-mi plac la portzie pt ca , de ex , cumnatu-i musulman , nu mananca porc , nici io nu mananc porc , mama nu mananca miel...etc....

Deci : oaspetzi mancatori o sa am , tot scump tzi se pare? Cu pretentzii nu-s , repet , dar mancai! :pupic: ( fostii mei vecini cand merg undeva seara unde e bufet nu mananca acasa decat micul dejun ,cumnatul neamtz mananca cel putzin 3 portzii daca e bufet-ba data trecuta o adus-o si pe sora-sa si un preten :) )

Aaaa,pai daca se consuma din toate alea,nu e o problema...atunci e chiar ieftin!

Asa e bine,atunci scoate ce nu va place,si în rest,a 2-a locatie e mai buna decît prima!

Am sambata Termin la ei .

Noi botezul l-am facut cand Darian avea 7 saptamani (si noi am vrut sa-l crestinam cat mai repede), in rit ortodox... Biserica sa fiu sincera, la cat cunosc eu Bucurestiul, nu mai stiu cum se numeste, insa slujba a fost frumoasa.. 3 preoti si cor micut..foarte frumos a fost. Biserica spatioasa.. Am avut si fotograf profesionist pentru ca nu am vrut sa pierdem vreun moment important..plus ca nu se compara pozele profi cu cele digitale :lol: De platit la biserica s-a ocupat nasul si nu mai stiu exact cat a dat..in jur de 150 de euro, poate chiar mai mult.

La restaurant s-au adunat in jur de 20 de persoane si am avut meniu fix, tort comandat separat de nasi.. Daca as fi avut spatiu suficient acasa, faceam botezul in batatura, da' n-a fost sa fie..

Molifta eu am facut-o inainte de botez cu vreo 2 saptamani.. l-am luat si pe bebe si i-a citit si lui nu stiu ce.

Nasii lui nu sunt casatoriti, da' nu ne-a intrebat nimeni de chestia asta :biggrin:

Eu am botezat acum 12 ani, e mult de atunci, nu-mi mai aduc aminte tot.Stiu doar ca l-am imbracat pe finut din cap pana in picioare.

Nu cred ca are legatura daca esti casatorit sau nu(sora mea a botezat cand avea 14 ani),important este sa crestinizezi copilul.

Noroc ca aici nu se dezbraca copilul, asa ca Simo, nu ve-i avea nevoie de toate cele ce se cere in Ro.Plus ca fiecare face cum crede.De ex eu am mers aici la un botez,cruciulite nu s-au pus in piept(eu una as fi folosit), bine astea cred ca mai bine le iei din tara daca e(frumoase ar fi unele micute de argint eventual ).La biserica nu se plateste taxa, nasii dau sub forma de donatie cat considera.

Unde am mers eu a fost la un local romanesc,fiinca asa si-au dorit parintii mai ales ca 90% erau romani, deci meniul romanesc.

Eu zic sa nu fie nici prea multa mancare, nici prea putina.Fiinca parerea mea(nu ma duc la botez sa ma indop si sa nu ma mai pot ridica de pe scaun, important e sa ne simtim bine si mai IMPORTANT ca pitica sa fie crestinata).

Nu stiu cand si-a facut mamica molifta,dar cert e ca in biserica a stat tot timpul langa nasa.

Al doilea meniu imi place si mie,da e un pic cam mult,dar ca si continut imi place.

• Author

Olgutza , 150 de Euro mi se pare hotzie la drumul mare!

Ioana? Donatzia nu-i treaba mea? e a nashilor? Eu credeam ca eu ar trebui sa ma ocup...

Apropos de meniu , am primit sugestiile de la Columbia Hotel Nu le mai pun ca numai m-am enervat. Eu una am vrut si ei alta imi trimit. N-am vrut nici un fel de supa , cat o fi ea de eleganta si de capucino din nush ce...am vrut 3 feluri de carne la felul principal si ei imi pun numai 2...etc.

• Author

M-am invrednicit!

[i]

Bufet Mediteranean:

Primire cu sampanie

Bruschetta cu tomaten-mozarella

quiche de ceapa si legume

aperitive si salate:

caprese

pepene cu sunca de parma

salata de linte rosie cu Zuckerschoten ( pastaile alea verzi mici si late) si Chili

salata tzaranaesca cu masline si branza de oaie

antipasti

salata cu dressing de balsamico sau iaurt

rulouri de vinete umplute cu branza de capra

Mancare calda:

Vitel umplut cu spanax , rosii uscate si Pinienkernen

pulpa de miel in fan

Grill:

Haloumi

steak-uri ( din pulpa) marinate cu chili

somon sau Zander (???) aromat cu limette si verdeatza

Alte garnituri

Gratin de cartofi

legume mediteraneene ( ciuperci , vinete , dovlecei , ardei)

cartofi spanioli ( papas bravas)

orez cu semintze de pin prajite

Desert:

Salata de fructe cu Maraschino

Tiramisu de capsuni cu Grand Marnier

Mousse alba si maro

Crema de limette cu chutney de smochine[/i]

Chestia aia cu pastele de la sfarsit , care se fac in fatza oaspetzilor n-o mai traduc ca oricum n-o vreau :pupic:

Na , amu sa va vad cu sugestii , ce atzi mai baga , ce atzi mai scoate?

Olgutza , 150 de Euro mi se pare hotzie la drumul mare!

Ioana? Donatzia nu-i treaba mea? e a nashilor? Eu credeam ca eu ar trebui sa ma ocup...

Apropos de meniu , am primit sugestiile de la Columbia Hotel Nu le mai pun ca numai m-am enervat. Eu una am vrut si ei alta imi trimit. N-am vrut nici un fel de supa , cat o fi ea de eleganta si de capucino din nush ce...am vrut 3 feluri de carne la felul principal si ei imi pun numai 2...etc.

Tot hotie mi s-a parut si mie, da' na'.. era biserica cea mai apropiata :pupic:

Slujba a fost frumoasa, n-am ce zice... cred ca banii i-a bagat nasul sub un covoras in fata altarului ca asa i-a aratat preotul si parca aa auzisem ca se face...

Mie nu mi se pupa donatiile astea cu orice are legatura cu biserica, adica cum te poi numi crestin, respectiv preot daca ceri bani ca sa botezi, cununi etc... In fine, sa nu deviez de la subiect..

Ce meniu bogat ultimul.. noroc ca ai invitati mancai. Noi acum 2 saptamani am avut taiatul motzului si deja dupa aperitive nu mai puteau manca :(..

Mie imi place primul, al doilea e prea incarcat. Dar poate depinde de ora la care se face.

Uite aici, noi anul trecut am fost la botezul unui nepot si asta s-a servit, era dupa-amiaza deci nu era nici cina nici prinz, intre :pupic:

Acu nu stiu cit au platit dar in nici un caz nu cred ca au platit 50 de euro de caciula, presupun intre 20 si 30, tortul tot ei l-au facut.

http://adriananicoleta.wordpress.com/2009/06/29/rinfresco-per-un-battesimo-algalantom_bufet-pentru-un-botez-la-restaurantul-galantom/

Multumesc mult de traducere Simo,mi-e imi place mult al doilea daca zici ca nu e scump...Fiecare poate manca ce vrea nu-i obligat sa manance tot...Phii!!!deja devin nerabdatoare,eu cand ma implic o fac 100%acu' abea astept sa vad bebelina si sa ne povestesti tot,tot cu lux de ''amanunturi'' :pupic:
  • Author

Mie imi place primul, al doilea e prea incarcat. Dar poate depinde de ora la care se face.

Uite aici, noi anul trecut am fost la botezul unui nepot si asta s-a servit, era dupa-amiaza deci nu era nici cina nici prinz, intre :pupic:

Acu nu stiu cit au platit dar in nici un caz nu cred ca au platit 50 de euro de caciula, presupun intre 20 si 30, tortul tot ei l-au facut.

http://adriananicoleta.wordpress.com/2009/06/29/rinfresco-per-un-battesimo-algalantom_bufet-pentru-un-botez-la-restaurantul-galantom/

fain meniul Adriana , dar la noi nu ar mere fara un fel principal: O fleica de carne , acolo :( In rest , tare-mi place.

• Author
Geany , si primul tot bufet era. Aici nu se prea face la portzie , cel putzin nu a fost la bairamurile unde am fost noi. Si mie-mi place mai mult cu bufet. Papi numai ce vrei.

Si contra acestor obiceiuri "ancestrale":

Un bebeluş a murit în timpul botezului

Tragedie de neînchipuit pentru o familie din comuna Mihăileni, raionul Râşcani, Republica Moldova. Bebeluşul de o lună şi jumătate a murit imediat după ce preotul l-a scufundat în cristelniţă, la botez.

http://www.libertatea.ro/stire/un-bebelus-a-murit-in-timpul-botezului-297308.html

Foarte trist,preotul trebuie sa stie sa tina palma pe fata copilului astfel incat sa nu se inece,si sa efectueze operatiunea rapid astfel ca el sa nu se sufoce...
  • Author

Ce bine la ca la noi ii stropeste numai ;)

Am fost ieri la restaurant , tanti a zis ca-i prea putzin daca sot branza Halomi si Steak-ul , le-am scos si in locul lor ma pus porc , pulpa d-aia roz ce se taie felii.....

Acu' stau sa ma gandesc daca merita.....o ieftinit treaba cu vreo 5 Euro , dar eu as spune ca nu merita. Pt ca porcul asta e mai mult nemtzesc decat mediteranean......

Oricum , cheltuiala nu-i la mancare , am vazut , ci la bauturi.... ;) ca alea nu-s incluse-n pretz. Si suprafata de dans o calculeaza asta la metrupatrat :blush: ( 1o€/mp)

Voi ce zicetzi?

Simo, am intrebat-o pe prietena mea care a botezat fetita in februarie.La biserica plateste nasul, nu parintii.Preotul nu l-e cerut bani, doar nasii dau cat considera ei.
  • Author

Simo, am intrebat-o pe prietena mea care a botezat fetita in februarie.La biserica plateste nasul, nu parintii.Preotul nu l-e cerut bani, doar nasii dau cat considera ei.

Ioana , merci ca ai intrebat , dar eu am mai scris aici de cateva ori , la noi nu se plateste! Iar donatziile le face cine vrea :D Noi platim cotizatzie 15 Euro pe luna.

La noi in parohie asa e.Noi nu platim nimic, dam doar cand mergem la biserica cate ceva.Sau mai sunt persoane care fac donatii considerabile.De cotizatia lunara la biserica stiam la cele catolice, nu la ortodocsi.Dar deh, diferenta de la Land la Land.
  • Author
Ioana , nu platim 2% cum platesc evanghelicii si catolicii Steuer ci am facut Dauerauftrag. Cred ca depinde si de la biserica la biserica :D . Tu in ce Land esti?

Ioana , nu platim 2% cum platesc evanghelicii si catolicii Steuer ci am facut Dauerauftrag. Cred ca depinde si de la biserica la biserica :) . Tu in ce Land esti?

BAYERN :)

super meniu.

pisoi, noi santem la fel. n-am facut nimic din ce se'cere' in romania. eu le-am botezat catolic pe amandoua. mici. adica f mici :D

ada avea 2 saptamani si sara vreo 6.

a mana libera de la mine sa-si schimbe religia oricand si sotul e pasionat de budhism desi e catolic din tata in fiu. :D

va spun alta data cum au fost botezurile ca sigur isc discutii pe topicul simonei aici :D

• Author

Pai , d-aia e facut topicul , sa discutam , Dark... :D

Al meu bombanea acum ceva vreme ca o sabotezam pruncul la evanghelici. Pai , MAH , suntem noi evanghelici , ce treaba am eu cu ei?

Si el: si pruncul , daca traieste intr-un land evanghelic , ce treaba o sa aiba cu ortodocsii?