Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Botez

Featured Replies

Daniella , in mod normal se face la 8 zile ,numai ca pe mine la 8 zile m-au dus iar cu nino-nino la spital :lol:.

tu ce ai avut in final, ca nu am priceput bine? o infectie?

in rest esti bine cu operatia? s-a mai coborat uterul? te mai doare ceva? poti sa te ridici sa te sucesti in pat de pe o parte pe alta, sa ridici bebelina fara probleme? mai ai dureri de spate?

• Author

Daniella , in mod normal se face la 8 zile ,numai ca pe mine la 8 zile m-au dus iar cu nino-nino la spital :lol:.

tu ce ai avut in final, ca nu am priceput bine? o infectie?

in rest esti bine cu operatia? s-a mai coborat uterul? te mai doare ceva? poti sa te ridici sa te sucesti in pat de pe o parte pe alta, sa ridici bebelina fara probleme? mai ai dureri de spate?

Ma mai doare din cand in cand....o vreme m-a durut in dreapta , am tzinea ceva...mi s-a explicat ca acolo-s nodurile si dureaza pana se topeste atza. S-a topit atza si acum ma tzine in stanga cateodata. Cica medicul care opereaza sta in stanga si trage de tzesuturi mai tare ca sa-si faca loc.

Si maai am si crampe cateodata. Doctoritza spune ca pana se aseaza matzele.........

In rest , PERFECT!

Ma mai doare din cand in cand....o vreme m-a durut in dreapta , am tzinea ceva...mi s-a explicat ca acolo-s nodurile si dureaza pana se topeste atza. S-a topit atza si acum ma tzine in stanga cateodata. Cica medicul care opereaza sta in stanga si trage de tzesuturi mai tare ca sa-si faca loc.

Si maai am si crampe cateodata. Doctoritza spune ca pana se aseaza matzele.........

In rest , PERFECT!

Bravo ! ce bine ca nu te mai doare!

Si pe mine ma tine si ma inteapa in stanga cand trebuie sa incordez acel muschi (la rasucirea in pat in general). sapt tercuta am descoperit ca mi s.a umflat acolo ca un ganglion, am fost la dr si mi.a spus ca s-a facut ca un granulom de la fir si mi-a dat diclofenac gel (analgezic si antiinflamator). Dupa ce am inceput sa dau cu ala ma inteapa, pulseazza si ma tine si mai tare. A spus ca speram sa nu ma doara si sa se resoarba singur ajutat de gel. :)

In rest si eu perfect si repede m.am pus pe picioare si am ridicat fata fara probleme de la inceput. ... pe mine nu pera ma puteam ridica in primele zile :)

dar ce ai avut de te-au internat iar, ca nu am inteles?

Si ca sa nu fim complet off topic, cum stai cu PREGATIRILE DE BOTEZ? ... la tine se apropie, nu?

• Author

Cu pregatirile de botez stau bine , azi m-au sunat sa le trimit aranjarea la mese. Cum am zis , se ocupa ei de tot. Eu fac niste chestii sarate acasa ca sa-i primim pe nasi...dulce nu fac nimic ca si asa ea are deabet gestatzional. Fac totul cu faina integrala ca sa poata manca si ea.

( Am avut o infectzie , Daniela , s-au format niste cheaguri ca nu s-a strans uterul destul....aveam febra si faceam urat.:) )

vreau si eu retetele cu faina integrala? ce proportii pastrezi fata de retetele cu faina normala? sau ai retete speciale cu faina integrala?

Io nu am facut nimic, nu am facut lista, nu am ales localul, doar data: ultimul we din oct.

si ce ti.au facut? antibiotic si atat, nu? bine ca a trecut si bine ca nu te-a deschis iar!

si eu ma gandesc cu groaza, sa nu trebuiasca vreo interventie chirurgicala pentru granuloamele de la ata...

• Author

vreau si eu retetele cu faina integrala? ce proportii pastrezi fata de retetele cu faina normala? sau ai retete speciale cu faina integrala?

Io nu am facut nimic, nu am facut lista, nu am ales localul, doar data: ultimul we din oct.

si ce ti.au facut? antibiotic si atat, nu? bine ca a trecut si bine ca nu te-a deschis iar!

si eu ma gandesc cu groaza, sa nu trebuiasca vreo interventie chirurgicala pentru granuloamele de la ata...

granuloamele alea trec cu homeopatie.....a zis moasa. la mine-s mici-mici , dar tot e ceva. mi-a dat sa-mi iau ceva , globuli , dar n-am apucat.

retzetele-s dupa ochi , genul....faina cat cuprinde :) dar daca vrei le scriu sapt viitoare.

numai antibiotic , de chiuretat n-a fost nevoie. de deschis , DOAMNE FERESTE! ca atunci cand deschid , astia si scot....de obicei.

aaa globuli voi spuneti la remediile homeopate :rolleyes:

ce veste buna: trec granuloamele cu remedii homeopate!

dar la voi remediile homeopate nu le da doar dr homeopat? :)

Eu am doua mici pe dreapta si unul mai maricel (cat o maslina mare) pe stanga

i-ati luat toaletele de botez domnisoarei?

la voi cum e ? pana la biserica il duci in hainele de la tine? si dupa ce il baga in cazanel ii dati hainele de la nasa?

• Author

Lumeeeeeeeeee , lumeeeeeeeeeeeeee

....am copil botezat!!!! .... :hug: =(( :-*

Am plans ieri ca proasta de emotzie , de frica si de bucurie toata ziua!!!

Cand ne-am trezit pitica respira ca un porcusor , era infundata , asa ca fuga la farmacie dupa solutzie salina. Si da-i pe plans , ca daca se raceste fata-n apa? Am sunat pe nasi-sa , ea l-o sunat pe popa sa fie apa calda ca daca nu.....sa se mai gandeasca ca facut scafandru ( noi -am vrut s-o scufunde de tot in apa)....in fine.

Facuram curat , aranjaram masa pt invitatzi: ( nush daca am apucat sa fac poze ca la inceput n-am avut baterie...ma mai uit in aparat)

un fel de muffins din aluat de paine integrala si carne tocata
rulouri cu parizer( un aluat cu branza si bicarbonat , tot faina integrala)
saratzele ( retzeta de pateuri rapide a Ralucai...faina integrala)
zacusca :)
sucuk
unt
painici negre....
sampanie fara alcool
bere ( Hefeweizen , normal :P ) fara alcool
sucuri

Nimic dulce ca nasa are diabet de graviditate si e tare pfticioasa :)

• Author

Am plecat cu totzii ( aproape) la biserica...a facut popa slujba la intrare pe mine si pe fata ( pe drum trasesem o tura de plans , ca daca se intampla ceva cand baga fata-n apa??? ) , apoi au luat-o nasii.

Daniella , fata am inbracat-o noi acasa cu hainele noastre , in Ardeal la tzara se imbraca pruncul cu haine de la moasa.

Apoi a luat-o nasul si.....pe scurt:

Eu am plans , ea NU!!!!

S-a speriat putzin in apa , N-A BAGAT-O DE TOT!!! , capul i-a ramas afara!!!!!

A fost frumos. I-a luat nasa haine frumoase , si rochitza ( dar e in dulap) si costumas. A inbracat-o cu costumas , ca a fost rece. Un costumas de botez de plus , alb :hug:. Si apoi o salopeta groasa cu urechi de ursuletz!!!!

Popa a zis sa ne ajute D-zeu si iar....SA DEA D-ZEU SA NE PRISOSEASCA si apoi sa trecem pe la biserica , nu a vrut bani.

Azi am dus fata la impartasanie , betziva lu' mama :-* =((

• Author
De la restaurant am poze , maine le pun. Totul a fost asa cum am vrut. Nu ne-a durut capul de nimic , ei au facut totul. Si ce Spaß au avut pruncii ca le-a facut nush ce coctail-uri fara alcool si le-a dat sa deseneze...si au dansat....si s-au si jucat pe ringul de dans....

:hug: Simona, sa-ti traiasca Elena =(( ! Sa fie sanatoasa, norocoasa si sa va aduca multe bucurii.

Am vazut pozele de pe topicul celalalt e frumoasa foc! Sa-ti traiasaca 100 ani!

Si copii tai Sissi, sunt o frumusete! Nu ma asteptam sa vad asa un cretulin :-* parca-i ursulet de plus Denis!

io nu am facut nik pt botez, nici lista, nici cautat restaurant, nici invitatii, nulla! tb sa ma apuc ca doar nu o sa ramana fata nebotezata!

tu Simona stiu ca dinainte de nastere aveai totul stabilit! mai bine, ca uite acum nici o lista nu reusesc sa incropesc, desi azi fata ... a dormit toata ziua somn si papa, dar eu lucrez deja ... de acasa de 3 saptamani, de cand am iesit din spital, cateva ore apucate pe zi.

tu Sissi? stai mai bine cu pregatirile de botez?

Daniella, merci de complimente la adresa copiilor mei :floare: , dennis a fost si mai cretulin o sa bag o poza pe of si on topic, ca aici suntem of.

Si acum on :D

Nu am ce pregatiri sa fac ca am mai zis mergem in it si-l boteaza soramea, fara alti invitati decit noi , il crestinam la biserica si apoi acasa o masa normala in familie, or sa fim 6adulti si 3copii atit.De biserica si ce mai trebuie pe acolo se ocupa soramea, eu tre sa duc numa copchilu :P

aaa, da, uitsem! wooooaw ce fain! fara bataie de cap si emotii sa iasa bine si sa fie musafirii incantati si sa intretii atmosfera ...!