Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

Featured Replies

• Author
Dark :scratch: merci si eu il pupacesc toata ziua si el e topit de placere.Sa stii ca eu is indragostita de fetele tale :scratch:

wooooaw ce frumos s-a mai facut Patrick! :scratch:

vrea si mami un baietel :scratch:

si noi de zi cu zi tot ser folosim, iar batista (cea care se pune la aspirator) am folosit-o doar cand a fost obstructionata si doar 1-2 dati pe zi, cateva zile cand nu scapam de mucisori. Insa cel mai grozav a fost aerosolul: imediat am rez probl cu el si de atunci nici nu am mai avut probl (probabil coincidenta).

Cum spui sa folosesti apa termala la aerosol, ca solutie? In combinatie cu ce o folosesti tu? sau simpla?

Practic inlocuiesti serul fiziologic, cu apa termala.Nu are aroma, nu are contraindicatii.Acum pun jumatate de fiola de Fluibron si aceasi cantitate de apa termala.Pentru un efect umidificator(mai usor, fara medicament), folosesc doar apa termala.

Prietenele mele folosesc si Clenil.Nu ai nevoie de reteta.

Am venit de la vaccin. Acum avem pauza o vreme.

I-a facut ca nu are nic , nu e racita. Nu tu febra , a asculta-o....

Ce mi-a zis de mancare scriu dincolo.

De plans a plans ca lumea , ca de obicei . De data asta mai mult ca era rupta de obosita, treaza de pe la 6....pe cand sa doarma tat'su : da-i sa , mance , nu vezi ca-i e foame???? Si s-a enervat si n-a mai dormit jumatatea aia de ora de dimineatza. Am asteptat si juma de ora dupa doctoritza........de obicei cum intru in camera , o dezbrac si vine dr....azi nush ce s-a intamplat.

E bine Elena dupa vaccin?

Bea nu plange mai mult de 10 sec la vaccinel (de data asta a tinut-o tati)..., cred ca inca nu stie ce i se intampla ...mai incolo cred ca o sa planga de cum vede siringa! Acum inca rade la domna asistenta ca la toata lumea de altfel.

Cand i-a montat si demontat sa uletul pt proba de urina il tinea pe tati de mana si a fost de o cumintenie rara. :lol: ...s-au tot mirat si asistentele ca de vreo 3 ori a desfacut-o si a schimbat saculetul 1 data ...ca ea mititica a facut pipi cum am rugat-o, dar se prelingea pe langa saculet ... e mai greu la fetite ... Bine ca nu are nimic!

Azi a supt ca si cum nu mai mancase de o saptamana ... ceea ce nu-i departe de realitate ... :pupic:

Elena e tot la faza de figuri post-vaccin. Cand o pun jos urla , se inroseste toata. Azi pe zi am facut greseala sa o iau in bratze cand a inceput smiorcaiala si a vazut ca se poate. Seara a tzipat cam 30 de min pana a adormit!!!! ( s-a dus tat'su la ea , cred ca pe mine vrea sa ma prosteasca , el i-a dat suzeta si s-a linistit!!!!! )
Si Bea asculta mai mult de tati. Eu nu ridic niciodata tonul oricat ar fi de greu in anumite momente, tot ii explic cu vorba buna ... pe care o pricepe, dar in timp. Pe moment, cand o ia in balarii, e nevoie si de un ton autoritar :notworthy: ... cu care eu, pentru aceasta varsta, nu sunt de acord.

N-am mai scris ieri p-aci . Sambata spre duminica am dormit cu Elena in camera. S-a trezit pe la 3 sau 4 , cine mai stie? si n-a vrut sa manance NIK!!!! Ok , am pus laptele la cald , am plecat ,da-i scandal!!!!

Vin, nu vrea lapte. O mai caut la pampers desi tocmai o schimbasem....nik. Cum o puneam jos cum era scandal . Febra nu avea.

Asa ca inainte de a-l trezi si pe tat'su ( am zis ca macar unul dintre noi sa doarma) m-am culcat ( vorba vine) in patul de la ea din camera ( am un pat de rezerva ,pt situatzii d-astea negre :drool: ) , am tras patul ei langa al meu , i-am dat mana....

N-a fost destul.

Mai mult n-a primit.

I-am dat suzeta , tragea 5 sau 10 min , eu atzipeam apoi ea o scuipa departe si urla dupa ea. ( cand o are langa ea o ia singura , cateodata)Iar ii dadeam suzeta...iar se repeta faza. Asta pana pe la 6.00 Apoi EU am adormit adanc. EA? Nu stiu!!!!! M-am trezit buimaca la 9.00. Ea bodoganea in patul ei.

Mda , cam astea sunt reactziile post-vaccin la noi.

Mneatza!!!

Noi suntem treji de la 5.30. TOATA CASA!

Aseara la 5 .00 era sa adoarma jos asa ca am dus-o la ea in camera , a mancat ceva dar putzin apoi a adormit instant. S-a trezit la 12.00 , a mancat 180 de ml si ar mai fi mancat!!!! Apoi la 5.30 avea chef de vorba!!!!

N-a vrut sa pape. La 6.30 a vrut!!!!

Am coborat in sufragerie si a fost fericita!!!!!

Noi-buimaci !

Deseara ORICAT ar urla de somn nu o mai duc in pat inainte de 6.30!!!!!!!!!!!!!!!!

Aseara s-a intors fata mea cea cuminte inapoi :hug: ( cine stie pt cata vreme :hug: )

Am dus-o in pat la 6.30, pana a mancat s-a facut 7 fara ceva , atunci am coborat eu de la ea. A mancat 180 ml , s-a culcat, s-a jucat cu ursii 5 min apoi a adormit. S-a trezit la 4.00 , a mancat 180 ml iar apoi s-a culcat iar. S-a trezit pe la 7.00.

Dar nu va spun ce a fost aseara. Urlele ingrozitoare de pe la 17.30 , chiar mai repede. Lacrimi de crocodil dar nu m-am dat invinsa! A primit doar ceai si suzeta.

Deseara la fel facem.

crezi ca e ora la care plange de foame? sau de somn?

de somn.

Azi am facut baie si a fost obosita rau , dar n-a mai plans . Ca am lasat-o sa doarma pana la 3 dupa-masa si n-a mai fost obosita. S-a culcat la 7.00 dar azi n-a mai mancat 180 ml ci aproape 150. N-a mai vrut.

Si Bea de multe ori seara dupa 7 e agitata si plange. Pana la 2 luni jum am zis ca e de colici, acum de ce mai e? De somn, zici? Daca reusim sa o adormim e bine.

Io pe Elena o cunosc ca-i de la somn ca se freaca la urechi sau ochi si se intoarce pe o parte :icon_fessee: Si trage din suzeta amarnic :biggrin:

Incearca sa o culci pe Bea mai repede , poate poate ....

:icon_fessee:

Io pe Elena o cunosc ca-i de la somn ca se freaca la urechi sau ochi si se intoarce pe o parte :pupic: Si trage din suzeta amarnic =))

Incearca sa o culci pe Bea mai repede , poate poate ....

ok, dar cum o culci? nu se da culcata asta mica :biggrin: eu am avut o luna in care am inercat culcatul de la 6 si ma prindea 10 la ea in camera

Daniella , io nu stau cu ea pana adoarme. O schimb , o imbrac in pijamale , sac , ii dau papa , vrea bine , nu vrea , iar bine :notworthy: , ii dau ceai-d-asta vrea-suzeta,, ( suzeta fara iepuras ,asta e de dormit) , intr-o mana-i pun piticutzul ( o jucarie ca un prosopel dar cu cap, maini si picioare ),dau drumul la muzica 30 de min, apoi o pup , o magai pe cap , ii spun noapte buna si ce-i mai spun ( tot timpul la fel).

Si am plecat !

Daca plange o las putzin apoi vin la ea , si iar o mangai, iar ii spun acelasi lucru si plec. Si n-o iau in bratze ca m-am ars!!!! :floare:

asta mica daca fac asa plange din ce in ce mai tare ... urla :floare:

astazi m-a terorizat! pana la 16 nu a dormit deloc si nu a vrut nici in leagan, nici in patut, nici in patul mare, de mancat mananca f putin pe zi :floare: , dar vrea numai in brate, sau sa stau sa radem si sa ne jucam! daca imi iau ochii de la ea e jale! panala urma la 16 am pus-o in patut, ca am urgente de rezolvat pt serviciu (imi suna telefonul ca la gara si ea urla in fundal :pupic: ). De o saptamana ma chinui sa ma apuc scriu 4 mailuri mai simandicoase (negocieri) si nu pot de ea. Acum sunt epuizata psihic ca sa ma mai apuc de ceva :notworthy:

Tre sa-mi caut urgent o bona si sa ma intorc la serviciu.

Tu ai dresat-o mai disciplinata vad bine! La noi neputand chestia cu biberonul, deci nici program de masa ...toate au luat-o razna! Se trage de mine din 7 parti asa ca sunt franta ... si nimic nu e ca lumea din ce fac impartita in 7 luntre!

asta mica daca fac asa plange din ce in ce mai tare ... urla :floare:

astazi m-a terorizat! pana la 16 nu a dormit deloc si nu a vrut nici in leagan, nici in patut, nici in patul mare, de mancat mananca f putin pe zi :notworthy: , dar vrea numai in brate, sau sa stau sa radem si sa ne jucam! daca imi iau ochii de la ea e jale![/quote]

asa face si a mea cateodata , dar o las sa urle pur si simplu si pana la urma se potoleste :floare:. Incetul cu incetul s-a obisnuit a mea.

mi-era frica sa nu pateasca ceva ... ca nu stiu eu ce limite au astia micii, dar o sa incerc incetul cu incetul sa o las si eu mai mult de acum, ca nu se mai poate, profita din ce in ce mai mult! nu mai pot sa fac nimic, a crescut, nu prea mai doarme pe zi si vrea sa fiu a ei non-stop!

Mneatza!

Mi-s KAPUTT !

inainte de 5.00 a mancat d-ra iute , a ragait iute si am pus-o la nani. Ma duc in pat si peste 2 -3 min aud Ihhhhhhhh , Íhhhhhhhhhhh

Ma duc la ea, era pe burta si nu se mai putea intoarce.............toata dimineatza am facut ture si io si tat-su. Ne era frica. :occasion14:. Oare cand invatza sa se intoarca inapoi pe spate?

La inceput putea , se intorcea pe o parte , mana pe care se intorcea n-o ridica si spoi revenea. Acum dupa ce se intoarce isi potriveste mainile fain dar nu mai srie sa se intoarca inapoi!!!!

Oare mi-s paranoica??? Nush...da' mi frica sa nu adorm si ea sa cada cu nasu-n patura...

Asa ca, Daniella , bucura-te cat mai potzi!

Elena a invatzat saptamana asta . Pana acum dormeam linistita :P

( Elena a invatzat in tzarc , s-a intors dupa jucariile de la trapez. In tzarc are mai mult loc)

cred ca postul asta aci-si are locul :((

nu am tzarc, asa ca deocamdata asta mica nu a invatat sa se intoarca. Dr. ne-a spus ca in luna a 4-a ar trebui sa se intoarca si sa rada in hohote (cu voce). Mai avem pana pe 3 februarie si inca nu a inregistrat cele 2 performante :lol: Asa ca m-am interesat de un tarc la un coleg, astept sa il primesc :bounce:

In schimb, vorba lui tati: de ce creste de-aia se face mai rea - vrea atentie 100%, nu mai sta singura o clipa! :lol: Adios, munca mea de acasa, sau arta culinara :rolleyes:

in legatura cu dormitul...la stefania a mers faza cu lasat sa planga. In prima zi am lasat-o sa planga 5 min dupa care m-am dus la ea sa o mangai, apoi intram dupa 10 min si tot asa, din 5 in 5 min pana se linistea...de fapt era prea obosita sa mai planga:lol:

A doua zi am lasat-o 10 min, apoi 20, deci din 10 in 10 min.

A treia zi o lasam sa planga 15 min pana mergeam la ea. Intr-o saptamana a invatat si scancea un pic la inceput si gata, nani. Eu zic ca schema merge doar daca esti foarte strict si respecti timpii ca altfel iese o brambureala.

Pe la un an a fost bolnava si am luat-o cu noi in pat....a trebuit sa o invatam din nou sa doarma singura si am folosit aceeasi metoda.

Aura, merci! de maine incerc!

Azi iar m-a innebunit pana la 11 noaptea! trebuie sa adoarma la san, apoi cu transferul in pat se trezeste si se pune pe plans si tot asa o tinem pana ma epuizeaza si pe mine si pe ea ... aica ore!

Daniella , asa am facut si eu ca si Aura. La mine-n carte scrie de 3 min , apoi 6...cand vii la ea in camera o mangai , alea alea dar nu o iei in bratze. Si cand pleci faci si spui TOT TIMPUL acelasi lucru..

Dar cred ca nu minutele sunt importante ci , asa cum spune Aura CONSECVENTZA. Unii copii pot sa planga ore in sir. Si Elena plangea mai mult de o ora cand am invatzat-o sa doarma la amiaza.