Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Regret ca v-am inoportunat cu comentariul meu, se pare ca nu m-am facut inteleasa in ceea ce am vrut sa transmit, si anume: cat m-a schimbat intalnirea cu pisicile. Cu siguranta ca mai am de invatat. De asta am si intrat aici. Nu este scopul meu in viata sa judec comportamentul cuiva pe care nici macar nu-l cunosc. Credeam ca impartasim o pasiune care ne face mai degraba fericiti decat importanti.

Imi lasa un gust amar rautatile gratuite.

:(

Regret ca v-am inoportunat cu comentariul meu, se pare ca nu m-am facut inteleasa in ceea ce am vrut sa transmit, si anume: cat m-a schimbat intalnirea cu pisicile. Cu siguranta ca mai am de invatat. De asta am si intrat aici. Nu este scopul meu in viata sa judec comportamentul cuiva pe care nici macar nu-l cunosc. Credeam ca impartasim o pasiune care ne face mai degraba fericiti decat importanti.

am pierdut ceva?nu stiu la ce te referi.Eu cand am spus de chestia cu oripilatul, m-am referit la o discutie pe FB referitor la Felix care lingea o lingura si lumea se oripila.Nu stiu de ce te-ai simtit atinsa :(

Aseara domsoarul n-a prea avut chef de somn, la 6 si ceva imi luam paturica si ma intindeam in sufragerica ca sa il mai las pe al meu sa se odihneasca daca tot incepea mun ca mai tarziu.

I-am dat drumul Mitzulenei afara, n-a vrut, cred ca era prea frig(-1 gr si chiciura), asa ca s-a bagat langa taica-su la culcare.Eu m-am dus cu baiatul sus.Normal ca mie somnul mi-a pierit, iar el s-a dus sa doarma :(

Atat de mila mi-a fost de el ca Mitzi a iesit, apoi i-a vazut si pe cei doi golani prin fata usii si el nu putea iesi afara mai ales ca e asa frumos.Am iesit cu el pe balcon cat sa mai miroasa imprejurimile ca sa fie obisnuit cand o sa iasa.Acum doarme cumintel in canapea.

Orium azi e prea devreme sa-l lasa afara, am zis ca pe duminica ca sunt toata ziua acasa daca e frumos ies cu el in gradina.Credeti ca este prea devreme sa-l las afara?

Nici eu nu stiu ce zici ?! Pe Facebook Maya a pus o poza cu Felixutul care lingea o lingurita de iaurt -un domn s-a oripilat tare de tot si a avut tot felul de reactii. La asta ne refeream...

Orium azi e prea devreme sa-l lasa afara, am zis ca pe duminica ca sunt toata ziua acasa daca e frumos ies cu el in gradina.Credeti ca este prea devreme sa-l las afara?

Numai daca il duci in lesa..nu-i da inca drumul ca-l pierzi.

• Author

Mitule, nu stiu despre ce vorbesti, chiar habar nu am, si cred ca sigur este o neîntelegere. Ioana se referea la la o dscutie mai veche pe FB, în urma unei poze în care Felix avea capul în castron. Lingea si el olea' de materie prima, asa ca omul, vorba unchiashului de Foxyy :notworthy:

Pozele alea le-am pus si aici, dar n-am observat sa se fi oripilat careva, si oricum nici nu era cazul. Castronul a fost spalat la 95°C dupa limburire. De altfel, pe mine oricum ma doare în cot despre ce crede n, x, y. În fond si la urma urmei, pot sa pup mîtu' si sub coada daca asa vreau. Persoana în cauza e oricum împotriva a tot ce misca si nu cunoaste. Si decît sa se informeze, prefera sa se agite... degeaba.

Ioana, eu zic ca poti asa încet încet sa-i faci cunostinta cu gradina. Daca însa ti se pare speriat, fricos, agitat... încearca cu lesa, sa n-o zbugheasca.

• Author

Eu, inainte sa ma "angajeze" scumpii mei ca si "cats keeper", eram oripilata cand vedeam poze cu pisici in pat, in dormitor, pe plapuma! Acum ma bucur cand sar la noi in pat si ne dragalim. Mi se facea rau la propriu cand vedeam par, acum iau firul si ma distrez incercand sa ghicesc al cui este. Nu mai imi pasa de par, de canapeaua sfasiata, de ce zic musafirii... Sa fie scumpii mei sanatosi, in rest nu mai conteaza.

M-am dus în spate sa vad despre ce e vorba, ca nu aveam liniste. Nici în ruptul capului nu îmi dadeam seama de ce te-ai suparat. Acum înteleg, dar sînt convinsa ca nimeni nu se referea la postul asta. Sigur era vorba despre domnul oripilat de Felix.

Cit despre ceea ce spui, stai linistita, multi au fost la fel ca tine, pîna au ajuns sclavii felinelor :notworthy:

Sîntem sclavii lor, dar pentru noi asta este un privilegiu :pupic:

Eu, inainte sa ma "angajeze" scumpii mei ca si "cats keeper", eram oripilata cand vedeam poze cu pisici in pat, in dormitor, pe plapuma! Acum ma bucur cand sar la noi in pat si ne dragalim. Mi se facea rau la propriu cand vedeam par, acum iau firul si ma distrez incercand sa ghicesc al cui este. Nu mai imi pasa de par, de canapeaua sfasiata, de ce zic musafirii... Sa fie scumpii mei sanatosi, in rest nu mai conteaza.

M-am dus în spate sa vad despre ce e vorba, ca nu aveam liniste. Nici în ruptul capului nu îmi dadeam seama de ce te-ai suparat. Acum înteleg, dar sînt convinsa ca nimeni nu se referea la postul asta. Sigur era vorba despre domnul oripilat de Felix.

Cit despre ceea ce spui, stai linistita, multi au fost la fel ca tine, pîna au ajuns sclavii felinelor :pupic:

Sîntem sclavii lor, dar pentru noi asta este un privilegiu :71:

eu poate am pb cu vederea,nu vad la ce se refera,dar ce por spune e ca atunci cand am spus de oripilat m-am referit la discutia de pe FB vis a vis de Felix care lingea castronul.De aceea am si spus, Maya stie.

Asa ca nu vad de ce te simti vizata.Cei care au blanoase dar care le au ca tin la ele nu pt sursa de prins soareci nu cred ca ar tb sau se v-or simti vreodata vizati.

Era vb asa apropo de persoanele de mai intra pe aici si citesc din lipsa de treaba sau de plictiseala :notworthy:

Ioana, eu zic ca poti asa încet încet sa-i faci cunostinta cu gradina. Daca însa ti se pare speriat, fricos, agitat... încearca cu lesa, sa n-o zbugheasca.

de speriat nu pare, azi am stat ceva timp cu el pe balcon ca saracul a facut carare intre cele 2 cam care dau in gradina uitandu-se dupa Mitzi si cei doi golanasi:)

Felix avea capul în castron.

Asa e, castron :rolleyes: . Din lingurita manca alta data :P

Nici eu pana sa o am pe Lulica nu intelegeam ce inseamna dragostea asta de matzoase. Si eu ma spalam repede pe maini dupa ce puneam mana pe un animalut.

Acum ar trebui sa stau cu o chiuveta legata de gat :P

Iar mama, care nu accepta sa-i treaca matza prin zona? Se suia madam Luluca pe masa si se dadea cu labutele in sus si facea fetzisoara de "cat sunt de scumpa, nu-i asa?" si nu mai zicea mama nimic....asa ca draga mea, nu conteaza ce credeai inainte de sclavie :D

Ei stiu sa ne dreseze !!

Mitu si sotul meu a fost ca tine, era oripilat ca pisica sa doarma in pat, pe plapuma, sa-ti manance din palma, chestii de astea si de cand il aveam pe Cody s-a schimbat total, Cody este "printisorul" lui sau "baietelul blanos" si alte dulcegarii de astea, neaparat trebuie sa doarma intre noi, altfel nu poate adormi ,el, nu Cody, ii da din mana lui cate ceva bun si dupa aceea continua cu aceeasi mana sa manance el, etc. Asa ca.....

=4

Offf ce ma supara si pe mine cand se iau la scarmanat!

Pai, tu de ce te superi?!?! :occasion14:

S-a facut vremea frumoasa, asa ca intr-o zi vin si eu la scarmanat de blanoase.

Mitu si sotul meu a fost ca tine, era oripilat ca pisica sa doarma in pat, pe plapuma, sa-ti manance din palma, chestii de astea si de cand il aveam pe Cody s-a schimbat total, Cody este "printisorul" lui sau "baietelul blanos" si alte dulcegarii de astea, neaparat trebuie sa doarma intre noi, altfel nu poate adormi ,el, nu Cody, ii da din mana lui cate ceva bun si dupa aceea continua cu aceeasi mana sa manance el, etc. Asa ca.....

deci asta era posta la care ea a crezut ca am facut referire.Ei bine, iti spun inca odata, NU, nu m-am referit la tine.

La noi caldura mare,desi am usa deschisa la balcon nu vrea afara,s-a ascuns pe copacel la umbra.

In schimb Mitzuleana s-a mai facut cu un admirator.A mai aparut un motan de prin vecini pe care nu-l vazusem pana acum vreo 2 zile si tot ii da tarcoale.Azi cred ca vreo 10 min a stat Mitzi jumate sub gard unde au trecerea Woody si Diego si initial am crezut ca e Woody ca el scoate mrr-ul ala.Cna intr-un final a iesit Mitzi de sub gard am constatat ca alt capsor iese de acolo.S-a dus dupa Mitzi la umbra, ea evident ca n-avea chef de insotitori a plecat de acolo, el dupa ea :sad3: .Nu stiu de ce as avea o vaga impresie ca nu e castrat domnul.

va era dor de noi?Azi oficial am amnuntat ca il vom pastra pe Schatzi.Vecina dimineata cand ne-a vazut si i-am sus era bucuroasa fiinca colega isi facea griji ca nu o sa-l vrem.

Ne facem siesta

post-479-1332007135818_thumb.jpg

si mai in detaliu sa vedeti hal de dormit, cu fundu pe cartile mele :occasion14:

post-479-13320072688227_thumb.jpg

si azi am facut primul pas afara

post-479-13320073163459_thumb.jpg

dam piept cu lumea

post-479-13320074260466_thumb.jpg

suntem tare curios

post-479-13320075106514_thumb.jpg

scuzati mizeria ,da eram in plin proces de curatire in gradina.A inspectat putin , s-a dus pe la vecini, a nas in nas cu mustaciosii vecinilor, a dat o tura si s-a intors, a stata ce a stat in casa apoi l-a adus sotul iarasi.O perioada m-am uitat dupa el , apoi mi-am vazut de gradinarit,da uneori m-ai aruncat cate un ochi sa vad ce face.La un moement dat l-am vazut ca intra singur in casa si iarasi mi-am vazut de ale mele si vine al meu:Schatzi unde e?Pai intrase in casa, nu e sus?

Ehe, baiatul cuminte se dusese sa faca nani pe copacelul lui.

Azi dimineata mi-a dat trezirea pe al 6.20, 10 minute mai aveam pana imi suna ceasul, iar eu era franta ca nu dormisem decat 4 ore.Sper sa-si revina cu trezitul asta asa noaptea sau dimineata devreme.

Toata lumea care il vede in poze ma intreaba daca e pui.Adevarul e ca este foarte slabut si mai micut ca Mitzi, am zis ca-l pun la ingrasat, ii simt coastele :scratch:

Maine, am sa-l mai lasa afara putintel, usor, usor sa se invete.

Felicitari Ioana+ sot, aveti inca un bebel mustacios!!! Sa va traiasca baiatul si sa se inteleaga bine cu Mitzuleanca!

Va pup si nu stiti ce bucurie mi-ati facut! Baiatul are casa si parinti iubitori :occasion14:

Multumesc Maya si Uma, atata de mult ne-am atasat de el intr-o saptamana numai cine iubeste blanoasele stie ce inseamna.

Azi am cautat sa-i cumpar si lui "presulet" de pus sub farfurioare, ca acum are si el farfurioarele lui ceramice ca ale Mitzuleneii, ca sa nu se supere ca au diferite :sad3: .Am avut unul de la Mitzi albastru chiar,da nu-l gasesc si pace si sunt sigura ca nu l-am aruncat.

Ziua in care ei doi se vor intelege,nu sa se pupe sau sa stea imbratisati , ci pur si simplu sa nu se mai hasaie, v-a fi cea mai frumoasa zi a mea.

De fiecare data am spus ca as vrea un motan tigrat sau roscovan,dar in acelas timp am spus ca degeaba vreau ca cine stie cine-mi v-a fura inima la un adapost de animale.Soarta a fost sa-l aduca pe el in familia noastra. :scratch:

De fiecare data am spus ca as vrea un motan tigrat sau roscovan,dar in acelas timp am spus ca degeaba vreau ca cine stie cine-mi v-a fura inima la un adapost de animale.Soarta a fost sa-l aduca pe el in familia noastra. :scratch:

Da, soarta a facut sa-l aduca in familie iubitoare. Mitzone o sa-l adopte dupa un timp, mai ales daca flacaul e istet si-o lasa pe ea sa fie sefa...am observat ca motancele au tendinta asta (fie-mea e sefa clar!)

• Author

Da, sa stii ca motancele sint mai dominante. Motanii sînt mai "rai" cînd vine vorba de aparatul teritoriului, afara în gradina, de motanii straini. Dar în casa, femeile-s cu ordinea si disciplina :sad3:

Eu sper sa se ajunga la o relatie de "salata", dar daca nu, macar sa se accepte si tolereze pentru început, ca apoi va veni si joaca, alergatul prin gradina unu dupa celalalt, prin copaci...

Tare ma bucur ca l-ati luat. Ma gîndeam ca, daca nu-l luati voi, cine stie pe unde ajungea sarmanul. Poate prin adapost... si cum majoritatea nu vor pisoi de 4-5 ani, ci un baby cat, era posibil sa-si fi dus "veacul" pe acolo. Nu ca ar fi rau, dar nu e ca la o famile iubitoare care sufla la poponeata :scratch:

Nu ca ar fi rau, dar nu e ca la o famile iubitoare care sufla la poponeata :scratch:

Exact! Si cum Ioana +sot au experienta la asta, nu se nimerea mai bine! Eu zic ca piciu a simtit din prima ca e casa buna de ramas! De aia s-a dragalit atata de ei!

Da, domsoara ca orce femeie isi apara teritoriul/casa.

El s-ar juca, se comporta ca un puiut, mai devreme a alergat la ea sa se joace,cand s-a apropiat dansa a facut ce face de o sapamana, hasaie.

Schatzi are cred ca un ceas desteptator.Inca o zi ca la 6 ma trezeste, iar eu ca o mama si sotie buna ce sunt :scratch: m-am ridica din pat si am venit sa stau cu el.S-a mai fatait putin si s-a culcat.M-am trezit la un moment dat ca iara vocifera prin casa, am crezut ca se dusese dupa al meu care se uita la F1, cand colo soata se bagase la loc in pat si el era pe la usa dormitorului,dar nu mare mi-a fost mirarea cand m-am dat jos din canapea, domsoara dormea la picioarele mele.

Adevarul ca desi a trecut ceva timp de cand o avem pe Mitzi, era cazul sa mai vina si un baiat.Intotdeauna am avut pereche.

Chiar ma gandeam la primele pisici ale mele, paritii lui D´artagnian si Negruta, ei dormeau imbratisati,dar e adevarat ca aveau amandoi 1 an cand am adus si pisica acasa.Mi-ar place sa-i vad si pe ei asa.