Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stafilococ cutanat

Featured Replies

Cumnata-mea din RO merge cu BBle ei la un botez unde BB are stafilococ cutanat. Cica de 2 zile face antibiotic injectabil , e plin de cosuri si are febra. E contagios??? Ce stitzi? Nepoata-mea are un an si la cumnata-mea ii e cam frica. Cica stfilococul asta l-a luat BB de la o vecina care are nush catzi caini si cate matze... ( asta se ia de la animale), dar chestia e ca si parintzii bebelui au nush cate matze....numai ca ale lor sunt ingrijite si vaccinate.

Daca sitzi ceva , scrietzi-mi , va rog. Ca sa-i spun cumnatei. Va pup.

Cum se ia? De ce trebuie sa se fereasca???

Arunca un ochi aici si ai sa gaseesti destule detalii. Stafilococul l-a luat cel mai probabil din maternitate, daca nu cumva chiar de la unul din ei care il are dar nu a prezentat simptome.

Cel mai des BB il iau din maternitate sau chiar de la mama.

De la caini si pisici se iau atat de putine boli incat nu ar tre luati la socoteala atat de des pe cat se face.

• Author
M-am uitat....hmmmmmmmm , parintzilor li s-a spus ca-i de la animale...nush ce sa zic. Pe mine ma interesa daca mai e contagios.....pt nepoata-mea.

Li s-a spus clar ca e de la caini si pisici? La o adica putea sa ia si din laptele de vaca daca vaca are mastita...

Oricum partea nashpa: stafilococul e de obicei rezistent in mediul obisnuit, sunt tulpini rezistente chiar la temperaturi inalte, la fierbere si gatire insuficienta.

Exista si o tulpina care da infectii la animale dar din ce am citit si ni s-a spus in facultate, au fost foarte rare cazurile transmise la om si sunt afectati mai rau cei care au sistemul imun slab, cei imunocompromisi.

Depinde ce tulpina are nepotelul tau dar sansele sa ia si nepotica exista. Este necesara o igiena riguroasa in primul rand si apoi nepotica sa nu prea puna mana pe cel mic, in spital se lucreaza( ar trebui) cu manusi cand se trateaza plagile. Acum depinde si unde e localizata infectia la cel mic. Dar el trebuie sa faca tratament. Atat timp cat are stafilococ e bun de dat si la altii.

Scurt pe doi.

Eu nu as duce copila la botez.

Daca nu as avea cu cine sa o las acasa,nu m-as duce nici eu.Cu riscul sa se supere.

Bebe care e bolnav,trebuie tratat.

Trebuiau sa amane botezul ,mai ales ca are febra.

Sa ceara si opinia pediatrei.

• Author

Merci , fetele.........

dar m-am speriat....din ce citesc ma sperii mai mult. Botezul nu o sa-l amane , fata n-au cu cine o lasa ca mama e la mine , iar tata nu stie ce sa faca cu ea....stie numai sa o ia in bratze , nu stie sa o schimbe , nu stie sa-i dea papa.......

Pediatru , la tzara? Cred ca l-o intrebat pe doctoru' fetii , nush ce-o zis. Io trebuia sa o intreb pe moasa mea ieri dar am uitat , ca-s muta. Merg sa o sun, sper sa se fi trezit.

• Author

Aoleu , am vb cu moasa , cica sa lase cumnata-mea fata acasa si cand merge acolo sa se spele des pe maini , sa se dezinfecteze, iar cand vine acasa sa-si schimbe complet hainele inaínte de a intra in contact cu fata!!!

Si da , cica se poate sa-l fi luat de la animale...in special de la caini se ia asa ceva ,nu de la pisici. La pisici e mai periculos parul....

Aoleu , am vb cu moasa , cica sa lase cumnata-mea fata acasa si cand merge acolo sa se spele des pe maini , sa se dezinfecteze, iar cand vine acasa sa-si schimbe complet hainele inaínte de a intra in contact cu fata!!!

Si da , cica se poate sa-l fi luat de la animale...in special de la caini se ia asa ceva ,nu de la pisici. La pisici e mai periculos parul....

Bullshitt,si va puteti supara pe mine.

Si cum a luat bble stafilococul...sa nu-mi zici ca s-a jucat cu cîinele :floare:

Bineînteles ca mama-sa nu se spala pe mîini dupa ce si le baga cine stie pe unde,si da vina pe cîine.Sau na,poate nu a fost mama de vina,o fi fost tata-su,sau altcineva din familie.

Cum zicea si snej,sansele sînt foarte mici sa ia omul de la mîtze si cîini...dar na,suna mai frumos cînd dam vina pe animale,decît sa recunoasca omu ca nu le are cu igiena :D

Doamna aia trebuia sa amîne botezul,ca poate mai scalda popa bb si mai ia si urmatorul botezat vreo infectie cutanata!

În locul cumnatei tale,nu ca nu as lua copilul la botez,dar nu m-as duce nici eu :P

• Author

Cica a venit o vecina la ei....si aia are nush cate matze si nush catzi caini...ca asa se vine la tzara , sa vada BB. Si l-a luat in bratze si l-a pupat...si mai nush ce.

Cand stateam in Deva stiu o fetitza care a luat un stafilococ urat de la caini. Indiferent cat va suparatzi voi astea cu animalutze , eu raman la parerea mea ca nu sunt destul de curate pt un copil. Sorry , parerea mea. Vrand , nevrand se poate intampla ceva...

A fost cumnata-mea la botez , s-a ferit cat a putut , cica BB nu mai are nimic pe piele. Se deocamdata nici fiica-sa n-a luat nimic!!!

Cica a venit o vecina la ei....si aia are nush cate matze si nush catzi caini...ca asa se vine la tzara , sa vada BB. Si l-a luat in bratze si l-a pupat...si mai nush ce.

Cand stateam in Deva stiu o fetitza care a luat un stafilococ urat de la caini. Indiferent cat va suparatzi voi astea cu animalutze , eu raman la parerea mea ca nu sunt destul de curate pt un copil. Sorry , parerea mea. Vrand , nevrand se poate intampla ceva...

A fost cumnata-mea la botez , s-a ferit cat a putut , cica BB nu mai are nimic pe piele. Se deocamdata nici fiica-sa n-a luat nimic!!!

Noi astea cu animalute ne suparam doar pe aia ce au animale si nu le îngrijesc...atît tot!

Anamaria,te asigur ca daca nu ai cîini jegosi si neîngrijiti,nu au nici stafilococi,si nici alte boli.

Cum stim toti,în tara noastra însa,majoritatea(NU TOTI!) tin animalul,si cu asta ma refer la cîine si pisica,doar pentru foloase.Adica pe post de potaie.

Cîinele de paza,si pisica pentru soareci.Putin le pasa de animale si de îngrijirea lor.Unii cred ca mîncarea ajunge(si aia de tot rahatu).

Cei care au animale,care le au pentru ca le plac si le respecta si îngrijesc,au si copii carora nu li s-a întîmplat niciodata nimic.Eu m-am nascut si crescut cu animale în casa,afara si vin tot de la tara...si asa cunosc înca foarte multe persoane.Nu am avut niciodata nimic,si nici cei din jurul meu.Cum se face ca povesti nemuritoare cu "vaaaaai de mine ce li s-a întîmplat copiilor unor cunoscuti,ca au luat boala de la mîtza" stiu doar astia fara animale? :D

La fel copilul meu a cescut cu pisici,si nu a fost niciodata bolnav din cauza lor.

E clar ca vrînd nevrînd se poate întîmpla ceva.Ce se poate întîmpa însa cu micutii mai periculos decît boli,sînt zgîrieturi,muscaturi dar asta tot din neglijenta parintilor provine.Vorbesc de vîrste fragede.Iar cînd sînt mai marisori,si sînt zgîriati sau muscati,tot din vina adultilor se întîmpla,ca nu au educat copilul...si nu stie cum se "umbla" cu un animal.

Adevarul adevarat îl stim toti,si cei cu si cei fara animale.Doar ca din neglijenta,e mai usor sa dam vina pe necuvîntatoare! :D

Gata,ma duc în treaba mea,ca vorba lunga e saracia omului ;)

Peace http://freesmileys.smiliesuche.de/peace/peace-smilies-0001.gif

• Author

Maya , nush.....

uite , apropos de matze....

cand eram gravida am fost la niste prieteni ( tare dragi , de altfel). Ea a avut de multa vreme matze. Io nush ce am zis de matze , de toxoplazmoza....ea zice ca de la ale ei nu as putea lua , ca-s vaccinate.

Mai , eu nush daca se ia cand is matzele vaccinate , dar tot mi-a fost teama. Chiar asa de bine vaccinata sa fie matza incat sa fie omul SIGUR ca nu poate sa aiba boala X ?

Dar am tacut. Si peste cateva minute il vad pe al meu ca se ridica de pa canapea ( care era de stofa, culoarea crem si nu se vedea nimic pe ea) PLIN DE PAR DE MATZA PE PANTALONI..............

Atunci mi s-a facut sila!!!!

Mie-mi transpira mainile repede , nu va datzi seama cat par s-a lipit de ele.....

Abia m-am vazut plecata!!!! I-am spus la al meu ca vreau sa ne vedem cu ei cat de mult la noi!!!!

Si nici nu stii ce curatzenie e in rest la ea!!!!! Frumos , aranjat , curat , fara pic de praf......

( sper sa faca prunci cat mai repede-numai ce s-ai casatorit- ca barbat-su zice ca daca vrea BB tre sa se mai gandeasca de matze.....)

Asta n-are nici o legatura cu stafilococul , dar.......animalul e tot animal , asta am vrut sa spun.......

Maya , nush.....

uite , apropos de matze....

cand eram gravida am fost la niste prieteni ( tare dragi , de altfel). Ea a avut de multa vreme matze. Io nush ce am zis de matze , de toxoplazmoza....ea zice ca de la ale ei nu as putea lua , ca-s vaccinate.

Mai , eu nush daca se ia cand is matzele vaccinate , dar tot mi-a fost teama. Chiar asa de bine vaccinata sa fie matza incat sa fie omul SIGUR ca nu poate sa aiba boala X ?

Dar am tacut. Si peste cateva minute il vad pe al meu ca se ridica de pa canapea ( care era de stofa, culoarea crem si nu se vedea nimic pe ea) PLIN DE PAR DE MATZA PE PANTALONI..............

Atunci mi s-a facut sila!!!!

Mie-mi transpira mainile repede , nu va datzi seama cat par s-a lipit de ele.....

Abia m-am vazut plecata!!!! I-am spus la al meu ca vreau sa ne vedem cu ei cat de mult la noi!!!!

Si nici nu stii ce curatzenie e in rest la ea!!!!! Frumos , aranjat , curat , fara pic de praf......

( sper sa faca prunci cat mai repede-numai ce s-ai casatorit- ca barbat-su zice ca daca vrea BB tre sa se mai gandeasca de matze.....)

Asta n-are nici o legatura cu stafilococul , dar.......animalul e tot animal , asta am vrut sa spun.......

Tu poti spune cît vrei,eu tot de alta parere sînt :P

Daca la aia e picobello de curatenie si nu are fir de praf,cum cushma mea de astrahan are o kila de floci pe canapea?

Nu e logic ...eu îti spun asta ca stiu.Si ma contrazic cu oricine,chiar si cu un "tinator" de animale,care are animalul drept scuza pentru smocuri de blana prin casa :P

Aia înseamna ca nu stie sa faca curatenie.Si crede-ma ca nu am eu nici un "Putzfimmel",si nimeni n-a plecat plin de blana din casa mea.Nici macar nu aspir zilnic,si pîna acum am avut canapea de Microf,pe care o aspiram cînd o faceam si pe jos,si îti jur ca este suficient!

Ce-i drept,daca ai multe cîrpe(draperii grele,covoare si mochete peste tot,deci chestii care atrag praf si par)e mai greu dar nu imposibil.EU nu am urma de covor,perdeleute doar foarte aerate si usoare,acum si canapea scaune etc,pe care oricum nu se mai lipeste nic...asa ca de la mine pleci fara par!

Oricum,pe mine tare m-ai confuzat...nu înteleg cum de ti s-a lipit asa mult par pe mîini...ce ai facut cu ele? Ai sters canapeaua? :P

Cît despre frica de toxoplasmoza,poti citi multe pe net.Oricum,în perioada de sarcina se poate frace test,pentru a depista daca exista o imunitate sau nu...daca nu ai anticorpi si îti este frica,e foarte simplu...te feresti de animale.

Si ca mica informatie,nu se ia asa usor toxoplasmoza de la mîtza,chiar foarte greu.Mai repede se ia din carnea de miel/oaie si porc gatite medium sau crude.

• Author

Maya , imunitate n-am avut , d-aia m-am ferit , si de carne cruda nu m-am atins. Toxoplasmoza se ia usor de la pipi de matza , asa , ca o informatzie :P , si n-am avut de unde sa stiu daca matzele alea nu se si pishasera p-acolo.

Parul s-a lipit de maini ce mie de la stres , de la emotzii....etc...mi se uda pur si simplu mainile!!! Si am pus mainile pe bratzele canapelei. Ca eram in luna a noua si nu stiam ce pozitzie sa mai gasesc , cum sa mai stau.....

Si ....ich liebe matzele , serios ,sunt curate , stiu..... dar.........de cand am ramas gravida m-am ferit de ele. Pe caini , in schimb , nu-i iubesc. Nu-s asa de curatzi , mi se pare ca put....cand sunt uzi e teroare :P

Toxoplasmoza se ia usor de la pipi de matza , asa , ca o informatzie :P , si n-am avut de unde sa stiu daca matzele alea nu se si pishasera p-acolo.

sunt ingropata printre cutii,da citind asta nu m-am putut abtine sa nu scriu

Simona, no ofance, toxoplasmoza nu se ia de la pipi de pisica.Da, se poate transmite de la pisica la om dar prin fecale, nu prin pipi si asta daca pisica e infestata.Daca are toate vaccinurile facute, nu exista nici un risc.Daca pisica sta in casa iarasi nici un risc.

Fara suparare dar mor cand vad ca spune cineva ca gata ai pisica inseamna ca asta e purtatoare de toxoplasmoza.M-am luptat ani de zile cu multi care spuneau ca sa scap de pisici ca ma imbolnavesc.

• Author

Na ja , cand o sa fi gravida si DOCTORUL o sa-tzi spuna SA TE FERESTI de aia si de aia , te mai vad eu daca mai crezi ce citesti....

Apropos , unde ai mai fost? Ca ai cam disparut.....

Na ja , cand o sa fi gravida si DOCTORUL o sa-tzi spuna SA TE FERESTI de aia si de aia , te mai vad eu daca mai crezi ce citesti....

Mai,datoria doctorului este sa te informeze,si daca se poate,ar fi bine sa o faca bine...nu cu informatii aiurea.

O mama îi este datoare copilului sa se îngrijeasca de el din clipa din care stie ca-l are sub buric.Daca este informata bine,stie cum sa o faca!

Oamenii care au animale...sînt oameni care le au ca sa fie acolo,si oameni care au animale de companie pe care le iubesc si trateaza cu respect ca si pe ceilati membrii de familie.Aceste doua categorii de oameni nu se vor întelege niciodata.Mereu va exista contradictie ca si în religie, orientare sexuala sau politica :D

Cei din prima categorie,sînt oamenii aia care nu cunosc,nu stiu,nu se informeaza,fac multa panica degeaba si vorbesc mult în necunostinta de cauza.

Daca "nenorocirea" face ca în timpul sarcinii,persoanele în cauza sa fie "detinatoare" de pisici,primul lucru la care se gîndesc este acela-Cum ne scapam de pisica?-Ei,eu am acum voie sa fiu rea,si sa spun ca eu pe aia i-as împusca?Nu,normal ca nu!Nu-i frumos,si as fi considerta tîmpita(fapt care nu ma afecteaza cu nimic :D )...sau mai rau,ca îmi tradez rasa umana :hug:

Cu toate ca sorela mea :hug: spunea ceva de bogatie ,eu cred totusi ca în unele cazuri vorba lunga este saracia omului :D

Und die Moral von der Geschicht'...

Ma bucur ca pe lumea asta exista si alti oameni.Oameni speciali :hug:

Fetelor va rog sa ma scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte,dar despre stafilococ auriu localizat in gat ce stiti?!cum se ia si daca e contagios?! ca are nepoata mea de 5 ani inca de la nastere(eii nu chiar de la cateva luni na') si decate ori nu a fost la medici,tratamente,etc si tot il are,e sensibila ,mereu bolnavicioasa,mereu are cate ceva si face analize scumpe,tratamente scumpe(cumnata-mea ascunde astea dar eu stiu de la prietene comune,si de la soacra-mea),de la raceli lacrimat abundent si frecat la ochi(cu manute murdare) are si ochelari de 2 ani deacuma(deci decand avea 3 ani),chiar mi-e mila dar nici nu pot ajuta cu ceva ca tuta aia de ma-sa nu comunica :floare: ,dar vreau eu sa stiu asa pt. mine,daca voi stiti cazuri sau ceva....Va multumesc si sa ma scuzati daca nu sunt la subiect.... :pupic:

P.s pe maica'sa curatenia si igiena nu o caracterizeaza deloc,face parte din ciclul:afara e vopsit gardu' inauntru leopardul'' :appl: (dealtfel io' n-o suport de nicio culoare)poate fi considerat cauza?

• Author
Geany , cred ca-i acelasi stafilococ , numai ca-i localizat altundeva....ciudat e ca fetei nu-i mai trece. Eu stiu ca se face o antibiograma ca sa se vada la ce antibiotic cedeaza. I-a facut fetei asa ceva?

Geany , cred ca-i acelasi stafilococ , numai ca-i localizat altundeva....ciudat e ca fetei nu-i mai trece. Eu stiu ca se face o antibiograma ca sa se vada la ce antibiotic cedeaza. I-a facut fetei asa ceva?

Da Simo ea zice ca i-a facut(dar cum e f. mincinoasa,nu stiu ce sa cred nici eu),acum ori e in continu contact cu sursa de infectie,ori a schimbat multe tratamente si a devenit rezistent nu stiu ce sa cred,ca de fiecare data la exudat ii iese stafilococul auriu....

Buna ziua.Eu mai mult va citesc decat scriu dar acum chiar nu am putut sa stau sa vad pisica rastignita pt ceva ce nu e adevarat si nici vina ei,cumnata mea a avut in timpul sarcinii toxoplasmoza congenita si nu avut nici cel mai mic contact cu nici un fel de pisica a fost din causa alimentatiei ei total gresita pt o gravida deci a fost vina ei nu a matei.Si multi medici aici recomanda ca pe timpul sarcinii cine are pisica sa dubleze igiena Noastra nu a pisici adica ne spalam pe maini de mai multe ori cu apa si sapun folosim manusi cand schimbam nisipul din cutia pisicutei etc etc etc.............Ce vreau sa spun eu ca noi trebuie sa avem grija sa respectam niste reguli simple de igiena nu sa punem vina pe pisica.Ah si nepotelul meu are 2ani si 7luni acum este perfect sanatos pt ca mama lui a facut tratament in timpul sarcinii pt ca depinde foarte foarte mult si in ce trimestru insarcinata a fost bolnava.Multa sanatate tuturor adulti copii si pisici.

Simo, sincer poate sa-mi spuna dr verzi si uscate imi ascult instinctul(oricum dr mi-a spus ca pisica nu are nici o pb si ma refer la gineco, nu la tierartz).si cei din tara si cei de aici.Stiu cum e cu spune nr, cum vad eu: am un copil care e mai bolnavicios,sau e mai mare decat cel ce e pe cale sa vine si cam gelos, dr spune, trimite-ti copilul la bunici,asa nu are pb cu cel mic,sau nu il contamineaza(scapa de el ca imprastie microbi).asa si cu pisisca.Mitzi e copilul meu,stiu cum l-am crescut,daca e sau nu bolnava si stiu ce boli poate sa transmita si ce nu.Igiena e mama protectiei,cum spunea si Lucas, nu pisica e de vina ci noi ca nu stim sa ne ferim.

Sa se supere cine se supara pe mine, eu n-as da vina pe puisica niciodata,cine nu iubeste animalele, cine n-a avut o sa gaseasca tot timpul cun cui impotriva lui.

Ok, un pui de om,sange din sangele meu e important pt mine,dar sincer m-as proteja de 100 de ori mai mult decat sa renunt la copilul meu blanos cu 4 picioare(Care apropo acum e calare peste mine).

N-am disparut,dar sunt prinsa cu mutarea, scoala, examene, nu-mi sta capul la nimic.

Fetelor va rog sa ma scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte,dar despre stafilococ auriu localizat in gat ce stiti?!cum se ia si daca e contagios?! ca are nepoata mea de 5 ani inca de la nastere(eii nu chiar de la cateva luni na') si decate ori nu a fost la medici,tratamente,etc si tot il are,e sensibila ,mereu bolnavicioasa,mereu are cate ceva si face analize scumpe,tratamente scumpe(cumnata-mea ascunde astea dar eu stiu de la prietene comune,si de la soacra-mea),de la raceli lacrimat abundent si frecat la ochi(cu manute murdare) are si ochelari de 2 ani deacuma(deci decand avea 3 ani),chiar mi-e mila dar nici nu pot ajuta cu ceva ca tuta aia de ma-sa nu comunica :occasion14: ,dar vreau eu sa stiu asa pt. mine,daca voi stiti cazuri sau ceva....Va multumesc si sa ma scuzati daca nu sunt la subiect.... :bounce:

P.s pe maica'sa curatenia si igiena nu o caracterizeaza deloc,face parte din ciclul:afara e vopsit gardu' inauntru leopardul'' :bounce: (dealtfel io' n-o suport de nicio culoare)poate fi considerat cauza?

Geany, daca nepoata ta il are inca de la nastere sa sti ca a venit din spital cu el.La bucuresti se face la Institutul Cantacuzino un vaccin,dar stiu ca nu prea se mai fabricau,cel mult acum vreo 6 ani cand a tb eu sa fac vaccinul nu-l aveau.Si mie mi-a iesit in nas si gat,dar cauza nu este pisica, dati search pe google si o sa vedeti cauzele.

Multumesc Ioana de raspuns,oricum in polemica cu catei pisici nu vreau sa intru la ei nefiind cazul ca nu au avut niciodata nici un fel de animal,chestia e ca dupa n. tratamente nu-i trece sau ii reapare constant,cumnata-mea zice ca i se ia exudat apare mereu stafilococul i-a facut si acea biograma sa vada la ce antibiotic sa recurga si tot asa,(chestia e ca eu oricum nu am incredere in ce zice ea ,ca contrazice tot ,ea e cea mai desteaptata si minte de ingheata apele), asa ca eu nu prea imi bat capul dar ma rugase mult socrela sa ma interesez(sotul galanton i-a zis ca o sa-mi intreb eu fetele pe forum'' :occasion14: ),cand vine la mine oricum o sa-i arat sa citeasca ea cu ochii ei...

...chiar mi-e mila dar nici nu pot ajuta cu ceva ca tuta aia de ma-sa nu comunica...

P.s pe maica'sa curatenia si igiena nu o caracterizeaza deloc,face parte din ciclul:afara e vopsit gardu' inauntru leopardul'' :occasion14: (dealtfel io' n-o suport de nicio culoare)poate fi considerat cauza?

Da Simo ea zice ca i-a facut(dar cum e f. mincinoasa,nu stiu ce sa cred nici eu),acum ori e in continu contact cu sursa de infectie...

cand vine la mine oricum o sa-i arat sa citeasca ea cu ochii ei...

...si n-o sa se supere pe tine ca o faci tuta muta,murdara si mincinoasa insuportabila? :bounce:

Mai gîndeste-te odata...înainte sa-i arati :bounce:

No'... lui socrela ii arat,iar cumnata stie deja ce parere am despre ea asa ca nu are ce sa se mai supere....