August 11, 201214 yr comment_160011 Mai mult la poza, ca aparatul nu le face singur Dar daca e Nikon si e "mare si prost" nu ai ce face...lasa ca nu vreau sa zic ca inainte sa-l aleg pe nenea canon asta era cat pe ce sa zic da la un nikon.... Report
August 13, 201214 yr comment_160206 Mai, eu am vazut poze frumoase facute si cu web cam-ul... frumusetea, e o masuratoare relativa Beauty is in the eye of the beholder. Atia, felicitari pentru noua achizitie. S-o folosesti cu spor! Pozele devin tot mai frumoase cu timpul, pe masura ce butonezi tot mai mult, iar Canon e o alegere buna! Nici Nikon nu ar fi fost o alegere rea Report
August 20, 201214 yr comment_160660 Nu stiu daca noi detinatori de diverse brand-uri putem recomanda doar un anumit tip de aparat si anume pe cel ce-l avem.... Fiecare persoana e bine sa incerce aparatul inainte de achizitionarea lui, sa-l butoneze, sa se joace putin cu el....asa va observa daca aparatul ce-l doreste sa-l achizitioneze e pe masura asteptarilor si mai ales daca e usor utilizabil. Dupa parerea mea fiecare brand, body are atu-urile lui si tocmai de aceea nu putem declara ca ex: Canon e "za best" sau ca Nikon "e mare si prost" ori invers...etc. Sunt N factori de care trebuie sa tii cont la achizitionarea unui aparat foto. Ex: cati bani poti sa investesti, la ce anume doresti sa-l folosesti, cat doresti sa investesti pe viitor in el, care brand ti se pare mai facil de utilizat.....etc. Si precum zice si Maya: frumusetea e in mintea noastra si daca mie mi se pare ca e frumoasa poza nr x inseamna ca mi-am atins obiectivul. Niciodata nu vom putea face poze ca X persoana pentru ca pentru ca eu, tu, el, ea...suntem unici si fiecare vede frumosul in felul lor, prin alta prisma. Report
August 21, 201214 yr comment_160709 Dar daca e Nikon si e "mare si prost" nu ai ce face... Nu pricepeam eu de ce mare si prost sta între ghilimele... mda. Nu stiu daca noi detinatori de diverse brand-uri putem recomanda doar un anumit tip de aparat si anume pe cel ce-l avem.... Si cine face asta? Daca recitesti, vezi ca eu ca o canoniana înraita, recomand chiar si Nikonul! Sînt de aceeasi parere. Înainte de a hotarî, se probeaza, butoneaza, miroase... Asta e placa mea Report
August 22, 201214 yr comment_160754 Nu stiu daca noi detinatori de diverse brand-uri putem recomanda doar un anumit tip de aparat si anume pe cel ce-l avem... Si cine face asta? Daca recitesti, vezi ca eu ca o canoniana înraita, recomand chiar si Nikonul! Sînt de aceeasi parere. Înainte de a hotarî, se probeaza, butoneaza, miroase... Asta e placa mea Stii pana nu te dai singur cu capul de peretele din fata ta nu iei aminte nimic. La fel am facut si noi. Ne-am cumparat aparatul fara ca sa-l butonam macar o zi, iar cateva minute nu cred ca poti sa le iei in considerare. Ok review-uri, teste, comparatii am vizionat la greu insa si acum stau sa ma gandesc "oare celalat brand nu era mai bun?"....nu ca as fi nemultumita de ce am in dotare. Si pot spune ca DA o persoana , poate putin si un grup de persoane cumva ne-au influentat in luarea acestei decizii.....de aceea pe cat posibil incerc sa nu recomand un brand. Logic ca-mi laud ce am in ograda pentru ca l-am invatat, pentru ca-l inteleg, pentru ca-mi place de el. Insa ce face altcineva in ograda lui e strict problema lui si e bine sa fie convins ca-si doreste, ca-i place si are nevoie de ceea ce doreste sa isi achizitioneaze. PS: Nu zicea nimeni de tine... Report
August 27, 201214 yr comment_161239 Vin si eu (din nou) sa va cer parerea in legatura cu doua aparate foto pe care le-am gasit acum in oferte (eu ma hotarasem sa-i iau de aniversare sotului meu un Canon, dupa ce am vazut si mi-ati spus voi,dar n-am apucat, sotul meu ar inclina spre Nikkon). As vrea sa stiu daca sunt diferente intre ele ca performanta Camera foto DSLR NIKON D5100, 16.2 Mp, 3 inch, obiectiv 18-55 VR + card SDHC 8GB + geanta, la 675 euro sauCamera foto digitala CANON EOS600D + obiectiv EF 18-55 IS, 18.Mp, 3 inch, la 590 euro Nikkon-ul are in plus un obiectiv NIKKOR 55-200mm f/4-5.6 AF-S VR DX Zoom,un card de 8GB si geanta cadou. Report
August 27, 201214 yr comment_161243 Cele doua modele sînt oarecum echivalente. Diferenta majora consta în oferta software care acompaniaza kiturile, DigitalProfessionalPicture (DPP) oferit la Canon, Capture NX2 în optiune la Nikon (+/- 150€).Dar daca în pretul de 590€ intra ambele obiective, 18-55 si 55-200, atunci opteaza pentru Nikon fara ezitare. Report
August 27, 201214 yr comment_161245 Cele doua modele sînt oarecum echivalente. Diferenta majora consta în oferta software care acompaniaza kiturile, DigitalProfessionalPicture (DPP) oferit la Canon, Capture NX2 în optiune la Nikon (+/- 150€).Dar daca în pretul de 590€ intra ambele obiective, 18-55 si 55-200, atunci opteaza pentru Nikon fara ezitare. Scuze, am scris preturile invers (am corectat acum), Nikkonul e la 675euro (cu ambele obiective) si Canon e 590.Deci daca iau Nikkonul, trebuie apoi sa achizitionam separat softul? Report
August 27, 201214 yr comment_161327 Deci Nikonul are obiectivul ala clsic 18-55 si in plus in pret e inclus si un obiectiv 55-200mm la 675€???Si geanta?Si card de 8 GB? E buna oferta Bia!Merita.Obiectivul ala de 55-200mm (chiar daca eu am Canon , te invata multe si tu de la el si el de la tine). Report
August 28, 201214 yr comment_161378 Deci Nikonul are obiectivul ala clsic 18-55 si in plus in pret e inclus si un obiectiv 55-200mm la 675€???Si geanta?Si card de 8 GB? E buna oferta Bia!Merita.Obiectivul ala de 55-200mm (chiar daca eu am Canon , te invata multe si tu de la el si el de la tine). Da, toate sunt incluse la pretul de 675 euro, mi s-a parut si mie ca e o oferta buna.Multumesc mult de sfaturi! Report
August 28, 201214 yr comment_161427 Scuze, am scris preturile invers (am corectat acum), Nikkonul e la 675euro (cu ambele obiective) si Canon e 590.Deci daca iau Nikkonul, trebuie apoi sa achizitionam separat softul? Doar daca vrei sa utilizezi formatul de înregistrare RAW, care e cam ca un negativ iar Capture ar fi echivalentul tratamentului de laborator.Cel putin la început, nu cred sa va fie indispensabil. Trebuie însa sa recunosc, dupa corectarea preturilor, ca nici oferta Canon la 590€ nu este de lepadat. Grea decizie. Kitul Nikon este totusi deosebit de atragator. Report
August 29, 201214 yr comment_161474 Scuze, am scris preturile invers (am corectat acum), Nikkonul e la 675euro (cu ambele obiective) si Canon e 590.Deci daca iau Nikkonul, trebuie apoi sa achizitionam separat softul? Doar daca vrei sa utilizezi formatul de înregistrare RAW, care e cam ca un negativ iar Capture ar fi echivalentul tratamentului de laborator.Cel putin la început, nu cred sa va fie indispensabil. Trebuie însa sa recunosc, dupa corectarea preturilor, ca nici oferta Canon la 590€ nu este de lepadat. Grea decizie. Kitul Nikon este totusi deosebit de atragator. Nici noi nu reusim sa ne hotaram...inca. Report
August 29, 201214 yr comment_161501 Bia, am vazut ca numai obiectivul de 55-200mm de la Canon e 1100-1200 de Ron. Vezi care ar fi diferenta de pret intre oferta nikon completa si canon(corp cu obiectiv baza+obiectiv 55-200+geanta+memory card). Eu recomand si o baterie de schimb.Eu am una mereu incarcata in geanta.Cel mai nasol lucru sa te lase bateria. Chiar si o memory card de rezerva.Eu am una mare si incapatoare. Eu una nu folosesc raw-ul, desi le modific.Ale mele sunt jpeg-uri comode, asa ca pentru amatori.Deci nu te speria. Report
August 29, 201214 yr comment_161505 Bia, am vazut ca numai obiectivul de 55-200mm de la Canon e 1100-1200 de Ron. Vezi care ar fi diferenta de pret intre oferta nikon completa si canon(corp cu obiectiv baza+obiectiv 55-200+geanta+memory card). Eu recomand si o baterie de schimb.Eu am una mereu incarcata in geanta.Cel mai nasol lucru sa te lase bateria. Chiar si o memory card de rezerva.Eu am una mare si incapatoare. Eu una nu folosesc raw-ul, desi le modific.Ale mele sunt jpeg-uri comode, asa ca pentru amatori.Deci nu te speria. Deci, la Canon - body cu obiectiv standard + obiectiv 55-250 + geanta + card = 920 euro Nikon - 675 euroSotul meu isi pune intrebarea daca merita sa luam un aparat de genul asta, adica daca o sa-l folosim la maxim. Eu zic ca da! Report
November 25, 201213 yr comment_171924 Pentru Canonisti: aveti azi o oferta pe ebay-ul german valabila pana la miezul noptii:http://portal.ebay.de/sonntagsbescherung Report
April 16, 201313 yr comment_194091 Salut! Eu una prefer Canon. La Nikon sunt mult mai scumpe accesoriile. Report
April 18, 201313 yr comment_194276 Salut! Eu una prefer Canon. La Nikon sunt mult mai scumpe accesoriile. Bun venit în club! Report
July 5, 201313 yr comment_202117 Parerile sunt foarte impartite pe aceasta tema.Fiecare isi lauda aparatul propriu, fie el Nikon sau Canon.Depinde de la persoana la persoana cu ce aparat te simti mai bine tinand cont de greutatea aparatului si meniu lui.Eu unu prefer Nikon-ul Report
August 22, 201313 yr comment_204437 Da' de ce nu puneti o poza / zece cu peisagii sa ne dam si noi, astialaltii forumisti cu parerea? Ia incercati...nu musca. Mai vedem si noi "cevalaoadica" si va spunem noi care-i mai bun, daca tot aveti asa mare dilemma...pai?! Report
August 23, 201313 yr comment_204463 Pai cred ca majoritatea dintre noi au pus poze la "instantanee".Acolo ne etalam "talentul fotografic", inspiratia de moment, ceea ce ne-a captat ochiul, inima, mintea.Dar cum s-a mai spus: "nu aparatul face poza, ci fotograful". Report
October 21, 201312 yr comment_206906 Intrebare de-ncepator : DSLR-urile de la Canon si Nikon nu au stabilizator incorporat in body? Am cautat pe site-urile lor, dar nu am gasit nici un aparat cu stabilizator incorporat. Doar obiectivele au stabilizator? Report
October 21, 201312 yr comment_206920 DSLR Canon si Nikon... Doar obiectivele au stabilizator? Da Report
October 21, 201312 yr comment_206921 DSLR Canon si Nikon...Doar obiectivele au stabilizator? Da Fir-ar..... Astaaaa....... multumesc pentru confirmare. Report
November 20, 201312 yr comment_208481 Ce inseamna Procesare DIGIC puternică? Am gasit valori diferite (4, 5 sau 6) si nu stiu ce-nseamna. Pe net n-am gasit nimic lamuritor. Report
November 21, 201312 yr comment_208524 Fox, da' nu te poate ajuta Jupanu?Imi aduc aminte bine sau nu, le avea cu fotografia sau am "confuzat" Jupanii?? Report