Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Canon vs Nikon

Featured Replies

Luminisule,cu Nikonul tau se pot face poze bune,doar ca trebuie putina experimentare.

În multe cazuri,citirea manualului face minuni ;)

Eu zic acum ceva,chiar daca o sa-mi iau castane.Un Canon/Nikon DSLR,nu face de singur poze superbe.

Îmi aduc aminte de Nico,care dupa ce cumparase Canonul,mai ca era sa-l returneze din cauza ca nu-i "ieseau" pozele ;) Normal ca dupa ce a început sa experimenteze,sa citeasca,sa se informeze,a inceput cu fiecare zi sa faca poze tot mai faine.Acum le face superbe! :scratch:

La fel si cu aparatul compact,trebuie experimentat,si o sa va mirati ce iese din el ;)

Îmi place citatul care l-am gasit pe fotoblogul Laurei Adamache:

Buying a Canon doesn't make you a photographer. It makes you a Canon owner. :D

Apropos, dpreview este site-ul de referinta, prin excelenta, atunci cand e vorba de recenzii pentru aparate foto.

E intr-adevar excelent,imi fac acu a doua carte de instructiuni al aparatului meu, poate o sa-mi intre in cap mai bine decit prima :scratch:

• 9 months later...

indraznesc sa va cer si eu sfatul...e destul de urgenta treaba..maine trebuie sa cumpar un aparat din urmatoarele:

la promotie 1000 ron

Camera foto digitala NIKON L120, 14.1Mp, 21x, 3 inch, negru + geanta + incarcator + card memorie SD 4GB

post-151-13148206827932_thumb.jpg

si

tot 1000 ron

Camera foto digitala CANON SX210IS, 14.1 Mp, 14x, 3 inch, negru

post-151-1314820717496_thumb.jpg

care credeti ca este mai buna?care credeti ca se merita sa o cumpar?

va multumesc tare mult...

• 4 weeks later...

Daca ai un aparat care permite sa ajustezi temperatura luminii (white balance), e suficient sa alegi setarea pentru lampa cu incandescenta cînd faci poze cu veiozele. Asa, poza nu o sa mai traga spre oranj. Doar sa nu uiti dupa aia sa-l repozitionezi pe lumina de zi, ca altfel o sa strici pozele cu peisaje :rolleyes:

Aparatul ce-l am acum (al de mai sus) are functia asta, am incercat sa o folosesc, dar daca nu-mi ies pozele orange, imi ies albastre si vice-versa. Nu stiu cum sa-l dau sa mearga la veioza. Fuctia asta nu merge decat, culmea, in modul "Food".

Primo, nu cred ca ai acces la functia asta în mod P (totul automat) sau în modurile preprogramate. cauta de pilda un mod A si aproape sigur are sa apara în menu si optiunea "white balance" (WB).

Citeste bine manualul (RTFM, cum zicea înteleptul Confucius)

• 4 weeks later...

Dana, colectie de camere faci!

E super! S-o folosesti sanatoasa, cu maaare placere si sa ne încînti mereu pupila, cît si papila! Hai s-o udam :105:

( ... dadada, pot sa-mi deschid un motel sau un studio foto ! :(()

merci, Maya, pt. urare ! :hug:

de udat o udam azi ! http://i230.photobucket.com/albums/ee287/adernw/Emoticons/OpenBar.gif

(ieri s-a lasat cu o sapuneala la magazinul de unde achizitionasem camera, fiindca un aiurit de vinzator imi livrase o cutie gresita :occasion14:, ce continea doar camera simpla, in timp ce eu platisem pt. una cu accesorii x-tra (o telecomanda + 2 baterii). cu ocazia asta am returnat si card-ul, ce-l luasem la un pret destul de piperat, si dupa ce-am platit doar o suma mica drept diferenta, m-am intors acasa cu o gentuta ce avea un pachet de accesorii si canonul ce l-am ales. :hug: )

[center]http://img254.imageshack.us/img254/4456/paraturi2.jpg

[/center]

Eu as alege Canonul, fara ezitare.

[center]... si l-am ales ! :occasion14:

[/center]

Gresit: el te-a ales pe tine! :hug:

Sa-l folosesti cu spor.

merci, Lilly, de urare ! :105:

(dupa cum vezi, de fapt altul m-a ales ! :hug:)

m-am intors acasa cu o gentuta ce avea un pachet de accesorii si canonul ce l-am ales. ;) )

Cool! Chiar cool de tot cu gentuta lui personala!

Sa tragi niste shoturi asa de încercare, sa vedem si noi ce si cum ;)

Maya, deocamdata n-am apucat sa rasfoiesc manualul de folosire ;) si sintem in faza de imprietenire, cind incercam sa ne cunoastem unul pe celalalt pe pipaite. ;)

[center](btw, canonu' va saluta ! :scratch: )

http://img253.imageshack.us/img253/7274/aparatulfoto.jpg[/center]

(astea sint primele poze ale canon-ului - prima e fara blitz, dar facuta la lumina din bucatarie, a 2-a pe intuneric si cu blitz)

[center]http://img196.imageshack.us/img196/7677/astifathocan.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/2432/astifathocanon.jpg

p.s. am fugit, ca de ma prinde D'Artagnandru ma pune cu burta pe carte !!! ;)

[/center]

Eu as alege Canonul, fara ezitare.

[center]... si l-am ales ! :scratch:

[/center]

Sa-l stapanesti cu placere!

merci mult, Any ! ;)

• 2 weeks later...

Dana,

Sa stapanesti cu bucurie camera.O "jucarie" de nota 10. :toothy9;

Eu stau pe receptie sa vad ce bunatati mai pregatesti si sa vad bineinteles si pozele tale frumoase cu, care deja ne-ai obisnuit <_<

• 8 months later...
buna fetelor..apar si eu pe aici...in sfarsit am facut cum am facut m-am invartit,dezvartit,rugat,implorat,facut ochi dulci sotului si am intrat si eu de ieri in clubul canonistilor...nus de ce da m-a atras...initial vroiam un canon cu 2 obiective, dar la urma mi-am luat un canon cu un singur obiectiv... un canon eos 1100d...problema e o alta...is varza si habar n.am cum s-o folosesc :biggrin: recunosc, am ramas in urma rau de tot...acu bag cd-ul cu informtiile si om vedea ce va iesi...voi de model ce ziceti?? maya??

Mi se pare ca pentru un început, nu e rau de loc.

alexandru te referi la ca si aparat sau la poza?

Mai mult la poza, ca aparatul nu le face singur :thumleft:

bun, inseamna ca sunt pe calea cea buna :occasion14:

Mai mult la poza, ca aparatul nu le face singur :)

Dar daca e Nikon si e "mare si prost" nu ai ce face...