Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

Featured Replies

O dulceata de bebe, Iulia! Sa nu fie de deochi si sa creasca sanatoasa ,ca frumoasa e deja si sanatate voua parintilor,care sa-i fiti alaturi pe drumul vietii!

Felicitari Iulia! Tare dulcica bebelina! Ai cu ce te mandri :D

Sa fiti sanatoase si sa va bucurati unii de altii! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

ooo, Iulia, ce fetita frumusica!

sa fiti sanatosi cu totii si sa va bucurati de mica minune!

frumos cadou!

Multumim inca odata pentru toate gandurile si urarile de bine !

Noi suntem bine, iar Maria in continuare e cumintica... mai are cate o crampa la burtica care o deranjeaza dar vad ca depaseste cu bine momentul...

Daniella, pana ieri i-am dat cate 3 ml de calciu gluconic, iar de azi pana la 18 luni cate 2 picaturi de vitamina D...pentru colici mi s-a recomandat din maternitate Alinanan, infacol..etc...eu i-am adus din State un siropel homeopat Colic Calm pe care deocamdata nu l-am folosit , dar despre care am primit referinte bune.

Daca fetele de peste ocean de pe forum stiu despre el rog sa-mi spuna si mie.

Asta e:

post-115-13862553864122_thumb.jpg

Iulia, eu ii dadeam sa bea ceai de fenicul.( din care beam si eu, ca cica creste productia de lapte la hectar :) )

Stelina, beau din a doua zi dupa operatie ceai de stimulare a lactatiei care are in compozitie fenicul. Uite:

Compozitie:<br style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 14px;">fructe de anason (Fructus Anisi), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), fructe de chimion (Fructus Carvi), urzica vie (Herba Urticae), frunze de melisa (Folium Melissae), cimbrisor (Herba Serpylli), menta (Herba Menthae).<br style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 14px;">

[color=#222222][font=Georgia,]Si tot nu am lapte suficient, nu se satura doar cat ii dau de la san...:)[/font][/color]

In rest e o fetita tare cuminte....

Sa va traiasca fata frumoasa :)

Ceaiul de fenicul e minunat pentru burtica cu gaz!

Multumim inca odata pentru toate gandurile si urarile de bine !

Noi suntem bine, iar Maria in continuare e cumintica... mai are cate o crampa la burtica care o deranjeaza dar vad ca depaseste cu bine momentul...

Daniella, pana ieri i-am dat cate 3 ml de calciu gluconic, iar de azi pana la 18 luni cate 2 picaturi de vitamina D...pentru colici mi s-a recomandat din maternitate Alinanan, infacol..etc...eu i-am adus din State un siropel homeopat Colic Calm pe care deocamdata nu l-am folosit , dar despre care am primit referinte bune.

Daca fetele de peste ocean de pe forum stiu despre el rog sa-mi spuna si mie.

Asta e:

post-115-13862553864122_thumb.jpg

Si noi la fel ca voi, am dat vitamina D din ziua 10 pana la 18 luni, cate 2 picaturi. Calciu gluconic nu ne-a recomandat.

am folosit infacol si Bea nu a avut colici, decat de vreo 2-3 ori si nu plans 3 ore in continuu, cum sunt descrise colicile, ci vreo 15-30 minute ....suficient sa suferi si tu... Eu zic ca infacolul la noi a avut efect foarte bun, sau asa o fi fost fata fara colici?

Ce ai ales tu, aia e cel mai bun, dar incepi deja sa ii dai, cum scrie pe prospect (nu mai tin minte parca erau un nr de ml inainte de fiecare masa), nu astepta sa faca colicile. Noi asa am facut..., la recomandarea medicului si a fost f bine.

Ceaiurile anticolici baute de tine folosesc foarte bine bebelinei (si alea de lactatie si fenicul separat). Noua ne-au zis sa nu ii dam decat exclusiv lapte si nimic altceva (nu apa, nu ceai), dar pusul la san cat mai des (De cate ori scanceste) ajuta la sporirea productiei de lapte. E lenesa? Bea cum o puneam la san, in 5 minute adormea sugand fericita...Ai fost ok cu garmastanul? ai facut ragade?

Nu se satura pt ca nu e suficient lapte, sau pt ca s-a invatat sa primeasca supliment? Eu dupa iesirea din spital nu am mai dat supliment deloc. Exclusiv alaptata.

Sanatate si un Decembrie magic micutei, tie si familiei intregi!

• 2 years later...

'Mna ziua! Am 4 luni si a mea mama in devenire nu vrea sa afle de-s baiat ori fata. Da' in februarie se dumireste! :occasion14:

post-46-14727409488631_thumb.jpg

Am crezut ca vrei sa tii secret. Sarcina usoara si numai bine, cum am mai scris. :rolleyes:

Peter

Era aproape sa fac infarct cind am vazut ca Peter scrie la sarcini :occasion14:

Foxy, profita de lunile astea si lasa-te servita ca pe urma n-ai sa mai ai vreme de nimica citiva ani buni :wub:

Sarcina usoara si felicitari :rolleyes:

Hehe, eu am pariat deja ca e fetita :occasion14:

Am asa un feeling .

Foxule, ai grija de voi si hodineste-te cat poti

Sarcina usoara.

sarcina usoara si sa fiti sanatosi cu totii!

pe urma n-ai sa mai ai vreme de nimica citiva ani buni :P

:occasion14:

adica toata viata, nimic nu va mai fi ca inainte!

Hehe, eu am pariat deja ca e fetita :wub:

Am asa un feeling .

si mie mi se pare tare delicat bb din poza, cred ca-i fetita :rolleyes:

Sanatate multa si mamei si puiului ei!! Orice-o fi, sa aiba parul tau zi-i ca l-a rugat matusa Ioana!

'Mna ziua! Am 4 luni si a mea mama in devenire nu vrea sa afle de-s baiat ori fata. Da' in februarie se dumireste! :occasion14:

Am crezut ca vrei sa tii secret. Sarcina usoara si numai bine, cum am mai scris. :wub:

Peter

Secret, da' pana cand?? :rolleyes: In plus, Radio Sant functioneaza de minune.. :P

Multumesc inca o data pentru urari!! :P

Era aproape sa fac infarct cind am vazut ca Peter scrie la sarcini :wub:

Foxy, profita de lunile astea si lasa-te servita ca pe urma n-ai sa mai ai vreme de nimica citiva ani buni :P

Sarcina usoara si felicitari :P

Bine ca nu esti cardiaca.. :occasion14:

Daaaa, deja nu mai sunt lasata sa fac mare lucru.. Nu fa aia, daca trebuie sa... imi zici, da' de ce......, da' ia..... etc.. Ai inteles ideea, da? :rolleyes:

Chiar ieri, dupa ce-am facut cateva cumparaturi, am intrebat si io jingas: ce sa car? Ia punga asta de spanac si taci! :P Nici macar painea n-a vrut sa ma lase s-o car.

Multumesc frumos pentru urari, asa sa fie!! :P

Hehe, eu am pariat deja ca e fetita :P

Am asa un feeling .

Foxule, ai grija de voi si hodineste-te cat poti

Sarcina usoara.

Deja sunt impartite parerile... Mama a decretat ca seamana clar cu mine, are nasu' carn!!!! :rolleyes: :wub:

Saru' mana pentru urari si sfaturi.. Deja am trecut amandoi la program de gravida.. Dupa serviciu, mai soilim cate-o ora, din cand in cand.. Iar la nani ne bagam muuuuult mai devreme. In timp ce alarma s-a mutat pentru mai tarziu.. :occasion14:

sarcina usoara si sa fiti sanatosi cu totii!

pe urma n-ai sa mai ai vreme de nimica citiva ani buni :P

:occasion14:

adica toata viata, nimic nu va mai fi ca inainte!

Hehe, eu am pariat deja ca e fetita :P

Am asa un feeling.

si mie mi se pare tare delicat bb din poza, cred ca-i fetita :P

Multumesc, Moatza!! :P Deja suntem cu planurile date complet peste cap..... da' noi sa fim sanatosi!!

Jupanului ii cam arde buza sa afle ce e, dar pe mine inca nu m-a convins.. M-a luat cu texte de genul: da' de unde stim ce hainute sa luam?? Mda..... de parca o sa tuseasca fetita daca o imbrac cu salopeta albastra. Ori incepe sa planga baiatul daca-i dau bluza rosie.... Ma lesi?? :wub:

Exista si riscul de-a se vedea clar, la ecografie, ce este... Dar imi asum riscul! :rolleyes: