Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diversificarea

Featured Replies

La ce te referi cu plansul? La ce ziceam eu cu miorlaiala? aaa ba da, in cazul ei eu cred ca de alint, ca daca o iei in brate nu mai are nici o problema: rade!

Cum vad eu problema: nu se miorlaia de alint, se miorlaia sa o iei in brate. voia sa o iei in brate. cum sa spuna ea asta daca inca nu poa sa vorbeasca :) . asa vad eu lucrurile, dar stii ca io-s extremista in privinta asta, deci ignora daca simti ca te deranjeaza. :floare:

I-am dat si eu azi la pranz carne pt prima data, din piept de curcan. Pana acum pare ok. Nu a mancat mai mult ca de obicei. Oricum ieri si azi a mancat binisor, slava Domnului!

Bravo Bea ca ai papat bine :)

La noi nu se recomanda mielul, iedul (stiu de la medicul de familie ca au carnea cea mai indigesta si pt adulti si continut ridicat de colesterol si nu in ultimul rand ...antibiotice). Am vazut ca pe la voi e altfel ...

Ma gandesc de unde sa fie mielu' plin de antibiotice? nea ciobanu' sta cu pastile la el pe munte? ma intreb pentru ca nu am mai auzit varianta asta. (eu de curand m-am indragostit de carnea de miel - poate vin cu niste retete)

Fetele am primit niste materiale foarte faine despre bebelusi, retete, diversificare etc. Daca vreti sa-mi dati adresa de mail (pe pm) vi le trimit.

Sarumana! Foarte fain, chiar ma ajuta!

Tu cum te descurci si cu Cati?

Avem zile bune si zile proaste. In zilele bune la sfarsitul zilei avem casa curata, copiii dorma, masina de spalat merge, masina de paine merge si noi ne pregatim sa ne facem cate un dush, rupti de oboseala. In zilele proaste mai ramanem si fara mancare gatita, cu casa in dezordine, cu frigiderul gol, nedushati - asta e.

Am avut acum vreo trei saptamani vomiting bug toti in decurs de 5 zile, a inceput bebe, apoi sotul, apoi Cati si apoi eu. Masina de spalat a mers nosn stop si inca mai am o plapuma care trebuie sa ajunga la spalatorie ca e prea mare. E fun! :)

Totul ar fi super daca bebe ar fi sanatos, cand nu e el bine suntem tristetea noastra se adauga obselii.

De exemplu toata saptamana asta eu am dormit cu bebe si el nu a dormit bine primele patru nopti, nu se trezeste afectiv, dar se freaca, se scarpina, plange, maraie, se foieste si eu nu adorm pana el nu e perfect linstit. Dimineata la lucru, seara treburi, noaptea cand sting becul si ma pun langa el, incepe distractia. E momentul ala in care in sfarsit pot sa inchid ochii si sa ma las prada odihnei, dar tocmai atunci o iau de la capat. A fost o saptamana grea.

Dar azi sunt ac noua pentru ca azinoapte bebeloiul meu drag si scum a dormit in sfarsit bine, nu m-am trezit decat sa-i dau laptele si pe la 6 de la mucisori. A fost o nopate in care cred ca am prins 3 ore la rand de somn si ma simt ca noua, plus multumirea ca el se simte mai bine!

Aseara i-am facut cartof dulce in care am pus ulei - a mancat foarte bine in doua ture.

• Author

Bebe Cris primeste legume organice/ Bio sau normale , Pisoi?

Sa stii ca la luatul in bratze sunt si eu ca Daniella , miorlaiala nu i-o bag in seama. Incerc sa-i distrag atentzia. Ce as face daca as umbla toata ziua cu ea-n bratze????

Mai rau e cand vin bunicii , o pupa , o rasfatza, umbla tot cu ea-n bratze si dupa ce pleaca ne miorlaie 2 zile!!!!!

Bebe Cris primeste legume organice/ Bio sau normale , Pisoi?

Si organice si neorganice. Am avut mere si pastarnac organice, cartoful dulce si ovazul pt porridge neorganice.

Daca nu o impac din miorlaiala distrand-o cu vreo jucarie (incerc de toate), cu caruselul, cu leaganul, cu cantelecele, cu masaj, cu jocuri, cu citit poveste. O iau in brate, dar 5 min, ca daca o tin mai mult nu mai e chip sa o mai pui jos, urla de zici ca am pus-o pe ace! Si cand o iau e toata un zambet de multumire, dar nu o mai pot pune jos ... si ce facem atunci?

Desi i-am spus bonei sa nu o ia in brate, pe cat posibil sa o pacaleasca altfel (cum am scris mai sus), dar nici sa nu o lase cumva sa planga cu lacrimi, bineinteles o tine mai mult decat mine in brate si decat sa planga copila prefer si eu asa ... .Prin urmare e linistita toata ziua si de luni incoace, cand sta cu mine (dim pana in 10 si seara dupa 7) avem mai mult concert :floare: ...

Cand eu scriu pe telefon (e de lucru si scriu mult) si are acces sa vada ecranul, e de o atentie de zici ca pricepe ce scriu. :)

Nu de putine ori atat la marile ferme zootehnice cat si in gospodariile particulare, animalele sunt tratate cu antibiotice pentru a se preveni astfel raspandirea unor epidemii sau pentru a se obtine o productie mai mare de carne pentru consum.

Carnea pasarilor si animalelor crescute in conditii ecologice (in gospodarii taranesti si hranite cu boabe, tarate, vegetale etc) este buna si ne furnizeaza proteine sanatoase si alti nutrienti importanti, cea care provine de la animalele crescute industrial are continut de hormoni si antibiotice, in special in cazul puilor de animale (crescuti intensiv, nu mielul luat de la cioban), si cu siguranta este de dorit sa fie evitata, determinand multe dezechilibre hormonale mai devreme sau mai tarziu.

E posibil sa ai dreptate, mielul/oaia sa fie unul din animalele crescute de regula fara factori de intensificare a cresterii, insa oricum si pt adult se recomanda consumul cu moderatie pt ca are continut si de grasimi saturate si mononesaturate, fiind incadrata ca un tip de carne mai grasa in comparatie cu celelalte, dar si indigesta. La noi se specifica: de evitat consumul carnii de miel de catre copii. De aia sunt putin contrariata de discrepanta dintre recomandarile pediatrilor.

Am gasit o informatie din mai multe surse, conform careia:

1. Daca nu aveti acces la o sursa de carne organica, aruncati prima apa in care a fiert carnea si abia din a doua apa puteti face supa, ciorba, adauga in piure, sau din carnea fiarta se pot face alte mancaruri. Eu asa procedez si pt noi: clocotesc pana termina de spumuit: arunc apa si spal carnea si apoi gatesc carnea.

2. In cazul ficatului din surse ne-organice, se tine in apa rece 24 h, apa se schimba de 3-4 ori in acest interval de timp.

Ideal carnea sa fie din sursa organica si mai ales ficatul. La noi in topul listei de carnuri recomandate copiilor sunt: curcan, pui, vita. Doar rganice :floare: Eu nu am gasit inca sursa :)

Problema cresterii cu hormoni se rasfrange si la oua.

Cred ca tb sa facem un nou topic: copilul BIO :)

Mutti, tu cantaresti mancarea? sau folosesti un recipient gradat pt estimarea cantitatii pe care o papa Elena?

la piure de legume, folosesti ceva apa in care au fiert, sau o arunci?

care e ratiunea pentru care nu incalzesti mancarea in microunde? se intampla ceva toxic? se distrug nutrientii? sau de ce?

merci

Daca nu o impac din miorlaiala distrand-o cu vreo jucarie (incerc de toate), cu caruselul, cu leaganul, cu cantelecele, cu masaj, cu jocuri, cu citit poveste. O iau in brate, dar 5 min, ca daca o tin mai mult nu mai e chip sa o mai pui jos, urla de zici ca am pus-o pe ace! Si cand o iau e toata un zambet de multumire, dar nu o mai pot pune jos ... si ce facem atunci?

Hai sa-ti ofer o perspectiva diferita: imagineaza-ti ca vii acasa de la munca si fata NU vrea sa o iei in brate, pur si simplu nu vrea la tine. Imagineaza-ti ce ai simti, cum te-ai simti etc.

Eu cred ca bucuria ei cand se gaseste la tine in brate e una foarte naturala si sanatoasa. Daca nu o tii acum in brate, atunci cand? Nici nu stiu cum sa exprim ceea ce simt... mie instinctul imi spune ca luatul in brate e bun, benefic si copilului si mamei. Eu pe Cati si acum o tin in brate de cele mai multe ori cand cere. Pentru ca stiu, inteleg, simt ca are nevoie. Sotul meu nu e de acord cu mine, dar nu a reusit sa ma convinga sa nu mai accept sa tin in brate un copil de 2 ani si 5 luni.

ar fi groaznic! dar si eu o iau in brate, dar nu pot sa o tin numai in brate cum ar vrea ea, odata luata ... si atunci trebuie sa o mai pacalesc si cu alte activitati.

Ai perfecta dreptate, stiu ca au nevoie sa se simta in siguranta, sa se simta iubiti si ca pt asta trebuie luati in brate, stransi in brate, vorbit intotdeauna cu blandete etc Si eu cred ca fac toate astea si o si pupacesc tot timpul, facem jocuri etc. Dar tu stai numai cu bebe in brate cat esti acasa?

uite ce am mai gasit, framantata de diferentele intre p.d.v. ale pediatrilor:

"[i]carnea care provine de la animale tinere (miel, ied) este mai greu de digerat, din cauza purinelor, reziduuri metabolice toxice pentru organismul uman. Pentru a fi eliminate purinele, când se pregătesc ciorbele, carnea nu se pune de la început în apă, ci abia atunci când a dat în clocot.

Dintre carnurile rosii, carnea de vită este considerata cea mai nutritivă, urmează apoi cea de porc, iar ultima este carnea de miel, aceasta fiind cea mai grasă.

Prea multă carne rosie poate avea efecte adverse asupra oaselor. Procesul de digestie a proteinelor poate duce la formarea unor „reziduuri” în organism, pe care corpul va trebui să le neutralizeze, folosindu-se de mineralele existente în oase.

Proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca si alergii, care apar la 6-12 ore de la consum. Mai expusi sunt copiii si bătrânii. [/i]"

• Author

Mutti, tu cantaresti mancarea? sau folosesti un recipient gradat pt estimarea cantitatii pe care o papa Elena?

la piure de legume, folosesti ceva apa in care au fiert, sau o arunci?

care e ratiunea pentru care nu incalzesti mancarea in microunde? se intampla ceva toxic? se distrug nutrientii? sau de ce?

merci

Daniella, cu MO am io un pitic. 100% sanatos nu e , asa ca , atunci cand ne-am mutat l-am aruncta pe cel vechi pe motiv ca-i vechi si in locul special pt el am pus cartzi de bucatarie. Al meu tot incearca sa ma convinga....

microundele sunt radiatzii. De ce sa-mi radiez io mancarea???? E un pdv...

Oricum fetei nu i-as incalzi in MO chiar daca as cumpara unul ( al meu ii duce dorul <_< )

La piure de legume folosesc si o parte din apa daca le fierb in apa si nu pe abur. Dar nu daca am fiert si cartofi , se incleiaza compozitzia. In rest , pun suc de fructe .

Carnea o fierb separat si arunc apa.

Mancarea o cantaresc pe cantarul de bucatarie. De fiecare data. Apoi raportez :floare:. Al meu tzine o evidentza ca sa stim. Si ca sa avem ce arata la dr pt ca altfel uitam.

Am inteles acu ... eu nu o cantaresc ... :violent1: La un mom ca tot ziceai tu 120, 150, 180, 200, 250 ...zic hai ma ca recipientele mele (setul de la Avent) sunt gradate sa vad si eu aici cat mananca, fiind convinsa ca si tu tot d-alea ... bineinteles eram constienta ca nu e greutatea buna :D . Dar m-am luat cu una cu alta si nu am catadicist sa cantaresc. Deci cu siguranta daca as cantari ar fi mai greu (Decat apa) ...si nu papa asa de putin. De ex. de 2 zile papa tot ... si nu-s prea multumita ca nu mai papa san suficient. Sa vad ce-mi spune si dr in legatura cu cant optima de laptic necesar.

Eu ii incalzesc la MO. Trebuie sa ma mai documentez.

Daniella, cu MO am io un pitic. 100% sanatos nu e , asa ca , atunci cand ne-am mutat l-am aruncta pe cel vechi pe motiv ca-i vechi si in locul special pt el am pus cartzi de bucatarie. Al meu tot incearca sa ma convinga....

microundele sunt radiatzii. De ce sa-mi radiez io mancarea???? E un pdv...

MO lucreaza cu unde electromagnetice,deci aia înseamna ca tre' sa arunci antena satelit,radio,plasme,monitoare,mobilele.WLAN-uri,Bluethoot...si astea radiaza :violent1:

Eu am mai încalzit mîncarea in Mo ,dar rar,pentru ca faceam cît mai des si proaspat.Daca cumva congelam ceva,încalzeam în baie de apa.

Nu cîntaream nimic,tot ce faceam,era dupa ochi si feeling :D

• Author

tre' sa arunci antena satelit,radio,plasme,monitoare,mobilele.WLAN-uri,Bluethoot...si astea radiaza :D

ai sa razi , dar lucram la asta :violent1:

cum am zis , e un pitic:)

Dar , oricum , la radio, W LAN si alte cele io nu incalzesc mancare , tu? :D

• Author

I-am dat ieri suc de portocala , baut la inceput ca sparta , i-am luat sticla de la gura ,a poi n-a mai vrut. Seara , a baut iar putzin. 50 de ml in total.

si 30 ml suc de para i-am dat.

Are scaunul tare , face kkreze , ca oile, ca iepurasii. Sa vedem ce se intampla dupa atata suc.

Daca nici asta nu ajuta..............

I-am dat ieri suc de portocala , baut la inceput ca sparta , i-am luat sticla de la gura ,a poi n-a mai vrut. Seara , a baut iar putzin. 50 de ml in total.

si 30 ml suc de para i-am dat.

Are scaunul tare , face kkreze , ca oile, ca iepurasii. Sa vedem ce se intampla dupa atata suc.

Daca nici asta nu ajuta..............

ii dai cu biberonul? cum ai reusit? ca la mine, nu trece nimic prin tetina (bine, eu am lasat sa treaca si pulpa la storacator)? ii dau cu lingurita, dar e mai greu... si nu bea prea mult cu lingurita...mai mult se duce pe babetica ...

sucul de porto si de pere sigur ajuta contra constipatiei si eventual taie piureul de morcov pt moment. Si Bea mai are 1-2 scaune pe zi de cacareze si 1 bun. Pui ulei la fiecare masa, inclusiv in piureul de fructe de dimi? Eu am obs ca ajuta si uleiul.

• Author

ulei pun tot timpul , deh , aproape. Ca azi dimineatza , de ex , a taiat-o foamea rau si n-am mai apucat sa pun ulei in cereale. ( m-am dus cu ea in brate sa fac cerealele ca maraia , cand a vazut ca amestec a inceput sa plescaie !!!! Face ochii mari cand vede mancarea si casca gura si zice AAAAAAAAAAA . E fomila rau!!!!!!!!!!!!!)

nici la mine nu trecea dar am luat alte biberoane. Eu am sticle de la Avent si ale au mai multe gauri si-s mici mici. Asa ca am luat de la DM biberoane pt sticle cu gatul lat ca dinalea am avut nevoie. Marca Babylove. Sunt pe marimi S , M , L....

La Avent sunt si biberoane cu slitz ( cred ca si la alte firme) pt cei care papa si grisul cu lapte din sticla.

Eu n-am luat , am facut cu acul inrosit o gaura mai mare intr-un biberon vechi...dar am facut-o prea mare si nu-i place cand vine prea mult din sticla.

Revenind la portocale , la mine storcatorul scote pulpa afara. Si vasul in care iese sucul are o chestie care separa sucul de spuma, un plastic despartzitor. Asa ca i l-am dat cu biberon M ( d-ala de la Babylove)

Am observat ca bea suc de portocale numai cand ii e foame. Crede ca-i mancare :rolleyes:. Tre sa-i iau sticla de la gura. Dupa mancare nu vrea nici puscata!

Apropos de scaun: am citit ca daca pui 1-2 prune uscate in apa clocotita , lasi vreo juma de ora si apoi ii dau zeama sa bea face kk de numa'. I-am dat , o baut intr-o zi 30 de ml si intr-o zi mai mult. Tot kkreze o facut!!!

(Azi o facut tot tare dar nu mai erau kkreze si nici nu s-o scremut decat de 2 ori.)

mai echilibreaza alimentatia: sa nu aiba nici o zi in care si legumele de la pranz si fructele de dimi constipa.

de unde iei prunele uscate? remediul cu zeama de prune e pt adulti, nu stiu dc merge si la bb, ti-a spus dr?

Dar , oricum , la radio, W LAN si alte cele io nu incalzesc mancare , tu? :-*

Nu,nu,dar si ele radiaza...asta spuneam :help:

Radiaza singure,radiaza si între ele,radiaza si cînd sînt în standby,si cînd le folosesti si mai si...

Daca e sa fugim de toate radiatiile,tre' sa ne ascundem într-o "borta" :lol:

(de MO,nici nu se pune problema,ca si eu as putea linistit trai fara ea)

• Author

mai echilibreaza alimentatia: sa nu aiba nici o zi in care si legumele de la pranz si fructele de dimi constipa.

de unde iei prunele uscate? remediul cu zeama de prune e pt adulti, nu stiu dc merge si la bb, ti-a spus dr?

De la supermarket iau prunele , sunt peste tot fructe uscate. Eu le invelesc in sunca si le dau o leaca la cuptor. D-aia am tot timpul in casa.

N-am intrebat dr , am citit pe net.

Oare sa o constipe cerealele????? sau grisul?

azi la amiaza i-am dat dovleac , brocoli si ceva care de vita. si pere.

Azi a mancat seara 200 de gr de gris cu lapte si inca 50 de hrisca ( asta nu-i place , e amestecata cu lapte praf , cred ca de asta nu-i place, dar tot a mancat ceva. Apoi aproape 50 de gr se fructe!!!!!! Asta numai seara , da? :D E fomila rau!

suc de portocale a baut azi dimineatza vreo 30 , i-am luat sticla de la gura si dupa aia n-o mai vrut.

De la supermarket iau prunele , sunt peste tot fructe uscate. Eu le invelesc in sunca si le dau o leaca la cuptor. D-aia am tot timpul in casa.

N-am intrebat dr , am citit pe net.

Oare sa o constipe cerealele????? sau grisul?

azi la amiaza i-am dat dovleac , brocoli si ceva care de vita. si pere.

Azi a mancat seara 200 de gr de gris cu lapte si inca 50 de hrisca ( asta nu-i place , e amestecata cu lapte praf , cred ca de asta nu-i place, dar tot a mancat ceva. Apoi aproape 50 de gr se fructe!!!!!! Asta numai seara , da? :P E fomila rau!

suc de portocale a baut azi dimineatza vreo 30 , i-am luat sticla de la gura si dupa aia n-o mai vrut.

din ce le dam noi acum constipa: orezul (Evita fulgii de orez, foloseste cereale combinate pana se normalizeaza scaunul), carnea, morcovul fiert. Eu ii dau un amestec de 4 cereale si face kk bun si inca de 3-4 ori pe zi, poate doar 1- 2 cacareze pe zi ca ...parca produce mai mult decat mananca ...

Daca tot i-ai dat suc de porto si de para, poti sa ii dai dupa ce repeti 3-5 zile din porto, suc de mar, suc de morcov, crude, desi stiu ca voi nu dati la copii fructe si legume crude aici se dau de la 4 luni, cu asta se incepe diversificarea de cand ...lumea.

pana la urma ai incercat borcanelele? eu nu inca

Eu folosesc MO exclusiv pt incalzit mancarea si f rar pt floricele, nici nu mai stiu cum era cand incalzeam pe aragaz ... Voi incalziti in craticioara pe aragaz? sau gatiti numai o portie/om si gata?

Nici nu stiu cum incalzesti tu in bain marie (Stiu ca ai zis ca ai pus la o pagina din urma, dar te rog nu ma pune acu sa caut pagina)? in ce vas pui si cum procedezi mai exact? Merci :tongue3:

eu ii dau suc de porto/mar/morcov (depinde ce am, acu o tin pe porto de 2 sapt) in fiecare dimineata pe la 9 si apoi fructele pe la 10 jum 11.

nu-mi inspira suf incredere in ceea ce priveste igiena pt bebe in fructele alea uscate pt adulti din comert (De la noi)

• Author

din ce le dam noi acum constipa: orezul (Evita fulgii de orez, foloseste cereale combinate pana se normalizeaza scaunul), carnea, morcovul fiert. Eu ii dau un amestec de 4 cereale si face kk bun si inca de 3-4 ori pe zi, poate doar 1- 2 cacareze pe zi ca ...parca produce mai mult decat mananca ...

dinala i-am dat si io , nu i-am dat niciodata fulgi de orez.

Daca tot i-ai dat suc de porto si de para, poti sa ii dai dupa ce repeti 3-5 zile din porto, suc de mar, suc de morcov, crude, desi stiu ca voi nu dati la copii fructe si legume crude aici se dau de la 4 luni, cu asta se incepe diversificarea de cand ...lumea.

nu-i place de morcov sau mar , ca am incercat. o sa mai incerc. Azi a baut 40 ml de portocala.

pana la urma ai incercat borcanelele? eu nu inca

[i]am incercat , i-am dat de la Alnatura fructe. Pere cu nush ce. Apoi am vrut sa-i dau piersica-maracuja si n-am gasit decat de la babivita. Aproape la juma de pretz ( alnatura-1,15, bebivia-0,65.) L-am aruncat cand am citit ce are: concentrat de nush ce , concentrat de nusch ce....i-am dat totusi piersica-maracuja de la babylove , costa tot 0,65 , tot concetrat de nush ce....dar macar Bio. Da nu mai iau d-astea de concetrat. De fapt , tre sa iau sa-i dau unul cu mancare normala sa vad.....

Fructe ii fac eu acasa si le papa . Am facut acum 2-3 zile pere. Intre timp am facut si prune+nectarina ca am auzit ca-s bune pt scaun.A papat asa acre.[/i]

Azi i-am dat si kiwi crud , facut cu furculitza. S-a strambat dar a mancat ceva. Bag seama ca nu-i place ca-i acru.

Eu folosesc MO exclusiv pt incalzit mancarea si f rar pt floricele, nici nu mai stiu cum era cand incalzeam pe aragaz ... Voi incalziti in craticioara pe aragaz? sau gatiti numai o portie/om si gata?

[i]

Eu incalzesc ba pe abur , ba in craticioara. De obicei fac pt 2 zile. Si carnea o fierb o data la 2 saptamani si o colgelez in portzii. Facuta pasta.[/i]

Nici nu stiu cum incalzesti tu in bain marie (Stiu ca ai zis ca ai pus la o pagina din urma, dar te rog nu ma pune acu sa caut pagina)? in ce vas pui si cum procedezi mai exact? Merci :hug:

[i]

pun un deget de apa intr-o cratitza apoi pun castronul de inox potrivit in ea ( care are tot atatzia cm cat si cratitza) , pun papa in castron si dau aragazul la maxim. Cand incepe sa fiarba apa din cratitza castronul se incinge iute si eu numai amestec de cateva ori si gata. Si daca opresti aragazul , ramane acolo mancarea calda mai multa vreme.[/i]

eu ii dau suc de porto/mar/morcov (depinde ce am, acu o tin pe porto de 2 sapt) in fiecare dimineata pe la 9 si apoi fructele pe la 10 jum 11.

nu-mi inspira suf incredere in ceea ce priveste igiena pt bebe in fructele alea uscate pt adulti din comert (De la noi)

[i]

ai scris undeva ca i-ai dat avocado. Cum? facut piure , ok, dar nu s-a innegrit fara nimic? fara lamaie? si cu ce l-ai amestecat? proportzii???[/i]

ii dau avocado in fiec zi 1/4, amestecat cu sucul de la o portocala mica rosie si 1 piureul de la 1 mar. Le arunc toate in blender, desi avocado e moale de il poti face si cu furculita. Nu mai mult de 1/4 pe zi.

Piersica si caisa sunt intre primele fructe, dupa mar si para, daca ai BIO, da-i piersica si caisa fara probl.

Dr mi.a spus azi sa-i dau fara probl si piure de bananana 1/4 prima oara apoi 1/2 apoi 1 intreaga. E dulce poti sa o pui in cerealele de seara.

La kiwi stiu ca inca nu e voie sa ii dai cu samburi.

problema e ca nu am castron de inox asa micut, cat sa-i incalzesc ei mancarea peste o cratita. tb sa cumpar 1 acu? Nu am decat plasticele fetii, sau sticla, portelan, ceramica. ce am castroanede inox e mareeee ...mai caut in memorie ... dar nu, nu am asa mititel. :hug:

aaaa, i-am spus dr ca multe cereale au adaosuri de indulcitori si a zis ca nu are nik. Ca glucoza se da si nou nascutului imdt dupa ce se naste, ca sunt zaharuri (glucoza, fructoza) simple usor de digerat si tolerat. A zis ca acele cantitati sunt f mici si alimentele astea de bebi sunt studiate sa fie ok ca si ingrediente si procedura, poate mai ok decat le preparam noi acs. :hug: Asta apropos si de borcanele, ca i.am zis ca nu am ce fructe sa.i dau acu iarna decat mere, banana si porto, restul sunt cu chimicale. I-am spus ca pe borcanele se pomeneste de zahar si amidon si mi-a spus ca nu e bai, cantitatile sunt infime si borcanelele sunt ok, mai ales daca sunt BIO. :hug: Nu stiu daca sa mai cred ceva ... :hug: