Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce avem azi in poseta ?

Featured Replies

Sper sa nu fii inceput un topic similar pe forumul acesta, ca mi-o iau de la admine :pupic: .

Acum a plecat Mamaroatta de-acasa si (iar) nu-si gasea cheile in straiţă.

Va aduceti aminte de geanta Măriei lu' Popin ?

[center].

http://www.youtube.com/watch?v=_FgTCbS6WBM

.

[/center]

Eu am in desaga in fiecare zi: (incep cu buzunarele exterioare si ma mut spre interior)

- cardul de acces in firma

- un pachet de batiste

- o fotografie cu copilasii pe care am avut placerea sa-i facem

- un briceag multifunctional Victorinox

- un briceag cu lama scurta, chinezesc dar bun - Prima dragoste :-* .

- un capat de sfoara

- cateva elastice

- o jumatate, sau mai putin, de pachet de post-it-notes

- un pix

- portmoneul cu tot ce cuprinde

- o carte de format mic (daca e sa stau romnâneşte =)) la coada la doctor, autoritati, ghisee, etc.)

- o borseta cu cateva medicamente - pacatele tineretii :lol:

- piaptanul tineretii l-am scos acum cativa ani cand a devenit inutil si l-am inlocuit cu carpa de sters praful :lol:

- un memory stick

- una bucata sacosa textila impaturita pentru cumaraturile grele si o sacosa de plastic. Incapatoare ambele.

cateodata:

- camera foto

- Cd-uri cu muzica (de opera ovcors)

Ce se aduna peste zi, scot si arunc, sau pun la loc dupa caz.

Cuiva din familie, nu dau nume "persoana importanta" i se acumuleaza :-*

Edit dupa ce am citit postarea Mayei:

La cotidiene

- un dezonorant :-* masculin

- Bomboneli cu "eucalipt" sugar free

Odata ma primit de la Ina,o leapsa pe blog-"Rasturnarea posetei"-daca tot am poza,va arat poseta :lol:

post-5-12951016021779_thumb.jpg

Cam asta e continutul normal,

post-5-12951013473119_thumb.jpg

-portofel cu ceva maruntis si diferite carduri-banca,biblioteca,vip esprit,buletin...

-telefonul si poseta lui

-servetele,pix

-perie de par,oglinjoara,tic-tac.

-head-set,sa ascult muzica sau ma uit la filme

-crema de fata

-ochelari+ ochelari de soare

-ceva de moshcolit ochii :-*

-bricheta

-cheile cu renul canadian :pupic:

dar todeauna mai am si alte cele în plus...sau altadata în minus.

În afara de cele care trebuie mutate cînd schimb postetele,în fiecare poseta,mai am si setul de baza:

-servetele uscate,umede

-un mini deo

-gume de par

-ceva pentru femei :lol:

-pix

-bricheta =))

-dropsuri

-strugurel

Daca ati fi vazut cum arata o geanta cînd o aveam pe denise mica...as putea sa va zic ce nu aveam în ea,ca ar fi mai usor/mai putin de scris :-*

• Author

- un capat de sfoara

asta ma ingrijoreaza :lol:

"Ciò m'accora... " spune Iago lui Otello in opera verdiana

E pentru legat diverse pachete.

Sfoara subtire nu funia din casa suspendatului :pupic:

Cam de 2 - 3 ori pe an o gasesc utila

Poaseta mea era mai ordonata pe vremuri:

Portofel

Batista

Servetele

O mica trusa de machiaj cu oglinda

Ruj

Cleste de par si 2 clame un elastic

Telefonul mobil

Ochelarii de soare numai vara.

Poseta de dupa bubulet,DEZASTRU

Trusa sfaramata cu oglinda sparta(am inlocuit-o de n. ori acelasi rezultat asa ca am renuntat)

Batista mereu pierduta si ratacita

Rujul mereu mi-l fura si se mazgaleste,il rupe,scrie cu el.

Cleste de par rupt

Telefon mobil ,pierdut 2 asta-i al treilea

Ochelari de soare nu-mi mai apartin mi i-a confiscat

In rest,mereu merendine sfaramate,bomboane incleiate,bucatele de cioco,mereu indeasa acolo

Bidonas cu apa si cescuta lui de plastic(nu pleaca fara ele)

Bilute,bobite,roti de masini stricate...Etc :pupic:

Poaseta mea era mai ordonata pe vremuri:

Portofel

Batista

Servetele

O mica trusa de machiaj cu oglinda

Ruj

Cleste de par si 2 clame un elastic

Telefonul mobil

Ochelarii de soare numai vara.

Poseta de dupa bubulet,DEZASTRU

Trusa sfaramata cu oglinda sparta(am inlocuit-o de n. ori acelasi rezultat asa ca am renuntat)

Batista mereu pierduta si ratacita

Rujul mereu mi-l fura si se mazgaleste,il rupe,scrie cu el.

Cleste de par rupt

Telefon mobil ,pierdut 2 asta-i al treilea

Ochelari de soare nu-mi mai apartin mi i-a confiscat

In rest,mereu merendine sfaramate,bomboane incleiate,bucatele de cioco,mereu indeasa acolo

Bidonas cu apa si cescuta lui de plastic(nu pleaca fara ele)

Bilute,bobite,roti de masini stricate...Etc :notworthy:

Mama, Geany, zici ca duci pietre de moara in spate :P

Cat cantaresc gentile voastre? :violent1: :tongue4:

La mine, mai usor...servetele, portofel, un pix, un carnetel, telefon (prefer sa-l tin in buzunar, la un loc cu cheile), un ruj, o clama de par poate, o sticla de apa daca-i vara...cam atat.

Daca plec cu piticul dupa mine, se schimba lucrurile...:)

Mereu mi-a fost frica sa nu-mi pierd poseta, nu pentru valorile din ea, ci pentru ce surpriza ar avea omu' lui Dumnezeu ala de-o gasi-o si-o vedea ce e-n ea :tongue4: In medie: 5 pixuri, 5 rujuri, 4 stampile, o agenda, citeva coli A4 (impaturite), portofel (el insusi un adevarat depozit), telefon, ochelarii de soare, oglinda, deodorant, parfum, facturi neplatite, facturi platite + chitante, servetele umede, servetele uscate, o papiota de ata neagra + ac, o sacosa de fis cu husa, aparat foto, multe bonuri de casa mototolite, guma de mestecat, hirtiute + guma de mestecat deja mestecata pe care nu am avut unde sa le arunc, citeva pastile, apoi- vorba Mayei- citeva articole "de dama", o pereche de ciorapi... si mai pot continua in functie de anotimp- o sticla cu apa, un mar, o ciocolata, o napolitana, un susan, un "ceva" cumparat cu o zi in urma si uitat acolo, mult maruntis uitat in cite un buzunar al gentii (atirna greu al naibii :notworthy: ). Mai vreti? Astea-s doar din amintiri, daca ma uit in poseta cu siguranta mai vad ceva ce-am uitat sa mentionez aici :violent1:

Habar n-am ce-am pe-acolo! E prea mare aventura sa aflu, dar are...6 kile si 7 buzunare!

Si nu-i mare!

post-73-12951237146133_thumb.jpg

post-73-12951241056716_thumb.jpg

Daca fac o conspectare din memorie: portofel, 1 pachet tigari, 2 brichete, servetele umede si uscate, 5 flash-stick, trusa de farduri, ruj, pila de unghii, unghiera, muuulte chei, buletim, deo-stick, orbit guma si drops (cu fructe de padure, fireste!), si...cine mai stie?

Niste 2 sacose (ca Mammadeus), lanterna...

Mereu mi-a fost frica sa nu-mi pierd poseta, nu pentru valorile din ea, ci pentru ce surpriza ar avea omu' lui Dumnezeu ala de-o gasi-o si-o vedea ce e-n ea :tongue4: In medie: 5 pixuri, 5 rujuri, 4 stampile, o agenda, citeva coli A4 (impaturite), portofel (el insusi un adevarat depozit), telefon, ochelarii de soare, oglinda, deodorant, parfum, facturi neplatite, facturi platite + chitante, servetele umede, servetele uscate, o papiota de ata neagra + ac, o sacosa de fis cu husa, aparat foto, multe bonuri de casa mototolite, guma de mestecat, hirtiute + guma de mestecat deja mestecata pe care nu am avut unde sa le arunc, citeva pastile, apoi- vorba Mayei- citeva articole "de dama", o pereche de ciorapi... si mai pot continua in functie de anotimp- o sticla cu apa, un mar, o ciocolata, o napolitana, un susan, un "ceva" cumparat cu o zi in urma si uitat acolo, mult maruntis uitat in cite un buzunar al gentii (atirna greu al naibii :notworthy: ). Mai vreti? Astea-s doar din amintiri, daca ma uit in poseta cu siguranta mai vad ceva ce-am uitat sa mentionez aici :violent1:

M-am dus sa vad daca poseta mea e la locul ei, ca prea seamana cu ce zici tu aici. Pe urma am observat diferenta: eu n-am stampile!

Buna seara,

Rad singura de cand am inceput sa citesc topicul de tot ma intreaba sotul ce am...de ce rad cand vad genti :notworthy: . Mi-am adus aminte de o chestie rasu-plansu care mi s-a intamplat datorita continutului gentii....

Aveam o geanta care activa toate alarmele din magazinele in care intram...nici azi nu stiu de ce...Intr-o buna zi intru intr-un magazin mai special...sa-i spunem foarte "de fite" si bineinteles incepe urlatoarea...Deja ma priveau toate "damele bine" de prin magazin dandu-si coate...Au venit fetele sa-mi verifice geanta si au inceput sa scoata: morcovi,mere,tije de telina, sticluta cu ceai (o culoare destul de dubioasa),...Nu va imaginati ce situatie...jumatate din magazin radea in hohote, cealalta jumatate ma privea de parca ar fi scos bombe....

Acum eu ce vina aveam...doar eram la dieta si trebuia sa am toate cele la indemana, altfel dadeam iama in ciocolata... :violent1:

Si-au cerut scuze, eu mi-am luat geanta si am plecat incercand sa par oarecum deranjata ca mi-au cotrobait in geanta :tongue4: . Bineinteles ca la iesire am declansat iar alarma. A doua zi am trimis geanta in Romania mamei...ea nu prea intra prin magazine...

O seara frumoasa sa aveti!

Probabil avea placuta antifurt pe undeva ascunsa bine. Mi s-a intimplat cu o geaca pe care i-am cumparat-o lui Marco dintr-un supermarket, de regula cind o platesti si suna, ele vad ca e ceva in neregula si te lasa sa pleci mai departe ca doar abia le-ai platit-o. Doar ca apoi suna intr-un supermaket da si unul nu, asa ca o casiera m-a sfatuit sa ma duc la cei de la paza sa mi-o controleze ei, si asa a fost, ei care cam stiu unde se ascund placutele astea au pipait si au gasit-o, era ascunsa undeva printr-un pliu, noi acasa o pipaisem o gramada si nu gasisem nimic, ne-a scos-o si s-a terminat neplacerea :notworthy:
Din cind in cind au loc la noi in casa niste discutii lamuritoare in legatura cu ce port eu in poseta. De obicei se initiaza atunci cind n-am ce face si-i zic barbatului "da si mie poseta aia". El o apuca ca si cum ar fi un fulg si normal ca poseta il trage inapoi :tongue4: Atunci incepe distractia: "uite cite kile cari dupa tine!!" Mi-a pus-o si pe cintar o data, nu mai stiu cit cintarea... :tongue3: si incep sa scot din ea "uite, cum as putea sa n-am si asta la mine?! si asta?!" si tot asa, toate imi trebuiesc in fiecare zi :unsure: In weekend, din poseta principala scot doar ce e musai si mut intr-o posetica mica, m-am invatat sa nu mai car dupa mine tot ce car in timpul saptaminii. Ba cind vreau sa fiu lejera de tot imi pun doar niste bani si telefonul intr-o chestie de agatat la git si asta-i tot :unsure:

De alea 3-4 ori cind ma duc la piata pe an si eu imi iau in poseta doar portofelul, telefonul si cheile, in rest cind ma uit la adolescentele cu posetute mici in care mie nu mi-ar intra nici portofelul ma intreb ce reusesc sa puna in ele :) Doar cind merg la vreo cina la restaurant reusesc sa imi iau una dintre extrem de putinele posetute minuscule.

Uitindu-ma la voi vad ca sunt mai mult decit normala. :D

Cea de miine, neagra, cintareste acum 2,4 kg.

post-4-12951842742209_thumb.jpg

Buzunar extern:

cheile casei, ruj si oglinda, cirlig agatat geanta de masa

Buzunar intern 1:

memory USB, gel igienizant

Buzunar intern 2:

Cardul pentru serviciu si telefonul mobil

Inauntru:

agenda si portofel, pix, vara cutia cu ochelarii de soare, cheile de la serviciu, ruleta mica, servetele (de hirtie, umede parfumate, pentru scos pete, pentru curatat ochelari), calculator mic, lanterna mica, cutiuta cu bomboane cu menta, sacosa pliata, trusa unghii, mp3, carduri supermarket

Variabile: cartea de citit atunci cind ma duc pe undeva (asteptat copiii sa iasa de la liceu, coafor, dentist, doctor, acolo unde e de asteptat), mici cumparaturi dar odata ajunsa acasa le scot, vara sticluta cu apa, uneori aparatul foto, alteori cind n-am sacosa cealalta pe care o port zilnic la serviciu umbrela mica.

Am ras fetelor cu lacrimi de tot ce inmagazinam fiecare prin geanta.

Al meu sot daca e rugat sa-mi aduca din geanta n lucru sigur imi aduce geanta pentru ca el zice ca e labirint inauntru si oricum nu gaseste nimic :).

M.Paparotti, jos palaria, cam putini barbati cara atatea dupa ei( inclusiv al meu care uneori isi uita telefoanele si portofelul acasa :) )

In functie de zile, anotimp, zile cand am musafiri geanta mea contine asa:

portofel (care uneroi e burdusit cu monezi,uneori in graba imi e mai usor sa dau hartia la casa decat monezi,mai ales cand e coada mare in spate) cu buletin, card(banca si diverse magazine),poza iubitului meu, calendar,iconita

cutia cu medicamente,servetele umede si uscate(astea le am in fiecare geanta ca sa nu stau sa le scot tot timpul), pixuri, uneori o agenda, telefonul, de-ale femeilor, borsetutza cu farduri(ca sa fie,desi niciodata nu ma smacolesc in timpul zilei), aparatul foto(daca am musafiri), guma de mestecat, tic-tac, solutie de spalat pe maini fara apa, dezinfectant, mp3(cand nu sunt cu masina), o sacosa de fas stransa intr-o husa, umbrela mica.

In schimb cand merg doar la magazinul "din colt" am o gentuza mica unde am doar portofelul, cheile(casa , masina) si servetelele

• Author

... ruleta mica...

Respecte :D

Am avut si eu una pana mi-a imprumutat-o Conexiunea :)

Ea se jura ca a pus-o la loc, iar nasul lui Pinocchio se facea din ce in in ce mai mic :-----)

Al meu sot daca e rugat sa-mi aduca din geanta n lucru sigur imi aduce geanta pentru ca el zice ca e labirint inauntru si oricum nu gaseste nimic =)).

Si la mine la fel, dar mai ales pentru ca nu se umbla in poseta unei doamne, mi s-a intimplat de enorm de multe ori, cind suntem printre prieteni sa trebuiasca sa iau ceva din geanta si cind era un obiect de scos usor :D desi eu le ziceam sa-mi aduc numai acel obiect, toti mi-au adus direct poseta pentru ca nu se umbla niciodata in geanta unei doamne :D

Cu ocazia mesajului mi-am facut azi ordine in posete, le-am numarat si m-am indurat sa arunc 3 :D

... ruleta mica...

Respecte :D

Am avut si eu una pana mi-a imprumutat-o Conexiunea =))

Ea se jura ca a pus-o la loc, iar nasul lui Pinocchio se facea din ce in in ce mai mic :-----)

Grazie, mie mi-e foarte utila pentru ca eu n-am deloc simtul masurii si nu stiu sa apreciez deloc masurile. E mica mica si masoara numai un metru, de fapt e un breloc asa ca ocupa putin spatiu.