March 15, 201313 yr comment_189594 Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine Report
March 15, 201313 yr comment_189629 Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif Eu folosesc golden syrup ce se vede mai jos, miere sau glucoza http://25.media.tumblr.com/tumblr_lm2y16IHwg1qb0iaao1_500.jpg Report
March 15, 201313 yr comment_189639 Cu ce putem inlocui energizantul? Eu nu gasesc deloc in magazine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif Eu folosesc golden syrup ce se vede mai jos, miere sau glucoza http://25.media.tumblr.com/tumblr_lm2y16IHwg1qb0iaao1_500.jpg Ok, merci. Raman la miere sau glucoza, ca aici nu gasesc golden syrup nici sa crape pamantul. Eventual pe net, dar n-are rost sa ma complic. Report
March 18, 201313 yr comment_190037 Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna Report
March 19, 201313 yr comment_190146 Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland. Report
March 19, 201313 yr comment_190186 Gina daca locuiesti in Ro gasesti energizant la Selgros.Cu glicerina alimentara iese mult mai elastica pasta. Dar si mierea e foarte buna Pe unde se gaseste glicerina alimentara? La Selgros ajung mai greu, eu locuiesc intr-un oras mai mic. Cel mai mare magazin e Kaufland.Glicerina gasesti la farmacii nu prea vand dar daca cunosti pe cineva Report
March 19, 201313 yr comment_190187 Glicerina pentru uz alimentar o gasesti in USA (cel putin acolo am vazut-o). Cea din RO de la farmacii nu stiu daca este buna. Cel mai bine rezuma-te la mierea de albine sau energizant. In general toate magazinele mici au energizant pentru ca e o "miere" ieftina. Cauta-o in zona gemurilor sau a mierii de albine, nu de alta dar multi comercianti nici nu stiu ce produse au pron magazin. Report
March 20, 201313 yr comment_190260 L-am cautat bata-l vina si pe acolo, dar n-au. Glicerina ma uit sa vad daca am de unde comanda de pe net. Report
March 27, 201313 yr comment_191305 L-am cautat bata-l vina si pe acolo, dar n-au. Glicerina ma uit sa vad daca am de unde comanda de pe net. Gina, la aproape toate ABC-urile de cartier au energizant, fie ca e arovit, fie ca e Pandlebee..daca nu, cumpara miere - se gaseste si in Kaufland, cu siguranta, la noi cel putin cred ca e pe langa cutiile de Finetti, prin zona. Intreaba de vanzatoare daca nu le gasesti, musai tre sa aiba. Report
February 18, 20188 yr comment_243376 Am facut plastelina si din cioco albă, si din cioco de lapte ,apoi am facut trandafiri ,foarte frumosi si mai ales gustosiSalutare. Dupa ce am vazut ca lumea a intrebat de plastelina de ciocolata si cautand, nu am gasit decat pielea de cico a Dorei (pe care o pup si ii urez tot binele si sanatate), am hotarat sa o incarc aici.Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba. Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:450 gr ciocolata180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta) Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie. Va urez spor si multa voie buna PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit. Report