Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale.

Featured Replies

[center][font=Times New Roman][size=3][b][u]PULPA DE PORC LA CUPTOR IN SOS DE PORTOCALE

[/u][/b][/size][/font][font=Times New Roman][size=3]Pentru ca a venit vremea portocalelor va propun o friptura intr-un sos cu un gust deosebit si o aroma placuta.

In opinia mea, in ciuda faptului ca portocalele, si in special coaja, au o aroma suficient de intensa, ea nu va ineca insa in buchetul ei gustul ingredientul principal din vas, ci doar il va accentua.

post-701-12955367902666_thumb.jpg

INGREDIENTE:

[/size][/font][font=Times New Roman][size=3]- 1 pulpa de porc (in jur de 1kg)

- 2 portocale de marime medie

- 200 ml. suc stors de la o portocala

- 50 ml. apa

- 1 lingurita de zahar

post-701-12955367466971_thumb.jpg

PENTRU MARINATA:

- 2-3 catei de usturoi

- 3 frunze de dafin

- 2 crengute cimbru

- 1 lingurita oregano

- 1 lingurita rozmarin

-1 lingurita boia dulce

- sare marina

- piper proaspat macinat

- coaja rasa de la o portocala

post-701-12955367387672_thumb.jpg

Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si se marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.

post-701-12955367550171_thumb.jpg

Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

post-701-1295536764585_thumb.jpg

post-701-12955367727252_thumb.jpg

Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa...

post-701-12955367818662_thumb.jpg

Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.

Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa.

Pofta buna!

post-701-12955367987264_thumb.jpg

post-701-12955368054444_thumb.jpg

[/size][/font]

[/center]

Alta reteta frumoasa cu semnatura ''Shefa''... =)) Excelenta si pozele si tot,ce sa mai spun... :love3:
  • Author

Alta reteta frumoasa cu semnatura ''Shefa''... =)) Excelenta si pozele si tot,ce sa mai spun... =))

Multumesc Geany. :love3:

• Author

Te cred pe cuvant, pozele vorbesc de la sine :love3: !

Any, e minunata combinatia, noua ne-a placut foarte mult!

Wow! Ce bine arata, mai ales prima poza, e mortala. O reteta pe gustul meu, sigur o voi incerca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

P.S. Si eu am vas ceramic exact ca al tauhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif

• Author

Wow! Ce bine arata, mai ales prima poza, e mortala. O reteta pe gustul meu, sigur o voi incerca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

P.S. Si eu am vas ceramic exact ca al tauhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif

Multumesc Andrada, sunt sigura ca o sa-ti placa.

P.S. Nici nu ma mira ca ai si tu vas verde ca al meu. :occasion14:

Când am văzut pozele...nu mi s-au putut dezlipi ochii de la ele...așa că ieri am încercat rețeta!

Cum n-aveam boia în casă (că nu mă omor după ea) mi-am permis să pun un vârf de ghimbir la marinată.

Cum a ieșit?

Excelentă! Delicioasă!!!

Aici e pulpa legată fedeleș:

http://i17.photobucket.com/albums/b88/sara_salomeea/artaculinara/DSCF0716.jpg

Aici proaspăt scoasă din cuptor:

http://i17.photobucket.com/albums/b88/sara_salomeea/artaculinara/DSCF0832.jpg

Și pentru suflețelul meu (sos am adăugat după ce-am făcut poza):

http://i17.photobucket.com/albums/b88/sara_salomeea/artaculinara/DSCF0886.jpg

Mersi pentru rețeată La-Chef-A! :huh: :floare:

• Author
Sara, ma bucur ca v-a placut. Noi nu ne-am putut abtine sa nu intingem constant cu paine in sosul ala delicios, care contrar aparentelor nu e nicidecum dulce ci foarte aromat, pentru ca asa cum bine zice Lili :violent1: aciditatea portocalei se impaca foarte bine cu carnea de porc.
  • Author

A fost foarte bun, intr-adevar se combina foarte bine carnea cu portocala, cu garnitura de cartofi si cozi de mangold (bietola).

post-4-12957288356424_thumb.jpg

Asa-i de faina poza, scuza-ma Adriana ca nu pot sa ma abtin, dar parca e un barbos cu ochelari de soare. :scratch:

Sper ca v-a placut si a merit incercata reteta.

A fost foarte bun, intr-adevar se combina foarte bine carnea cu portocala, cu garnitura de cartofi si cozi de mangold (bietola).

post-4-12957288356424_thumb.jpg

Asa-i de faina poza, scuza-ma Adriana ca nu pot sa ma abtin, dar parca e un barbos cu ochelari de soare. :floare:

Sper ca v-a placut si a merit incercata reteta.

Fratele lui Homer Simpson :scratch:

Gabi,îmi place combinatia.O trec pe lista.Sa vedem cînd ni se face din nou pofta de carne de porc.

Adriana,ai avut portocale din Sicilia?Arata bine combinatia cu mangold si barabule!

Complimentul venind de la tine imi face multa placere.

Eu am vazut puiut in choux-urile pe care le-am facut, in asta n-am vazut nimic. :scratch:

Mi-a placut, am pus termometrul in carne si trebuia sa o scot cind ar fi ajuns la 80° dar era deja tirziu si am scos-o la 72 si bine am facut pentru ca era perfecta. Ar fi trebuit sa ingros sosuletul pe aragaz cu un pic de amidon dar era tirziu, asa ca mi-a ramas o cutiuta de sos pe care eu, nestiind ce sa fac cu ea am zis ca o arunc, mama a zis sa o congelez si sa o folosim al'data si asa am facut :floare:

Adriana,ai avut portocale din Sicilia?Arata bine combinatia cu mangold si barabule!

nu, deloc :scratch: in supermarketul in care m-am dus vineri dupa ele si dupa carne nu erau decit astea, tarocco, cu sos rosu, nici nu m-am uitat de unde veneau dar erau micute si cu coaja subtire, le-am frecat cu buretele de vase si le-am clatit bine, asa fac cu toate cind trebuie sa folosesc coaja si nu sunt sigura de provenienta lor biologica

combinatia de mangold cu cartof a fost splendida, erau si cartofii buni ce-i drept, cei cu coaja rosie, i-am taiat si pus doar cu o lingura de ulei in tigaie la foc mic si cu capac, apoi i-am scos si in tigaia aceea am prajit carnea, apoi i-am repus si s-au combinat un pic si cu aromele carnii

nu, deloc :floare: in supermarketul in care m-am dus vineri dupa ele si dupa carne nu erau decit astea, tarocco, cu sos rosu, nici nu m-am uitat de unde veneau dar erau micute si cu coaja subtire, le-am frecat cu buretele de vase si le-am clatit bine, asa fac cu toate cind trebuie sa folosesc coaja si nu sunt sigura de provenienta lor biologica

combinatia de mangold cu cartof a fost splendida, erau si cartofii buni ce-i drept, cei cu coaja rosie, i-am taiat si pus doar cu o lingura de ulei in tigaie la foc mic si cu capac, apoi i-am scos si in tigaia aceea am prajit carnea, apoi i-am repus si s-au combinat un pic si cu aromele carnii

Si eu folosesc de o perioada cel mai mult cartofi cu coaja rosie.

Chiar ieri am vazut niste capatîni asa frumoase de mangold,dar nu stiam cu ce sa-l combin,sa nu fie asa plictisitor,cum zice Denise.O sa-l fac data viitoare cu cartofi.

Any si Chefa,rîdeti voi de portocalele mele :scratch: ,dar alea-s cele mai cele,pentru papila mea of course...dar nu gasesc la discretie din pacate.

Eu am un fix cu "de unde vin produsele alimentare" pe care le cumpar.Nu totdeauna functioneaza,dar cît pot cumpar produse din zona unde locuiesc,sau cel putin din D

Ce nu creste în vecinatatea mea,încerc sa obtin din vecinatatea apropiata,si daca se poate legumaraie si fructe de sezon...dar cum ziceam,nu functioneaza 100%

nu, deloc =)) in supermarketul in care m-am dus vineri dupa ele si dupa carne nu erau decit astea, tarocco, cu sos rosu, nici nu m-am uitat de unde veneau dar erau micute si cu coaja subtire, le-am frecat cu buretele de vase si le-am clatit bine, asa fac cu toate cind trebuie sa folosesc coaja si nu sunt sigura de provenienta lor biologica

Si eu folosesc de o perioada cel mai mult cartofi cu coaja rosie.

Chiar ieri am vazut niste capatîni asa frumoase de mangold,dar nu stiam cu ce sa-l combin,sa nu fie asa plictisitor,cum zice Denise.O sa-l fac data viitoare cu cartofi.

Any si Chefa,rîdeti voi de portocalele mele :floare: ,dar alea-s cele mai cele,pentru papila mea of course...dar nu gasesc la discretie din pacate.

Eu am un fix cu "de unde vin produsele alimentare" pe care le cumpar.Nu totdeauna functioneaza,dar cît pot cumpar produse din zona unde locuiesc,sau cel putin din D

Ce nu creste în vecinatatea mea,încerc sa obtin din vecinatatea apropiata,si daca se poate legumaraie si fructe de sezon...dar cum ziceam,nu functioneaza 100%

Mayaaaaaaaa era ironica treaba, of, of, mai, mai, nic nu stii!

Vrei sa-ti fac in ciuda?

La mine portocali sunt si pe drum, plini plini de portocale :scratch: ! Pe-alea nu le ia nimeni ca cica nu-s bune de mancat. Am si in gradina, da' mai trece mult pana ce om avea portocale.

Vrei sa-ti fac in ciuda?

La mine portocali sunt si pe drum, plini plini de portocale :scratch: ! Pe-alea nu le ia nimeni ca cica nu-s bune de mancat. Am si in gradina, da' mai trece mult pana ce om avea portocale.

Na stai ca te localizez eu,si vezi tu cînd îti fluier la poarta...sau vezi cînd ti-au disparut portocalele din pom :D

Si stai cuminte,ca eu doar dadeam informatii...cum fac eu :floare:

(aia nu înseamna ca vreau ca toata lumea sa fie de aceeasi parere cu mine,ca altfel îmi iau jucariile si ma mut în alta lada cu nisip =)) )

• Author

Any si Chefa,rîdeti voi de portocalele mele :scratch: ,dar alea-s cele mai cele,pentru papila mea of course...dar nu gasesc la discretie din pacate.

Maya, ai perfecta dreptate, pe cat posibil si eu incerc sa fac acelasi lucru.

Incerc, mai ales, sa cumpar fructele care sunt in sezon si pe cat posibil de o provenienta acceptabila. Aici foarte multe produse vin din Mexic, sau in general America latina, Chile, Peru, etc. Nu stiu cat de bine sau de rau e, am vazut atatea documentare despre mancare incat nu mai sunt sigura de nimic si ma gandesc cu groaza la Monsato, celebra firma care detine monopolul la seminte in America si cate si mai cate. Brrrr, mi se ridica pielea in cap.

Vrei sa-ti fac in ciuda?

Na stai ca te localizez eu,si vezi tu cînd îti fluier la poarta...sau vezi cînd ti-au disparut portocalele din pom :D

Si stai cuminte,ca eu doar dadeam informatii...cum fac eu :floare:

(aia nu înseamna ca vreau ca toata lumea sa fie de aceeasi parere cu mine,ca altfel îmi iau jucariile si ma mut în alta lada cu nisip =)) )

:D

Maya, referitor la ce ai scris mai sus, ai totala dreptate.

Dar, din pacate, nici noi nu mai stim ce mancam, cu toate E-urile si prostiile care sunt bagate in alimente.

Maya, ai perfecta dreptate, pe cat posibil si eu incerc sa fac acelasi lucru.

Incerc, mai ales, sa cumpar fructele care sunt in sezon si pe cat posibil de o provenienta acceptabila. Aici foarte multe produse vin din Mexic, sau in general America latina, Chile, Peru, etc. Nu stiu cat de bine sau de rau e, am vazut atatea documentare despre mancare incat nu mai sunt sigura de nimic si ma gandesc cu groaza la Monsato, celebra firma care detine monopolul la seminte in America si cate si mai cate. Brrrr, mi se ridica pielea in cap.

De auzit auzim multe,si probabil mai multe sînt alea care nu le auzim,dar na,încercam si noi sa facem cumva sa fie mai bine :hungry:

Any,mai mîncam si E-uri ,ca ce altceva om face daca nu avem alta posibilitate?Dar totusi se pot selecta si astea...sa devina mai putine :)