Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piept de rata cu ciuperci

Featured Replies

Today-Lunch for one :floare:

1 bucata piept de rata
sare de Himalaya,din rîsnita
piper-roza,negru,alb-din rîsnita
2-3 linguri ulei
4-5 ciuperci,feliate
rozmarin
2 catei usturoi,întregi
50 ml smîntîna
cîteva pistile safran

[center]Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hîrtie de bucatarie.

post-5-12959739741184_thumb.jpg

Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.

post-5-12959739908529_thumb.jpg

Se pune pieptul pe partea cu piele într-o tigaie cu ulei încins,

si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.

post-5-12959740085412_thumb.jpg

Se întoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,

apoi se baga tigaia cu tot cu piept în cuptorul preîncalzit la 200°C

timp de aproximativ 15 minute.Daca îl vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.

Se pastreaza cald.

post-5-12959740581206_thumb.jpg

Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi

si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp în care se condimenteaza.

post-5-12959740725217_thumb.jpg

Se adauga si smîntîna în care a stat safranul la înmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.

post-5-12959740948433_thumb.jpg

Se serveste cald.

post-5-12959741740835_thumb.jpg

Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliu

si foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.

Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.

Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare :-*

post-5-12959744107349_thumb.jpg

[/center]

Vaii!! Cum poate sa arate... :-* Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. :floare:
  • Author

Da, yammi. eu o prefer si mai rozalie carnea de rata. dar nu as refuza-o nici pe a ta. :hungry:

Carnea de vita pot s-o manînc medium bine,fara probleme...rata în schimb,nu!Dar am mereu grija sa o prind la punctul asta,cînd înca iese zeama rozalie si clara,deci sa ramîna suculenta.

• Author

Vaii!! Cum poate sa arate... :) Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. :hungry:

Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.

Merci :D

Vaii!! Cum poate sa arate... :D Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. :D

Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.

Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget :) si carnea in sange... :hungry:

Arata demential si gustul trebuie sa fie pe masura,

Eu am prostul obicei sa nu mananc dimineata si acum mi s-a facut foame :pupic:

• Author

Vaii!! Cum poate sa arate... :read2: Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. :director:

Merci :read2:

Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget :occasion14: si carnea in sange... :occasion14:

:sad3: ...manînca si moldovenii carne în sînge =))

Who was "the one"? :occasion14:

It wasn't me!... :read2:

...alone :director:

Am dat si flocosului de Felix o bucatica :read2:

Ce n-as da sa fiu Felix.....:occasion14:

Vaii!! Cum poate sa arate... ;) Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. :D

Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget :floare: si carnea in sange... :rolleyes:

:(( ...manînca si moldovenii carne în sînge :((

Sunt convinsa dar nu noi!... :D

Desi nu sunt prietena buna cu carnea sincer doar uitandu-ma la minunatia asta de poza salivez instant.....

Minunata prezentarea!Ca intotdeauna de altfel!

It wasn't me!... :D

...alone :floare:

Am dat si flocosului de Felix o bucatica :D

Ma gandeam eu ca n-ai tu inima aia sa mananci singurica!...so,lunch 4 both! :floare:

Normal ca inca n-am gatit rata,(Fox-ule,scuze),ca sincer la grasime ma gandesc,asa in tigaie cum ai facut arata delicios,dintr-o rata as face si o zama buna si piept asa pan -fried.

Ai mai auzit? Cica sa fierbi rata 30 min,o scoti la scurs o imbalsamezi bine cu de toate si apoi o bagi la cuptor,se zice ar iesi tare crocanta si buna,o mare parte din grasime ar iesi la fiert.Eu sigur incerc!

Oricum papa ta arata super-bine !ca absolut tot ce faci! :floare:

• 2 weeks later...
  • Author

Desi nu sunt prietena buna cu carnea sincer doar uitandu-ma la minunatia asta de poza salivez instant.....

Minunata prezentarea!Ca intotdeauna de altfel!

Nici eu nu gatesc des carne,doar cind si cind...si atunci mi-o place pregatita doar scurt.Deci tocanite si chestii deastea nu mai maninc demult.

Merci,Ioana :director:

• Author

Ma gandeam eu ca n-ai tu inima aia sa mananci singurica!...so,lunch 4 both! :director:

Normal ca inca n-am gatit rata,(Fox-ule,scuze),ca sincer la grasime ma gandesc,asa in tigaie cum ai facut arata delicios,dintr-o rata as face si o zama buna si piept asa pan -fried.

Ai mai auzit? Cica sa fierbi rata 30 min,o scoti la scurs o imbalsamezi bine cu de toate si apoi o bagi la cuptor,se zice ar iesi tare crocanta si buna,o mare parte din grasime ar iesi la fiert.Eu sigur incerc!

Oricum papa ta arata super-bine !ca absolut tot ce faci! :hungry:

Sa stii ca gatita asa pieptul,nu e gras deloc.Grasimea iese la prajit..se topeste.

De ziua lui Dan,am facut o rata suculenta cu multe legume.Am lasat oala pe ochi la fiert o bucata,apoi am mutat-o în cuptor.Clar ca a lasat si multa grasime,dar noi am pescuit legumele de printre,iar carnea a fost excelenta,fiind o rata de la tara.