January 25, 201115 yr comment_73916 Today-Lunch for one 1 bucata piept de ratasare de Himalaya,din rîsnitapiper-roza,negru,alb-din rîsnita2-3 linguri ulei4-5 ciuperci,feliaterozmarin2 catei usturoi,întregi50 ml smîntînacîteva pistile safran [center]Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hîrtie de bucatarie. Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti. Se pune pieptul pe partea cu piele într-o tigaie cu ulei încins,si se prajeste la foc iute timp de 5 minute. Se întoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,apoi se baga tigaia cu tot cu piept în cuptorul preîncalzit la 200°Ctimp de aproximativ 15 minute.Daca îl vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.Se pastreaza cald. Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoisi ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp în care se condimenteaza. Se adauga si smîntîna în care a stat safranul la înmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada. Se serveste cald. Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliusi foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare [/center] Report
January 25, 201115 yr comment_73918 Da, yammi. eu o prefer si mai rozalie carnea de rata. dar nu as refuza-o nici pe a ta. Report
January 25, 201115 yr comment_73929 Vaii!! Cum poate sa arate... Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. Report
January 25, 201115 yr Author comment_73946 Da, yammi. eu o prefer si mai rozalie carnea de rata. dar nu as refuza-o nici pe a ta. Carnea de vita pot s-o manînc medium bine,fara probleme...rata în schimb,nu!Dar am mereu grija sa o prind la punctul asta,cînd înca iese zeama rozalie si clara,deci sa ramîna suculenta. Report
January 25, 201115 yr Author comment_73948 Vaii!! Cum poate sa arate... Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.Merci Report
January 25, 201115 yr Author comment_73949 Who was "the one"? It wasn't me!... ...alone Am dat si flocosului de Felix o bucatica Report
January 25, 201115 yr Author comment_73950 Who was "the one"? Mai este vreo îndoială cine-i unică? Unici sîntem cu totii Report
January 25, 201115 yr comment_73952 Vaii!! Cum poate sa arate... Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.Merci Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget si carnea in sange... Report
January 26, 201115 yr comment_73997 Arata demential si gustul trebuie sa fie pe masura,Eu am prostul obicei sa nu mananc dimineata si acum mi s-a facut foame Report
January 26, 201115 yr comment_74016 Tare mult imi place si mie rata , iar pieptul asta arata fenomenal !!!! Report
January 26, 201115 yr Author comment_74057 Vaii!! Cum poate sa arate... Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.Merci Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget si carnea in sange... ...manînca si moldovenii carne în sînge Report
January 26, 201115 yr Author comment_74058 Arata demential si gustul trebuie sa fie pe masura,Eu am prostul obicei sa nu mananc dimineata si acum mi s-a facut foame Izuk,mie mi-a placut tare mult! Merci Report
January 26, 201115 yr Author comment_74059 Tare mult imi place si mie rata , iar pieptul asta arata fenomenal !!!!Merci,Any.Eu înainte nu prea mîncam rata,dar acum îmi place,si mai ales asa pieptul.Si cu sos de portocale,si cu sos de vin... Report
January 26, 201115 yr comment_74076 Who was "the one"? It wasn't me!... ...alone Am dat si flocosului de Felix o bucatica Ce n-as da sa fiu Felix..... Report
January 26, 201115 yr comment_74082 Am dat si flocosului de Felix o bucatica Miauuuu, miorlauuuuu ... I said miau ! Report
January 26, 201115 yr comment_74104 Vaii!! Cum poate sa arate... Nu am gatit niciodata piept de rata,daca asi face ,acum voi sti cum. Geany,daca o vrei mai roza,o lasi mai putin...doar 10-12 minute.Daca vrei ca a mea maxim 15 minute la cuptor.Daca trece peste timp,se întareste.Merci Maya nu prea roza o vrem ca noi suntem moldoveni get beget si carnea in sange... ...manînca si moldovenii carne în sînge Sunt convinsa dar nu noi!... Report
January 26, 201115 yr comment_74140 Desi nu sunt prietena buna cu carnea sincer doar uitandu-ma la minunatia asta de poza salivez instant..... Minunata prezentarea!Ca intotdeauna de altfel! Report
January 27, 201115 yr comment_74262 It wasn't me!... ...alone Am dat si flocosului de Felix o bucatica Ma gandeam eu ca n-ai tu inima aia sa mananci singurica!...so,lunch 4 both! Normal ca inca n-am gatit rata,(Fox-ule,scuze),ca sincer la grasime ma gandesc,asa in tigaie cum ai facut arata delicios,dintr-o rata as face si o zama buna si piept asa pan -fried. Ai mai auzit? Cica sa fierbi rata 30 min,o scoti la scurs o imbalsamezi bine cu de toate si apoi o bagi la cuptor,se zice ar iesi tare crocanta si buna,o mare parte din grasime ar iesi la fiert.Eu sigur incerc! Oricum papa ta arata super-bine !ca absolut tot ce faci! Report
February 8, 201115 yr Author comment_76439 Who was "the one"? It wasn't me!... ...alone Am dat si flocosului de Felix o bucatica Ce n-as da sa fiu Felix.....Asta zice si Dan,cînd se uita la el cum doarme pe perne cu burta în sus Report
February 8, 201115 yr Author comment_76440 Am dat si flocosului de Felix o bucatica Miauuuu, miorlauuuuu ... I said miau !Hai la mama,miorlait mic ce esti!(Asa le zic la aia ce miauna dupa mine ) Report
February 8, 201115 yr Author comment_76441 Sunt convinsa dar nu noi!... Eu chiar stiu multi care o fac!Trebuie doar sa dai de gust,si apoi sa vezi tu Report
February 8, 201115 yr Author comment_76442 Desi nu sunt prietena buna cu carnea sincer doar uitandu-ma la minunatia asta de poza salivez instant..... Minunata prezentarea!Ca intotdeauna de altfel!Nici eu nu gatesc des carne,doar cind si cind...si atunci mi-o place pregatita doar scurt.Deci tocanite si chestii deastea nu mai maninc demult.Merci,Ioana Report
February 8, 201115 yr Author comment_76443 Ma gandeam eu ca n-ai tu inima aia sa mananci singurica!...so,lunch 4 both! Normal ca inca n-am gatit rata,(Fox-ule,scuze),ca sincer la grasime ma gandesc,asa in tigaie cum ai facut arata delicios,dintr-o rata as face si o zama buna si piept asa pan -fried. Ai mai auzit? Cica sa fierbi rata 30 min,o scoti la scurs o imbalsamezi bine cu de toate si apoi o bagi la cuptor,se zice ar iesi tare crocanta si buna,o mare parte din grasime ar iesi la fiert.Eu sigur incerc! Oricum papa ta arata super-bine !ca absolut tot ce faci! Sa stii ca gatita asa pieptul,nu e gras deloc.Grasimea iese la prajit..se topeste. De ziua lui Dan,am facut o rata suculenta cu multe legume.Am lasat oala pe ochi la fiert o bucata,apoi am mutat-o în cuptor.Clar ca a lasat si multa grasime,dar noi am pescuit legumele de printre,iar carnea a fost excelenta,fiind o rata de la tara. Report