January 27, 201115 yr comment_74277 E posibil ca poftesc la sos de soia?!Am facut 3 zile la rand preparate cu sos de soia.In fine.... Puteti folosi sepii sau calamari in loc de inele.Ce gasiti, ce aveti. Am pus inelele de calamari la marinat in sos de soia.O ora, doua.Le-am scos(fara sa le scurg) si le-am asezat intr-o tigaie incinsa, stropita cu un pic de ulei extra. O sa-si lase apa, deci dam focul mai tare. Dupa doua, trei minute adaugam o lingura de zahar brun.Cand s-a redus tot lichidul, obtinem un sos caramelizat foarte delicios.Stingem focul si adaugam o lungurita de unt.Pentru luciu. Servim preparatul obtinut cu orez fiert.Si gata.Pot sa mananc acum? Report
January 27, 201115 yr comment_74279 ....Pot sa mananc acum? Nuuuuuu !!! Vezi ca suna cineva la usa Report
January 27, 201115 yr comment_74312 Pot sa mananc acum? Buon appetito! Intriganta combinatia, tre sa o incerc si eu Report
January 27, 201115 yr comment_74331 Turbez ... Mor dupa calamari, oricum ar fi! Calamari si caracratiti Ma uitam mai zilele trecute la Pirates of the Caribbean si ma gandeam ca ce as musca din kraken-ul ala Misto tare. Sper ca in curand sa pot sa fac iar compradores la Metro si ii iau. Report
January 27, 201115 yr comment_74395 ..poftesti?În fine...Ce? Sa întelegem ceva? ...o sa fim nanasi? Report
January 28, 201115 yr Author comment_74443 Pot sa mananc acum? Buon appetito! Intriganta combinatia, tre sa o incerc si eu Multumesc !Desi pare ciudata lingura de zahar peste lighioane de mare, isi are rolul ei in combinatia cu sosul de soia.Adica nu e dulce, ajuta la caramelizarea sosului de soia.Eu abia astept sa repet operatia cu calamari intregi. Turbez ... Mor dupa calamari, oricum ar fi! Calamari si caracratiti Ma uitam mai zilele trecute la Pirates of the Caribbean si ma gandeam ca ce as musca din kraken-ul ala Misto tare. Sper ca in curand sa pot sa fac iar compradores la Metro si ii iau. Mie imi plac enorm facuti asa.Se fac si repede. ..poftesti?În fine...Ce? Sa întelegem ceva? ...o sa fim nanasi? Din nefericire nu! Eu sunt o pofticioasa.Si daca dimineata m-am trezit cu pofta de sparanghel, apai...n-am scapare.Si contrar asteptarilor cand eram insarcinata cu Manu, n-am poftit la nimic. Dupa inelele de calamari, a doua zi am facut pulpe de rata marinate in sos de soia cu miere si puse la cuptor. Report
February 25, 201214 yr comment_132105 Imi lipsea un pitic pe creier, dar acum l-am regasiiiiiit!! Report
January 22, 201313 yr comment_181726 Trag sus mesajul pentru ca am gasit un loc la piata unde inelele sunt foarte bune si cautam alte moduri de a le gati Report
January 23, 201313 yr comment_181879 Cu tehnica acesta sunt bune nu doar inelele de calamar ci si inelele de la perdeaua de dus Iar ai trezit fiara din mine. Eu calatoresc deobicei mai inspre Est adaugand si sfanta treime asiatica: Ghimbir, usturoi, chili. Si daca imi lipseste otetul de orez folosesc fara rusine balsamico sau chiar zeama de lime/ lamaie - sweet sour U know? Report
January 23, 201313 yr Author comment_181882 Trag sus mesajul pentru ca am gasit un loc la piata unde inelele sunt foarte bune si cautam alte moduri de a le gati Ma bucur. U know? I know, I know.Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez. Report
January 23, 201313 yr comment_181895 I know, I know.Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez. Desfranatu' di mini Report
January 26, 201313 yr comment_182318 Voilà, fara zahar si unt ce se vede in spate si bucatelele de patrunjel sunt de la crevetii cu care le-am amestecat Report
January 28, 201313 yr comment_182544 Ar merge oare si peste marinat in felul asta?Chiar am cumparat niste file si vroiam sa-l fac cu rosii,poate incerc o bucata sa vad cum iese. Report
January 27, 201412 yr comment_212194 Inelele mele sunt congelate.Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?Ca sa stiu ce sa fac cu ele.Multumesc anticipat! Report
January 27, 201412 yr comment_212204 Inelele mele sunt congelate.Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?Ca sa stiu ce sa fac cu ele.Multumesc anticipat! eu le-as decongela. ca-si lasa apa si dilueaza sosul inutil. plus ca-n tigaie-si lasa alta zeama, mai multa daca n-ar fi decongelate inainte. si daca-i tii pana se evapora apa, risti sa devina guma. zic si io! Report
January 27, 201412 yr comment_212208 Ai dreptate! Și eu m-am gândit la chestia asta, doar că nu eram sigură. Mulțumesc mult, Moatzo! Report
February 26, 201412 yr comment_214335 Am făcut în seara aceasta rețeta lu' matale sau mai bine zis am vrut. Ziceți voi dacă sunt normală... Am citit rețeta de nu știu câte ori, ajunsesem să o știu pe ce rost. Vreau să vă spun că în loc de sos de soia am pus cu încredere oțet balsamic. Normală sunt eu?! În nici un caz... Eram decisă să nu pun fructoză și cum mestecam eu liniștită mă lovește revelația: amețitooooo, ce-ai făcut! Așa că de frică am pus fructoză. Cu inima îndoită i-am dat înainte, altă soluție nu aveam. Spre surprinderea mea s-a papat tot. Bun și-așa! Mare zăpăcită mai sunt... Report
February 26, 201412 yr comment_214344 Eu nu pun nici fructoza nici unt, pun inelele in tigaie intr-un strop de ulei si apoi pun sos de soya, nu's lucioase si frumoase ca ale lui Lili dar daca problema e zaharul poti incerca sa nu-l pui si vezi daca-ti place.Cum au fost cu otetul balsamic? Report
February 26, 201412 yr comment_214345 Bunu bunu, sincer mă așteptam la un dezastru. Am fost norocoasă până la urmă. Nici eu nu aveam de gând să pun fructoză, doar că m-am panicat când am realizat ce trăznaie am făcut. În ideea de a salva situația am pus jumătate de linguriță de fructoză. Nouă ne-a plăcut. Report