February 2, 201115 yr comment_75349 Ingredientele,pentru 6-7 portii ca lumea 600 g buchetele broccoli800 g buchetele conopida250 g prosciutto cotto,taiat fîsiute1 l lapte1 lingura faina50 g unt150 g cheddar razuit/feliatnucsoara,piper,sareo legatura de busuioc/sau alta verdeata/sau deloc Broccoli si conopida,cîntarite dupa curatare-deci doar buchetelele. [center]Am aburit broccoli si conopida în Steamer.Buchetelele de conopida le-am pus jos,iar cele de broccoli deasupra în vasul 2.Dupa 5-7 minute am scos vasul cu broccoli.Conopida am mai lasat-o vreo 5 minute.Le-am aranjat frumos în tava. Între timp am facut un sos bechamel din unt,faina si lapte.Am condimentat sosul cu nucsoara,sare,piper,apoi am adaugat fîsiutele de prosciutto si busuiocul,si am lasat sa traga un clocot scurt de maxim 1 minut.Am turnat sosul peste broccoli si conopida. am presarat felioarele de cheddar deasupra(nu folositi din ala colorat portocaliu...adica na,mie nu-mi place ala ).Eu am folosit unul original,maturat peste 15-16 luni.Da o savoare deosebita gratinului. Am dat tava în cuptorul rece pe sina din mijloc la 200°C,si am lasat pîna mi-a placut cum a aratat deasupra. [/center] Report
February 2, 201115 yr comment_75352 noroc ca abia am mancat ca de nu.... asta imi aplicam, nu de alta da mi-s la dieta iar Aghiuta ma pune sa intru pe aici Report
February 2, 201115 yr comment_75358 Ce-mi faci tu mie Maya.....La mine acum e dimineata, si cand imi beau cafeaua obisnuiesc sa-mi verific e-mailurile si sa dau un ochi si pe arta sa vad ce mai e nou. Acum am o mare gaura in stomac. Report
February 2, 201115 yr comment_75396 te rog Maya si (felul doi) pentru mine o portie ! ... o mai fi ramas ceva din bunatatea aia? Report
February 2, 201115 yr comment_75398 Fain de tot, daca as gasi si romanesco l-as face in 3 culori Report
February 5, 201115 yr comment_75902 Am reusit sa o fac in 3 culori foarte buna, grazie sorella Report
February 6, 201115 yr comment_75915 o fac si eu diseara..se mananca asa, ca atare sau ca garnitura? mie imi ajunge asa cum e dar ma gandesc la barbati carnivor socru mai am si cu ce ar merge langa?? Report
February 6, 201115 yr comment_75962 Eu zic ca ar merge asa simplu ca are si conopida, si brinza si prosciutto. Dar eu l-am servit drept garnitura pentru ca aveam mincarica de pipote si ficatei ca fel principal sa-i zic asa. Report
February 6, 201115 yr comment_75991 Si eu cu modelul meu: in loc de bechamel am amestecat oua cu smintina pentru gatit, in rest aproximativ la fel. Foarte faina Report
February 12, 201115 yr comment_76907 Maya, ce reteta! ce prezentare! ce culori! ce detalii! ce poze! Carmella, mi-ai dat o idee f buna de a inlocui bechamelul (nu-mi place sa pun faina in mancaruri) Arata splendid si produsul tau finit, nu se baga de seama ca ai inlocuit bechamelul, bravo tie! Report