March 25, 201115 yr comment_83378 Cand spuneam hamei, ma gandeam la bere.Asociam hameiul cu berea si atat. In bucatarie se folosesc varfurile fragede a lastarilor de hamei.Daca ar fi sa fac o comparatie, l-as compara cu sparanghelul. Mama mi-a spus ca il culegeau cand erau copii si bunica il punea in ciorba.Crestea spontan in apropierea apei.Acum este sezonul lor.Aici, in Piemonte se cheama luvertin. Mama l-a vazut la o taraba in piata, mi-a spus ca n-a mai mancat de cand era copila. Un buchet l-am facut ciorba cu carne de vitel. Si un buchet, fritatta.Am calit o ceapa micuta rosie, am adaugat lastarii de hamei si o cescuta de apa.Am acoperit si lasat la fiert 5 minute. Am batut 4 oua, am adaugat o mana de parmigiano ras si am turnat peste hameiul nostru. Daca-l vedeti, nu-l ocoliti, o sa va placa. Report
March 25, 201115 yr comment_83379 Tare interesant, de vazut , n-am vazut de cumparat desi suntem in tara hameiului .Ce gust are, cu ce-l poti asocia? Report
March 25, 201115 yr Author comment_83385 Daca ar fi sa fac o comparatie, l-as compara cu sparanghelul. La voi ar trebui sa fie plin.Din ce-am mai cautat pe net, aici in zona, se recolteaza cel "salbatic" care creste spontan pe malul apelor.Bineinteles si cel cultivat e bun. Desi in unele parti am gasit scris ca este specie protejata si e interzis recoltatul.Ma refer la cel salbatic.Eu l-am gasit in piata, la vanzatori-producatori locali. Report
March 25, 201115 yr comment_83389 Long live the greens! La noi pe piata se gaseste din cand in cand si ceea ce e mai important stiu si de unde sa-l culeg ( o gradina parasita de-a sasilor in drum spre casa)Si eu il folosesc fie in ciorbe de primacara, fie crud in salata sau doar sotat in untedelemn cu o leaca de zeama de lamaie.Toamna, in septembrie - octombrie culeg conuri si le folosesc la sosuri. Aroma amaruie data de semnintele de la baza solzilor mi se pare geniala! Report
March 25, 201115 yr Author comment_83393 Pai Maestro, asta-i egoism!Sa stii de el si sa nu ne spui si noua?!Se poate? Report
March 25, 201115 yr comment_83404 Pai Maestro, asta-i egoism!Sa stii de el si sa nu ne spui si noua?!Se poate? Eu stiu de la bunica. De fapt de la ambele.Si ca sa nu fiu acuzat ca nu dau din casa, va semnalez si lujerii si frunzulitele tinere de hrean - O nebunie! Report
March 25, 201115 yr comment_83410 Daca ar fi sa fac o comparatie, l-as compara cu sparanghelul. La voi ar trebui sa fie plin.Din ce-am mai cautat pe net, aici in zona, se recolteaza cel "salbatic" care creste spontan pe malul apelor.Bineinteles si cel cultivat e bun. Desi in unele parti am gasit scris ca este specie protejata si e interzis recoltatul.Ma refer la cel salbatic.Eu l-am gasit in piata, la vanzatori-producatori locali. e plin, da pe campurile de recolta, nu-s daca il pun si de vanzare, nu de alta da inafara de bere nu prea le au cu altceva. Azi chiar ma uitam dupa retete cu spargel si vazusem un tip de spargel verde care avea doar motul, in rest tulpinitza subtire. Report
March 25, 201115 yr comment_83418 Lili, eu iubesc hameiul asa ca trebuie sa-l incerc si-n forma mai......solida . Trebuie sa fie bun, n-are cum sa nu fie. Report
March 25, 201115 yr comment_83438 Eu nu cred nici ca l-am vazut nici ca l-am mincat, Stefano a zis ca a mincat, frittata Report
March 25, 201115 yr comment_83446 ...Si ca sa nu fiu acuzat ca nu dau din casa, va semnalez si lujerii si frunzulitele tinere de hrean - O nebunie! ..Frunze de hrean, care, ca si frunzele de stevie, de spanac, de sfecla si cele tinere de tei, sînt folosite la confectionarea unor sarmale mai atipice Report
April 1, 201115 yr Author comment_84224 ..Frunze de hrean, care, ca si frunzele de stevie, de spanac, de sfecla si cele tinere de tei, sînt folosite la confectionarea unor sarmale mai atipice O alta chestie verde, pa tarabele producatorilor locali, era vrejul tanar de la dovlecei.Aici il cheama "tenerume".Se folosesc, tot asa, in omlete, calit in unt sau ulei, cu paste.Sau in ciorbe. Eu inca nu am luat, sper sa-l mai gasesc ca sezonul la vrejuri e scurt! Report