Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Branza cu verdeturi

Featured Replies

Branza cu verdeturi o putem gasi si in magazine, dar nu se ridica la nivelul celei pregatite in casa, cu branzica proaspata si verdeturi la fel de proaspete. Variatiuni exista o multime, eu o sa postez reteta pe care am pregatit-o intr-un weekend (in cateva minute :P ) :

Ingrediente: 120 grame branzica proaspata, 100 grame branza telemea iute si grasa (o minunatie luata de la sibieni), o lingura de marar tocat, 3 cepe verzi tocate nu prea marunt, sare si piper daca mai e cazul. La mine nu a fost, ca a compensat suficiet telemeaua.

56_d158fe2f032916fb9c8f6cf6360a6da1_thumb.jpg

Se amesteca bine ingredientele, se aranjeaza pe farfurie si se papa. Eu am servit-o cu paine integrala facuta in casa, gusturile s-au combinat tare bine.

56_aa4a4f4bb99600cc4864e914f4146d37_thumb.jpg

56_aeffe90ed8261cb4b5fdd61b62596ed6_thumb.jpg

Super!!!!!!! Fac si eu destul de des (chiar de vreo 2-3 ori pe saptamana!) si ne place tare mult! :mrgreen:

Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla! :D

Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut! :)

• Author
Super!!!!!!! Fac si eu destul de des (chiar de vreo 2-3 ori pe saptamana!) si ne place tare mult! :mrgreen:

Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla! :love7:

Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut! :love7:

foxyy, combinatia de branzica cu ardei/rosii e super intr-adevar si e un aperitiv bunut pentru petreceri :love7:

[b][color=#808000]Un aperitiv usor si de efect pt sarbatorile ce se aproprie!...Draga Corina iti multumesc pt reteta...ce dor imi era de pozele tale!!! :love7: :love7: [/color][/b]

si eu fac destul de des. ii spunem "Almette" :scratch:

doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat ;) e o combinatie foarte interesanta

• Author
[b][color=#808000]Un aperitiv usor si de efect pt sarbatorile ce se aproprie!...Draga Corina iti multumesc pt reteta...ce dor imi era de pozele tale!!! :o :( [/color][/b]

Draga mea, dar mie de torturile tale?... :o Abia astept sa vad ce minunatii mai aduci pe lume!

• Author
si eu fac destul de des. ii spunem "Almette" :)

doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat ;) e o combinatie foarte interesanta

Hm... buna idee boni, cu chimen..:) Numai ca in cazul asta o sa modific procentajul de la branzeturi in favozarea telemelei, cred. Multumesc pentru idee :occasion14:

[b][color=#808000]si eu folosesc chimenul mai ales la branza de vaci...pe langa savoarea specifica este si foarte bun pt sanatate...previne balonarea(mai ales in cazurile in care branzeturile se asociaza cu ceapa uscata dar mai ales verde) :) :occasion14: [/color][/b]