Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

supa-crema de linte rosie

Featured Replies

Supa-crema de linte rosie.

Pentru supa asta simpla avem nevoie de:

2 cepe mici

2 catei de usturoi

jumatate de morcov

1 pumn de linte rosie

sofran (optional)

sare, piper

cumin

zeama de lamaie

post-341-1305284677009_thumb.jpg

Se pune la calit ceapa, se adauga usturoiul si morcovul dat pe razatoare si tine pe foc 2 min.

post-341-13052846851871_thumb.jpg

Separat am pus sofranul in jumatate de cana cu apa fierbinte, ca sa-si lase culoarea, dupa care se adauga in oala impreuna cu lintea. Se amesteca bine si se completeaza cu apa calda. Se fierbe pana lintea e moale, apoi se da prin blender pana se obtine o crema. Se adauga cumin, sare si piper. Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie.

post-341-13052846913495_thumb.jpg

• 5 months later...

mă lipesc aici cu varianta de supă de linte ca la burma

în loc de şofran, se pune turmeric

morcovul se înlocuieşte cu ginger ras sau se elimină

se pune şi un pic de ardei iute

lintea se frige cu ceapa şi condimentele, ca la risotto

se adaugă lichid in proporţie de 1 la 6, la o cană de linte, se pun 6 căni de supă sau apă

se fierbe 30 de minute la foc moderat

nu se blenduie, nu se adaugă lămîie

se garniseşte cu cilantro ... cui îi place gustul

post-1215-13188781485002_thumb.jpg

post-1215-13188781448723_thumb.jpg

post-1215-13188781526209_thumb.jpg

post-1215-13188781551606_thumb.jpg

post-1215-1318878139132_thumb.jpg

• Author
Minunat Dexter. Am sa incerc si varianta ta si neaparat cu ginger. :floare: O mica modificare tot am sa fac, am sa inlocuiesc coriandrul cu patrunjel :)
  • 8 months later...

Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria linte rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie :thumleft:

Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. :hug:

Dovada:

post-97-13425535277108_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • Author

Aura, ca am dovleci fara numar de la sora mea:

Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis: :floare:

post-9-13501115326362_thumb.jpg

Daca a mancat Manu, eu ma declar mai mult decat multumita. ;)

Am sa tin minte sa pun si eu dovlecei data viitoare, e o idee buna.

Acu' vad si eu topicul asta, chiar o s-o incerc si eu cand da un pic frigul, ca ne plac supele crema.

;)

Eu am refacut-o deja saptamana trecuta, ca frigul a venit mai demult la noi. Azi afara, 1 grad ;)

Aura mi-ai dat o idee buna cu supa ta de linte, am ditamai saculetul de linte rosie, asa ca azi e in plan. :D

Interesanta si varianta lui Dexter, dar coriandrul inlocuit cu patrunjel :D

Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria mazare rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie :unsure:

Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. :D

Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.

ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate.
  • Author

ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate.

Burmeza...foarte buna.

post-341-13509085156402_thumb.jpg

Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.

Fug sa fac edit, era vorba de linte. La noi se gasesc 3 feluri, o linte portocalie, una maronie si linte verde. Pe ambalaj (care nu era transparent) scria linte rosie dar cand am deschis era lintea verde, cea "normala", cea care se gaseste mereu in magazine. Celelalte tipuri se gasesc doar ocazional. :occasion15:

Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine :-*
  • Author

Supa crema de linte cu adaos de dovleac.

Vroiam s-o fac dar n-aveam linte asa ca am pus fasole borlotti pe linga dovleac, excelenta :drool:

post-4-13509386875118_thumb.jpg

Are o culoare foarte frumoasa. E de la dovleac presupun.

• Author

Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine :drool:

Sigur ca se poate. E drept ca nu am pus niciodata carne in supa de linte, dar nu cred ca nu ar iesi buna. Eu o mai combin cu couscous sau naut.

Nici pe noi nu ne prea atragea, prima data am facut o supa de linte dupa o reteta asemanatoare cu cea data de Ioana, din curiozitate. A devenit una din preferatele noastre. Mie imi place lintea in general, in supe, salate si alte mancarici.