May 13, 201115 yr comment_88741 Supa-crema de linte rosie. Pentru supa asta simpla avem nevoie de: 2 cepe mici2 catei de usturoijumatate de morcov1 pumn de linte rosiesofran (optional)sare, pipercuminzeama de lamaie Se pune la calit ceapa, se adauga usturoiul si morcovul dat pe razatoare si tine pe foc 2 min. Separat am pus sofranul in jumatate de cana cu apa fierbinte, ca sa-si lase culoarea, dupa care se adauga in oala impreuna cu lintea. Se amesteca bine si se completeaza cu apa calda. Se fierbe pana lintea e moale, apoi se da prin blender pana se obtine o crema. Se adauga cumin, sare si piper. Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie. Report
May 13, 201115 yr comment_88744 Imi Place !Imi Place !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Report
October 17, 201114 yr comment_107223 mă lipesc aici cu varianta de supă de linte ca la burma în loc de şofran, se pune turmericmorcovul se înlocuieşte cu ginger ras sau se eliminăse pune şi un pic de ardei iutelintea se frige cu ceapa şi condimentele, ca la risottose adaugă lichid in proporţie de 1 la 6, la o cană de linte, se pun 6 căni de supă sau apăse fierbe 30 de minute la foc moderatnu se blenduie, nu se adaugă lămîiese garniseşte cu cilantro ... cui îi place gustul Report
October 17, 201114 yr Author comment_107237 Minunat Dexter. Am sa incerc si varianta ta si neaparat cu ginger. O mica modificare tot am sa fac, am sa inlocuiesc coriandrul cu patrunjel Report
July 14, 201214 yr comment_157257 Chiar cautam o reteta de supa, am ramas in pana de inspiratie. Ambele versiuni imi fac cu ochiul si-mi stimuleaza papila. Tre' sa cumpar line rosie. Report
July 17, 201214 yr comment_157642 Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria linte rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. Dovada: Report
October 13, 201213 yr comment_166146 Aura, ca am dovleci fara numar de la sora mea:Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis: Report
October 13, 201213 yr comment_166150 Acu' vad si eu topicul asta, chiar o s-o incerc si eu cand da un pic frigul, ca ne plac supele crema. Report
October 13, 201213 yr Author comment_166161 Aura, ca am dovleci fara numar de la sora mea:Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis: Daca a mancat Manu, eu ma declar mai mult decat multumita. Am sa tin minte sa pun si eu dovlecei data viitoare, e o idee buna. Acu' vad si eu topicul asta, chiar o s-o incerc si eu cand da un pic frigul, ca ne plac supele crema. Eu am refacut-o deja saptamana trecuta, ca frigul a venit mai demult la noi. Azi afara, 1 grad Report
October 14, 201213 yr comment_166197 Si noua ne place mult supa de linte.O reteta am pus si eu aici Report
October 17, 201213 yr comment_166668 Aura mi-ai dat o idee buna cu supa ta de linte, am ditamai saculetul de linte rosie, asa ca azi e in plan. Interesanta si varianta lui Dexter, dar coriandrul inlocuit cu patrunjel Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria mazare rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust. Report
October 17, 201213 yr comment_166670 ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate. Report
October 22, 201213 yr Author comment_167163 ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate. Burmeza...foarte buna. Report
October 22, 201213 yr comment_167234 Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Vroiam s-o fac dar n-aveam linte asa ca am pus fasole borlotti pe linga dovleac, excelenta Report
October 23, 201213 yr comment_167274 Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust. Fug sa fac edit, era vorba de linte. La noi se gasesc 3 feluri, o linte portocalie, una maronie si linte verde. Pe ambalaj (care nu era transparent) scria linte rosie dar cand am deschis era lintea verde, cea "normala", cea care se gaseste mereu in magazine. Celelalte tipuri se gasesc doar ocazional. Report
October 23, 201213 yr comment_167333 Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine Report
October 23, 201213 yr Author comment_167345 Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Vroiam s-o fac dar n-aveam linte asa ca am pus fasole borlotti pe linga dovleac, excelenta Are o culoare foarte frumoasa. E de la dovleac presupun. Report
October 23, 201213 yr Author comment_167347 Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine Sigur ca se poate. E drept ca nu am pus niciodata carne in supa de linte, dar nu cred ca nu ar iesi buna. Eu o mai combin cu couscous sau naut. Nici pe noi nu ne prea atragea, prima data am facut o supa de linte dupa o reteta asemanatoare cu cea data de Ioana, din curiozitate. A devenit una din preferatele noastre. Mie imi place lintea in general, in supe, salate si alte mancarici. Report
October 23, 201213 yr comment_167370 Are o culoare foarte frumoasa. E de la dovleac presupun.da, am pus 750 de gr de dovleac si 250 de fasole Report