May 17, 201115 yr comment_89267 Am vazut reteta( pe blogul Solongandthanksforallthefood) am fugit la piata si am cumparat ridichii.3 legaturi.Daca stiam ca-s asa de bune luam 10.Fara sa exagerez. Le spalati, le uscati.Adunati un manuchi de ierburi aromatice(oregano proaspat, rozmarin si busu'). Le taiati in jumatate, le asezati pe tava (cu hartie), spulverizati cu ulei de masline, presarati sare, zahar brun si ierburile tocate. La cuptor cu ele la 130 de grade( ceva de genul: pun mana pe geamul cuptorului e cald, dar nu ma arde), pentru 1 ora si ceva minute. Pfuai, ce-au intrat la apa! Le lasati la racit si le puneti la borcan, acoperite cu ulei de masline .Se pastreaza 3-4 zile se spune.Eu le-am consumat in aceiasi zi cu o salata de pui. Report
May 17, 201115 yr comment_89279 OLE!Ce bine se aranjeaza ridichiile alea roz in peisajul acela mov. Foarte interesanta ideea. Chiar m-ai facut curioasa. Nu-mi dau seama ce textura au dupa ce stau in ulei. P.S. Cum se pronunta asta " Solongandthanksforallthefood" ca ma chinui de juma de ora ? Report
May 17, 201115 yr Author comment_89281 I-am dat lui Mr.Eataly sa guste una fara sa vada ce i-am dat. Ghici ce ti-am dat?Ciuperca! Raman crocante, usor dulci si aromate!Daca-ti plac ridichiile, o sa le adori asa confiate! Servetul e facut de mama, cu croseta, dupa indicatiile lui UpG. de aici.Ca eu m-am lasat pagubasa.Nu sunt perfecta! Mi-a facut mai multe culori si acum am recuzita la pozat! Report
May 17, 201115 yr comment_89282 Atunci un pupic pentru mama, ca merita. Superba prezentarea.Chiar o sa le incerc si eu pentru ca iubesc cu adevarat ridichiile.Si tu il legi pe sot la ochi si incerci mai intai pe el sa vezi care e reactia? Report
May 17, 201115 yr comment_89336 Cand am vazut titlul,ma gandeam ce-ai mai inventat.Dulceata de ridichi ? Ei dar m-am dumirit.Mie imi place tot ce-i dulce picant,asa ca m-ai nimerit.Unde mai pui ca am si ridichi si ierburi in gradina,si ulei in camara.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Numai cu timpul stau prost.Daca mai rezista ridichile cateva zile,incerv si eu confitul. Sa mai zic ceva de poze ?Nu mai zic . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif Report
May 17, 201115 yr Author comment_89359 Numai cu timpul stau prost.Daca mai rezista ridichile cateva zile,incerv si eu confitul. Sa mai zic ceva de poze ?Nu mai zic . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif Daca le ai in gradina e super!Arunca-le in cuptor la foc mic, mic si faci altceva intre timp.Mai treci mai bagi una in gura, sa-i verifici consistenta si tot asa! Eu mai cumpar, dar am sa le aleg mai mari.Ca se stafidesc de tot! Ah, si puteti folosi si ridichiile alea mari albe.Le taiati felii. Report
May 20, 201115 yr comment_89703 Apropos intriga,pe mine ma zgîrie zaharul,dar tot încerc,chair acum Edit-1: Asa,deci le am deja în cuptor de vreo 20 de minute,si pfuoaaaaai ce miros placut iese din cuptor Radichiutele acopera parfumul rozmarinului,busu...etc [center]Edit-2: Tot eu!Gata radichiile mele.Am halit deja o mîna!Super bune! Eu am avut doar doua legaturi,dar se pare ca taranul meu a fost mai generos,ca mie nici nu mi-au încaput într-o tava mare de cuptor.Am mîncat si crude...ce era sa fac? Starleta,ridichea zilei: Surorile dumneaei,înghesuite în tava,dar tratate cu respect.Stropite cu ulei din Liguria,sarate cu briza marii,pudrate cu zahar brun natural,si parfumate cu verdeturi biologice din productie proprie,culese de mine personal!So! Lili,stii tu,danke! [/center] Report
May 30, 201115 yr Author comment_90809 Stai ca pierdusem firul.Bune rau nu-i asa? Cred ca rolul zaharului(alea 3-4 fire) este de a contrasta picantul ridichilor.Eu n-am pus mult si n-as renunta la el. Acum ce mai confiem?Ce idei mai aveti?Morcovi ar merge? Sau ce alta radacinoasa? Report
May 30, 201115 yr comment_90859 Stai ca pierdusem firul.Bune rau nu-i asa? Cred ca rolul zaharului(alea 3-4 fire) este de a contrasta picantul ridichilor.Eu n-am pus mult si n-as renunta la el. Acum ce mai confiem?Ce idei mai aveti?Morcovi ar merge? Sau ce alta radacinoasa? Bune,dara!Dar cum put,ca miros nu pot spune? Morcovii merg bine caramelizati în miere si stinsi cu olecuta suc de portocale Report
May 30, 201115 yr comment_90892 le-am incercat si eu.Data viitoare as incerca cu o ridiche alba mai iutica.eu am pus rozmarin, busuioc, salvie si menta Report
May 30, 201115 yr comment_90906 Ridichii confit forever faneu am avut 2 legaturi destul de mari, si erau si lunguiete, le-am taiat felii, asta e tot ce a ramas, sunt superbe, am scapat doar un pic prea mult de sare neagra, pentru gustul meu, dar in rest au fost sublime, cu rozmarin, maggiorana si busuiocmie de regula imi vine inapoi gustul de ridichi cind le maninc crude, acum absolut nimicnu le-am mai "pastrat" in ulei ca n-a mai ramas nimic grazie Lili Report
May 31, 201115 yr comment_90916 ...mie de regula imi vine inapoi gustul de ridichi cind le maninc crude, acum absolut nimic...daca zici ca e asa poate le incerc si eu. ca si la mine asta e problema cand mananc ridichi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Report
June 1, 201115 yr Author comment_91056 Fetelor, ma bucur ca v-au placut.Vad ca nici una nu a experimentat gustul lor dupa o zi de frigider si arome. Musai trebuie refacute! Report
June 1, 201115 yr comment_91059 Pai ca sa le gustam a doua zi trebuie cumparate muuult mai multe legaturi Report
June 1, 201115 yr comment_91134 Fetelor, ma bucur ca v-au placut.Vad ca nici una nu a experimentat gustul lor dupa o zi de frigider si arome. Musai trebuie refacute! eu eu , mi-au ramas cateva si le-am lasat in ulei si folosit a doua zi intr-o salata.Mi s-au parut mai bune, aromele se intrepatrund mai bine. Report