June 16, 201115 yr comment_92890 Dau startul la sorbeturi,granite, inghetate pe anul asta. E iunie, e vara, e cald(la unii mai mult, la altii mai putin ), asa ca m-am gandit ca e bine venit ceva racoritor. Avem nevoie de 100 gr zahar(eu am pus 80 gr fructoza)1 kg pepene rosuzeama de la o limé100 ml apa Zaharul/fructoza se pune intr-o craticioara impreuna cu 100 ml apa si se fierbe pana se dizolva.Eu am lasat fructoza in apa rece sa se dizolve.Daca o fierbeti, lasati sa se raceasca apoi. Pepenele se taie bucatele si se paseaza Zaharul/fructoza cu apa se amesteca cu zeama de la limé si pepenele piure.Se pune in recipiente si se da la rece.In primele 6-8 ore se amesteca in ele(recipinte) la fiecare 30 min. Eu n-am amensecat decat de 2 ori si mi-a facut ceva ace,de aceea aduce ai mult cu o granita..Dar ca si gust e divin, am devorat singura o caserola Report
June 16, 201115 yr comment_92900 Am facut-o si eu azi.Adica a mea e granita.E preferata lui manu, eu fac pireu pepenele si-l bag la congi si gata.Pentru adulti pun Sambuca. Report
June 16, 201115 yr Author comment_92926 Am facut-o si eu azi.Adica a mea e granita.E preferata lui manu, eu fac pireu pepenele si-l bag la congi si gata.Pentru adulti pun Sambuca. da, e tare bun.Uite ca nu mi-a trecut prin cap sa pun ceva in ea Report
June 16, 201115 yr comment_92935 Ioana, se poate face cu orice fructe sau trebuie ceva mai zemos? Report
June 16, 201115 yr Author comment_92943 Ioana, se poate face cu orice fructe sau trebuie ceva mai zemos? Merge cu orice fruct, in functie de acesta se creste cantitatea de apa. Report
June 16, 201115 yr comment_92951 Arata de meleoane, nu pot minca pepene rosu are GY prea mare, da o sa fac cu fructe de padure Report
June 16, 201115 yr comment_92952 Arata de meleoane, nu pot minca pepene rosu are GY prea mare, da o sa fac cu fructe de padureSi eu ma gandeam la capsuni, Sissi. Dar aici sunt cam pe terminate...poate mai apuc in weekend ceva Report
June 17, 201115 yr comment_92977 Eu n-am amensecat decat de 2 ori si mi-a facut ceva ace,Nu poti adopta sistemul Thermomixului ca sa eviti chestia asta? congelind pepenele si mixindu-l apoi cu fructoza, mi se pare ca asa e prevazut in retetele de sorbetto facute cu el Report
June 17, 201115 yr Author comment_93005 Eu n-am amensecat decat de 2 ori si mi-a facut ceva ace,Nu poti adopta sistemul Thermomixului ca sa eviti chestia asta? congelind pepenele si mixindu-l apoi cu fructoza, mi se pare ca asa e prevazut in retetele de sorbetto facute cu el Asa Adriana,da-mi cate un bobarnac, ca nu-s ce am,da saracu sta acolo si-l sterg de praf ca de folosit ioc .Urmatoarea acolo o incerc. Sissi, Armina, merge cu orice fruct, eu asta am avut in casa si tb sa-l termin.Anul trecut am facut din lamaie, chiar cred ca am pus pe undeva reteta. Armina asa repede se termina capsunile la voi?ca aici acum sunt in toi. Report
June 18, 201115 yr comment_93216 Desi la noi e frig si ploua,m-as scalda în cupa aia cu sorbet!Arata lecker tare! Report
June 18, 201115 yr comment_93218 Desi la noi e frig si ploua,m-as scalda în cupa aia cu sorbet!Arata lecker tare! Oh, Maya si aici e frig, a si plouat, bate vantul, cam 15 grade, dar sorbetul asta ma tine mai aproape de vara Ioana, l-am facut din capsuni. 500 gr capsuni si o lingura si un pic de fructoza. Numai bun. Nu am pus apa deloc ca era destul de lichid. Al meu asteapta sa il faca cu vodka. As fi incercat si eu un pic, nefiind consumatoare de vodka, dar cum sunt la Monti, ma abtin Report
June 19, 201115 yr Author comment_93307 Desi la noi e frig si ploua,m-as scalda în cupa aia cu sorbet!Arata lecker tare! desi e ploaie, vant, frig azi am mai mancat o portie. Ioana, l-am facut din capsuni. 500 gr capsuni si o lingura si un pic de fructoza. Numai bun. Nu am pus apa deloc ca era destul de lichid. Al meu asteapta sa il faca cu vodka. As fi incercat si eu un pic, nefiind consumatoare de vodka, dar cum sunt la Monti, ma abtin Armina , arata tare bine si asta de capsuni. Report
June 20, 201115 yr comment_93390 Pentru mine e sorbeto-cocktail-ul(pepene+sambuca) anului 2011.Racoritor si digestiv. Report