Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Caut retete fara urma de lactate, ou si soia

Featured Replies

• Author

Aura, f interesanta reteta ta. Nu am mai auzit/citit pana acum de tian B) .

(Imi place in mod deosebit reteta pentru ca se face la cuptor si asta imi elibereaza timp sa stau cu copiii :Demon: )

Avand in vedere ca trebuie sa stea o ora jumate la cuptor, crezi ca as putea pune si ceva carne? Ar fi ideal pentru ca nu ar mai trebui sa fac carne separat (nu se poate fara carne, daca se ittreaba cineva. sunt maritata cu un barbat B) ).

Se pune la cuptor cu capac sau fara?

Daca se tine fara capac, atunci carnea de pui cubulete as putea sa o asez intre cuscus si legume.

Inca o intrebare. Se pastreaza pana a doua zi?

(imi vin o multime de combinatii acum... cu vinete, cu ardei, cu ciuperci...)

se pune fara capac. Eu cred ca merg si cateva feliute de carne printre legume sau dedesupt, dar taiate feliute subtiri sau cuburi mici.

eu am facut-o ieri si am pus o portie la pachet, pentru sotul, pentru azi. Cand se intoarce am sa-l intreb cum a fost, desi e reincalzita la mw si nu are de ce sa nu fie bun.

Maria , retzeta de tian a pus-o Eataly la internatzionale...Tian de dovlecei parca se numea. E foarte gustos si se face si repede.
  • Author

Am gasit

- unt de cocos (grasime): solid, pentru prajit sau uns pe paine, o sa-l folosesc la orez sa vad cum iese

- coc0s crema, un fel de smantana f groasa care se poate folosi ca atare in sosuri sau se poate dilua si face lapte de cocos

Ambele organice. Me happy!

Nu am gasit inca flax seeds - seminte de in :)

Biscuiti cu migdale

100 g faina

100 g pesmet(pt. paneuri)

125 migdale macinate

100 g zahar brun

250 g margarina

3 linguri marmelada de caise,ananas sau portocale

1 vf.lingurita scortisoara

coaja de lamîie,razuita

un praf sare

migdale feliate subtire

Se amesteca toate ingredientele uscate apoi se framînta bine cu margarina.

Se formeaza o bila si se da pentru cel putin o ora la frigider,apoi se roleaza pe masa de lucru înfainata si se decupeaza forme.Daca forma nu este importanta se poate taia pur si simplu cu un cutit/pintenul în romburi sau patratele.

Se încalzeste marmelada,se pensuleaza biscuitii,iar deasupra se presara migdalele feliate fin.Se coc în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 10-12 minute.

Se poate pune si mai putin zahar.Daca-s aromati bine,si pensulati cu marmelada,ajung si 2 linguri de zahar.Sînt dulcegi,crocantosi si buni :thumleft:

• 2 weeks later...
  • Author

Maya, multumesc f mult pentru reteta! Promit sa incerc toate retetele postate aici!

*

Am facut primul orez cu unt de cocos si a iesit delicios.

*

Am gasit seminte de in macinate deja (f scumpe). Pana acum le-am pus in laptele cu cereale.

Am gasit seminte de in macinate deja (f scumpe). Pana acum le-am pus in laptele cu cereale.

daca te hotarasti sa mai iei, cumpara seminte intregi, nemacinate. semintele se folosesc macinate proaspat, altfel oxideaza f repede si-si pierd multe dintre proprietati.

• Author
Moatza, sa stii ca inca nu am gasit! Si mor de ciuda. Dar mai caut. Pana la urma gasesc eu pe internet.
  • Author

Maria, ciulamaua mama o face fara lapte si/sau smantana (ea o face cu unt, dar tu poti face cu ulei ca mai jos).

Pt ciulama de pui de exemplu. Iti trebuie:

•2 pulpe mari de pui

•1 ceapa mare

•1 morcov

•1 cartof

•sare si piper sau condimentele dorite

•5 linguri cu varf de faina

•1 ceasca ulei de masline (sau margarina)

Pregatesti asa:

1. Se spala bine pulpele de pui si se pun la fiert in apa rece cu morcovul, cartoful si ceapa intregi.

2. Dupa ce s-au fiert se scot din supa obtinuta, care se potriveste de sare si piper + condimentele care va plac (coriandru, nucsoara, curry de ex), se dezoseaza si se toaca mai mare.

Intr-un vas se pune faina la rumenit foarte putin (atentie nu trebuie sa se maroneasca si atentie se foarte repede!), amestecandu-se continuu si apoi se adauga uleiul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase. In caz ca s-au format nu e un capat de tara- folositi mixerul bat dupa ce turnati si supa.

Se toarna supa atat cat este necesar sa devina de consistenta dorita.

Se adauga si carnea fiarta si se mai fierbe putin.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Similar poti face ciulama de ciuperci: Ingrediente: 1 ceapa, 500 gr ciuperci, 2 linguri de faina, ulei, apa, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie julien, se pune la calit cu putin ulei. Cand este putin moale se adauga ciupercile taiate felii si se calesc cu ceapa, se pune un capac si se lasa 10 min. Daca s-au fiert se condimeteaza dupa gust si se pune patunjelul taiat marunt. Faina se amesteca cu apa pana iese un amestec de consistenta smantanii, se toarna peste ciupeci si se lasa la fiert 5 min. Se poate subtia cu apa in caz ca se ingroasa prea tare.

Mamaliga moale cu ton de la conserva - pentru copii si pentru mine :occasion14:

Mamaliga poti sa o torni într-o tava, sa o întinzi bine si sa o acoperi cu un sos facut cu rosii, ciuperci taiate felii, ceapa, usturoi, eventual ceva bucati de sunca.

Busuioc, origan, piper, dupa gust.

Dai totul la cuptor fierbinte zece minute.

Un fir de ulei de masline si ceva parmezan ras pe deasupra, si ai sa ma pomenesti :)

Moatza, sa stii ca inca nu am gasit! Si mor de ciuda. Dar mai caut. Pana la urma gasesc eu pe internet.

Acum vad...Maria , tu nu gasesti semintze de in acolo? Daca vrei itzi iau eu un pachet de aici , nu costa mare lucru si se vand in pachete mai mari , 250 gr.

Dar nemacinate .

• Author

Acum vad...Maria , tu nu gasesti semintze de in acolo? Daca vrei itzi iau eu un pachet de aici , nu costa mare lucru si se vand in pachete mai mari , 250 gr.

Dar nemacinate .

Simo, multumesc mult de oferta! Ce pret au la voi acolo? Pot sa jur ca le-am vazut aici, niste seminte de o culoare nedefinita, urate le-am catalogat eu :occasion14: cand le-am vazut, inainte sa ma intereseze subiectul; acum ca vreau nu le mai gasesc.

*

Pentru ca ati spus ca se degradeaza repede, pun in fiecare dimineata peste micul dejun - cereale/biscuiti la mine, Cati si Cris. Au un gust interesant, mie imi place.

*

Alexandru, multumesc pentru idee! Zi-mi si mie cum conving un barbat sa manance asa ceva? (pentru mine si pentru copii e chiar faina combinatia, abia astept sa o pun in practica)

Putzin....depinde de marca. Oricum , in jur de 5 Euro , cred. N-am mai luat de mult , nu mai stiu. Dar sunt la Reformhaus , asta stiu sigur.

Vrei?

Spune cate si cand merg in centru itzi iau .

• Author

Putzin....depinde de marca. Oricum , in jur de 5 Euro , cred. N-am mai luat de mult , nu mai stiu. Dar sunt la Reformhaus , asta stiu sigur.

Vrei?

Pai 5 euro nu-i chiar asa de putin, eu ma dat 7 euro pe punga de-am luat-o eu (seminte macinate) si mi s-a parut f mult, avand in vedere ca celelalte seminte sunt in jur de 1-2 euro punga, numai semintele de pin sunt putin mai scumpe. Ma uit azi odata peste tot si daca nu gasesc atunci o sa apelez la tine, o sa iti dau pm. Mersi din nou de oferta :)

Vrei?

are si la DM in pungi mari, parca de 500g si macinate si nemacinate. Alea macinate nu-s recomandate, e mai bine sa le macini in casa proaspat cand le folosesti.

Maria, atentie ca sunt laxative.

500gr Daniela, atat are punga de-am luat-o eu cu 7 euro si numaistiucat.

aici are la plafar si la supermarket (unde are si seminte de mac, de susan etc) pungute mai mici si mai ieftine si la DM pungi de 500 g (astea nu mai stiu cat au fost parca pana in 5 eur). Oricum imi plac in pungi mai mici sa nu stea mult desfacute.

• Author

pai inseamna ca sunt cam la fel de scumpe peste tot :D

am mancat in fiecare dimineata putine seminte din astea peste cereale, dar nu am pus mai mult decat e recomandat pe punga si n-am avut probleme, ci numai beneficii. nu stiu de ce mi se pare ca de cand le mananc am mintea mai clara :o , poate e doar imaginatia mea :)

mi-au mai zis si alte fete ca nu-s bune macinate ca isi pierd din proprietati rapid, de aia am hotarat sa caut nemacinate. cum ziceam, mai dau azi o tura pe la toate magazinele si revin

o altă sămânţă cu foarte multe calităţi (diverse omegi, fibre, proteină, minerale esenţiale, aminoacizi esenţiali) deste chia (salvia hispanica)

eu o adaug la limonadă, seminţele se umflă şi au o textură to die for, aduc într-un fel cu perlele de tapioca din bubble tea

• Author

Le-am vazut si pe semintele astea marunte, ma gandeam la ce-or folosi sine gateste oare cu ele :boohoo:

Mersi Dexter

• Author

am gasit o reteta de maioneza fara ou!

[i]Ingrediente:

2 linguri faina sau amidon

1/2 cana apa

mustar, zeama de lamaie

ulei

Se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece pana se desface bine.

Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. [/i]

Maria , da' cate tre' sa pui la o mancare de zici ca-s scumpe? Cred c-am vb eu aiurea si asa-s si aici , cum zice Daniella , la punga de 500 de gr. Pe net am vazut cu 2 euro kila, dar + transport.

Ieri am fost la cumparaturi si uite c-am uitat sa ma uit iar....

• Author

Maria , da' cate tre' sa pui la o mancare de zici ca-s scumpe? Cred c-am vb eu aiurea si asa-s si aici , cum zice Daniella , la punga de 500 de gr. Pe net am vazut cu 2 euro kila, dar + transport.

Ieri am fost la cumparaturi si uite c-am uitat sa ma uit iar....

sa stii ca ai dreptate! ce naiba am eu in cap, ca doar se foloseste maxim o lingura odata :floare:

si eu am fost la cumparaturi vineri si am uitat sa ma uit... =))

inca mai am din punga pe care am cumparat-o deja - mai mult de jumate, desi folosesc in fiecare zi din ea, deci chiar ai dreptate.

eu o sa merg in ro in doua saptamani si vad ce gasesc acolo, desi nu m-as prea cara cu nimic avand in vedere ca avem copiii cu noi. poate fac acolo un pachet, vad daca imi convine pretul.