August 23, 201115 yr comment_100831 [indent]Un desert simplu, rapid si delicios! Daca nu aveti timp de facut firmiturele din aluat, puteti aplica metoda de la Apple Crumble, din biscuiti cu scortisoara... sau alti biscuiti, si adaugati scortisoara. Scortisoara si prunele fac o treaba minunata împreuna. Împrastie un parfum superb! [center][/center] [u]Ingrediente:[/u]800 g prune140 g faina130 g zahar100 g unt1 lingurita scortisoara/ sau dupa gust [center]Se spala prunele, se taie/desfac în jumatate, se îndeparteaza sîmburii,si se aseaza într-un vas de ceramica sau sticla termorezistenta.Daca doriti sa ungeti forma cu unt, o puteti face. Eu consider ca nu e nevoie. Daca prunele sînt acre se presara zahar dupa gust.Daca sînt duci, presarati doar un vîrf de lingurita,pentru a stabiliza balanta dintre dulce si acru.Se pudreaza prunele cu scortisoara dupa gust. Din faina, zahar, unt si scortioara se framînta un aluat fîrîmicios.Firmiturile ajung pentru o tava de 28 cm Ø .Eu am facut trei portii generoase, în cocotte. Cu ajutorul degetelor, se formeaza firmituri care se presara peste prune. Vasul se da în cuptorul preîncalzit la 180°C si se coace pîna se rumeneste deasupra, iar siropul prunelor tîsneste printre firmituri, clocotind usor.Pofta buna! Va las cu bine pentru cîteva zile si sper sa ne revedem sanatosi si voiosi![/center][/indent] Report
August 24, 201115 yr Author comment_100913 mi place!! usor si bun, n-are cum sa nu fie bun Da, e foarte bun! O combinatie reusita! Tu poti face firmiturile cu margarina, sa poti da si la bb Cris Report
August 24, 201115 yr comment_100916 ma gandeam sa folosesc untul de cocos, trebuie sa fie asemanator rezultatul, iar aroma putin imbogatita ma gandesc Report
August 24, 201115 yr Author comment_100921 ma gandeam sa folosesc untul de cocos, trebuie sa fie asemanator rezultatul, iar aroma putin imbogatita ma gandescDesi ador aroma de cocos, nu cred ca potriveste, asta vorbind de papila mea. Prea multe arome.C fel de unt de cocos folosesti. E cremos sau beton daca sta la rece? Report
August 24, 201115 yr comment_100923 Uh, Maya, ce pofta mi-ai facut. Cu o bila de inghetata langa e exceptionala Report
August 24, 201115 yr comment_100925 ma gandeam sa folosesc untul de cocos, trebuie sa fie asemanator rezultatul, iar aroma putin imbogatita ma gandescDesi ador aroma de cocos, nu cred ca potriveste, asta vorbind de papila mea. Prea multe arome.C fel de unt de cocos folosesti. E cremos sau beton daca sta la rece? momentan am din ala beton, la frigider Report
August 24, 201115 yr comment_100939 [indent]Va las cu bine pentru cîteva zile si sper sa ne revedem sanatosi si voiosi![/indent] Foarte faina reteta si de sezon. Imi plac prunele, ca si toate fructele de altfel si sunt sigura ca impreuna cu scortisoara dau un parfum superb. Dar vad ca te desparti greu de noi. Deja ti-e dor, asa e? :( Report
August 31, 201115 yr Author comment_101601 Uh, Maya, ce pofta mi-ai facut. Cu o bila de inghetata langa e exceptionala Daaaaa! Perfect! Report
August 31, 201115 yr Author comment_101602 Foarte faina reteta si de sezon. Imi plac prunele, ca si toate fructele de altfel si sunt sigura ca impreuna cu scortisoara dau un parfum superb. Dar vad ca te desparti greu de noi. Deja ti-e dor, asa e? :) Normal ca ma despart greu de voi! În general ma despart greu de orice! Dar am revenit, cu forte noi nu, dar cu desaga plina de bunatati de la mama Report
October 8, 201114 yr comment_105947 Maya, tin sa-ti multumesc pentru reteta. Am facut azi si e delicioasa! Poze din pacate n-am ca n-a iesit foarte aspectuos, am facut in forme individuale si a cam curs pe langa. Dar gustul....cu siguranta am sa repet. Report
October 9, 201114 yr comment_105986 Fac si eu azi o portie cu mere.Ca prune nu mai sunt .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif Report
October 25, 201114 yr comment_108394 eram convinsa ca am pus poza aici. l-am facut atunci, imediat, cu prune, si de atunci cel putin saptamanal cu mere, pere, si mai nou gutui. asta e cu ameste de mere si gutui rase. firmiturile sunt din pudra de migdale si cu niste fulgi de cereale ca sa fie mai crunchy Report