September 25, 201114 yr comment_104147 Prajitura turnata cu branza [b][size=3]Una din preferatele noastre prajituri/pascute cu branza, nu cu mult aluat/blat, se simte mai mult branza, deci fara sa mai zic multe de reteta - este o prajitura/pasca pt mofturosi [/size][/b]Ingrediente[size=3]Blat2 oua întregi9 linguri zahar9 linguri ulei9 linguri lapte12 linguri faina1 lingurita praf de copt Crema de brânza500 g brânza de vaci (eu folosesc sarata)zahar (dupa gust)2-3 oua3-4 linguri de gris2 maini de stafidesare Mod preparare Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele. Se adauga praful de copt si apoi faina, se freaca pâna se încorporeaza.Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite. Se unge tava (23-25cm pe 23-25 cm, daca e rotunda diamentru de 23-25cm) cu ulei si se presoara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate din cuptor si se pune crema de brânza, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra (optional), se taie când este racita complet. Crema de brânza Se amesteca brânza cu zaharul,sarea (se gusta), oualele, grisul si stafidele. Apoi se pune peste aluat (când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute) si apoi se toarna aluatul ramas.Se pune orice fel de branza ...de oi de vaci(se sareaza putin daca e prea dulce). Prajitura aceasta poate fi facuta si in loc de pasca.[/size] Report
September 25, 201114 yr comment_104149 da cate prajituri ai facut pe ziua de azi? Nu ziceai ca te doare deshtu'?Arata delicios prajitura ta cu branza! Report
September 25, 201114 yr Author comment_104154 da cate prajituri ai facut pe ziua de azi? Nu ziceai ca te doare deshtu'?Arata delicios prajitura ta cu branza! M-ai amuzat rau, ha,ha!! ma doare degetul dar dau paste and copy cu mana stanga si postez retetele cerute de aici: https://forum.artaculinara.ro/topic/3161-meniuri-pentru-diverse-sarbatori/page__pid__103981__st__0entry103981 este foarte delicioasa, se merita sa o incerci. Pupici!! Report
September 25, 201114 yr comment_104172 Reteta este deja pusa de Olgutza,la dulciuri pas cu pas.Nimic de zis este buna si ti-a iesit bine. Report
September 25, 201114 yr Author comment_104195 Reteta este deja pusa de Olgutza,la dulciuri pas cu pas.Nimic de zis este buna si ti-a iesit bine. eu am dat cautare si nu gasit-o, atunci rog un admin sa stearga postarea mea.Multumesc ca mi-ai zis.Pupici!! Report
September 25, 201114 yr comment_104225 Reteta este deja pusa de Olgutza,la dulciuri pas cu pas.Nimic de zis este buna si ti-a iesit bine. eu am dat cautare si nu gasit-o, atunci rog un admin sa stearga postarea mea.Multumesc ca mi-ai zis.Pupici!!Cel putin asa mi se pare mie,aceleasi cantitati si ingrediente,sper sa nu fac vreo gafa. Am facut-o si eu de n ori.E super. Report
September 25, 201114 yr comment_104259 https://forum.artaculinara.ro/topic/612-prajitura-turnata/page__p__14729__fromsearch__1entry14729 Reteta de fapt ii apartine lui Anat Cred ca cele doua topice pot fi lipite...nu are rost sa pastram doua subiecte pe aceeasi tema Uite ca nu ma gandisem sa o fac pe post de pasca...f buna ideea Report
September 26, 201114 yr Author comment_104263 https://forum.artaculinara.ro/topic/612-prajitura-turnata/page__p__14729__fromsearch__1entry14729 Reteta de fapt ii apartine lui Anat Cred ca cele doua topice pot fi lipite...nu are rost sa pastram doua subiecte pe aceeasi tema Uite ca nu ma gandisem sa o fac pe post de pasca...f buna ideea Cum vreti, mie mi sa cerut reteta de asta am postato...las cum vreti voi...E putin diferita la umplutura, eu nu pun unt si asa multa branza, dar in rest par la fel. Pupici! Report
April 13, 201214 yr comment_143007 Am facut iarasi reteta, o adoram... si feliuta nu e cam mult aluat/blat si cam putina branza? cel putin asa pare in poza asta Report
April 13, 201214 yr comment_143013 Si mie imi place cu cat mai multa branza, poate nu e poza destul de elocventa! Report
April 13, 201214 yr Author comment_143073 Nu-i mai mult blat, este invers!! Eu branzica am amestecat-o la mixer si am uitat-o si a cam facut-o f moale si cand am turnat in tava , stafidele s-au dus la fund si de asta pare ca este mai putina umplutura Pupici!! Report