September 23, 201114 yr comment_103877 [size=3]Uitandu-ma la ale voastre meniuri, deja imi facusem noi idei pt diferite ocazii speciale si m-am gandit ca poate va dau si eu ideii din micutele mele meniuri - le zic asa pt ca nu am fotografiat banalele mancaruri... doar noutatile. Deci sa incepem cu: [b]Sf Valentin/Dragobete/Ziua sotului[/b] Daca in aceasi zi este si ziua sotului,ii fac lui chestiute noi..Sa incepem cu tortul[b]Tort alb cu pepene galben[/b] apoi ceva asemanator a pateurilor cu branza dar cu aluat facut Cosulete umplute cu cascaval din acelasi aluat inimioare si hulubasi si crochete cu carne tocata, cascaval, pesmet si prajit Crochete de pui cu cascaval apoi o prajiturica ce da inspiratie indragostitilor..[b]Inima de ciocolata[/b] [/size] Report
September 23, 201114 yr Author comment_103878 Luna Martisorului Incepem cu 1 Martie si cu un martisor culinar[b]Fursecuri Martisor cu nuca[/b] 8 Martie, ceva deosebit pt toate femeile.[b]Cosulete din spuma de cartofi umplute cu ciuperci[/b] 9 Martie, nu lipsesc [b]Sfintisorii/Mucenicii[/b] Report
September 23, 201114 yr Author comment_103879 Paste[b]Costite de miel la cuptor[/b] Drob fals (fara miel) Nelipsitele oute care de data asta le-a vopsit fetita mea si le-a scris cu ajutorul meu Rulada de pui [b]Figurine din aluat de chifle[/b] Oute din aluat de chifl Prajitura turnata cu branza- care o mai fac si in forma de Pasca Pasca cu ciocolata Pasca cu smantana Report
September 23, 201114 yr Author comment_103881 Paste[b]Oua de Pasti din branza de vaci si cocos[/b] Pascute din budinca de branza in forme diverse [b]Tort de Paste cu lava de lichior de oua[/b] Cheesecake [b]Cuibusoare de Paște cu ouțe aromate[/b] [b]Cuiburi cu oute[/b] Report
September 23, 201114 yr comment_103886 Mamica da' nu te-ai plictisit. Toate toate imi plac, m-am inverzit de pofta la miel si mucenici! Super interesante cosuletele din spuma de cartofi. Pui si reteta? Report
September 23, 201114 yr comment_103887 [b]Cosulete din spuma de cartofi umplute cu ciuperci[/b]Detaliezi asta, te rog? Foarte frumoase creatiile tale. Report
September 23, 201114 yr Author comment_103889 [size=3]La cererea publicului...[b]Cosulete din spuma de cartofi umplute cu ciuperci[/b][b]Ingrediente[/b]600 g cartofi500 g ciuperci50 g unt25 g parmezan4 galbenusuri2-5 catei usturoi1/4 ceapamararsarepiper50 g cascaval [b]Mod preparare[/b]Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba se lasa 30 minute la fiert. Intre timp se prepara umplutura. Ciupercile se curata si se taie cubulete si se pun la calit in 1-2 linguri de ulei impreuna cu usturoiul si ceapa tocate marunt, sarea, piperul si 5-6 linguri apa.Se lasa la prajit pana nu mai este lichid in tigaie.Apoi se lasa sa se raceasca. Cartofii fierti se scurg bine de apa si se paseaza dupa care se bag pentru 5 minute in cuptorul cald dar stins ca sa se usuce ( se aprinde cuptorul la 180 C pentru 10 minute in timp ce se paseaza cartofii dupa care se stinge si se baga cartofii inauntru).Apoi se pun cartofii pe aragaz la foc mic, se adauga untul si se amesteca timp de 8 minute.Se stinge focul si se adauga 3 galbenusuri, parmezanul, sare si piper si se amesteca, rezultand o crema potrivit de moale ca sa fie lucrata. Punem intr-o seringa de bucatarie ( sau punga care apoi se rupe varful) crema de cartofi si se fac cerculete groase si duble (se pune unul peste altul) pe hartia de copt pe care se aseaza in prealabil in tava si se unge cu al patrulea galbenus amestecat cu un pic de lapte. Eu am facut cosuletul din 3- 4 cercuri subtiri. Mijlocul cosuletelor va ramane gol pana punem umplutura de ciuperci.Apoi se pun cosuletele pentru 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Cand s-au rumenit putin la suprafata, se scoate tava si se umplu cosuletele cu umplutura de ciuperci iar deasupra se presoara cubulete mici de cascaval (sau cascaval ras). Se mai baga la cuptor cca 10-15 minute pana se rumenesc bine.Umplutura poate varia in functie de dorintele fiecaruia.[/size] Report
September 23, 201114 yr comment_103896 Mersi, imi place tare reteta asta, trebuie sa o incerc neaparat Report
September 23, 201114 yr Author comment_103897 Mersi, imi place tare reteta asta, trebuie sa o incerc neaparat este f deosebita, ti se inmoaie in gura, am sa fac intr-o zi si in forma de "bezele". Pupici!! Report
September 23, 201114 yr comment_103904 Arata... delicios. As vrea si eu retetele de la "Tort alb cu pepene galben", "Drob fals" si "Pasca cu smantana".Cand poti, nu-i graba. Multu' Report
September 23, 201114 yr comment_103939 vaaai Oana ce-ai facut aici! felicitari pentru preparate! vorba Laponicai, toate-mi plac! bine ca nu m-ai chemat la masa ca aleluia silueta! tu chair ai timp de migalelile astea cu 2 copii mici?!!?!!!! ma faci sa dau comanda barzei si de-al doilea sa vad daca ma apuca si pe mine atata bucatareala eu as vrea sa stiu cum ai facut:corchetele de pui cu cascavalinima de ciocolataprajitura turnata cu branzapascutele din budinca de branzacheesecake nici la mine nici o graba: la drept vorbind nu moare nimeni doar din curiozitate ...ca de executat nu stiu cand si daca ... Report
September 23, 201114 yr comment_103955 Foarte frumoase toate preparatele. Imi place teribil tortul alb cu pepene, si ariciul ala cu chitelute, si mucenicii si cosuletele din spuma de cartofi cu ciuperci, si, mielul, si....... Report
September 23, 201114 yr comment_103967 Brava, esti vrenica , nu gluma, si in plus arata superb ca prezentare. Report
September 23, 201114 yr Author comment_103981 Ma bucur fetelor ca va place prezentarea si ati dori si retete. Am sa pun, retetele in cateva zile. Pupici!! Report
September 25, 201114 yr Author comment_104157 Ma bucur fetelor ca va place prezentarea si ati dori si retete. Am sa pun, retetele in cateva zile. Pupici!! M-am tinut de cuvand si vin cu cateva retete care le-am postat la 'Retete de dulciuri', as fii vrut sa pun la orice imagine de mai sus si linck la reteta dar nu mai am drept de editare, asa ca va voi pune aici linck-urile : Inima de ciocolata Prajitura turnata cu branza Tort alb cu pepene galben Pascute din budinca de branza in forme diverse Pasca cu smantana sau cu ciocolata Report
September 26, 201114 yr Author comment_104267 Am ramas la Sf Elena. Un tortulet f bun care l-am facut anul acesta pt micuta mea fetita care o cheama si Elena. Tort Exotic Sf Maria pt mine si fetitei mele mai mari am facut un tort simplu.[b]Tort simplu cu mere[/b] Craciun [b]Rulada cu nuca[/b] Braduti de Craciun Terina cu zmeură [b]Triunghiuri cu ciocolata si mere[/b] [b]Braduti aromati[/b] Prajitura Fanta http://2.bp.blogspot.com/_EpKM3-ViLNE/TTVP8zsIUHI/AAAAAAAAez4/JWlkEV-3daE/s320/Craciun+2008+160.jpg http://3.bp.blogspot.com/_EpKM3-ViLNE/TTVQKca_3hI/AAAAAAAAez8/PkrpPsHiXKA/s320/Craciun+2008+284.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_EpKM3-ViLNE/TTVQVR0HYnI/AAAAAAAAe0A/kwl0Ev5RD3Q/s320/Craciun+2008+174.jpg Tarta - brad Oua umplute cu pateu de casa Report
October 3, 201114 yr comment_105268 Superbe creatiile tale, Oana! Mi-ai încîntat pupila la maxim! Papila saliveaza si ea de zori!! N-as putea sa-ti spun ce-mi place cel mai mult, dar totul arata impecabil, iar prezentarea extrem de proaspata!Multumesc pentru retete! Trec la studiat! Report
October 3, 201114 yr Author comment_105271 Superbe creatiile tale, Oana! Mi-ai încîntat pupila la maxim! Papila saliveaza si ea de zori!! N-as putea sa-ti spun ce-mi place cel mai mult, dar totul arata impecabil, iar prezentarea extrem de proaspata!Multumesc pentru retete! Trec la studiat! Multumesc de complimete Am o intrebare...pot sa nu mai pun retetele si sa dau referinta sa se duca la mine, la site-ul meu cu retete sau nu am voie? Intreb ca nu prea stiu cum merge treaba, am mai vazut ca se mai face asa dar nu sunt 100% sigura. Pupici!! Report
October 4, 201114 yr comment_105324 Oana, eu as prefara sa le pui si aici. Daca te referi la mine, ca pun linkurile unor retete care duc spre blogul meu, o fac ca în acel moment îmi este mai la îndemîna din anumite motive. Dar toate retetele sînt sau vin scrise în scurt timp pe forum. Daca apar linkri ale unor retete care duc spre blog, dar nu apar aici, este vorba despre retete care dateaza din 'naintea înfiintarii forumului nostru. Cu toate astea, si din alea postez aici, dar doar la cerere. Report
October 4, 201114 yr Author comment_105419 Oana, eu as prefara sa le pui si aici. Daca te referi la mine, ca pun linkurile unor retete care duc spre blogul meu, o fac ca în acel moment îmi este mai la îndemîna din anumite motive. Dar toate retetele sînt sau vin scrise în scurt timp pe forum. Daca apar linkri ale unor retete care duc spre blog, dar nu apar aici, este vorba despre retete care dateaza din 'naintea înfiintarii forumului nostru. Cu toate astea, si din alea postez aici, dar doar la cerere. Am sa le postez cand imi voi gasi timp.Thanks de raspuns. Pupici!! Report
December 5, 201114 yr comment_114159 Am facut cosuletele, foarte bune Spune-mi te rog, cate iti ies tie din 600 de gr de cartofi? Eu am puS aproape 400 de gr si mi-au iesit 4 cosulete (fiecare cosulet facut din 2 inele, ultimul doar dintr-unul )Inca ceva: tu cum reusesti sa le faci pentru musafiri? Le faci inainte si le incalzesti cand e momentul? Sau cum?Merci Oana. Report
December 6, 201114 yr Author comment_114286 Am facut cosuletele, foarte bune Spune-mi te rog, cate iti ies tie din 600 de gr de cartofi? Eu am puS aproape 400 de gr si mi-au iesit 4 cosulete (fiecare cosulet facut din 2 inele, ultimul doar dintr-unul )Inca ceva: tu cum reusesti sa le faci pentru musafiri? Le faci inainte si le incalzesti cand e momentul? Sau cum?Merci Oana. Nu mai retin cate imi ieseau. Noi le-am mancat fara sa le incalzim, dar daca tu le vrei incalzite, le poti pune la microunde pt 10 secunde..sau mai mult, depinde cat de caldute le vrei.Noua ne plac reci.Ma bucur ca ti-au placut. Te pup!! Report
December 6, 201114 yr comment_114287 Am facut cosuletele, foarte bune Spune-mi te rog, cate iti ies tie din 600 de gr de cartofi? Eu am puS aproape 400 de gr si mi-au iesit 4 cosulete (fiecare cosulet facut din 2 inele, ultimul doar dintr-unul )Inca ceva: tu cum reusesti sa le faci pentru musafiri? Le faci inainte si le incalzesti cand e momentul? Sau cum?Merci Oana. Nu mai retin cate imi ieseau. Noi le-am mancat fara sa le incalzim, dar daca tu le vrei incalzite, le poti pune la microunde pt 10 secunde..sau mai mult, depinde cat de caldute le vrei.Noua ne plac reci.Ma bucur ca ti-au placut. Te pup!! Deci daca le fac inainte si le incalzesc la momentul oportun, cosuletele au aceeasi consistenta? Sau pierd?Cred ca trebuie sa le fac din nou ca sa-mi dau seama pentru ca daca le fac pentru musafiri n-o sa am timp intre un fel de mancare si altul sa le fac (facut cosulete, umplut, bagat la cuptor, etc, ia ceva timp) ca sa le dau calde. Report
December 6, 201114 yr Author comment_114290 Am facut cosuletele, foarte bune Spune-mi te rog, cate iti ies tie din 600 de gr de cartofi? Eu am puS aproape 400 de gr si mi-au iesit 4 cosulete (fiecare cosulet facut din 2 inele, ultimul doar dintr-unul )Inca ceva: tu cum reusesti sa le faci pentru musafiri? Le faci inainte si le incalzesti cand e momentul? Sau cum?Merci Oana. Nu mai retin cate imi ieseau. Noi le-am mancat fara sa le incalzim, dar daca tu le vrei incalzite, le poti pune la microunde pt 10 secunde..sau mai mult, depinde cat de caldute le vrei.Noua ne plac reci.Ma bucur ca ti-au placut. Te pup!! Deci daca le fac inainte si le incalzesc la momentul oportun, cosuletele au aceeasi consistenta? Sau pierd?Cred ca trebuie sa le fac din nou ca sa-mi dau seama pentru ca daca le fac pentru musafiri n-o sa am timp intre un fel de mancare si altul sa le fac (facut cosulete, umplut, bagat la cuptor, etc, ia ceva timp) ca sa le dau calde. Poti sa le incalzesti ca nu-si pierd din gust si raman cu aceasi consistenta, numai sa nu le incalzesti prea tare, sa nu fie fierbinti.Au sa fie incantati musafiri daca ii servesti cu cosulete, la mine au fost f incantati si eu nu le-am incalzit, le-am dat reci, dar le-am scos de la frigider o ora ininte de a le da la musafiri. Report
December 6, 201114 yr comment_114291 Poti sa le incalzesti ca nu-si pierd din gust si raman cu aceasi consistenta, numai sa nu le incalzesti prea tare, sa nu fie fierbinti.Au sa fie incantati musafiri daca ii servesti cu cosulete, la mine au fost f incantati si eu nu le-am incalzit, le-am dat reci, dar le-am scos de la frigider o ora ininte de a le da la musafiri. Daca ma hotarasc sa le fac, o sa le fac de dinainte si o sa le incalzesc. Report