Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Viata la conditional optativ

Featured Replies

Multi spun ca un invingator nu gindeste niciodata la modul conditional optativ. Eu insa de multe ori in viata m-am intrebat: dar daca...?

Pentru ca Alexandru mi-a trezit nostalgii, va intreb si eu acum pe voi:

Daca ati fi ales un alt drum, cum ar fi aratat viata voastra azi?

Daca acum ati decide sa schimbati ceva, ce ar fi acel ceva?

Daca viata v-ar oferi optiuni multiple in viitor, ce ati dori sa faceti si nu ati reusit inca?

Multi spun ca un invingator nu gindeste niciodata la modul conditional optativ. Eu insa de multe ori in viata m-am intrebat: dar daca...?

Pentru ca Alexandru mi-a trezit nostalgii, va intreb si eu acum pe voi:

Daca viata v-ar oferi optiuni multiple in viitor, ce ati dori sa faceti si nu ati reusit inca?

vreau sa-mi iau dreaq si io brevet de scufundare, ca nu mai apuc in viata asta, miash :evil:

1. naspa ar fi fost viata mea, am plecat la mii de km(nu aici :| )sa scap de tentaculele ce ma acaparasera, bine ca m-am trezit drak :x

2. as vrea sa fiu mai rabdatoare si intelegatoare, cel putin cu fetele. saracutele, nu misca-n front cand ma apuca :oops:

3. vreau sa calatoresc. si sa am un locsor frumos la care sa ma intorc

vreau multe?

Tizo, ce probleme existentiale... cred ca zice bine Adriana, si eu in perioadele de regim filozofez :)

1. Daca as fi ales un alt drum, as fi fost o carierista (cu un aer de) preocupata, departe de parinti, intr-un oras mai mare, insingurata, usor inacrita, si cu siguranta mai putin satisfacuta. Da' n-as fi ales drumul asta.

2. Daca ar fi sa schimb, si sa pot sa schimb, m-as muta undeva la tara, la o casa cu gradina mare, ceva livada, sa fie zona de deal/munte. Si as mai face un copil.

3. Operatiune de subtiere a coapselor :laughing7:

1. Mie mi-e cam greu sa-mi dau cu presupusul din simplul motiv ca n-am idee cum ar fi decurs lucrurile daca n-as fi luat "acea" decizie (general vorbind). Acu' 8 ani, de exemplu, nici nu visam ca o sa colind prin Europa, ca o sa am posibilitatea sa merg la Paris, la Monaco, la Praga ori Munchen. Si uite ca am fost.... :cheers:

2. Sunt multe chestii pe care as incerca sa le schimb, dar pana la urma renunt la gandurile cu "daca". Prefer sa zic: iau o decizie si apoi imi si asum consecintele, oricare or fi ele, bune sau rele. Eu am hotarat, eu suport si urmarile. Ca-s bune (in majoritatea cazurilor), e alta mancare de peste. Eu ma pot considera norocoasa, pana acum am avut noroc in viata cu caru', as putea zice. N-am castigat la loto, sa nu exageram, dar mi-a mers relativ bine mai mereu. Ca am fost eu de vina si am luat deciziile corecte? Habar n-am!

Da' si cand eram in prapastie (si inca mai sunt :( ) simteam ca pic si ca nu ma mai opresc, nu gasesc nimic de care sa ma agat. Dar, pana la urma, totul se rezolva (sper). :mrgreen:

3. Sunt multe lucrurile pe care-as dori sa le fac! Sa petrec mai mult timp alaturi de familie si prieteni, sa mai umblu prin lume, sa fac multe si marunte! Cateodata pur si simplu nu-mi ajunge timpul, iar alta data, n-am "suportul" material necesar. :(

1. Poate nu neaparat mai buna, poate nu neaparat mai frumoasa, dar daca mi s-ar fi indeplinit visul, cu siguranta ar fi fost mai interesanta, mai agitata si plina de provocari.

2. As incerca sa ma schimb, sa nu mai fiu atat de rea cu mine si mai ales sa nu mai carai toata ziua. Culmea e ca ma carai mai mult pe mine.

3. Sa ajung in cosmos?

• Author

Julix, sa ma bata mamaie, copil fiind aveam 3 mari dorinte: sa ajung in Vestul Salbatic (din cauza de Winnetou din Old Shatterhand/Karl May), la Ecuator (din cauza de Kunta Kinte din Roots/Alex Haley) si in spatiu (din cauza de raluca-elena din Visind cu Ochii Deschisi...)

Vestul nu mai e salbatic - dar intr-o rezervatie de indieni Huron de pe fostele teritorii Iroquois tot m-am plimbat - la ecuator am ajuns - inca de mai multe ori - insa in spatiu.....

Eu am mai vrut si pinguini pe care sa ii tin in frigider, din cauza unui desen animat cu un pinguin care fura pesti si era tare simpatic. Si am mai vrut eu multe, dar, ma rog........
  • Author

Hihi... eu visam lupi ...

Cind eram ciutani, tata ne trimitea la culcare la 9, si ne dadea stingerea la 9.30. Acum, va dati seama ca nu era chip sa adormim la ora aia, si de cele mai multe ori citeam cu lanterna sub patura, iar cind s-a prins el ca se consuma prea multe baterii, am inceput sa citim lipiti de geam la lumina slaba a felinarului de pe strada. Eram totusi naivi pentru virsta noastra si tata ne ameninta ca sub pat e un lup, care daca ne dam jos dupa stingere la un moment dat o sa ne atace. La cutremurul din 77 am avut certitudinea ca lupul exista, ca doar misca patul cu mine, iar mai apoi mi-am dorit sa fac tot posibilul sa il fac sa iasa de acolo, ca devenise oarecum prietenul meu! la Teleenciclopedia eram nelipsita, poate poate vedeam si eu un lup...

As fi fost un avocat de mare succes la mine in oras....

M-as muta in Bucuresti

As vrea sa fi avut deja 2 copii...:floare:

1. Daca alegeam alt drum sigur nu as mai fi fost eu, asta d-aci, aveam alte experiente, viata ma modela altfel, nu-s daca as fi fost mai buna sau mai rea, daca mi-ar fi fost mai bine sau nu! In situatia ideala as fi avut o crila de copii cu obraji rumeni ce se zbenguiau fericiti intr-o curte mare, o casuta ca din povestile bunicilor, o biblioteca imensa, timp, sanatate si rabdare sa ma bucur de toate.

2. As pleca acolo unde e inima mea, linga copilul meu, din pacate americanii mi-au refuzat viza in mod repetativ.

3.Ce as vrea sa mai fac in viata asta, hmmmmm! Sa mai fac un copil, nu rideti de mine, acu' ar zice lumea "Ai iesit la plimbare cu bunica, puisor?" nu ca in urma cu douaj' de ani cind auzeam " Vaaaai, ce surioara frumoasa ai! Ce diferenta de virsta e intre voi?" dar pe cuvint ca nu m-ar deranja! :hungry:

As mai vrea sa calatoresc, am descoperit sportul asta in ultimii trei ani, imi place sa vad locuri noi, sa socializez cu oamenii, sa-i vad in mediul lor.

As mai dori sa schimb cite ceva la mine, sa devin mai blinda, mai rabdatoare si mai inteleapta.

As mai dori...

Vreau eu multe dar sunt constienta ca unele depind de mine iar altele de soarta, pina atunci ii multumesc bunului Dumnezeu pentru darurile vietii mele care nu au fost putine!

Daca as fi fost mai desteapta as fi avut vre-o 10 copii acum, as fi mers prin toata lumea si i-as fi adunat, as fi avut un om langa mine cu care sa ii cresc si cu care sa impart toate celea, as fi avut mai multi prieteni si o familie mai mare, nu mi-as fi facut griji pentru nimic, as fi muncit fara grija banilor, as fi ras mai mult si mi-ar fi fost mai drag sa traiesc ...
As da putin timpul inapoi si as mai face vreo doi copilasi. In rest nu as schimba nimic. De fiecare data cand ma intreb " oare cum ar fi fost daca" imi trag doua palme imaginare peste cap si ma trezesc: daca as fi facut lucrurile altfel viata mea nu ar mai fi fost cea de acum. Si viata mea de acum e perfecta asa cum e. Imi place de mine asa cum sunt, am un sot minunat si fetele imi lumineaza fiecare clipa. Uneori mi se pare ca timpul zboara prea repede si nu apuc sa ma bucur indeajuns :D