October 20, 201114 yr comment_107847 Reteta am luat-o de aici http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=175421 E minunat pestele spada facut asa. Ramane fraged, iar ierburile aromatice si migdalele ii dau un gust sublim! Nu mai zic de parfum! Ingrediente pentru 2 felii: 2 felii de peste spada1 catel de usturoiierburi aromatice: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc (toate proaspete)20 gr migdale feliateulei extravirgin de masline30 gr pesmetsarepiper Eu am facut asa:mai intai am pus putin ulei de masline (la ochi, va orientati in functie de cat peste aveti, sa va ajunga sa ungeti bine pestele) intr-o farfurie cu un catel de usturoi taiat felii si am lasat deoparte pana ce pregatim restul ingredientelor. Am taiat marunt ierburile aromatice. Ce vedeti in poza sunt ierburile pentru o felie. Am amestecat apoi pe o farfurie pesmetul, amestecul de ierburi aromatice si ulei de masline (la ochi, puneti atat cat sa va rezulte o compozitie moale). Apoi am adaugat migdalele felii si am amestecat din nou cu grija. Report
October 20, 201114 yr Author comment_107850 Cu degetul am zdrobit usor feliile de usturoi din farfuria pregatita la inceput, apoi am aruncat usturoiul.Pestele l-am sarat, piparat, l-am dat prin uleiul preparat (pe ambele parti, bine) Apoi l-am imbracat in amestecul de pesmet, ierburi si migdale. L-am bagat la cuptorul preincalzit la 250 de grade, pe treapta cea mai inalta a cuptorului, 5 minute, intr-o tava cu hartie de copt.Deci nu la gril. Report
October 20, 201114 yr Author comment_107855 A iesit asa O nebunie! Gust sublim, aromele se imbina perfect, vi-l recomand cu toata inima.Al meu sot nu mai termina cu laudele Atat imi pare rau ca nu am avut o garnitura demna, dar nu-i nimic ....data viitoare!Reteta asta o fac neaparat in ajunul Craciunului. Aici se mananca peste in ajun si e perfecta, se face rapid, putine ingrediente, se coace in 5 minute! Report
October 21, 201114 yr comment_107938 N-ai sectiune, e o idee buna de a-l pregati in seara de Ajun mai ales ca il poti pregati inainte si il tii la frigider si in ultimul moment doar il pui in cuptorul incins. De incercat neaparat, doar sa gasesc niste felii asa de frumoase de peste. Report
October 21, 201114 yr comment_107941 arata bestial!Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)? Report
October 21, 201114 yr comment_107942 arata bestial!Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?Swordfish in engleza. Sau Xiphiidae, in latina (specia e Xiphias gladius). Sau espadon in franceza. Report
October 21, 201114 yr comment_107945 Ateptam o astfel de reteta. Eram blocata pe pastrav si somon. Multumensc de reteta. Report
October 21, 201114 yr Author comment_107949 N-ai sectiune, e o idee buna de a-l pregati in seara de Ajun mai ales ca il poti pregati inainte si il tii la frigider si in ultimul moment doar il pui in cuptorul incins. De incercat neaparat, doar sa gasesc niste felii asa de frumoase de peste. Sectiune nu am, fa-l ca n-o sa-ti para rau!Si mie imi plac feliile astea, cand pestele abia e inceput. Ateptam o astfel de reteta. Eram blocata pe pastrav si somon. Multumensc de reteta. Cu placere! Report
October 21, 201114 yr Author comment_107951 arata bestial!Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)? Multumesc!Ti-a raspuns si Foxy, in engleza e swordfish. Report
October 21, 201114 yr comment_107954 tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă Report
October 21, 201114 yr comment_107959 arata bestial!Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?Swordfish in engleza. Sau Xiphiidae, in latina (specia e Xiphias gladius). Sau espadon in franceza. multumesc! Report
October 21, 201114 yr comment_107963 Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui? Report
October 21, 201114 yr Author comment_107964 Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui? Eu zic ca poti sa-l faci cu ton proaspat sau somon. Report
October 22, 201114 yr comment_107998 Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui?Eu zic ca poti sa-l faci cu ton proaspat sau somon.merci any. Am sa incerc cu somon. Report
October 22, 201114 yr comment_108007 tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie [center][/center] Report
October 22, 201114 yr Author comment_108025 tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie Pai esti norocoasa. Eu nu-l iau fara 28 euro kg, cateodata 24 sau 26.Cu 15-20 n-am luat niciodata pt ca spada la pretul asta e congelat. Cel putin aici la mine. Report
October 31, 201114 yr comment_108965 Am facut reteta, eu nu am apucat sa gust, la fetele mele le-a placut f mult. La magazin nu aveau prea multe bucati de peste spada si am luat doar 3 bucati, si daca am vazut ca le place la fete, le-am lasat lor sa pape... Multumesc de reteta Report
October 31, 201114 yr Author comment_109000 Am facut reteta, eu nu am apucat sa gust, la fetele mele le-a placut f mult. La magazin nu aveau prea multe bucati de peste spada si am luat doar 3 bucati, si daca am vazut ca le place la fete, le-am lasat lor sa pape... Multumesc de reteta Cu placere Oana !Eu vroiam sa iau vinerea trecuta spada, dar n-am gasit nicaieri . Report
November 25, 201114 yr Author comment_112533 tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă Ce peste e "marlin" ? Report
January 17, 201214 yr comment_122849 In loc de migdale am folosit fistic. Eu am ramas setata pe fistic.Ce sa fac?! Doamne ce bunaciune de peste. Report
January 17, 201214 yr Author comment_122853 Liliiiiiii cat de bucuroasa sunt ca ti-a placut !Trebuie musai sa incerc cu fistic ca doar e si preferatul meu, nu ? E frumos si crud si copt . Ia zi, asa-i ca nu-i inecacios? Report
January 17, 201214 yr comment_122858 Liliiiiiii cat de bucuroasa sunt ca ti-a placut !Trebuie musai sa incerc cu fistic ca doar e si preferatul meu, nu ? E frumos si crud si copt . Ia zi, asa-i ca nu-i inecacios? Inecacios??Nu vai! E delicios! Minunat facut asa, de obicei il faceam numai la gratar. Report
January 17, 201214 yr Author comment_122861 Liliiiiiii cat de bucuroasa sunt ca ti-a placut !Trebuie musai sa incerc cu fistic ca doar e si preferatul meu, nu ? E frumos si crud si copt . Ia zi, asa-i ca nu-i inecacios? Inecacios??Nu vai! E delicios! Minunat facut asa, de obicei il faceam numai la gratar. Eu il faceam ori la gratar de cele mai multe ori sau in cuptor, pus pe harte de copt, sare, piper, oregano si un fir de ulei ev.Dar asa m-a dat gata.In seara de Ajun l-am facut. Report