Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta cu dulceata

Featured Replies

SI mie-mi place dulceata, ca de data asta pot sa-i zic dulceata pt ca mi-a ramas fructul intreg. A fost o surpriza placuta si pt mine. :crying:

Prezint si eu tarta, n-am sectiune fiindca am dus-o la servici, am mancat-o cu colegele la "5 o'clock tea". Foarte apreciata a fost, voi traduce reteta si voi fura o poza de aici ca sa exemplific consistenta aluatului ca eu n-am facut poze pas cu pas. Am pus si eu doar 120g zahar si am presarat-o cu mieji de nuca.

Mersi de reteta, ieftina, rapida si delicioasa!

post-97-13330172702759_thumb.jpg

• Author

Ce frumoasa ti-a iesit si tie Laura :thumleft: ! Ma bucur ca ai mancat-o in companie!

Foarte buna ideea cu miez de nuca, eu as amesteca-o chiar cu gemul direct, ca sa gasesc nuca si prin cuiburi.

Ce frumoasa ti-a iesit si tie Laura :scratch: ! Ma bucur ca ai mancat-o in companie!

Foarte buna ideea cu miez de nuca, eu as amesteca-o chiar cu gemul direct, ca sa gasesc nuca si prin cuiburi.

Da,da!! Buna idee! Mie mi-a venit mai tarziu, tarta era deja in cuptor cand am descoperit miejii de nuca in dulap. De aceea nici nu s-au afundat si nici nu s-au "aurit" prea bine.

Nu mai zic ca o pot adapta pentru cumnata-mea cu faina fara gluten si nici n-are lactoza. Am impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura! :unsure:

• Author

Ce frumoasa ti-a iesit si tie Laura :scratch: ! Ma bucur ca ai mancat-o in companie!

Da,da!! Buna idee! Mie mi-a venit mai tarziu, tarta era deja in cuptor cand am descoperit miejii de nuca in dulap. De aceea nici nu s-au afundat si nici nu s-au "aurit" prea bine.

Nu mai zic ca o pot adapta pentru cumnata-mea cu faina fara gluten si nici n-are lactoza. Am impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura! :unsure:

Daca mai vrei retete fara lactoza, eu am mai pus:

tort de mere https://forum.artaculinara.ro/topic/3344-tort-de-mere/page__p__111595__fromsearch__1entry111595

tort de ciocolata https://forum.artaculinara.ro/topic/3315-tort-de-ciocolata-fara-oua/page__p__110110__fromsearch__1entry110110

Hielloouu! Anutz! :-*

N-am respectat chiar tot fata ca-i mai presus de je :) sa respect un reptept' ,am avut 2 oua mari si un albus :) am pus ulei ...

am batut albusele cu zaharul da' nu chiar batz,ca o bezea mai moale asa am adaugar galbenusele uleiul esenta de rom si coaja de potricala'faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt ,(zeama de lamaie am pus o data cu romul sa se activeze praful de copt in compozitie)dulceata am avut multe feluri stii cum e la mine o su' de borcane incepute asa ca de gutui (de la mama),de portocale si gref'rosu facute de io',caise (mama),capsuni cumparat...

post-405-13330956737608_thumb.jpg

Am dat olea cu lingura sa acopar olea' cuiburile de dulceata..

post-405-13330956817413_thumb.jpg

Gata..

post-405-13330956908117_thumb.jpg

post-405-13330956991628_thumb.jpg

Adriana am gasit si tarta ta cu marmelada :)

Deci va multumesc frumos :)

• Author

Geanino pot sa zic woww! Ti-a iesit de-a dreptul minunat :) !

Pai fata draga, nici nu ma asteptam sa respecti reteta, nu erai tu daca o faceai :) .

Si-apoi mi-ai dat o super idee :-* , de data asta am vreo 4 borcane de dulceata incepute-n frigider:piersici, caise, capsuni, smochine.

Fac si eu ca tine, le combin! Cu ocazia asta fiecare felie are un gust diferit!

Geanino pot sa zic woww! Ti-a iesit de-a dreptul minunat :) !

Pai fata draga, nici nu ma asteptam sa respecti reteta, nu erai tu daca o faceai :-* .

Si-apoi mi-ai dat o super idee :) , de data asta am vreo 4 borcane de dulceata incepute-n frigider:piersici, caise, capsuni, smochine.

Fac si eu ca tine, le combin! Cu ocazia asta fiecare felie are un gust diferit!

Ha ha ha ! Asa sa faci, sar-na inca o data de retept. :)

Uitai sa micsorez pozele acu' o fac :)

• Author

Ha ha ha ! Asa sa faci, sar-na inca o data de retept. :)

Uitai sa micsorez pozele acu' o fac :-*

Cu placere Geany, e pe lista si la mine!

Eu sunt in cautarea unui dulce rapid, fiindca daca nu fac diseara, o sa ma topesc de pofta si ceva cumparat nici nu ma gandesc sa pap, nu descoperisem topicul asta, dar acum dupa ce l-am citit sunt gata sa comit si eu tarta asta simpla si dulce cu D de la dulceata...o sa vin la noapte cu dovada negresit.

Any, sunt nevoita sa-ti amintesc faptul ca pentru mine esti maiastra!

• Author

Any, sunt nevoita sa-ti amintesc faptul ca pentru mine esti maiastra!

Ei da, vezi de treaba, n-am nik in plus dar nici in minus fata de nimeni :notworthy: ! Invat si eu aici cu voi, din mers.

Te astept Gela, sper sa fie pe gustul tau, ca de rapida e rapida.

• Author

Da, buna ideea cu golitul borcanelor!

La mine e doar o amintire, o s-o refac.

Lili, ma bucur ca ai incercat-o si a fost pe gustul tau :floare: !

de lamai, de caise si de coarne

pasta de coarne nu am mai vazut tare de mult... mama ce imi mai place. ai facut tu sau ai cumparat?
Sa vedeti ca maine o fac si eu...cu nutella...sper sa nu curga; cu toate ca mie imi place cu gem.
  • Author

Sa vedeti ca maine o fac si eu...cu nutella...sper sa nu curga; cu toate ca mie imi place cu gem.

Pui nutella in cuiburi si eventual acoperi cu aluat.

Pai daca-ti place cu gem, fa-o prima data cu gem sa vezi cum e :D !

Pai daca-ti place cu gem, fa-o prima data cu gem sa vezi cum e :D !

Ca sa ma numeasca baietii egoista!!!!

Pan' la urma stii cum fac? Juma de tava cu gem...uma' cu nutella...sa impac si capra si varza....:D

Gata! Dar Nutella prea putina...Insa compozitia bunaaaaaaaaaaa cu unt eu am facut-o...:thumleft:

post-199-13341503972865_thumb.jpg

post-199-13341504177424_thumb.jpg

• Author

Carmen, ti-a crescut nu gluma! Probabil ca ai pus-o intr-o forma mai micuta!

Foarte fain se vede consistenta aluatului :thumleft: .

Putina nutella, probabil ti-a fost frica, ca o sa curga. Dar data viitoare pui mai multa, daca tot le place la baieti . =))

Carmen, ti-a crescut nu gluma! Probabil ca ai pus-o intr-o forma mai micuta!

Daaa...forma e cea mai mica; cred ca are 10-15 cm diametru...nu mai mult.Nu curge nutella si nu se lipeste...:thumleft: