January 11, 201214 yr comment_121300 Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...Multumax anticipaxt Report
January 11, 201214 yr comment_121304 Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...Multumax anticipaxt Eu daca-mi aduc bine aminte n-am pus nici sare nici piper.Cateva minute, ii vezi oricum cand incep a-si schimba culoarea si oricum ei se fac foarte repede. II arunci acolo-n tigaie si tot amesteci si cand sunt uniformi sunt gata. Report
January 11, 201214 yr comment_121307 Deci cînd devin roz-portocaliu, sînt gata? Da.Si oricum, nimic nu te impiedica sa pui un picut de sare si piper rasnit proaspat dupa ce sunt gata! Report
January 11, 201214 yr comment_121308 Ok, multumesc frumos Dar ei sînt putin sarati din apa/de la sine?Piper nu pun, întrebam si io în necunostinta de cauza. Ajunge ardei iute si usturoi. Dar na, cum n-am idee ce gust au, ma gîndeam sa nu fie fad fara sare. Report
January 11, 201214 yr comment_121314 Dar ei sînt putin sarati din apa/de la sine?sunt săraţi de la sine numai dacă eşti pe malul mării şi-i bagi direct din năvod în tigaie, dacă nu, le trebuie sare Report
January 11, 201214 yr Author comment_121341 Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...Multumax anticipaxt Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos ! Report
January 11, 201214 yr comment_121344 Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...Multumax anticipaxt Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos !Asa si eu Titi, cu sarea.Nici cand fac creveti cu salsa cocktail nu pun sare, ca isi trag de la maio si ketchup. Report
January 11, 201214 yr comment_121375 Eu pun un pic de sare...ca am facut mereu cu congelati...cred ca aia proaspeti sunt totusi diferiti Report
January 12, 201214 yr comment_121575 Acum vreo 3 saptamani m-am dus la un resto portughez la noi pe ulita, ca DaSilva ofera gambas al ajillo. Eh...am asteptat acolo 1 ora!!! sa imi vina aia cu o strachina de crustacee si i-am zis lu' Badea Dasilva, ca, desi intre noi este o profunda legatura lingvistica, eu pe la el nu mai trec. Ne inghetasera picioarele si ne disparuse si mama poftei de gambas al ajillo. Dupa care mi-am luat frumos cu a mea surioara un kilogram si i-am facut. Dementiali! Cu bagheta proaspata si crocanta...rar asa desfatare. Mersi mult Titi! Poza nu am ca eram bagati pan' la coate in strachina cu pricina. Report
January 16, 201214 yr comment_122622 Nu pot spune decat ...deliciosI-am facut si eu astazi , o portie mica pt mine , dar deseara cand vine si sotul acasa repet . Am pus si putina zeama de lamaie la inceput , iar in loc de ardei iute intreg am pus fulgi de ardei iute . Report
January 27, 201214 yr comment_125219 Titi, merci mult! http://mayas-esprit.blogspot.com/2012/01/gambas-al-ajillo.htmlI-am facut si servit ca si tine în cocotta încinsa în cuptor, dar si lasati la racit si marinati cu zeama de lamîie. Foarte buni si asa, spune Dan, care îti multumeste! E prima data cînd i-am gatit. M-am incumetat... si abia m-am putut concentra sa nu gust, în timp de-i saltam în tigaie, si asa cînd i-am pregatit a doua oara, cumva am ajuns la ochi. Am avut doar o reactie alergica exterioara. Mai usor de suportat In cocotta încinsa. [center] Si reci, dar pregatite la fel, marinate cu lamîie. [/center] Acum ca am inceput, tre sa fac si scoici... hmmm, sa vedem Report
January 27, 201214 yr comment_125271 Eu ii fac diseara a fost Rambo la pescuit? sau tu? Am fost eu mai, nu v-am adus si poze la han cu marea??Tu stii ca sunt greve, peste putin, etc, m-am dus la mare de data asta, la aia care au barca lor. Report
January 27, 201214 yr comment_125289 Am fost eu mai, nu v-am adus si poze la han cu marea??Tu stii ca sunt greve, peste putin, etc, m-am dus la mare de data asta, la aia care au barca lor. da, da' pestii nu se vedeau, desi marea era curata fericito, te invidiez sa stii, desi locuiesc la malul marii nu gasesc peste proaspat de cumparat direct de la pescari, tre sa merg in catunul vecin si acolo numai vase mari de pescuit (pescherecci) care vand pestele la en gros...vara, in Calabria, am noroc si mananc peste proaspat, dar aici ... proaspat de la pescarie ma mut la tine-n sat si asa-mi place tare mult dincolo de "garla" Report
January 27, 201214 yr comment_125309 Am fost eu mai, nu v-am adus si poze la han cu marea??Tu stii ca sunt greve, peste putin, etc, m-am dus la mare de data asta, la aia care au barca lor. da, da' pestii nu se vedeau, desi marea era curata fericito, te invidiez sa stii, desi locuiesc la malul marii nu gasesc peste proaspat de cumparat direct de la pescari, tre sa merg in catunul vecin si acolo numai vase mari de pescuit (pescherecci) care vand pestele la en gros...vara, in Calabria, am noroc si mananc peste proaspat, dar aici ... proaspat de la pescarie ma mut la tine-n sat si asa-mi place tare mult dincolo de "garla" Astia de la care iau eu sunt o familie au pescaria lor si barca lor, nu au intermediari. Daca te muti, devii dependenta si cand treci garla ai sa simti imediat ca nu mai esti acasa. Report
January 27, 201214 yr comment_125314 E prima data cînd i-am gatit. M-am incumetat... si abia m-am putut concentra sa nu gust, în timp de-i saltam în tigaie, si asa cînd i-am pregatit a doua oara, cumva am ajuns la ochi. Am avut doar o reactie alergica exterioara. Mai usor de suportat Mai mare demonstratie de dragoste ca asta nu poate sa-ti ceara Dan Report
February 14, 201214 yr comment_129835 Multumesc frumos pentru aceasta minunata reteta!Foarte buna! ..A doua oara. Report
January 14, 201412 yr comment_211641 Mi-am rugat soacra să curețe și să taie usturoiul. Și mi-am făcut și eu la prânz bunătațurile astea. Mi le-am făcut singurică și eram așa de mândră. Când am ajuns la sfârșit m-au apucat toți nervii... nu reușeam să mi le arunc în farfurie. Și uite așa am cerut din nou ajutor. Bunu bunu, rău de tot. Singurul regret e că era prea puțin. Am să mai fac, dar 1kg așa cum zicea și Adriana. Mulțam mult pt rețetă! Report
January 15, 201412 yr Author comment_211663 Mi-am rugat soacra să curețe și să taie usturoiul. Și mi-am făcut și eu la prânz bunătațurile astea. Mi le-am făcut singurică și eram așa de mândră. Când am ajuns la sfârșit m-au apucat toți nervii... nu reușeam să mi le arunc în farfurie. Și uite așa am cerut din nou ajutor. Bunu bunu, rău de tot. Singurul regret e că era prea puțin. Am să mai fac, dar 1kg așa cum zicea și Adriana. Mulțam mult pt rețetă! Sa-ti fie de bine SorinaDaniela! Sambata fac si eu...si cumpar si o painica neagra cu multa coaja pentru sos! Report