November 12, 201114 yr comment_110490 Buna, Azi am facut Gambas al ajillo (s-ar traduce creveti cu usturoi). Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa, tipica in restaurante si baruri de "tapas" in Spania. Avem nevoie de:CrevetiUsturoiArdei iute uscarPatrunjelPutin ulei de masline [center][/center]Tocam usturoiul fin si il punem la foc cu ardeiul iute. Se lasa la foc mic pana incepe devine auriu.[center][/center]Adaugam crevetii si ii lasam cateva minute. [center][/center]Se serveste cu patrunjel. Pofta buna![center][/center] La restaurant, aici, se aduce la masa foarte fierbinte, in craticioara de lut in care s-a facut reteta. Mie imi e teama sa o pun pe a mea pe foc, asa ca o bag cateva minute in cuptor si ii transfer din tigaie.Sosul care se formeaza este foarte bun cu paine. Report
November 12, 201114 yr comment_110491 Cand ingredientele sunt gustoase, cu cat mai minimalista e reteta, cu atat mai bine Si se potriveste cu mai toate fructele de mare. La scoici, calamari sau caracatita mai scap si tasnitura din vre-o lamaie, sau imi tremura mana ce duce la gura paharul cu vin Report
November 12, 201114 yr comment_110492 Excelent Titi!!! Ador tapas-urile Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei. Report
November 12, 201114 yr comment_110505 Imi plac mult crevetii si in mod sigur imi place si reteta asta Report
November 12, 201114 yr Author comment_110506 Excelent Titi!!! Ador tapas-urile Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei. Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun Report
November 12, 201114 yr Author comment_110507 Imi plac mult crevetii si in mod sigur imi place si reteta asta Multumesc. Sper sa o incerci. Report
November 12, 201114 yr comment_110509 Sigur, gaseam intr-o vreme niste creveti buni si congelati, deci foarte comozi de folosit dar nu stiu de ce in ultima vreme nu-i mai gasesc, asa ca nu-mi ramine decit sa-i cumpar cu carapace si sa stau o ora sa-i curat, asta e timpul meu pentru un kg, ca nu ma pot complica cu mai putin la o reteta asa buna Report
November 13, 201114 yr comment_110561 Faina reteta, Titirimundi! Dar crezi ca ei pun vasul de lut pe aragaz, nu oare fac preparatul in cuptor la foc maricel si cuptor infierbantat? Report
November 13, 201114 yr comment_110569 Excelent Titi!!! Ador tapas-urile Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei. Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun Nuuu, nu-i scurg. Repartizez sosul in fiecare bol, peste gambas si-l luam cu paine prajita (si frecata cu usturoi daca se poate ) ... e partea cea mai buna Report
November 13, 201114 yr Author comment_110578 Faina reteta, Titirimundi! Dar crezi ca ei pun vasul de lut pe aragaz, nu oare fac preparatul in cuptor la foc maricel si cuptor infierbantat? Multumesc.Da. Se face direct pe foc. Am vazut de cateva ori in restaurant cand faceau, si aveam si eu acum ceva timp un vas de lut care il puneam direct pe foc, insa cel de acum nu l-am pus niciodata si nu stiu cum ar reactiona. De asta folosesc tigaia. Report
November 13, 201114 yr comment_110581 Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi Report
November 14, 201114 yr Author comment_110612 Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi Ti-au placut Stella? Report
November 14, 201114 yr comment_110640 Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi Ti-au placut Stella? Ne-au placut grozav ...1 kil in 4 ...cel mai mult i-au placut copilei..data aviitoare pun mai mult usturoi Report
November 14, 201114 yr comment_110641 Eu i-am facut de multe ori, insa "la crud". Adica fierb crevetii (tot asa, din aia mari) ,apoi ii curat, pun deasupra ulei de masline bun, usturoi si patrunjel tocat.O sa incerc si varianta ta. Report
December 1, 201114 yr comment_113566 Stella ce mari si frumosi sunt crevetii tai ! Any, nu mai aveam decat cozi de langustine in congelator, dar te asigur ca au fost bune rau s-a regalat fratello , nici nu mai vorbea de atat extaz Report
December 1, 201114 yr Author comment_113607 Buni rau crevetii astia, dau adictie Imi pare bine ca va plac! Si eu fac aproape in fiecare saptamana. Imi place mult sosuletul cald cu paine neagra Report
December 1, 201114 yr comment_113609 Cei pe care i-am luat eu tot congelati erau.Ma gandesc ca trebuie luati in cantitate mare, ca nu te saturi asa cu te miri ce, atat sunt de buni. Report
December 1, 201114 yr comment_113657 Deci eu azi m-am dus sa-mi vizotez copila, dar nu cu mana goala ci cu punga de creveti (gambas)...i-am facut, am mancat pe saturate, si i-a mai ramas o portie babana pe asta seara...n-am facut poze, asa ca sa ma credeti pe cuvant punga era de un kil btw Report
December 1, 201114 yr comment_113706 Ce pofta mi-ati facut! Eu numai shrimp scampi cu pasta (sau ceva variatiune pe aceeasi tema)ii mancam pana acum, dar o sa-i incerc si asa, ca e tare asemanator. Yummy! Aaaa, si eu shrimp scampi cu pasta ii mananc cu pecorino romano razuit deasupra. Shhhh, sa nu ma spuneti Adrianei sau celorlalte fete din Italia ca ma dau afara de pe forum . Report
December 9, 201114 yr comment_114912 Azi am fost la piata cu mama si am intrebat-o daca-mi curata crevetii, ea saraca a zis da, asa ca i-am cumparat dar am fost buna doar jumatate de kg si fara cap, deci mai usor de curatat.Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea Report
December 10, 201114 yr Author comment_114965 Azi am fost la piata cu mama si am intrebat-o daca-mi curata crevetii, ea saraca a zis da, asa ca i-am cumparat dar am fost buna doar jumatate de kg si fara cap, deci mai usor de curatat.Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea Nu, cum sa ma supar? Ma bucur ca va place reteta mea. Acum mi-ai facut si mie pofta si nu am... , dar am cocido azi... Schimbam o portie de cocido pe cativa creveti (cu sos desigur), si un coltisor de paine???? Report