Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tort de mere

Featured Replies

Tortul asta il fac de cativa ani, reteta am vazut-o in tv pe rai 1, facuta de Anna Moroni.

1 kg de mere (chiar daca in poza apar 4 mere, eu am avut 5)

50 de gr de fructe seci: stafide, seminte de pin, migdale

2 oua

150 gr zahar

170 gr faina (reteta zice 200)

esenta de rom

1 plic de praf de copt

Cele 2 oua intregi cu 150 de gr de zahar se amesteca bine cu mixerul pana ce devine o crema. Punem apoi esenta de rom, amestecam.

post-13-13216638219934_thumb.jpg

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine. Daca vreti adaugati aici putina coaja de lamaie.

post-13-13216638802804_thumb.jpg

Merele se curata de coaja, se scoate cotorul.

Se taie fiecare mar in doua, se taie apoi felii subtiri si se pun intr-un castron cu putin suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. Punem deoparte cateva felii pentru decorul final.

Peste mere punem cele 50 de gr de fructe seci.

post-13-13216636204425_thumb.jpg

post-13-13216636327813_thumb.jpg

post-13-13216637332841_thumb.jpg

post-13-13216637495861_thumb.jpg

Crema rezultata din amestecul de oua, zahar si faina o punem peste mere si amestecam cu o lingura de lemn.

post-13-13216640975159_thumb.jpg

Va arata asa

post-13-13216641356331_thumb.jpg

post-13-13216641469252_thumb.jpg

Punem apoi intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, miscam un pic tava sa se aseze compozitia. Eu azi am pus in hartie de copt.

Deasupra punem feliile de mere pe care le-am pus deoparte, presaram cu zahar brun si bagam la cuptor la 180 de grade (incalzit de dinainte) pentru 50-55 de minute, in functie de cuptor.

post-13-13216642973258_thumb.jpg

• Author

Scoasa de la cuptor arata asa

Noua ne place foarte mult, nu e uscat absolut deloc, e usor (neavind unt, lapte), vi-l recomand cu placere :unsure: .

post-13-13216644558156_thumb.jpg

post-13-1321664467312_thumb.jpg

post-13-13216644974948_thumb.jpg

post-13-13216645136254_thumb.jpg

Usor,racoros si arata tare bine . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif
  • Author

Usor,racoros si arata tare bine . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Si se termina repede!

Multumesc Lia :unsure:

• Author

Trebuie sa-l fac si pe asta... arata prea bine!

E bun tare si asta :hungry: si rapid, nu e innecacios deloc iar merele se simt intr-adevar.

• 2 weeks later...

Superba prajitura. Am facut-o in we, dar abia acum am cand sa pun poza. Nu am avut migdale, ca le-am rontait si nu mai aveam nimic, am pus insa nuci prajite si sfaramate.

O bunatate. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac o poza si cu o sectiune. S-a topit cat ai zice mere.

post-63-13224845634941_thumb.jpg

• Author

Superba prajitura. Am facut-o in we, dar abia acum am cand sa pun poza. Nu am avut migdale, ca le-am rontait si nu mai aveam nimic, am pus insa nuci prajite si sfaramate.

O bunatate. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac o poza si cu o sectiune. S-a topit cat ai zice mere.

Ce frumos e bronzatul, tare ma bucur ca ti-a placut Julix :toothy9; , o sa pun si eu nuci data viitoare ca mi-a trimis mama nuci bune (miez de nuca intreg mi-a trimis vreo 2 kg) :toothy9; .

Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia.
  • Author

Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia.

Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta :toothy9; !

Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta :occasion14: !

Asa de tare, ca e posibil sa fie si pe masa la Craciun.

• Author

Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta :love7: !

Asa de tare, ca e posibil sa fie si pe masa la Craciun.

Julix :occasion14: !

• Author

Eu n-am avut suficiente mere.Am pus doar doua.Any foarte faina reteta, rapida si buna.Nu pun stafide ca Manu le prefera uscate

Deasupra am cubulete de gutuie din compot.

Ce ma bucur ca ti-a placut :) ! Eu vreau sa pun nuci data viitoare.

• Author

Tadaaaaaaaaaaaaaaa, poza de 2 bani...tortul de mare clasa...

Brava Stella :D !! Se vede ca ti-a iesit bronzat, frumos :notworthy: .

E bun, intr-adevar, mi-aduc aminte cand am vazut reteta la tv, n-aveam nici pix la indemana, nimic, fugeam prin casa sa iau notite!

• 4 months later...

Arata foarte bine tortul si sigur e si foarte gustos.

O sa il prestez cat de curand si sper sa vin si cu dovada.

• Author

Arata foarte bine tortul si sigur e si foarte gustos.

O sa il prestez cat de curand si sper sa vin si cu dovada.

Multumesc Miti, te astept cu drag :rolleyes: !

• 4 weeks later...
Aniiii, am tortletul in cuptor si miroase atat de bine :angryfire: Revin maine cu dovada. Pana atunci, iti multumesc de reteta :Demon: :hungry:
  • Author

Aniiii, am tortletul in cuptor si miroase atat de bine :D Revin maine cu dovada. Pana atunci, iti multumesc de reteta :D :lol:

Abia astept :D :lol: :D !

Am facut si eu tortul vineri!A fost excelent,numai ca eu a trebuit sa mai pun un ou pentru ca, compozitia mi-a iesit mai tare ca in pozele tale;dupa ce am adaugat mai un ou a fost ok si in loc de rom am pus scortisoara.Nu am poze cu sectiunea,dar te rog sa ma crezi ca a fost bun de tot:

post-59-13358194124702_thumb.jpg

post-59-13358194175251_thumb.jpg

Reteta am scris-o in caiet si o recomand tuturor care inca nu au facut-o :lol:

Mersi,any!

• Author

Cat de frumos ti-a iesit Petunelo! Te cred, cum sa nu te cred, stiu c-a fost bun!

Si imi place ideea cu scortisoara.

Ma bucur tare mult ca l-ai incercat :lol: !

Am facut si eu tortul azi! Este excelent, eu am făcut din start o porție jumătate, compoziția mi-a ieșit și mie mai tare ca în pozele tale, dar am adăugat câteva linguri de rom în plus...Am presărat deasupra nuci și migdale măcinate.

http://i17.photobucket.com/albums/b88/sara_salomeea/artaculinara/DSCF3373_11.jpg