November 19, 201114 yr comment_111595 Tortul asta il fac de cativa ani, reteta am vazut-o in tv pe rai 1, facuta de Anna Moroni. 1 kg de mere (chiar daca in poza apar 4 mere, eu am avut 5)50 de gr de fructe seci: stafide, seminte de pin, migdale2 oua150 gr zahar170 gr faina (reteta zice 200)esenta de rom1 plic de praf de copt Cele 2 oua intregi cu 150 de gr de zahar se amesteca bine cu mixerul pana ce devine o crema. Punem apoi esenta de rom, amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine. Daca vreti adaugati aici putina coaja de lamaie. Merele se curata de coaja, se scoate cotorul.Se taie fiecare mar in doua, se taie apoi felii subtiri si se pun intr-un castron cu putin suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. Punem deoparte cateva felii pentru decorul final.Peste mere punem cele 50 de gr de fructe seci. Crema rezultata din amestecul de oua, zahar si faina o punem peste mere si amestecam cu o lingura de lemn. Va arata asa Punem apoi intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, miscam un pic tava sa se aseze compozitia. Eu azi am pus in hartie de copt.Deasupra punem feliile de mere pe care le-am pus deoparte, presaram cu zahar brun si bagam la cuptor la 180 de grade (incalzit de dinainte) pentru 50-55 de minute, in functie de cuptor. Report
November 19, 201114 yr Author comment_111596 Scoasa de la cuptor arata asa Noua ne place foarte mult, nu e uscat absolut deloc, e usor (neavind unt, lapte), vi-l recomand cu placere . Report
November 19, 201114 yr comment_111604 Usor,racoros si arata tare bine . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
November 19, 201114 yr Author comment_111606 Usor,racoros si arata tare bine . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Si se termina repede!Multumesc Lia Report
November 19, 201114 yr Author comment_111650 Trebuie sa-l fac si pe asta... arata prea bine! E bun tare si asta si rapid, nu e innecacios deloc iar merele se simt intr-adevar. Report
November 28, 201114 yr comment_113049 Superba prajitura. Am facut-o in we, dar abia acum am cand sa pun poza. Nu am avut migdale, ca le-am rontait si nu mai aveam nimic, am pus insa nuci prajite si sfaramate.O bunatate. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac o poza si cu o sectiune. S-a topit cat ai zice mere. Report
November 28, 201114 yr Author comment_113062 Superba prajitura. Am facut-o in we, dar abia acum am cand sa pun poza. Nu am avut migdale, ca le-am rontait si nu mai aveam nimic, am pus insa nuci prajite si sfaramate.O bunatate. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac o poza si cu o sectiune. S-a topit cat ai zice mere. Ce frumos e bronzatul, tare ma bucur ca ti-a placut Julix , o sa pun si eu nuci data viitoare ca mi-a trimis mama nuci bune (miez de nuca intreg mi-a trimis vreo 2 kg) . Report
November 28, 201114 yr comment_113078 Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia. Report
November 28, 201114 yr Author comment_113079 Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia. Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta ! Report
November 28, 201114 yr comment_113097 Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia. Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta !Asa de tare, ca e posibil sa fie si pe masa la Craciun. Report
November 28, 201114 yr Author comment_113099 Am facut 2, unul l-am dat si vreau sa spun ca nu am ajuns bine acasa, ca m-a si sunat persoana care l-a primit si mi-a zis ca daca nu-i dau pe loc reteteta strica prietenia. Doua??? Pai ma bucur si mai tare, inseamna ca te-a inspirat reteta !Asa de tare, ca e posibil sa fie si pe masa la Craciun. Julix ! Report
November 29, 201114 yr comment_113249 Eu n-am avut suficiente mere.Am pus doar doua.Any foarte faina reteta, rapida si buna.Nu pun stafide ca Manu le prefera uscate. Deasupra am cubulete de gutuie din compot. Report
November 29, 201114 yr Author comment_113262 Eu n-am avut suficiente mere.Am pus doar doua.Any foarte faina reteta, rapida si buna.Nu pun stafide ca Manu le prefera uscate Deasupra am cubulete de gutuie din compot. Ce ma bucur ca ti-a placut ! Eu vreau sa pun nuci data viitoare. Report
November 30, 201114 yr comment_113548 Tadaaaaaaaaaaaaaaa, poza de 2 bani...tortul de mare clasa... Report
December 1, 201114 yr Author comment_113555 Tadaaaaaaaaaaaaaaa, poza de 2 bani...tortul de mare clasa... Brava Stella !! Se vede ca ti-a iesit bronzat, frumos .E bun, intr-adevar, mi-aduc aminte cand am vazut reteta la tv, n-aveam nici pix la indemana, nimic, fugeam prin casa sa iau notite! Report
April 1, 201214 yr Author comment_140398 Facut rapid si mancat tot la fel de rapid!De dat asta am pus si nuci. Report
April 2, 201214 yr comment_140587 Arata foarte bine tortul si sigur e si foarte gustos.O sa il prestez cat de curand si sper sa vin si cu dovada. Report
April 2, 201214 yr Author comment_140593 Arata foarte bine tortul si sigur e si foarte gustos.O sa il prestez cat de curand si sper sa vin si cu dovada. Multumesc Miti, te astept cu drag ! Report
April 30, 201214 yr comment_146328 Aniiii, am tortletul in cuptor si miroase atat de bine Revin maine cu dovada. Pana atunci, iti multumesc de reteta Report
April 30, 201214 yr Author comment_146333 Aniiii, am tortletul in cuptor si miroase atat de bine Revin maine cu dovada. Pana atunci, iti multumesc de reteta Abia astept ! Report
April 30, 201214 yr comment_146346 Am facut si eu tortul vineri!A fost excelent,numai ca eu a trebuit sa mai pun un ou pentru ca, compozitia mi-a iesit mai tare ca in pozele tale;dupa ce am adaugat mai un ou a fost ok si in loc de rom am pus scortisoara.Nu am poze cu sectiunea,dar te rog sa ma crezi ca a fost bun de tot: Reteta am scris-o in caiet si o recomand tuturor care inca nu au facut-o Mersi,any! Report
April 30, 201214 yr Author comment_146358 Cat de frumos ti-a iesit Petunelo! Te cred, cum sa nu te cred, stiu c-a fost bun!Si imi place ideea cu scortisoara.Ma bucur tare mult ca l-ai incercat ! Report
May 8, 201214 yr comment_147672 Am facut si eu tortul azi! Este excelent, eu am făcut din start o porție jumătate, compoziția mi-a ieșit și mie mai tare ca în pozele tale, dar am adăugat câteva linguri de rom în plus...Am presărat deasupra nuci și migdale măcinate. http://i17.photobucket.com/albums/b88/sara_salomeea/artaculinara/DSCF3373_11.jpg Report
May 8, 201214 yr Author comment_147682 Doamne cat e de frumos, Sara !Ma bucr ca l-ai incercat si ca ti-a placut ! Report