Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major

Featured Replies

Dana, fratello e mare gospodar , cu gradina alea alea, si munceste de zor si e tare mandru de gradina sa.de altfel muraturile mnealui sunt woooooow ; la fel si *zacustile * :)

Deci cand culege rodul, imediat purcede la spalat , pus in borcane etc...de altfel reteta lui de zacusca nu e batuta in cuie, e aleatorie, si in functie de legumele zilei pune mai mult gogosar sau mai multe rosii etc etc ...si surprinzator, fiecare borcan are alt gust, alta consistentza ...mare artist culinar fratello...de altfel cand a fost aici, mi-a *crosetat * sarmale di tati felurile...in vita , in varza murata etc etc ...

btw, cred ca secretul fragezimii mielului e tocmai ca e ghigosit in putin loc, si la temperatura joasa...am mancat ast vara la un "artist" culinar ce tine o mica bodega undeva in puglia...si cea mai senzationala bucata de vita facuta dupa regulile artei ....fusese facuta la temperatura joasa ( cca 70° ) pretz de vreo 10h ...am ramas cu gura cascata , cand mi-a zis.

Stella, ai un fratello, jos palaria ! :) poate il inviti pe arta sa ne impartaseasca din experientele lui culinare. :tongue3:

in vacanta fiind si intr-o zi de plaja, poate as avea rabdare sa astept 10 h pina friptura e gata la restaurant, dar acasa nuuuu ! ;) eu trintesc rapidos antricoatele pe gratar, iar in 10' sint si mincate. :)

da' nici dupa gust nu ti-ai dat seama?

nope, că gustul era taman cum îmi place iar parfumarea optimă, aşa că nu făcui caz :tongue3:

nu e cazul tau, da' mai stiu pe cineva care a incercat acu' 4 ani sa ne impinga la sinucidere in masa substituind frunzele de bananier cu cele de rabarbar, pe motiv ca lui i-au placut. :) iar de atunci am invatat toate verdeturile cum arata, cum se maninca, si le iau la puricat. :)

Gusturile la buruienile astea ca oregano, maghiran, cimbru, thymian... mie mi se par oricum ca seamana între ele, asa ca, zic io ca... potrivesc toate cu mielu!

Rozmarinul nu se-aseamana cu sus pomenitele, dar mere si el de minune :lol:

Mai fetele cu laborantul si sora pisaloaga, Dee dee, etc... se vede ca nu sînteti cremenale!

Sa nu-l cunoasteti voi pe Dexter!? Of, of, of... zau asa! =))

• 8 years later...
  • Author

ia de vedeti ce cintam acum citiva ani ♪♪

oare cu porcu' nu se poate compune vreo operetă?

Fain! Thanks Dex ca ai scos topicul la suprafata! Am luat niste cotlete din astea de miel si ma cam gandeam cum sa le fac

Cred ca si porcul are talente din astea muzicale rolleyes.gif