Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major

Featured Replies

Autorul canţonetei este un chef din Toscana, titlul original este "agniello nel baratollo con patatine al timo e limone", interpretarea îmi aparţine, traducerea de asemenea http://www.allemoticons.com/Animals/sheep.gif

[b]

Ingrediente:[/b]

- cotlete de miel sau bucăţi de miel din ce regiune vă place, regiunea mielului, nu a geografiei patriei

- o ramură de cimbru

- 2 căţei de usturoi

- coajă de lămîie, cît vă lasă inima

- nişte cartofi

- un BORCAN cu capac

post-1215-13251847244434_thumb.jpg

[b]

Cum se face[/b]

Introduceţi mielul intr-un borcan încăpător, impreună cu usturoiul şi cimbru, adăugaţi un fir de ulei de măsline, puneţi capacul şi băgaţi la cuptor la 90 C pentru 30 de minute, nici un grad sau minut mai mult.

post-1215-13251850564217_thumb.jpg

In timp ce mielul şade la cald in cuptor, blanşaţi nişte cartofi în apă sărată după care purcedeţi la a îi frige intr-o tigaie impreună cu un pic de usturoi şi coaja de lămîie. Cînd sună cucu nuaptea ora de jumătate, scoateţi borcanul din cuptor, atenţie că e fiebinte, adăugaţi carnea în aceiaşi tigaie in care se prăjesc cartofii, puneţi şi rămurica de cimbru ofilită deja şi adaugaţi un pic din uleiul (sau chiar tot) din borcan. Continuaţi prăjitul pînă carnea şi cartofii se rumenesc frumos.

Notă ♪ ♯♫ ♬ : Carnea nu se va coace în borcan, numai se va frăgezi iar miresmele se vor întrepătrunde

post-1215-13251864215606_thumb.jpg

Serviţi cu salată de rucola

post-1215-1325186442928_thumb.jpg

Oho! Ce fain,am bagat la cutia cu maimute vb. lui bub' :lol: (eu desi nu halesc miel :lol: printre altele)nu sa stie cand mi-o ploua sotul cu un miel in brate ,o sa retin reteta asta :lol: Tenk's :lol:

in lipsa de borcan (mai sensibil de altfel), cred ca merge si un vas de jena cu capac. tii ce bine s-a perpelit mielutu'!!! :lol: , eu vin incolo, mai da adresa te rog :lol: ... si cartofii aia arata fb!

ce inseamna :lol: a blansa ?

in lipsa de borcan (mai sensibil de altfel), cred ca merge si un vas de jena cu capac. tii ce bine s-a perpelit mielutu'!!! :D , eu vin incolo, mai da adresa te rog :D ... si cartofii aia arata fb!

ce inseamna :P a blansa ?

Iii oparesti inainte fattaa!! :P

Foarte interesant, mie imi place carnea de miel si o ador pe aia de berbecut la gratar :P !

Ce zaresc eu la tine acolo in poza, o bucata de torrone :P ?

• Author

geany, you're welcome, dacă plouă http://images.paraorkut.com/img/emoticons/images/s/sheep-93.gif, ai reţetă nouă :P

[b]

dani[/b], nu ştiu dacă vasul de jena e bun, că trebuie să fie inghesuiţi, să se lipească gusturile şi mirosurile unele de altele. temperatura in cuptor este de numai 90 de grade, nu cred să fie pericol să se spargă borcanu

any, l-ai ochit la fix, torrone tenero, preferatul meu, am toate combinaţiile posibile

maya, e de încercat, mie mi-a plăcut tare

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :P

gagix, vin eu să vă iau cu racheta, că pînă veniţi voi, se răceşte mîncarea

geany, you're welcome, dacă plouă http://images.paraorkut.com/img/emoticons/images/s/sheep-93.gif, ai reţetă nouă :D

[b]

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :D

Pff! I-a bagat Eataly si-n bidon :D sper ca ai vazut-o peasta' ca pe mine chiar m-a dat pe spate...https://forum.artaculinara.ro/topic/1362-salam-de-caracatita/

Despre mielule' daca manca Maya manc si io' :D si daca ma faceti pe mine sa mananc mielule' va da sotul diploma de merit :P ca el nu a reusit sa ma pacale' in nici un chip...Da' asta imi place cum arata :P Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!

• Author

Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!

eu chiar aşa am de gând să fac data viitoare, borcan, cuptor, după care mielu pe grătar iar uleiul din borcan la cartofi :P

Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!

eu chiar aşa am de gând să fac data viitoare, borcan, cuptor, după care mielu pe grătar iar uleiul din borcan la cartofi :P

Sa vii cu impresii :P

geany, you're welcome, dacă plouă http://images.paraorkut.com/img/emoticons/images/s/sheep-93.gif, ai reţetă nouă :wub:

[b]

dani[/b], nu ştiu dacă vasul de jena e bun, că trebuie să fie inghesuiţi, să se lipească gusturile şi mirosurile unele de altele. temperatura in cuptor este de numai 90 de grade, nu cred să fie pericol să se spargă borcanu

any, l-ai ochit la fix, torrone tenero, preferatul meu, am toate combinaţiile posibile

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :)

dex, te descurci cu toate 5 deodata? e flamanzeala mare pe capul nostru bag seama ... :-* baga astronavina spatiala ... ma duc la nani ... si apoi vreau as vrea sa ma trezesc cu ... furculita ... pe miel :-* (n-am putut sa fiu atat de obscena :) dar ati inteles, da?)

si eu cred ca la borcan + gratar o sa iasa si mai si!

geany, you're welcome, dacă plouă http://images.paraorkut.com/img/emoticons/images/s/sheep-93.gif, ai reţetă nouă :wub:

[b]

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :-*

dex, te descurci cu toate 5 deodata? e flamanzeala mare pe capul nostru bag seama ... :-* baga astronavina spatiala ... ma duc la nani ... si apoi vreau as vrea sa ma trezesc cu ... furculita ... pe miel :) (n-am putut sa fiu atat de obscena :) dar ati inteles, da?)

si eu cred ca la borcan + gratar o sa iasa si mai si!

5+ 2 ...ca se alatura si Adriana si Steluta :)

pana am scris io' ... voi cred ca v-ati trezit deja cu cotletele in mana ... si io n-am apucat inca sa intru in lumea viselor ...

[...]interpretarea îmi aparţine, traducerea de asemenea http://www.allemoticons.com/Animals/sheep.gif

[...]

- o ramură de cimbru

Dexter, da-mi voie sa-ti spun ca ai facut-o de oaie. :drool: cimbrul n-are frunzele dispuse atit de rar, atit de mari si de rotunde. ramurica ta e una de uragano sau oregasmo - cum se spune mai nou pe la mine in batatura, in functie de mood-uri. :)

altfel canzonetta e tentanta. :) (mai tre' sa gasesc borcanu' pe masura :))

Dana, :) nu fi cârcotasa...merge si cu urigano mieelul....eu cumparai azi rack de miel...sa vad daca-l fac in *barattolo * sau clasic :)

Dana, :) nu fi cârcotasa...merge si cu urigano mieelul....eu cumparai azi rack de miel...sa vad daca-l fac in *barattolo * sau clasic ;)

Stella, remarca era facuta vis-a-vis de traducerea denumirii de verdeata, care nu pare a fi conforma cu cea din poza. atit. ;)

multi ani si pofta mare la friptura de miel ! :)

intr-adevar spirit de observatie maxim! ala e oregano ! ...dasr domnul Dex are cateva apeluri la han si tb sa se prezenteze sa dea neste explicatii :blink:

ca io sunt toanta ... io numa'berbanti visez ... :director: :thumleft:

intr-adevar spirit de observatie maxim! ala e oregano ! ...dasr domnul Dex are cateva apeluri la han si tb sa se prezenteze sa dea neste explicatii :wacko:

ca io sunt toanta ... io numa'berbanti visez ... :director: :thumleft:

Care domn, mai! E fumeie mai mult ca sigur :blink: