Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

California Dip

Featured Replies

Ma bag si eu sa imi dau cu parerea.. probabil ca se da la cuptor ca sa il servesti.. HOT.. nu stiu cat ar avea influenta asupra gustului... dar am sa probez. Super interesanta reteta, multumiri.
  • Author

Imi vine sa-mi bag limba în cocotica! Lecker rau, grav de tot!

Mîine fac!

Astept verdictul. :blink:

• Author

dipu' ăsta merge amestecat cu carne de crab sau cu creveţi ... am de toate, numa elan n-am :blink:

Dex, merge bine, nu zici rau. Cum stai azi cu elanu'?

• Author

La noi este o "alintatura" care zice :

- Ceapa matii !

Adica te trimite la ceapa lui mamica-ta .

De acuma io o sa zic :

- Dute-n dip !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Gabitza , sosul asta e fantastic !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Multumesc Lia si bine ai revenit.

• Author

Vii numa' cu retete faine :lol: ! Grozav de bine ii sade pe paine :blink: !

Multumesc any. Sosul este putin dulceag si servit asa cald pe paine e tare bun.

• Author

Arata minunat! :lol:

Am si eu o ... :blink:

Nedumerire, nu mancarime.

20 de minute la caramelizat? Altii scriu 35 de minute. Deci e corect.

Eu, personal, nu am tinut ceapa la sotat niciodata mai mult de cinci-sase minute. Daca i-am adaugat balsamico, vin, supe, da.

Ce-i drept niciodata nu am caramelizat ceapa cum vad acum pe net, ci doar am ajuns la aspectul straveziu si o foarte usoara tenta aurie.

Cu pulverizatul cepei nu stiu cum e, dar ceapa zdrobita in presa de usturoi, sau rasa pe razatoarea fina mi-a trecut prin mana. E semilichida si capata repede un gust amar daca nu e pusa imediat in vinete, icre, sau iata: in French kiss-ul de ceapa :71:

Eu am folosit 2 cepe dulci mari pe care le-am calit la foc mic amestecand mereu, 20 minute. Este destula ceapa si o sa vezi ca atata ii trebuie ca sa se caramelizeze. La mancare nici eu nu o calesc mai mult de 5-6 minute. Ceapa pulverizata am mai explicat mai sus, asa mi-a venit in minte in prima clipa insa ma refeream la ceapa uscata care se gaseste sub forma de pulbere la plic cum e cel produs de Knorr :71: . Poate ar fi mai bine sa editez posul si sa schimb termenul.

• Author

chef, interesant dip, cu ceapa deja prajita nu m-as fi gandit s-amestec branza. cred c-am sa incerc o portie mica, ca sa vad reactiile degustatorilor.

dar eu nu inteleg de ce-ar tb sa pun tot amestecul la cuptor, ca dupa mine n-ar mai fi nimic de copt. oare influenteaza hotarator gustul cele 10 min de cuptor?

Ma bag si eu sa imi dau cu parerea.. probabil ca se da la cuptor ca sa il servesti.. HOT.. nu stiu cat ar avea influenta asupra gustului... dar am sa probez. Super interesanta reteta, multumiri.

Da, asa e alimocanu, acest dip se serveste de obicei fierbinte, asa cum ii spune si numele si asta este motivul pentru care se mai lasa putin la cuptor. Gustul n-as spune ca se schimba prea tare, dar e mai placut cald.

• 2 months later...

am si eu o intrebare, pentru fetele din romania: ce smantana punem noi?

smantana obisnuita, acrisoara, chiar daca are 20% grasime, nu se comporta bine la prelucrarea termica, iar smantana de frisca, cu 30% grasime, pare cam lichida pentru sosul asta.

eu nu stiu sa se gaseasca alte feluri de smantana pe la noi!