February 28, 201214 yr comment_132700 Am ramas masca..... atatea bunataturi, facute intr-o singura zi.......????? Zi-mi ca n-am priceput io bine.... Mie-mi luau vreo 3 zile sa le fac pe toate..... Ii invidiez pe prietenii tai, ati avut o petrecere pe cinste, sunt sigura. Bravo, felicitari si jos palaria! :) Report
February 28, 201214 yr comment_132790 Bravo Gela, ai facut un ospat pe cinste !Felicitari, se vede ca ai muncit mult, dar cred ca meritat! Satisfactia e enorma cand ii vezi pe ceilalti multumiti ! Cat de bune tre' sa fie fost raciturile de cocosel ! Ma bucur ca ai incercat ceva din ce-am propus eu pe forum !Ti-a iesit minunat totul!Ai spus totul, any...am si uitat cat de mult am muncit, mi-a ramas in amintire frumusetea acelei seri!Multumesc pentru complimente! Report
February 28, 201214 yr comment_132792 woaw Gela! felicitari totul super apetisant! Dar eu cel mai mult vreau raciturile si pulpite de cocosel din ograda Ce frumos ai decorat raciturile! cum procedezi? Imi place ca pe langa ca are multa carne, ti-a iesit limpede si transparenta. Asa o face si mama mea (o fierbe la foc molcom in 2 zile, dupa prima zi culege toata grasimea ce se strange deasupra). Mama nu o orneaza As vrea sa gust si din muschiuletii aia . Din fiecare iau cate o felie! in rest ma abtin cu greu ... sa mai ramana si pe la altii cate ceva de gustat ... Oare unde sunt retetele astea de muschi?sa fii sanatoasa si sa mai faci asa organizare pentru cei dragi si prieteni ! esti o inimoasa! Ai nota 10 cu felicitari si de la mine! cum se face crema de sampanie?Multumesc pentru frumoasele cuvinte.Promit sa postez crema de sampanie pana la 8 Martie( sa studiez intai daca nu e pe aici un topic de genul)Oricum se face usor, din sampanie, amidon, zahar,frisca si arome...Am vazut ca ai descoperit singura retetele de muschi, sa le incerci sunt minunate amandoua! Report
February 28, 201214 yr comment_132793 doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista??? Plecaciuni si ata,t ca nu stiu ce sa mai spun, sa vezi cand vei veni tu in vizita prin locurile natale ce pregateli fac!Promite-mi ca vii! Report
February 28, 201214 yr comment_132796 Superb! Felicitari! Ai energie de vanzare... Multumesc pentru felicitari! De vanzare nu... dar molipsitoare, daaaaaaaaaa! Report
February 28, 201214 yr comment_132798 Foarte frumos totul Gela - si mie tot la piftia de curcan mi-au ramas ochii - trebuie sa-l mituiesc pe The Husband sa faca si pentru noi.Multumesc, Cristina, piftia e de cocos de curte, curcanul il tai de Paste! Report
February 28, 201214 yr comment_132800 Gela, totul arata minunat, chiar nu-mi dau seama cum reusesti sa faci atatea si-n timp asa de scurt. Sa va fie de bine petrecerea!Cu putin ajutor de la sot am reusit, multumesc! Report
February 28, 201214 yr comment_132801 Gelutza, e superb ce ai reusit sa faci! Sunt fericiti prietenii tai sa te aiba si eu ma bucur ca te-am inspirat un pic. Felicitari Daca nu m-as fi inspirat si de la voi nu as fi reusit sa imi incant prietenii, asa ca va multumesc inca o data tuturor! Report
February 28, 201214 yr comment_132803 Geluta, super totul! Si pe mine piftia de cocos m-a dat pe spate, pentru ca nu am mai mîncat de ani buni din cocosi de casa. Arata fantastic!Daca as avea cum, ti-as trimite si tie un cocos, fiindca mai am cativa!Tare mi-ar face placere! Report
February 28, 201214 yr comment_132804 Am ramas masca..... atatea bunataturi, facute intr-o singura zi.......????? Zi-mi ca n-am priceput io bine.... Mie-mi luau vreo 3 zile sa le fac pe toate..... Ii invidiez pe prietenii tai, ati avut o petrecere pe cinste, sunt sigura. Bravo, felicitari si jos palaria! :P Multumesc frumos!Nu am facut totul intr-o zi, a fost cam asa:joi seara piftia si blatul de tort...vineri seara muschii si fiert de salata buffsambata de dimi sarmalele si restulCand vrei, nimic nu ti se pare greu;sotul m-a ajutat la tocat carnea si pentru salata, a spalat vase, a fugit la magazinul din colt... Report
February 28, 201214 yr comment_132839 doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista??? Si eu ma intreb, dar stii ce? Mai trebuie si cineva ca noi, care sa admire,sa saliveze si sa aplaude!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Gelutza, vorba lui Fox, am amutit! Imi faceam eu o idee, dar imaginile...jos palaria!Sa va fie de bine cheful (scula a mai scartait ceva?)Doamne cata putere de munca ai!Sa te tina Bunul, ca ferice e de prieteni tai! Si de d-l Gelu!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Nu mai am cuvinte!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Report
February 28, 201214 yr comment_132855 doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista??? Si eu ma intreb, dar stii ce? Mai trebuie si cineva ca noi, care sa admire,sa saliveze si sa aplaude!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Gelutza, vorba lui Fox, am amutit! Imi faceam eu o idee, dar imaginile...jos palaria!Sa va fie de bine cheful (scula a mai scartait ceva?)Doamne cata putere de munca ai!Sa te tina Bunul, ca ferice e de prieteni tai! Si de d-l Gelu!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Nu mai am cuvinte!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gifZoazo, cu toate ca a existat un moment in care nici eu nu mai credeam ca le termin, am reusit pana la urma cu ajutor mult din partea sotului la lucrurile marunte.Cat desre scula, a fost in exercitiul functiunii toata noaptea, inclusiv la perinitza, fara de care nu incheiem niciun chef! Multumesc pentru cuvintele frumoase! Report
March 19, 201313 yr comment_190197 Nu voi deschide un topic special, o sa lipesc aici, fiindca este vorba tot de o zi ce tine de traditii/obiceiuri romanesti, cateva din pregatirile facute de mine pentru Lasatul Secului de anul acesta, zi careia i se acorda o importanta deosebita in familia mea. In zona in care locuiesc eu aceasta zi este a treia sarbatoare din an, dupa Craciun si Paste, deoarece in ziua iertarii si impacarii rudele, prietenii şi vecinii se vizitează şi îşi cer iertare unii de la alţii pentru eventualele greşeli, pentru a intra cu sufletul curat în post. Prin tradiţie, cei care se consideră vinovaţi aduc persoanei de la care-şi cer iertare : prăjituri, cozonaci, nuci şi fructe, în semn de iertare. Iata cateva din pregatirie facute de mine pentru atunci. Am avut multe platouri cu diverse aperitive. Dintre cele pregatite de mine: piftie de cocos, chiftele la cuptor si drob de pasare, rulada sarata cu umpluturi de pateu si ciuperci sau piept de pui si patrunjel. Sarmalele nu au lipsit de la Iertaciune. Friptura a fost de porc si s-a facut la gratarul cu jar, sub clar de luna, nu am pozat-o, din pacate, am ratat momentul! La dulciuri, pe langa cafea au stat fursecuri diverse, a la Petunie, a la Any, sau a la Laura Laurentiu. Mare succes a avut checul regal cu mac si lamaie. Tortul, dorit initial sa fie ciocolatos, a fost pana la urma cu multe portocale. Admir pe toata lumea care stie sa-si managerieze asa de bine timpul incat sa poata poza si masa aranjata, eu nu reusesc niciodata, din pacate...Important este ca a fost o masa la care toata lumea s-a simtit bine, asa ca eu sunt impacata. Report
March 19, 201313 yr comment_190205 Felicitari pentru tot ceea ce ai facut Gelutza.Tare frumos obicei. Ma bucur ca-l pastrati inca. Am o curiozitate. Am vazut in zona Olteniei ca la Lasatul Secului oamenii aprind foc in fata portilor si multe persoane stau in jurul lui.Ce semnificatie are aprinderea focului? Report
March 19, 201313 yr comment_190227 Frumoasa traditie, mi-ar placea si mie asa ceva! In familia mea avem vreo 4 religii, asa ca toti suntem cam atei. Nu avem traditii, ni le inventam pe parcurs, acum se mai casatoresc doi veri: una cu un catolic si unul cu o presbiteriana. Asa ca o luam de la capat! Dumnezeu este unul singur, eu sunt convinsa de asta, poate gasim loc si pentru un ritual de impacare. Report
March 20, 201313 yr comment_190240 Foarte frumos tot ce ai pregatit, Gelutza. Si nu ma indoiesc ca e si bun, ca tot ce faci. Felicitari! Report
March 20, 201313 yr comment_190268 Ca intotdeauna, Gelutza, faci niste bunatati de iti vine sa mananci monitorul! La noi anul asta de Lasatul Secului nu am mai facut masa, finii nostri nu au raspuns la apel, asta e! Report
March 20, 201313 yr comment_190300 Foarte frumoase si bogate pregatirile Gelutza, sa fiti impacati tot anul! Felicitari!Ai fost la emisiunea cu traditiile?In zona noastra de lasata secului (Craciun, Paste) se duce plocon la nasi. Si daca tot veni vorba de iertaciune, cer sieu iertare tuturor celor ce le-am gresit cu ceva si curata sa intru in postul Pastelui! ma'c sa imi cer iertare si la han, ca acolo e mai mare trafic. pupam Gelutza harnicuta si iti doresc multa sanatate! Report
March 20, 201313 yr comment_190348 Foarte frumos totul Gelutza! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Voiam sa te intreb cum ai facut glazura la checul cu mac si lamaie si daca pentru cantitatea ta ai dublat cantitatile fatza de cele date in carte.Multumesc frumos. Report
March 20, 201313 yr comment_190371 Felicitari pentru tot ceea ce ai facut Gelutza.Tare frumos obicei. Ma bucur ca-l pastrati inca. Am o curiozitate. Am vazut in zona Olteniei ca la Lasatul Secului oamenii aprind foc in fata portilor si multe persoane stau in jurul lui.Ce semnificatie are aprinderea focului? Multumesc pentru aprecieri. Eu am multe preocupari legate de pastrarea traditiilor in zona mea, nu numai in ceea ce priveste partea culinara.Si in satul meu natal se aprindeau focuri, semnificatia lor fiind aceea de a alunga spiritele malefice ale iernii, fiindca tot acum se marcheaza si inceputul unui nou an agricol-practic incepe echinoctiul de primavara(azi s-a intrat in echinoctiul de primavara).La mine in sat se mai practica un obicei, cucii, fiindca acolo sunt si bulgari si sunt niste influente de la ei,am scris mai mult pe blog despre acest obicei de acasa. Report
March 20, 201313 yr comment_190372 Frumoasa traditie, mi-ar placea si mie asa ceva! In familia mea avem vreo 4 religii, asa ca toti suntem cam atei. Nu avem traditii, ni le inventam pe parcurs, acum se mai casatoresc doi veri: una cu un catolic si unul cu o presbiteriana. Asa ca o luam de la capat! Dumnezeu este unul singur, eu sunt convinsa de asta, poate gasim loc si pentru un ritual de impacare.Si eu cred ca este un singur Dumnezeu si mai cred ca orice om intelept recurge la impacare pentru binele sau si al celor din jur.Iubesc traditiile acestei sarbatori fiindca ma intalnesc cu multa lume-de duminica noi ne totintalnim cu cate cineva, fiindca nu ne-am putut vedea cu toata lumea intr-o singura zi. De aceea am si facut mai multe fursecuri ca la Craciun, am dus peste tot. Report
March 20, 201313 yr comment_190373 Foarte frumos tot ce ai pregatit, Gelutza. Si nu ma indoiesc ca e si bun, ca tot ce faci. Felicitari! N-am reusit sa fac tot ce mi-am propus, am lucrat sambata pana la doua si asta mi-a incurcat rau socotelile, dar domnul Gelu a fost pe baricade,el a tocat pentru salata boeuf,a spalat vase si a asezat masa pana am venit eu de la munca.Fara ajutorul lui nu as reusi niciodata, recunosc!Multumesc! Report
March 20, 201313 yr comment_190374 Ca intotdeauna, Gelutza, faci niste bunatati de iti vine sa mananci monitorul! La noi anul asta de Lasatul Secului nu am mai facut masa, finii nostri nu au raspuns la apel, asta e!Eu nu-i invit niciodata pe fini, se anunta singuri, e ceva ce trebuie sa se intample, nu stiu cum sa zic, ma suna si ma intreaba doar la ce ora sa ne intalnim, ei nici nu concep sa nu ne intalnim, exact asa imi si spun ca abia asteapta.Pai, daca vedeai ce a fost la gratar, ca la focul de tabara!Daca stiam ca nu-ti vin finii te chemam si pe tine, mai aveam loc! Report
March 20, 201313 yr comment_190375 Gela, brava; asa cum ne-ai obisnuit, aspectuos si sigur tare gustos. Report