Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Covrigi turcesti - Simit

Featured Replies

In Timisoara aveam in apropierea casei o covrigarie/patiserie turceasca unde am mancat niste covrigi super buni . Cand am fost ultima data acasa , nu mai era , ori s-a inchis , ori au mutat-o . Asa ca am rascolit internetul dupa o reteta si am gasit-o pe blogul Anei Maria Ciolacu . In reteta ei se cere melasa , eu nu am avut si am inlocuit-o cu miere . Nu stiu cat rau/bine am facut , cert e ca au iesit bine si nu mai conteaza .

post-780-13312115238624_thumb.jpg

Ingrediente:

-500 g faina pentru paine (550) , 300 ml apa , 5 g drojdie proaspata , 2 lingurite sare

-2 linguri miere ( melasa ) , 50 ml apa

-susan

Faina se cerne cu sarea . Drojdia se dizolva in putina apa si se adauga la faina . Se adauga apa si se framanta un aluat omogen .Se lasa la crescut ,in loc cald , 1 ora .

Mierea se amesteca cu apa .

Susanul se prajeste usor intr-o tigaie uscata .

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 12 bucati egale ( reteta originala spune 8 bucati , eu am vrut sa fie mai mici).Fiecare bucata se intinde sub forma de sfoara de cca. 25 cm lungime .Se lipeste la capete pentru a forma un cerc .

post-780-13312118163947_thumb.jpg

Fiecare covrig se pune in amestecul de miere si apa pentru 2 minute pe fiecare parte .

post-780-13312118713717_thumb.jpg

Se scurg de excesul de lichid si se tavalesc prin susan pe toate partile

post-780-13312119145141_thumb.jpg

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt

post-780-13312119453301_thumb.jpg

Se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade C , timp de 20 de minute .

post-780-13312120229897_thumb.jpg

post-780-133121206396_thumb.jpg

Ce fain arata!!!

Si cand te gandesti ca si eu azi tot covrigi cu susan am facut numai ca o varianta care nu e dulce si i-am facut cu Thermomix-ul. Ma duc dincolo sa postez reteta.

Ce frumos arata! Da' daca-i imbaiem intr-o apa sarata, oare cum ar iesi? Tu care i-ai papat deja, ce parere ai? Cum ii vezi in varianta sarata?
  • Author

Ce fain arata!!!

Si cand te gandesti ca si eu azi tot covrigi cu susan am facut numai ca o varianta care nu e dulce si i-am facut cu Thermomix-ul. Ma duc dincolo sa postez reteta.

Astept sa vad alt gen de covrigi

Pfuai! Cum poa'sa arate!!! :floare:

Mersi Geany , las ca si eu salivez de multe ori la ce faci tu :)

Ce frumos arata! Da' daca-i imbaiem intr-o apa sarata, oare cum ar iesi? Tu care i-ai papat deja, ce parere ai? Cum ii vezi in varianta sarata?

Sorina sa stii ca gustul dulce este foarte putin sesizabil . Mai mult sarat se simte . Sincera sa fiu , nu stiu daca mierea/melasa are alt rol decat sa-i faca lipiciosi. Sa stii ca data viitoare o sa incerc sa dau prin apa cu sare vreo 2 sa vad daca e vreo diferenta .

• Author

Julix , nu asta a fost intentia mea :notworthy:

Mirela , tu nu ai un bebe mic acu' , deja te-ai pus pe copt ?

Ingeras, mama, am murit... arata de milioane covrigii mataluta...

Lasa covrigii si fugi la bebe! Uitam, lasa-i la mine, ca e pacat sa-i lasi pe undeva asa la intamplare si sa se usuce...

deliciosi. o sa mai fac, sant prea putini :pupic:

Mamica de cavaler, cand ai timp sa mai faci si covrigei! :floare:

Si ai tai arata de milioane, sa cumpar neaparat o punga cu seminte de susan si sa fac si eu covrigeii.

se fac atat de usor de nu va inchipuiti. am facut cand a adormit sa ia la pachet (daca mai ramane ceva ca i-au atatcat azi dupa scoala).

o sa mai fac dubla cantitate.

Izuk, ce covrigi aratosi ai facut!

Daca nu ar fi noapte, acum i-as presta, dar sa vezi ce fac eu maine!

Nu amenint, promittttttttt!

Saru'mana de reteta!

deliciosi. o sa mai fac, sant prea putini :notworthy:

M-ai omorat cu poza asta...wowww, cum arata si covrigii tai, Izuk a deschis aici covrigarie de lux, nu gluma!

P.S.

Ma oftic fiindca eu nu gasesc susan negru pe nicaieri...mi-am adus aminte acum , na! :pupic:

deliciosi. o sa mai fac, sant prea putini :notworthy:

M-ai omorat cu poza asta...wowww, cum arata si covrigii tai, Izuk a deschis aici covrigarie de lux, nu gluma!

P.S.

Ma oftic fiindca eu nu gasesc susan negru pe nicaieri...mi-am adus aminte acum , na! :pupic:

Pune susanul intr-o tigaie incinsa si lasa-l nitel sa e prajeasca (fara ulei).

deliciosi. o sa mai fac, sant prea putini :D

P.S.

Ma oftic fiindca eu nu gasesc susan negru pe nicaieri...mi-am adus aminte acum , na! :P

Am aplicat metoda asta, dar nu iese negru, Io vreau ca la angel, sa fie negru corb! :rolleyes:

deliciosi. o sa mai fac, sant prea putini :P

P.S.

Ma oftic fiindca eu nu gasesc susan negru pe nicaieri...mi-am adus aminte acum , na! :P

Am aplicat metoda asta, dar nu iese negru, Io vreau ca la angel, sa fie negru corb! :rolleyes:

Atunci discuta cu Angel, sa-ti faca pachetel! :D

Se gaseste de vanzare pe net. E posibil sa fie si prin magazine.

Am aplicat metoda asta, dar nu iese negru, Io vreau ca la angel, sa fie negru corb! :lol:

Pai la Angel eu zic ca e susan si seminte de in...

Am aplicat metoda asta, dar nu iese negru, Io vreau ca la angel, sa fie negru corb! :tongue3:

Pai la Angel eu zic ca e susan si seminte de in...

nu e in. inul nu e negru, e maroniu inchis si e mai lucuios.

angelina a folosit susan negru.

si mie mi se pare ca-i susan, da' ar putea sa fie si nigella.

yes! susan negru este :occasion14: ala alb oricat il tii nu se negreste. Iar semintele de in nu`s negre.