March 17, 201214 yr comment_137009 Reteta am vazut-o la tv, Luisanna Messeri zicea ca e un desert grecesc.E un desert simplu, fara pretentii, rapid de facut. Ea zice ca ies 4 portii. Mie mi-au iesit exact 2 pahare de Martini. Avem nevoie de:un tub de lapte condensat 170 gr2 cutii de iaurt grecesc de 180 gr fiecarecoaja unei lamai mici si sucul de la jumatate de lamaie.2 biscuiti seci maruntiti (trebuie sa rezulte 2 linguri de biscuiti maruntiti)miez de nuca maruntitmiere Mai jos laptele condensat, iaurtul grecesc si tipul de biscuiti Dam la razatore coaja de lamaie si o amestecam cu sucul de la jumatate de lamaie.Punem in vasul mixerului impreuna cu laptele condensat.Mixam, cat sa fie pufos laptele condensat.Adaugam iaurtul si amestecam cateva secunde la viteza mica pana se incorporeza. Punem apoi cele 2 linguri de biscuiti maruntiti si amestecam cu o paleta. Crema rezultata o punem in cupe de inghetata sau pahare de Martini in cazul meu.Punem cupele in frigider (eu le-am lasat cam 2 ore).Inainte de a servi desertul, punem deasupra miezul de nuca maruntit si miere de albine. E foarte bun, poate fi servit ca mic dejun, ca desert in familie sau de oferit oaspetilor.Pentru noi a fost perfect servit dupa o cina de peste. Report
March 17, 201214 yr comment_137022 Am mancat la mare !Nu stiam ce este, iaurt nu era, budinca nu era, inghetata nu era.Iti punea ce vroiai deasupra, miere si nuci sau fructe proaspete.Mi-ai dezvaluit un mister! Report
March 17, 201214 yr Author comment_137024 Am mancat la mare !Nu stiam ce este, iaurt nu era, budinca nu era, inghetata nu era.Iti punea ce vroiai deasupra, miere si nuci sau fructe proaspete.Mi-ai dezvaluit un mister! Da, crema se mai intareste un pic la frigider si te induce in eroare !Noi mai putem pune fistic pe deasupra ! Report
March 17, 201214 yr Author comment_137035 Iaurtul acela in bol arata de-a dreptul senzual ! Merci Maestre !E si bun tare sa stii iaurtul asta grecesc. Eu il iau mereu sa am in frigider daca ma hotarasc sa fac o ciorba ceva, ca e bun in loc de smantana. Report
March 18, 201214 yr comment_137206 Facut si eu...dar poza as usual, prin balarii...placut la musafiri Report
March 18, 201214 yr Author comment_137209 Ce idee buna Stella, cu ceva dulceata alaturi!!Bun si cu migdale! Ma bucur ca l-ai incercat. Report
March 18, 201214 yr comment_137275 Reteta am vazut-o la tv, Luisanna Messeri zicea ca e un desert grecesc.E un desert simplu, fara pretentii, rapid de facut. Ea zice ca ies 4 portii. Mie mi-au iesit exact 2 pahare de Martini. si la noi, intr-o emisiune culinara, zicea ca desertul nu tb sa depaseasca 75-90gr, asa ca ar fi iesit 4 portii. sa stii ca nici eu n-am fost de-acord altfel, mai ai retete? tare nelinistita esti! bravo! Report
March 18, 201214 yr comment_137285 L-am facut si eu azi. Simplu si bun. Mie mi-au iesit 4 portii, chiar daca 2 sunt mai mici. Report
March 18, 201214 yr Author comment_137301 Reteta am vazut-o la tv, Luisanna Messeri zicea ca e un desert grecesc.E un desert simplu, fara pretentii, rapid de facut. Ea zice ca ies 4 portii. Mie mi-au iesit exact 2 pahare de Martini. si la noi, intr-o emisiune culinara, zicea ca desertul nu tb sa depaseasca 75-90gr, asa ca ar fi iesit 4 portii. sa stii ca nici eu n-am fost de-acord altfel, mai ai retete? tare nelinistita esti! bravo! Da, is tare nelinistita . Adevarul e ca daca nu fac cate ceva, parca nu mi-e bine.Eu am scos din start 2 pahare pentru ca am vazut cantitatea. Dar hai, puteau iesi si 3 ! L-am facut si eu azi. Simplu si bun. Mie mi-au iesit 4 portii, chiar daca 2 sunt mai mici. Deci l-ai facut Ela! Tu ai avut cupe mai faine !Ma bucur ca ti-a placut. Report
March 18, 201214 yr Author comment_137319 Mersi Any , dar mie-mi plac si cupele tale. Eu in cupele astea am facut mai mult dulciuri, Martini cred ca am baut de 2 ori ! Report
March 18, 201214 yr comment_137324 Po' sa cumpar miine iaurt grecesc ca sa-l fac? La asta se pun mai putine kile, nu? Report
March 18, 201214 yr Author comment_137327 Po' sa cumpar miine iaurt grecesc ca sa-l fac? La asta se pun mai putine kile, nu? Daaaaaaaa si daaaaaaaa ! any, ai habar cum se cheamă desertul ăsta în original? Habar n-am Dextere, tipa l-a numit "torta greca". Da' de unde "torta" daca-i o crema ?? Asa ca eu i-am zis desert.A! Si mai zicea ca are reteta de la o prietena de-a ei din Grecia, dar n-a pomenit nimic de nume. Report
March 18, 201214 yr comment_137328 dacă iaurtul meu nu expira, torta greca îl chema, acu' îl cheamă carabegio (garbage in italese ) edit că-l uitai pe nu Report
March 18, 201214 yr Author comment_137329 dacă iaurtul meu nu expira, torta greca îl chema, acu' îl cheamă carabegio (garbage in italese ) edit că-l uitai pe nu Aaaaaaaa pai de aia ma chinuiam eu sa inteleg ce vrei sa spui ! Report