April 1, 201214 yr comment_140393 E prima data cand gatesc pui cu curry.Orez basmati am totdeauna in casa, pentru ca il prefer atat eu cat si sotul meu. La fel iaurtul grecesc il iau mereu, pentru ca se mai intampla sa fac ciorba si aici nu gasesc mereu smantana acida. In congelator aveam doua pulpe superioare de pui, le-am decongelat si am trecut la treaba. Ingrediente:2 pulpe superioare de pui2 linguri de iaurt grecesc100 de gr de ananas (daca nu va place gustul acid al ananasului, puteti inlocui cu mar sau chiar nu puneti deloc nici un fruct)1 morcov1 ceapacurry 2 lingurite bunesareulei extravirgin de maslineorez basmati 200 grunt Am dezosat pulpele si am taiat bucatele carnea fara piele, am dat-o prin faina si am pus-o intr-o cratita cu 4 linguri de ulei ev. Am lasat-o sa se perpeleasca bine pe toate partile, dupa care am adaugat morcovul dat la razatoarea mica si ceapa taiata marunt de tot. Am amestecat si am lasat sa se imbine gusturile.Am adaugat 2 lingurite de curry, sare, un pahar de apa si am lasat pe foc timp de circa 15 minute, pana ce legumele au fost moi. Daca mai e nevoie, se mai adauga apa. La final am adaugat ananasul taiat bucatele, cele 2 linguri de iaurt, am lasat sa dea un clocot si am stins focul. Am fiert orezul basmati in apa cu sare. L-am scurs de apa si l-am amestecat cu unt (cat o nuca).Am pus pe farfurii si pofta buna! Report
April 1, 201214 yr comment_140397 Arata minunat si gusturile par a fi pe masura aspectului Uite cum as fi procedat eu, sper sa nu te superi. Sunt sute, poate mii de retete de curry. Discutam doar:In primul rand, mix-ul curry ar trebui sa fie pus diect in grasimea incinsa pentru a-si dezvolta aroma. Cateva zeci de secunde.As fi rumenit carnea in ghee si as fi pus-o deoparte. In aceeasi tigaie as fi calit ceapa si cand acesta a devenit aurie si si-a pierdut din umiditate - untul / uleiul ar reincepe sa sfaraie - as pune praful de curry. Apoi morcovul, poate si o rosie fara samburi si pielita, le calim, + apa/supa, inca cateva clocote cu cuburile de ananas, puiul inapoi in tigaie, inca vre-o cinci minute, apoi si lapte de cocos sau iaurt/smantana. De ce sa mint? Si eu am destul de rar lapte de cocos in camara. Cumpar ocazional cu tinta dar nu imi fac provizii.La televizor in emisunile de travelling culinar vad ca de multe ori se mixeaza in robot sau blender, ceapa, usturoi, ghimbir, suc de lime, chili, rosii si pasta rezultata se caleste in grasimea aromatizata cu pulberea de curry. Apoi carnea rumenita in prealabil si laptele de cocos. Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.Si stii ceva? I'm Report
April 1, 201214 yr Author comment_140399 Arata minunat si gusturile par a fi pe masura aspectului Uite cum as fi procedat eu, sper sa nu te superi. Sunt sute, poate mii de retete de curry. Discutam doar:In primul rand, mix-ul curry ar trebui sa fie pus diect in grasimea incinsa pentru a-si dezvolta aroma. Cateva zeci de secunde.As fi rumenit carnea in ghee si as fi pus-o deoparte. In aceeasi tigaie as fi calit ceapa si cand acesta a devenit aurie si si-a pierdut din umiditate - untul / uleiul ar reincepe sa sfaraie - as pune praful de curry. Apoi morcovul, poate si o rosie fara samburi si pielita, le calim, + apa/supa, inca cateva clocote cu cuburile de ananas, puiul inapoi in tigaie, inca vre-o cinci minute, apoi si lapte de cocos sau iaurt/smantana. De ce sa mint? Si eu am destul de rar lapte de cocos in camara. Cumpar ocazional cu tinta dar nu imi fac provizii.La televizor in emisunile de travelling culinar vad ca de multe ori se mixeaza in robot sau blender, ceapa, usturoi, ghimbir, suc de lime, chili, rosii si pasta rezultata se caleste in grasimea aromatizata cu pulberea de curry. Apoi carnea rumenita in prealabil si laptele de cocos. Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.Si stii ceva? I'm O sa tin cont de sfaturi data viitoare . Pentru ca va fi o "data viitoare" !Duminica trecuta s-a intamplat sa fac reteta asta.N-aveam paine in casa. Am socotit eu cat imi ia framantatul, crescutul, cuptorul, etc si am zis ca era tarziu sa m-apuc sa fac.M-am uitat prin frigider sa vad cam ce-as putea sa fac sa se manance fara paine.Lapte de cocos n-am cumparat niciodata, dar o sa iau ca sunt curioasa. Insa iaurt din asta grecesc, dens, am mereu.Am facut ceva dupa mintea mea . Da' a fost bun. Report
April 1, 201214 yr comment_140400 Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.Si stii ceva? I'm O sa tin cont de sfaturi data viitoare . Pentru ca va fi o "data viitoare" Lapte de cocos n-am cumparat niciodata, dar o sa iau ca sunt curioasa. .. . Da' a fost bun.Laptele de cocos e ... mishto Lucreaza ca o smantana si ingroasa sosul si-l face foarte fin si aromat. Aroma in preparat e subtila nu coplesitoare. Report
April 1, 201214 yr comment_140402 Miamyy Frumoasa prezentare, deja ne-ai obisnuit! Felicitari de topic! Report
April 1, 201214 yr Author comment_140414 Laptele de cocos e ... mishto Lucreaza ca o smantana si ingroasa sosul si-l face foarte fin si aromat. Aroma in preparat e subtila nu coplesitoare. Trebuie probat ! Miamyy Frumoasa prezentare, deja ne-ai obisnuit! Felicitari de topic! Merci Dani ! Report
April 2, 201214 yr comment_140550 Eu cand cumpar o doza de lapte de cocos doar 2-3 linguri ajung in mancare. Restul halesc eu cu nerusinare! Report
April 2, 201214 yr comment_140552 Bun, bun, uite ca n-am incercat cu smantana sau iaurt.Aduce cu puiul meu cu mere Report
April 2, 201214 yr Author comment_140553 Bun, bun, uite ca n-am incercat cu smantana sau iaurt.Aduce cu puiul meu cu mere As fi vrut sa-l fac pe-al tau, insa n-aveam lapte de cocos, asa ca m-am aranjat cu ce aveam in casa.Da, toate retetele sunt cam la fel. Cine pune ananas, cine mere, etc.La fel si cu carnea. Report