April 5, 201214 yr comment_141268 Un desert ciocolatos, dar nu foarte dulce, ramane "umed" si bun si a doua zi.Noi ne-am certat pentru ultima bucatica. 100 gr unt140 gr de ciocolata amaruie.Eu am pus resturile de la un ou gigant de ciocolata.6 oua, separati albusurile de galbenusuri140 gr faina de migdale1 lingura cognac( sau alt lichior).Nu va speriati, se evapora alcoolul prin coacere, nu imbatati copii.Ajuta aluatul sa ramana moale, nu se usuca.80 gr zahar Incalziti cuptorul la 170 de grade.Tapetati o tava(24 cm) cu unt si faina(cacao). Topiti ciocolata si untul pe foc mic. Lasati 5 minute la racit, adaugati galbenusurile. Stiu ca-n poza sunt 5, unul l-am adaugat dupa. Adaugati faina de migdale si lichiorul. Separat bateti albusurile spuma , adaugand treptat zaharul.Adaugati "bezeaua" la amestecul ciocolatos.Amestecati mai intai jumatate din albusuri amestecand "vartos", si ultima parte amestecand lejer de sus in jos. Turnati in tava si coaceti 30-35 de minute.Faceti proba cu scobitoarea oricum. Lasati la racit in tava.Presarati cacao pentru decor. Eu vi-l propun servit cu o lingurita de "crème fraiche". Report
April 5, 201214 yr comment_141271 e fix pe gustul meu, dar cred ca stiai deja acum trebuie sa ma hotarasc intre asta si tarta cu cioco a Andradei. sa vad care o fac de paste... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Report
April 5, 201214 yr comment_141274 e fix pe gustul meu, dar cred ca stiai deja acum trebuie sa ma hotarasc intre asta si tarta cu cioco a Andradei. sa vad care o fac de paste... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Si eu stiam, asteptam sa vad cand apari , eu nu-s o ciocolatoasa, dar arata tare bine prajiturica asta. Report
April 5, 201214 yr comment_141297 Tot ce-i cu ciocolata e al meu !Fain tare de tot, pun pe lista! Report
April 5, 201214 yr comment_141348 Eu mai lipseam... garantat il fac. Sa vedem cand imi fac ceva timp. Report
April 5, 201214 yr comment_141349 Si mie imi place, Lily si asa-mi face cu ochiul... Il pun pe lista, ca tot adaug intruna si la urma cand trag linie, o sa vad cate maini imi trebuie sa crosetez tot ce mi-am propus de sarbatori.La mine e cam asa...daca imi face cu ochiul, fie cremoasa, fie ciocolatoasa, trebuie sa o fac! Report
April 5, 201214 yr Author comment_141407 Trei dintr-o lovitura?! Boni, Bia, Sorina ma gandesc mereu la voi! Any am facut-o cand era si mama aici, ca si ea e ciocolatoasa. Geluzta asa patesc si eu: lista mea de lucruri de facut e luuuunga cat o zi petrecuta cu soacra: adica lunga si interminabila! Report
April 5, 201214 yr comment_141417 Trei dintr-o lovitura?! Boni, Bia, Sorina ma gandesc mereu la voi! Any am facut-o cand era si mama aici, ca si ea e ciocolatoasa. Geluzta asa patesc si eu: lista mea de lucruri de facut e luuuunga cat o zi petrecuta cu soacra: adica lunga si interminabila! Report
April 5, 201214 yr comment_141431 Bine ca Omul nu-i membru pe forum ,ca la cum ii sclipesc ochii la ciocolatoase ,sigur trebuia sa ma ou si eu ,un ou de ciocolata .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Lilly ,Floricica aia frumoasa e o Kalanchoe . Report
April 5, 201214 yr Author comment_141454 Las' ca merge si cu ciocolata ne-ouata si cu oua din Polonia. Io' cu florile nu le am neam.Anul asta am primit o gramada de flori.Si singura floare cat de cat cunoscuta au fost trandafirasii. Report
April 5, 201214 yr comment_141467 Ciocolatoasa din mine moare de pofta acum ..arata de milioane.. P.S. - Ma duc sa-mi astampar pofta cu o lingurita de Nutella...poate doua, trei... Report
May 11, 201214 yr comment_148144 Any si cu dl. Any, doi ciocolatosi declarati, multumesc mult pentru reteta !Delicios ! Report
May 11, 201214 yr comment_148154 any, ce bine ca ai dezgropat-o, ca uitasem de ea Buna tare si moale, iar crema se imbina perfect! Report
May 11, 201214 yr comment_148170 Arata tare bine dar as vrea sa stiu daca faina de migdale se poate inlocui cu faina normala si daca da, se inlocuieste cu aceeasi cantitate? Ms anticipat Report
May 11, 201214 yr comment_148173 Daca se poate inlocui faina normala cu faina de migdale, nu vad de ce nu ar merge si invers. Cu siguranta merge, dar nu va mai fi aceeasi prajitura. Se pierde din gust... parerea mea.Daca nu gasesti sa o cumperi, o poti face linistita tu acasa. Nu e mare filozofie. Macini migdalele foarte fin si ai rezolvat problema. Report
May 12, 201214 yr comment_148229 deja mi-am transformat cantitatile proportional cu 200gr faina de migdale, vreau s-o fac intr-alt fel de tava. ma duc sa vad daca s-a dezghetat untul. edit:a crescut nebuneste, o frumusete! dar a cam crapat, cred ca asa trebuie. era asa de lucioasa incat am crezut ca nu se va lipi cacaoa pe ea, asa ca am pensulat-o cu niste visinata. a mai dat inapoi putin si floricele ptr Lili, c-a postat o reteta pe gustul meu am facut-o monti - am gresit doar cu visinata, care are zahar. Report
May 12, 201214 yr Author comment_148320 Any si cu dl. Any, doi ciocolatosi declarati, multumesc mult pentru reteta !Delicios ! Any as putea sa jur ca vad marea in spatele prajiturii. Ma bucr ca a fost pe placul a doi ciocolatosi inraiti. Arata tare bine dar as vrea sa stiu daca faina de migdale se poate inlocui cu faina normala si daca da, se inlocuieste cu aceeasi cantitate? Ms anticipat Eu cred ca da, dar poate un pic mai multa faina.ca faina de migdale e mai grea.Daca o faci sa ne spui cum a iesit. dar a cam crapat, cred ca asa trebuie. si floricele ptr Lili, c-a postat o reteta pe gustul meu Motzulina, uite si a mea ce crapata e.Nu conteaza, daca gustul e ok. Floricele trimit si eu ! Report
May 12, 201214 yr comment_148327 Da Lili, marea se vede un pic, exact unde e coltul farfuriei . Azi am cumparat cardamom si lapte de cocos . Report
May 13, 201214 yr comment_148331 Lilly, seamana un pic cu o reteta pe care am pus-o eu mai demult...si e tare buna. am sa incerc si varianta ta "one of thoses days"https://forum.artaculinara.ro/topic/721-prajitura-de-ciocolata-gateau-chocolat-signe-pierre-herme/page__view__findpost__p__22670 Anutza, prajitura, ca prajitura, dar bucatica aia de mare, mi-a dat un chef de ducaaaaaaaaaaaaaa Report
May 13, 201214 yr Author comment_148375 Da Lili, marea se vede un pic, exact unde e coltul farfuriei . Azi am cumparat cardamom si lapte de cocos . Vin inot! Nu-s hotarata daca sa o iau in dreapta sau in stanga, prin Ionica sau Adriatica. Report
May 13, 201214 yr comment_148397 Da Lili, marea se vede un pic, exact unde e coltul farfuriei . Azi am cumparat cardamom si lapte de cocos . Vin inot! Nu-s hotarata daca sa o iau in dreapta sau in stanga, prin Ionica sau Adriatica. Ia avionul ca ajungi mai repede ! Report
June 23, 201214 yr comment_154864 azi am repetet-o, incantata fiind de primul rezultat.si dupa ce mi-am strans ingredientele, cu reteta-n fata ca io nu retin nimic ce poate fi citit, m-a traznit revelatia: nici prima data, nici acum eu n-am respectat cantitatea de pudra de migdale, am pus doar un pachet de fiecare data, pachet care contine 100gr. precizez ca eu am marit gramajul ingredientelor proportional cu 200 gr cioco.am avut o oareshce mirare prima data, mi s-a parut in poza lu' Lili ca parca ar fi un pic altfel sectiunea, iar partea de deasupra care a crapat mi s-a parut mai cojoasa, sa zic asa. a mea era mai fina, iar interiorul aduce mai mult a sufleu. de-asta, ca eu am injumatatit cantitatea de pudra de migdale dar fiindca mi-a placut tare mult rezultatul, am facut-o si azi la fel.sectiunea nu pare deloc, dar va asigur ca e umeda si fina, chiar imi place f mult. eu am facut-o cu fructoza. poate c-am s-o fac si respectand reteta, dar daca merge si asa, chiar f bine, ma gandesc sa-i pastrez greseala. Report
June 23, 201214 yr Author comment_154903 Motzulina din experienta mea(minuscula), consistenta dulciurilor cu faina de migdale difera in functie de cat de fin e macinata faina.Rezultatul conteaza normal. Deci tu la 200 gr de ciocolata ai pus 100 gr de faina de migdale? Report