April 16, 201214 yr comment_143457 Va avertizez: sunt periculoase.Daca reusiti sa va opriti dupa o maslina, aveti un premiu.Le ochisem de ceva timp pe blogul "Anice&Cannella", uitasem de ele, nu mai stiam unde le-am vazut, cand le-am cautat nu le-am gasit.E bine cand retete mai vechi sunt scoase la suprafata.Asa ca le-am regasit pe un alt blog(La torta pendente). Deci, eu am facut cantitate dubla pentru ca maslinele mele erau gigant: Masline verzi fara sambure.Daca-s mari 20-24.100 gr faina60 gr parmezan ras60 gr unt2 linguri apa rece Amestecati faina, parmezanul si adaugati untul rece bucatele.Legam compozitia cu cele doua linguri de apa. Formam o biluta si o dam la frigider. Dupa 30 de minute scoatem aluatul din frigider si invelim fiecare maslina intr-o coaja subtire de aluat. Le asezam pe hartie de copt si introducem maslinele iar in frigider.Minim 2 ore, eu le-am lasat peste noapte si s-au comportat perfect.Le coacem la 190-20 de grde pana se rumenesc usor.Stati cu ochii pe ele. Prea bune, merg la aperitiv alaturi de un vin sau cu prietenii la un meci cu o bere rece in mana. Report
April 16, 201214 yr comment_143464 Mmmmm ce faine sunt si-mi plac tare ca se pot prepara cu o zi inainte ! Report
April 16, 201214 yr comment_143477 Asta e o chestie enervanta! Cum sa te opresti la una? Doar daca esti sadic! Minunat aperitiv! Report
April 16, 201214 yr comment_143488 la scena deschisa. Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana! Report
April 16, 201214 yr Author comment_143490 Mmmmm ce faine sunt si-mi plac tare ca se pot prepara cu o zi inainte ! Any, eu chiar recomand sa le tineti in frigider o zi.Isi mentin forma.Eu am copt 4 bucati imediat si s-au "borsit" un pic. Asta e o chestie enervanta! Cum sa te opresti la una? Doar daca esti sadic! Minunat aperitiv! Exact, eu n-am reusit.Dar imi place sa provoc lumea! Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana! Al meu e gol. Ca m-am abtinut de la mega-pregateli.M-am multumit sa va admir pe voi! Report
April 16, 201214 yr comment_143498 Ce bine arata!! Le fac si eu mai tot timpu, imi plac f mult. Aici la mine se fac la petreceri si la meciuri. Americancele le tin necoapte la congelator pt o perioada f lunga si cand vor sa le faca le pun la cuptor. Mi-ai facut pofta Pupici! Report
May 21, 201214 yr comment_149509 odata si-odata tot incerc sa le fac, chiar daca-s mai bibilite, si eu nu prea am rabdare, dar prea arata wow. Report
June 1, 201214 yr comment_151416 Iaca le-a venit randul, au fost ( asta e cuvantul...au fost ) sublime. grazie cara . se vor reface sigur... Report
June 1, 201214 yr Author comment_151420 Aaaa, ce ma bucur.Astea creeaza dependenta, si inteleg pe cine nu le incearca de frica ca nu se vor mai opri din mancat! Ca mine acum. Report
July 21, 201214 yr comment_157913 Nu am acuma parmezan acasa,numai cascaval normal si nu e de iesit la cumparaturi pe vremea asta.Pot sa le fac si fara parmezan? Report
July 22, 201214 yr comment_158008 Petu, eu zic ca merge.Scuza-mi raspunsul intarziat! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Nu-i nici o problema,am facut ieri maslinele aperitiv in aluatul cu vin dupa reteta Adrianei.A iesit o bunatate.Cand cumpar parmezan fac dupa reteta asta,ca sigur sunt si asa excelente Report
July 24, 201214 yr comment_158186 Am facut saptamana trecuta Maslinele aperitiv cu cascaval Cheddar. Am pus masline umplute. Pupici! Report
August 21, 201214 yr comment_160700 Lily, cu ideea ta si aluatul de tarta al Adrianei am facut si eu maslinute in aluat si am incantat audienta. Ma simt obligata sa-ti multumesc.Am fost prea aglomerata si aluatul acela mi s-a parut mai rapid, data viitoare le voi face intocmai ca ale tale.Dovezi si . Report
August 21, 201214 yr comment_160701 Gelutza,asa-i ca-s bune si cu aluatul Adrianei?In lipsa de parmezan le-am facut si eu tot asa...a iesit o incantare pentru toti.Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala Report
August 24, 201214 yr comment_161036 Gelutza,asa-i ca-s bune si cu aluatul Adrianei?In lipsa de parmezan le-am facut si eu tot asa...a iesit o incantare pentru toti.Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala Sunt foarte bune, eu deja le-am repetat, de data asta le-am dat si prin susan si au fost si mai si. Am editat mesajul ca sa adaug poza doveditoare pentru maslinutele date prin susan. Report
April 18, 201511 yr comment_227946 Super, super bune. Le-am facut deja de cateva ori. Multumesc de reteta, tare faina. Report
April 19, 201511 yr Author comment_227955 Ma bucur ca le-ai sters de praf, ca eu uitasem de ele! Report
April 19, 201511 yr comment_227958 Super reteta. Am facut-o o singura data dupa ce am vazut aici, dupa care mi-am batut capul sa gasesc reteta. Multumesc ca ati adus-o la suprafata ca muream de dorul lor. Am mai facut cu niste aluaturi, inclusiv cu aluat din foietaj, dar nu au gustul si prezentarea acetei retete. Ma duc sa o salvez mai repede, ca trebuie sa o mai fac neaparat. Report
April 19, 201511 yr comment_227967 Chiar ma bucur ca ai scris. recent am vazut reteta si cu aluat foietaj si ma batea gandul sa incerc si asa, acum ca ai scris nu ma mai bate, raman definitiv la astea. Report