Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cake englezesc cu banane si ciocolata

Featured Replies

Chiar daca azi e sarbatoare, sau tocmai pentru ca e sarbatoare, si pentru ca aveam niste banane ras-ras-ras-coapte cu care trebuia sa fac ceva imediat, am intocmit aceasta reteta extrem de simpla, dar absolut delicioasa

Ingrediente:

175 g faina

150 g unt

175 g zahar(jumatate pudra,jumatate brun)

2 oua

jumatate plic praf de copt

vanilie

2 banane f.coapte rupte bucati

ciocolata neagra

Se amesteca intai untul cu ouale, cu zaharul si zaharul vanilat,

post-243-13387275021041_thumb.jpg

apoi se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt si un praf de sare,

post-243-13387275472623_thumb.jpg

cicolata neagra rupta bucati micute si bananele foarte coapte

post-243-1338727569975_thumb.jpg

Se pune in tava

post-243-13387276095603_thumb.jpg

si se coace 30-40 min

Se mananca si cald, ca ciocolata e fluida(eu o ador)

post-243-13387276843089_thumb.jpg

post-243-13387276979138_thumb.jpg

post-243-13387277233185_thumb.jpg

In ultima poza am vrut sa surprind starea semi-lichida a ciocolatei, dar...nu mi-a reusit :-*

In familia noastra mica (apropos de "gara noastra mica" - dar daca nici Sheful nu mai are gara, eu de unde sa am ?!?...:-* )nu are nimeni voie sa manance dulce, intrucat suntem noi "dulci" destul, dar eu am hotarat sa nu-mi mai refuz multe lucruri, macar o vreme, pana mai uit de perioada pe care o strabat si...uite ca fac cate o prajitura

Nu va luati dupa pozele mele, ca eu nu stiu sa mi le prelucrez si poate nici sa le fac - in primul rand nu am rabdare. Prajitura este delicioasa, cum spuneam. E cam inchisa la culoare si din cauza bananelor(le-ati vazut in poza ca nu sunt tocmai galbene...), si din cauza ciocolatei, si din cauza zaharului vanilat (eu am pus burbon), dar si din cauza fainii, care aici nu este alba ca cea de patiserie din Romania

Cine o sa se incumete sa faca aceasta reteta, n-o sa regrete

Am un amendament: puteti scadea cantitatea de zahar daca bananele sunt dulci

• Author

:snorting:))))

ma uit pe forum si ...ce sa zic? eu am cele mai putine vizionari - nu sunt inca "marca inregistrata" :snorting:

pacat, nici nu stiti ce pierdeti ca nu incercati reteta asta, chiar daca e propusa de o "necunoscuta" fara talent fotografic

Redivivus , te inseli , e o reteta pusa nu de mult timp , pe sfarsit de saptamana lumea intra mai putin . Nu trebuie sa te superi . Si pozele nu sunt chiar atat de rele cum crezi tu :snorting:

Eu am vazut-o imediat ce ai pus-o si promit sa o incerc , numai banane copate sa am ca pe aici gasesc in general cam crudute ( poate o sa le ascund cateva zile in dulap ).

• Author

Izuk si Eataly - va pup pe amandoua, faceam si eu haz de necaz

Glumesc - cum sa ma supar ?!? Numai ca prajitura e cu adevarat foarte buna, pacat sa nu o incerce cineva

Si o sa vedeti ca daca o s-o faca cineva, o sa "strige" pe aici de placere :rolleyes:

Imi pare rau ca te-ai suparat. Pupam ca sa treaca. Ai idee cu ce as putea sa inlocuiesc bananele? Ca eu le-am exclus de doi ani din alimentatia mea. Oare cu mere ar merge?
  • Author

Imi pare rau ca te-ai suparat. Pupam ca sa treaca. Ai idee cu ce as putea sa inlocuiesc bananele? Ca eu le-am exclus de doi ani din alimentatia mea. Oare cu mere ar merge?

:toothy6:)) - nu m-am suparat DELOC, radeam si cand am scris ca nu se uita nimeni la reteta mea

dragutza...nu stiu ce sa zic

parerea mea e ca orice prajitura care contine mar e buna, dar sunt si lucruri care au farmec fara mar :hug:

banana din reteta asta ii da o savoare aparte

eu nu sunt deloc prietena cu bananele, dupa mine ar putea sa nu existe, dar asa cum eu mananc cam o data pe an cake-ul asta, poate poti incerca si tu macar o data, de curiozitate

nici textura nu e ca si cu alte fructe, asta o spun ca o calitate

in plus, mai ales de la o varsta incolo, bananele sunt cica puternic recomandate

o sa pun sper curand o reteta cu mar cumva asemanatoare acesteia - pe aia nu sfatuiesc pe nimeni sa o faca cu altfel de fructe, ca nu mai are acelasi farmec

deci... tu alegi! :)

(PS: incearc-o totusi pe asta cu banane - dintr-o felie de cake inca nu s-a ingrasat/murit nimeni)

Imi spui cam ce marime are tava ta ? Eu am 2 tavi de marimi diferite si maine vreau sa-l fac , dar nu vreau sa fie nici prea subtire , dar nici sa-mi dea afara din tava .
  • Author

Imi spui cam ce marime are tava ta ? Eu am 2 tavi de marimi diferite si maine vreau sa-l fac , dar nu vreau sa fie nici prea subtire , dar nici sa-mi dea afara din tava .

tava mea e 30/10, poate sa fie si mai mica, dar nu cu mult, pentru ca intr-adevar poate da pe afara!

spor la treaba si sper sa ai parte de maxima satisfactie B)

L-am facut , foarte bun . Am doar o mica remarca de facut , nu stiu la ce temperatura l-ai copt tu, dar la mine , la 180 grade ,cuptorul preincalzit , a durat o ora buna pana cand s-a copt .

Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .

Later edit : aduc dovada

post-780-13390733779925_thumb.jpg

Am pus ochii pe checul asta de cum l-am vazut. Il fac saptamana viitoare, sa cumpar si banane.
  • Author

L-am facut , foarte bun . Am doar o mica remarca de facut , nu stiu la ce temperatura l-ai copt tu, dar la mine , la 180 grade ,cuptorul preincalzit , a durat o ora buna pana cand s-a copt .

Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .

Felicitari, arata foarte bine

Eu am un cuptor cam prea rapid si am uitat sa ma raportez la chestia asta - scuze; oricum era la 200 grade, dar e mai bine sa fie obisnuit la 180, chiar daca dureaza putin mai mult

• Author

Intrebare: ai mixat total bananele? ca eu ziceam sa le rupeti/taiati, in bucati mai de vreo 2 cm, sa ramana sa se simta prin cake

Nu le-am mixat , dar nici bucati prea mari nu le-am lasat , le-am rupt bucatele micute cu mana .Le-am incorporat cu paleta , nu cu mixerul .

L-am facut ieri, foarte bun. Bun si usor de facut, am sa-l mai repet. Eu am avut doar o banana, dar am completat cu mar.

Deci pentru sorina, checul asta merge foarte bine si cu mere, si cred ca si cu pere si alte fructe. Sigur, nu o sa mai aiba gustul de banane, dar cu siguranta o sa fie bun.

post-341-13392448596577_thumb.jpg

Redivivus, merci pentru reteta :rolleyes:

• 3 years later...

Hello! =))

Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!

Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!

Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! :-* ).

Atasez si dovada:

post-477-1439483410715_thumb.jpg

Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.

Multumim din suflet pentru reteta! :71:

• 3 months later...
  • Author

Hello! :rolleyes:

Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!

Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!

Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! :rolleyes: ).

Atasez si dovada:

post-477-1439483410715_thumb.jpg

Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.

Multumim din suflet pentru reteta! :occasion14:

bravo! sa fiti sanatosi! m-a surprins scoaterea la "lumina" a retetei asteia! robotul care se vede in poza e de mult oale si ulcele :drool:

• 2 months later...