June 3, 201214 yr comment_151707 Nu pot decît sa va spun, încercati-le! Neaparat! Pere ferme, dar zemoase si parfumate, miere aromata, gorgonzola - bucatica de picantete si pîinea prajita în doi stropi de ulei de masline... toate împreuna o savoare de zile mari! Poate fi un mic dejun pe cinste, sau o gustare... asa printre mese, la fel de bine poate fi si "un fel" care înlocuieste desertul, sau chiar în capul meniului ca aperitiv! De ce nu?! Reteta de unde m-am inspirat, o gasiti pe blogul - Simplu si bun-. [center] [/center] Ingrediente pentru o portie: 1 para, spalata, taiata în patru, îndepartat casuta de seminte1 lingurita zahar brun50-60 g gorgonzola dolce3 nuci, miezul2 felioare pîine alba (faina de spelta)1 lingurita ulei de masline presat la rece1 lingurita miere (flori de pomi fructiferi. O miere superba!)1 lingura zeama de lamîie, pentru a împiedica oxidarea rapida a perelor [center] Pentru ca am facut doar o portie de proba, am preparat totul deodata într-o tigaie încapatoare.Feliile de para le-am stropit imediat cu zeama de lamîie, apoi le-am presarat cu zahar brun, pe partile taiate. [/center] Am pensulat tigaia cu o lingurita de ulei de masline, am încins-o putin si am adaugat cele doua felioare de pîine în mijloc, perele în margine, iar miezurile de nuci lînga pere. Direct lînga sursa caramelizatoare. Pe masura ce perele se caramelizeaza, lasa putina zeama caramelizata pe care o prind nucile. Ar fi pacat sa ramîna savoarea în tigaie. Se scot pe masura ce se rumenesc. Se repartizeaza direct pe farfuria în care se va servi. Pîinea e gata prima. Nu o lasati sa se maroneasca. Evitati deshidratarea agresiva. Pe alocuri aurita, este suficient. Nucile, sînt si ele caramelizate rapid, le asezati pe lînga pîine. În final se maronesc si perele usor, le asezati pe ele, pe unde aveti loc. Gorgonzola o taiati în 2-3 cubulete, o asezati peste pîine si stropiti totul cu un firicel subtire de miere si serviti cu maaare pofta![center] [/center] Report
June 4, 201214 yr comment_151807 imi place la nebunie combinatia, trebuie sa incerc si eu.Am 2 pere frumoase,da spr ca pana imi fac timp sa mai fie bune Report
June 6, 201214 yr comment_152064 E o nebunie de arome, imi inchipui cat e de bun!Si pe asta tre' s-o fac ! Report
June 7, 201214 yr comment_152215 Puteam sa jur ca tu ai postat! Roland e mancator de pere si branza -dar fara gorgonzola. Daca e cuminte, ii fac Report
June 18, 201214 yr comment_153958 Am facut si eu. De cand am vazut reteta eram sigura ca o sa ne placa, dar numai azi i-a venit randul si nu ne-a dezamagit.Farfuria mea nu-i asa aranjata, initial nici n-am vrut s-o pozez, dar am zis sa am dovada totusi. Report
June 21, 201214 yr Author comment_154523 Daca aveam pere acum ma apucam de treaba!Geluta, le-ai facut? Report
June 21, 201214 yr Author comment_154526 imi place la nebunie combinatia, trebuie sa incerc si eu.Am 2 pere frumoase,da spr ca pana imi fac timp sa mai fie buneAi încercat, ti-a placut? Eu am facut azi, si am stropit cu sirop de la dulceata de nuci Report
June 21, 201214 yr Author comment_154527 Trebuie facuta neaparat, doar sa gasesc pere bune.Sorella, tre' sa-ti placa. E minunata combinatia! Report
June 21, 201214 yr Author comment_154528 E o nebunie de arome, imi inchipui cat e de bun!Si pe asta tre' s-o fac !Any, spor la treaba! Report
June 21, 201214 yr Author comment_154529 Puteam sa jur ca tu ai postat! Roland e mancator de pere si branza -dar fara gorgonzola. Daca e cuminte, ii fac A fost cuminte sau nu? I-ai facut? Report
June 21, 201214 yr Author comment_154530 Am facut si eu. De cand am vazut reteta eram sigura ca o sa ne placa, dar numai azi i-a venit randul si nu ne-a dezamagit.Farfuria mea nu-i asa aranjata, initial nici n-am vrut s-o pozez, dar am zis sa am dovada totusi. Aranjamentul nu conteaza, ci ca a fost bun! Ma bucur ca v-a placut! Report
June 22, 201214 yr comment_154621 Daca aveam pere acum ma apucam de treaba!Geluta, le-ai facut? Acum am vazut intrebarea.Nu le-am facut din cauza ca o data am cumparat pere si mi le-a mancat un mancacios:)A doua oara cand am cumparat erau prea moi si zemoase, le-am taiat si le-am mancat eu de data asta fiindca se scurgea zeama din ele la taiat si m-am gandit ca nu e textura de care am nevoie.Dar le visez de fiecare data cand dau cu ochii de topic. Report
June 22, 201214 yr comment_154684 Maya, ai facut Lucrarea Domnului(*) _________________________(*) de la Anthony Bourdain cetire Report