January 25, 201412 yr Author comment_212070 Abar' n-am cred ca nu erau inca bine uscate si reflecta lumina de la neon Stai sa mac' sa vad cum sunt acum ca le-am dat pe balcon... Report
January 25, 201412 yr Author comment_212073 Aaa!! daca inca ti se par lucioase,o fi poate ca atunci cand am pus ciocolata la baie de aburi (craticioara cu ciocolata intr-o alta craticioara cu apa ce fierbea pe foc)am pus si o lingurita de ulei(ca eu asa stiu,acum o fi bine nu o fi bine nu stiu) cert e caprimele au iesit mai bine decat ultimile cand ciocolata deja era mai ingrosata si mai lipicioasa,ba chiar mi se parea ca ramane putina si am mai dat pe foc cu inca 2-3 patratele de ciocolata cu lapte ca aia mi-a cazut la indemana...deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc Report
January 26, 201412 yr comment_212078 Geany, brava tie! Ai un talent deosebit de bulibaseala, de aia te iubeste toata lumea! Report
January 26, 201412 yr comment_212084 deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc altu' moare si-asa n-are! se cheama experienta si inventivitate, tu! brava! Report
January 26, 201412 yr comment_212088 deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc altu' moare si-asa n-are! se cheama experienta si inventivitate, tu! brava! Bine zis, moatza. Cred ca e mai de admirat sa faci ceva din mai nimic, inventand si gasind solutii, decat sa faci ceva super cand ai tot ce-ti trebuie la indemana. Si atunci isi zice cuvantul si experienta Geany, eu cred ca ar fi trebuit sa faci topic nou pentru bomboanele astea Report
January 26, 201412 yr Author comment_212105 Sar-na! ,si eu va iubesc mult! Le fac si topic separat la bombon' daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el ) Report
January 26, 201412 yr comment_212106 Sar-na! ,si eu va iubesc mult! Le fac si topic separat la bombon' daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el ) Super, eu oricum le fac. Chiar maine daca am timp ca am niste martipan prin frigider si ma gandesc ca nu tine o vesnicie Report
January 26, 201412 yr Author comment_212117 Gata s-a rezolvat(un pic de zbatut din gene pe langa domnu' Geany ,dat din coate printre huni )Deabea astept sa le vad si pe ale tale Olguto si ma bucur daca te-am inspirat! Report
September 25, 201510 yr Author comment_231194 din nou ieftineala' rapida alla je' 2 rulade din 6 oua,,zahar,putin ulei, faina,aproximativ 400 de ml. de lapte, 50 gr. unt,cacao,esenta de rom/vanilie,cateva patratele de ciocolata(furate de la Ale') Am batut spuma 6 albuse cu un praf de sare cu telul arc,adaugat in ploaie tot batand 6 linguri de zahar,apoi tot batand cele 6 galbenuse cate unul,pus in fir ulei cam 4 linguri,terminat cu batutul si incorporat in ploaie cu lingura de sus in jos(de la fundul castronului spre in sus)8 linguri de faina,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie,copt in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Din 4 linguri de zahar,frecate cu 2 linguri de cacao,4 linguri de faina si aproximativ 400-500ml. de lapte,fiert pe foc o crema,frecata mereu cu telul para,aromatizata cu esenta de rom,cand s-a racorit frecata cu o bucata de unt cam 50 de gr.. Foaia de pandispan am taiat-o in 2 pe verticala ,si rulata imediat ajutandu-ma de o bucata de folie ,rezultandu-mi astfel 2 bucati de rulada ,lasat sa se racoreasca,intins crema ,rulat inapoi strans cu folia,dat la rece . 2-3 linguri de zahar cu tot atatea de cacao frecate la rece cu putina apa cat sa dea un sos gros,dat pe foc si patratelele de la o jumatate de tableta de ciocolata cu aluane ca si glazuta.. Din pacate totul e cald si sectiuni si tot,dar a fost f. apreciate,rapida ieftina si buna... Report
May 11, 20179 yr Author comment_241882 Prajitura rapida alla Geany din nou ...mi-a venit mie sa fac o prajitura cu un blat de pandispan si caramel din caramele cumparate pe care sa le topesc cu smantana pe foc,apoi si un alt caramel sarat din arahide cu zahar caramelizat...zis si facut am facut o foaie din 6 oua,9 linguri de zahar,9 linguri de ulei,9 linguri de faina ,esenta de vanilie,am copt in tava mare cu hartie de copt,apoi am taiat foaia in 2... Am cautat caramele de mi-au sarit capacele,am gasit de astea,am luat 200 de gr.(15 lei kg.) Am pus intr-o craticioara pe foc,cam 150 de ml. de smantana grasa peste 30 la suta grasime(am cumparat varsata la kg.) si caramelele taiate cuburele cu cutitul ca sa grabesc procesul de topire,tot amestecam cu lingura si mai dadeam deoparte craticioara de pe foc,iar o mai puneam ca sa nu-mi fiarba chiar in draci...a iesit super in opinia mea,o sa mai folosesc si alta data la torturi etc... Arahide am luat sarate dar nu prea tare oricum le-am mai frecat si in palme ca sa se mai duca din sare,dar voiam caramel sarat asa ca ajuta,le-am zdrobit cu sucitorul Am pus intr-o craticioara cam o ceasca mai marisoara de zahar la caramelizat,am pus cam 50 gr. unt si 2 linguri de smantana ca daca nu cand se racea iesea beton armat si-si rup hunii coltii,si am adaugat arahidele maruntite,dispus peste stratul de caramel Am pus a doua foaie si am topit ciocolata,aveam si un iepuras de ciocolata si niste ciocolata menaj,i-am turnat in cap Inca e calduta dar nu mai aveam rabdare.. E exact ce voiam Report
May 11, 20179 yr Author comment_241887 Cel mai mult mi-a placut stratul acela din caramele topite cu smantana,ala usor sarat e bestial,are gustul ala de caramele cu lapte din copilarie,facut asa sub forma de crema,la un tort e woau,in opinia mea...o sa ma mai joc cu el sigur,pt. ca mi-a placut f.f. mult Report
November 5, 20178 yr Author comment_242906 Aseara din lipsa de ocupatie si din cauza de mai mult unt ce trebuia consumat ca se apropia de data de expiratie'',m-am apucat asa tam nesam cu ce aveam la indemana sa ma joc am facut un aluat fraged mai molcut asa,, Dintr-un ou intreg,un praf de sare ,4 linguri de zahar,zeama si coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,un pachet de unt moale(lasat la temperatura camerei),faina cat cuprinde (pt. a obtine un aluat moale ce se desprinde de pe peretii vasului la framantat si de pe maini cum se vede in poza)aa si un pic de praf de copt ,cam 1/3 de lingurita..L-am dat la frigider la rece acoperit cu folie alimentara. Am facut bilute cam de marimea unei nuci mai micute si apoi in tava le-am aplatizat cu mana sa fie catd e cat rotunde ,mi-au iesit niste fursecuri faine,le-am pus sa se raceasca pe un gratar ca sa nu mi se umezeasca dedesupt ,au iesit exact cum mi-am dorit ca textura.., In poza sunt doar cativa din ei...Dar mai aveam chef sa ma joc cu ei, mi-am spus sa fac si o crema sa-i lipesc cate doi .Am facut o crema din unt frecat cu zahar si cacao,esenta de rom,niste crema de ciocolata de la borcan (si asta era desfacuta mai demult si era destul de tare)si o lingura de gem acrisor de fructe.Am dat-o la rece sa se intareasca iar untul cat de cat .Am lipit cate doi,am mai topit si niste ciocolata furata de la Ale' si le-am balacit acolo..Asa arata,cam mazgalite dar de bune sunt f. bune... Mi-au iesit in total 34 de fursecuri simple deci 17 bucati lipite asa cate 2,daca le-asi fi facut mai micute ieseau mai multe...Poze ca de obicei super urate la ceas de seara... scuze... Report
November 5, 20178 yr comment_242911 Ia ce fac unii cand se plictisesc!! sa va fie de bine, Giani, invidie maxima, ce-as mai vrea si io oliac' de plictis! marti ma desfasor si eu, ca fac un tort ptr o Gabriela, abia astept! Report
November 5, 20178 yr Author comment_242912 Ia ce fac unii cand se plictisesc!! sa va fie de bine, Giani, invidie maxima, ce-as mai vrea si io oliac' de plictis! marti ma desfasor si eu, ca fac un tort ptr o Gabriela, abia astept! paii nu era nimic la tv. si am zis sa incropesc repede ceva cu ce am prin bucatarie...asa de repede ca s-a facut seara tarziu pana la urma Report
November 22, 20187 yr Author comment_244267 Plictiseala ...din nou ...pe vremuri bunica mea dinspre mama bunica Jana,facea o prajitura cu aluat fraged,umpluta cu magiun de prune si miez de nuca ...eu magiun de prune nu am si nici miez de nuca(ca sa fiu sincera pana la capat am vreo 2 nucusoare da' cam tzin de ele cu dintii,nu ma indur sa le folosesc inca,mai ales la asa reptzept' ... ) asa incat mergand la mine la magazinul de la scara blocului,gasii acum cu postul asta,marmelada la calup,da la kg. de visine cica,zau ca e buna rau,si in loc de nuca am luat alune prajite in coaja,tot la kg. am luat doar cateva,le-am decojit si le-am maruntit la robotul de bucatarie(ca asa ce-l mai folosesc si eu,in rest nexam' spre disperasionul' lui domnul Geany care mi l-a cumparat si eu tot cu telul ) am facut aluatul fraged ca aici https://forum.artaculinara.ro/topic/2505-placinta-cu-aluat-fraged-si-branzageany/ si mai aveam si un mar mare ,poza de grup cu ingredientele Am dispus in tava de la negresa prima foaie de aluat,intepata cu furculita,intins marmelada,presarat cu aluna macinata Presarat marul razuit pe razatoarea cu ochiuri mari si stors in pumni de zeama(nici nu m-am mai obosit sa-l curat de coaja de data asta,ca de obicei la placint eu curat merele si le calesc cu zahar),presarat si asta cu ceva zahar vanilat de la pliculet Dispus a doua foaie de aluat intepata cu furculita si presarat cu restul de zahar vanilat din pliculet ca sa mi se rumeneasca frumos,dar cine o vrea mai blonda nu e necesar Mie imi place asa mai rumenie Sexiuni' calde ca de obicei din cauza de huni pofticiosi si nerabdatori care tropaie din picioruse Zau ca e bunuta, rapida ieftina cum imi place mie cu ce ai la indemana,dar tre' sa mai stea putin sa se raceasca sigur va fi si mai buna...dar cu magiun si miez de nuca e ce trebuia sa fie de fapt.. Eh'!ne multumim cu ce avem Report
September 22, 20196 yr Author comment_255903 Hi hi hi hi!!! ma plictiseam azi sa va povestesc ce am mai combinat Tot pe principiul un fel de 2 feluri n-am ci' sa fac,talentu' meu tropaie rau'' Am comis aluatul de prajitura turnat varianta din 3 oua intregi https://forum.artaculinara.ro/topic/612-prajitura-turnata/page__pid__14729?do=findComment&comment=14729,Am pus 1/2 din compozitie in tava mea de negresa tapetata cu hartie de copt,lasat la cuptor cam 10 min.,lasat afara sa se zvante,asa arata Cu mere am facut in trecut,cu branza cu stafide facut,azi alceva' ,am scos din frigi' niste resturi de gemuri de la clatite ca noi incepem de toate Pus ashea ici si colo Facut o crema fiarta ca asta https://forum.artaculinara.ro/topic/4436-crema-prajita/ dar doar cu 2 oua intregi in loc de 3 galbenuse si doar cu faina in loc de faina + amidon...pus peste tot capodoperu' Adaugat al doilea strat de 1/2 din compozitia de turnata Copt bine(un pic prea bine chiar ) Sexiune',ca de obicei calda ,ca eu nu am rabdare,zau ca se mai incheaga cand se raceste bine bine de tot Eh' credeti ca se fini'??!! ..mnnee!! unele le lasai doar asa blonde pudrate,altele cu niste cioco' topita in cap si motz de frisca Sexiuni' Si gata ,acum zau ca am terminat Report
September 22, 20196 yr Author comment_255915 Izvorule nesecat de idei ce esti tu! ?Hi hi ! daaa!! paii se poate?! ... Merci' Miha! Report
November 4, 20196 yr Author comment_257028 Inspirata de Woaw' cu cornuletele sale ,vazusem mai demult acest tip de taietura(am pus si la decoratii de salata beof si nu numai) mai pun si alte 2 poze de pe net ,ca sa intelegeti mai bine procesul',se pot umple cu nuci,cu mere cu aluat fraged de cornulete,dar eu bine inteles ca nu ,ai mei nu sunt mari fani cornulete Eu am facut un aluat ca de uscatele,aveam un iaurtel mic grecesc luat la reducere,un ou intreg,putina sare,putin zahar,esenta,coaja rasa de lamaie,faina si putin praf de copt,am facut un aluat ca de taietei si l-am intins ca pe un aluat ca de taietei Le-am parjit in ulei profund incins in ceaunel ca pe gogosi, Scos pe hartie absorbanta Doar pudrate cu zahar pudra vanilat Si pus motz' de gem de visine ,nutella sau gem de piersici Daca aveam timp faceam repede o crema fiarta de vanilie sa pun motz' cu poshul' dar asta in viitor o sa le fac cu aluat de foietaj cumparat ,copt la cuptor, si o sa fie un cremsnit reinterpretat alla je Report
January 14, 20206 yr Author comment_259014 Hiieeloouu!!! ...vazusem mai demult pe facebook distribuit un clip video ,era cu felie de paine toast felie patrata,se dispunea la mijloc o patratica de ciocolata,se plia felia pe diagonala ca sa iasa un triunghi ca pe un servetel ca sa spun asa si cu paharul se taia eliminand coaja si iesea un raviolo asa ca o semiluna,se prajeau in ulei...eu n-am avut paine de aia ci niste franzela alba feliata veche,asa ca eu am suprapus 2 felii de paine in mijloc cu umplutura si taiat cu paharul stfel incat sa elimin coaja ,dar inainte de asta am incalzit feliile de paine la cuptorul cu microunde cam 10-20 de secunde,painea cand am scos-o de acolo era fierbine si moale-moale si umeda,apoi am umplut taiat cu paharul si parpalit in tigaie... Painea incalzita bine taiat cu paharul Asa arata Si cu gem de visine Si cu cascaval Prajit in tigaia cu putin ulei bine incinsa dinainte Scoase pe hartie absorbanta Sexiuni' fierbinti Sug destul de mult ulei ca orice gogoasa sau friganea,cred ca merg si date prin ou si facut ca la friganele,sau spreiate doar cu ulei sau pensulate cu putin unt topit si dat la cuptor... Report